首页 炎德答案
  • 炎德英才湖南省2024年普通高等学校招生考试考前演练六物理答案

    湛江市2023届高中毕业班调研测试物理参考答案1.A【解析】本题考查冲量和动量守恒,目的是考查学生的理解能力。甲、乙组成的系统动量守恒,甲对乙的冲量与乙对甲的冲量大小相等,方向相反,选项A正确;甲、乙组成的系统动量守恒,甲、乙的动量变化大小相等,方向相反,选项B错误;在推动过程中,甲、乙之间的相互作用力等大反向,但无法确定甲、乙对地位移的大小关系,因此无法判断做功的关系,即甲的动能增加量不一定等于乙的动能减少量,选项C错误;甲、乙的质量关系未知,无法判断加速度的大小关系,选项D错误2.C【解析】本题考查万有引力与航天,目的是考查学生的理解能力。载人飞船的发射速度大于第一宇宙速度,小于第二宇宙速度,选项A错误;“天和”核心舱在距地球约400千米的高空绕地球做匀速圆周运动,由匀速圆周运动中万有引力提供向心力,有分=m答(R十A,可知周期越大,轨道半径越大,所以同步卫星的轨道半径大于核心舱的轨道半径,由%=,可知轨道半径德大,加速度越小,选项B错误,C正确;要使载人飞船与核心舱分离后返回地球,应减速使飞船做向心运动而降低轨道高度,选项D错误。3D【解析】本题考查分子动理论,目的是考查学生的理解能力。杯内空气温度降低,由号=号,可知杯内压强减小,杯内空气的压强小于外界大气压强,选项A错误;17℃时与97℃时相比,杯内空气的体积不变,质量不变,所以密度不变,选项B、C错误;17℃时与97℃时相比,杯内空气的压强减小,对杯壁单位时间内、单位面积上的碰撞次数减少,选项D正确。4.B【解析】本题考查电容器,目的是考查学生的推理能力。根据电容的定义式C=号,解得Q=0.064C,故放电过程的均电流1=?-及A=16A,透项A错误,B正确:当电容器的电压达到击穿电压时,电容器将会损坏,所以4kV电压不是击穿电压,选项C错误;电容器的电容与电容器的带电荷量无关,所以当电容器放完电后,其电容保持不变,选项D错误。5.C【解析】本题考查物体衡,目的是考查学生的推理能力。桥面受到Tc、TB与重力的作用处于衡状态,根据共点力衡条件,重力经过Tc、TB的交点A,所以桥面的重心在桥面与立柱的交点D处,选项A错误;桥面受到Tc、TB与重力的作用处于衡状态,则Tc、TB的合力与桥面受到的重力等大反向,即Tc、TB的合力竖直向上,则钢索对塔柱的拉力的合力竖直向下,选项B错误;把Tc、TB分别沿水方向和竖直方向分解,水方向的分力等大反向,则有TAc sin a=TAB sin B,又aTB,选项C正确、D错误。6.C【解析】本题考查气体实验定律,目的是考查学生的推理能力。T-p图像从。到b过原点,由兴=C可知从a到b气体的体积不变,则从a到b外界对气体不做功,选项A、D错误;从a到b气体温度降低,气体分子的均动能一直减小,并不是所有气体分子的动能都一直减小,选项B错误;根据热力学第一定律△U=W十Q,其中W=0,△U<0,可知气体一直对外界放热,选项C正确。7.B【解析】本题考查电磁感应和电路相关知识,目的是考查学生的推理能力。根据法拉第电磁感应定律,金属棒中产生的感应电动势E=B,结合闭合电路欧姆定律,回路中的感应电流1一是-B收,可见Ec1,c1,根据题意,金属棒向右运动的过程中,切割磁感线的长度1随时间先均匀增大,后不变,最后均匀减小,而电围两瑞的电压等于电源电动势,选项A错误.B正确:金居棒所受安培力大小F一=,P==B发。∝,结合l随时间变化的规律可知P先按抛物线规律增大,后不变,最后再按抛物线规律减小,选项C、D错误。【高三物理·参考答案第1页(共3页)】·23-80C·

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    W:Apples.She said apples are a good choice for food art,because they can be made into differentshapes easilyQuestions:6.What fruit does Tina like?7.Where is Shannon from?8.What does Shannon use fruit to create?9.What does Shannon encourage her kids to do?10.Why does Shannon like apples best?第三部分听短文回答问题I am a middle school student in Shenzhen.My father bought a mobile phone for me in 2019,whenI was thirteen.It was a South Korean brand but it was made in China.I used it to search forinformation at school and study online at home.However,from February 1st this year,we aren'tallowed to take mobile phones to school.Sometimes,if I carry the phone to school,I have to putit into a box in the classroom.At first,I thought the rule was boring and I didn't get used to thelife without a mobile phone at school.Now,I find it is helpful.I listen to teachers more carefullythan before and my study has improved a lot.Questions:11.Who bought the boy a mobile phone?12.How old was the boy when he got the mobile phone?13.Where was his mobile phone made?14.What did the boy use his mobile phone to do at school?15.What did the boy think of the rule at first?第四部分朗读短文略第五部分情景问答M:Hey,Gina.There's going to be a concert in our city next Saturday evening.

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    13.Why did Solarbox launch the project?A.To create a new function of booths.B.To draw people's affection to the company.C.To get more support from other companies.D.To get some profits from advertisement.14.How does the author think of phone boxes used as charging station?A.They are conventionalB.They are costly to operate.C.They bring convenience to people.D.They will replace common chargers.15 What can we conclude from the last paragraph?A.The future of the phone booths is promising.B.We have witnessed the ups and downs of the phone.C.Phone booths may fall out of use some day.D.Phone booths are as important as cellphones.【答案】12.A13.D14.C/5.A【解析】【分析】本文是一篇说明文。英国的典型象征一一红色公用电话亭重新被改造成了充电站,在未来,它还有更广泛的使用前景。【/2题详解】词义猜测题。根据文章第二段关键句“Though they are more portable,flexible and extensively used”(尽管它们更便携,更灵活,用途更广泛)及“battery life”(电池寿命)结合下一段关键句“The abandoned phone boothsare being repurposed as free charging stations powered by solar energy.”(废弃的电话亭将被改造成免费的太阳能充电站。)可知,手机虽然有很多好处,但是电池寿命是其弱点,kryptonite与disadvantage意思相近。故选A项。【/3题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段关键句“Since most people would stay inside the boxes while they charge,Solarbox,the company which launched the project,can reach a large quantity of audience by displaying ads on solid equipment.Itsadvertisers include well-known companies like Uber,yet 30%of advertising space is reserved for local community projects."(由于大多数人在充电时都待在亭子里,启动该项目的Solarbox公司可以通过在固体设备上展示广告来吸引

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    way possible,with thousands of volunteers from all walks of life fighting the fires withprofessionals.Under a hot sun,some residents cut down trees to make fire barriers ()Others rodemotorcycles on newly-formed paths to take firefighters and supplies up a mountain,while somevolunteers carried food and drinks on their backs on foot.Women and children helped organizesupplies and clear the ground,and performed other important tasks.On Thursday night,as wildfiresmoved towards a man-made barrier on Jinyun Mountain in Beibei District,a total of more than 1,000 firefighters and volunteers stood alongside the barrier with fire extinguishers ()Seenfrom overhead,their lights formed a silver wall against the increasing fire line.The residents'stories have touched many people."Chongqing people are really amazing,"said Du Hailang,head of the Beijing Emergency Rescue Association.Du and 10 other members ofthe association joined the fire rescue team in Chongqing."The man-made wall was unbelievable,but shocking.It really showed Chinese people's determination to defend their homeland,Dusaid.Zou Yu,from the Chongqing Emergency Management Bureau,said at a news conference thatby Friday morning,the wildfires in the city had been put out and efforts were being made toprevent new ones from breaking out.He said Chongqing had experienced several forest wildfires insummer due to heat wave and drought since 1961.The city has experienced record-high localtemperatures,with those in Beibei District reaching 45C.21.What does paragraph 2 mainly focus on?A.The ways to fight the wildfire.B.The quick spread of the wildfireC.The determination of the firefighters.D.The fighting efforts of Chongqing people.22.What caused the fire?A.Someone's smokingB.The hot and dry weather.C.No fire prevention workD.The shortage of fire barriers.23.What type of writing is the text?A.A research paper.B.A book reviewC.A news report.D.A travel diary.小When Thomas Panek lost his eyesight more than 25 years ago,he doubted whether he wouldever follow his lifelong dream again."I was too scared to run,he told CBS this morning.Indeed,although Panek had been running since high school,the idea of running blind seemed tooscared.But he did manage to keep his dream alivewith help from human guides who assisted himon each run.Even so,the real joy of the run-the excitement of independence that comes frompassing a course on your own terms-doesn't exist."When you're tied to another person,it's nolonger your own race,the 48-year-old told CBS."The independence isn't quite there."But Panek found a friend-indeed,man's best friend-who would help him regain that senseof purpose.He started running with a guide dog named Gus.Not only did Panek rediscover his lovefor running,but also found his best dog friend.Gus remained a great helper at Panek's side formany races.And,last Sunday,the old dog ran across the finish line with Panek at the New YorkCity Half Marathon.At that moment.they were both recorded in the history books.Panek,who第3页

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    带上所有需要的装备,即提前做好准备。【补充解释】be in bad shape(para.3:in a bad state of health or in a bad condition健康状况不佳take chances(para.4):behave riskily冒险C篇主题语境:人与社会一一文学本文是新闻报道。约翰·巴勒斯自然保护区将扩建一块地方,让更多的观光者来此感受巴勒斯在自然保护和自然文学历史上的重要贡献。28.C。理解具体信息。由第一段中的John Burroughs should be a household name可知,作者认为,Burroughs应当被更多的人所熟知。29.A。理解目的。由第二段中的through insightful nature essays...during his lifetime可知,Burroughs的自然随笔见解深刻,使他在生前广受欢迎,段末列举出前米拜访他的各界名人是为了强调他的声望。30.C。理解具体信息。由第三段中的Slabsides now is the centerpiece of the John BurroughsNature Sanctuary可知,Burroughs的乡间小屋位于自然保护区的中心。31.B。理解具体信息。由第四段中的The goal of the project.Burroughs'importance可知,该项目的目的之一是增加人们对Burroughs及其成就的了解,承认他在自然保护与自然文学方面的重要地位。【补充解释】John Burroughs出生于1837年,本人曾当过农民、教师、专栏作家、演讲经纪人及政府职员,然而真正令他倾心的事业是:体验自然,书写自然。他被公认为是那个年代最受欢迎的作家。他的著作多以描述自然,尤其是鸟类为主。《醒来的森林》是他的第一部自然散文集,被誉为自然文学中的经典之作。D篇主题语境:人与社会一一文学本文是新闻报道。J.B.Priestley的作品重新受到青睐,作为他的遗稿管理人,Priestley的儿子力图向大众展示这位作家最真实的风格。32.D。理解目的。由第一段中的But now the...remarkable renewal可知,本段提到人们对Priestley写作风格的负面评价和他从大众视野中淡出是为后文作铺垫,引出文章主旨,即:Priestley的作品又重新得到了大家的关注。33.B。理解观点、态度。由第二段中的It was a great surprise.his works on可知,越来越多的制片人开始咨询Priestley的作品,这让他的儿子很吃惊。34.D。推断。由第三段中的He didn't reach.stay there可推知,Priestley追求自我的突破,喜欢尝试新事物,是一个勇于挑战自我的人。35.A。理解具体信息。由最后一段中的I really believe.he once was可知,每确定重新演绎一部作品之后,Priestley的儿子总会请演员们观看Priestley曾经的一段采访,目的是帮助他们了解真正的Priestley是什么样子。【补充解释】flavour of the month(para.2):somebody or something that is very popular at a particular time风靡一时的人或物第二节主题语境:人与社会一一文学本文是说明文。文章介绍了创作自然诗歌的几点建议。36.「。设空处承上启下,起过渡作用。设空处上文指出在诗歌中生动地抓住自然的本质并

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    (C)26.What does the underlined word "stunned"第二部分mean in paragraph 3?(O23.What might be the purpose of the learningA.Encouraged.B.Satisfied.record?第二部C.Surprised.D.Moved.A.To explain how to learn English well.(A)27.How will Friedman deal with the piano?B.To find out the students'learning methods.A.He will let more people see it.C.To check the students'learning of the unit.B.He will put it in his own home.读读C.He will use it to play piano music.D.To show what the students have done atD.He will sell it to a musician.school.BC第Thomas Edison,the famous inventor,hadEight-year-old Tyler Stallings has beenhearing problems.As someone played the piano,he第helping homeless veterans(退伍军人)since he waswould move close to the instrument and bite ()it.four years old,and so far,this little“superhero'部has raised over $50,000 for his causePressing his teeth into the wood of pianos helped“It's been a journey,but it's worth it,”Edison experience the music in his skull.Or in hisTyler's mother Andrea Blackstone said."I justown words,it allowed him to "hear through mywant to encourage parents to listen to their smartteeth”阅读kids because you never know where their ideas canFriedman,who makes a living by buying andg0.读selling pianos,bought a piano for about $45,000 inWhen Tyler was four,Blackstone wanted toearly January 2021.His friend Charles Frommer isteach him about the importance of veterans.Sheturned to the Internet to show her son videos abouta musician and recording-history lover.veterans and the things they do for the country.He came to Friedman's house in New York'sTyler watched videos of veterans holding signs but no第Hudson Valley to tune(给..调音)the piano.第one replying to their cry for help.He thought thisFrommer noticed the marks and told him "thosewasn't right and asked his mother,"If they're heroes,are Edison's bite marks'why should they be on the street?"Then Tyler put"I've seen thousands of pianos over 50 years,forward a wild idea to buy wood to build houses for分but I've never seen that anywhere,"he said aboutthe possible tooth marks.Friedman said he was分the veterans.However,his mother explained to himthey couldn't afford to do it,and then she wonderedwhat Tyler could do to help homeless veterans.stunned by the tooth marks left by Edison.Blackstone got Tyler in touch with Maryland's阅读Edison bought the piano in 1890 for $725.Paperwork with the sale includes the wordssuggesting it was sent读Governor Larry Hogan,and with his help,Tyler wasgiven a kid's grant(t补助金)of $100.With the help ofoffice furniture(家具),”the grant and a website,Tyler decided to collectto his laboratory in New Jersey.There is no knownclothes,bedding and food to give homeless veteransphoto of Edison biting this piano.care bags.PBut he was known to bite into pianos as hisTyler began to volunteer at the Maryland第hearing worsened.His daughter once第Center for Veteran Education and Trainingremembered that a guest cried at the sight of(MCVET)as the designated(指定的)“superhero'”of their shelter.Tyler's goal is to make people部分Edison biting on to a piano as someone played it.Friedman is now looking for the right home努better understand the veterans'contribution andbring“hero packages'”for veterans who arefor the instrument."I think it should belong tohomeless or need basic things to help them getsomewhere many people can see it,"Friedmanback on their feet.Over the past four years,Tyler图said.Friedman does not want the piano to gohas raised thousands of dollars for them.back into private hands because of its connection读The veterans appreciated it very much.Thereto Edison.are a lot of smiles and letters of thanks,while Tylerlearns a lot about humanity(人性)and how tog厚connect with people and be kind.(B)24.Why did Edison bite the piano?第A.To tune the piano.第(A)28.What can be inferred from AndreaB.To enjoy piano musicBlackstone's words in the second paragraph?C.To make the piano unique.D.To learn to play the piano.部A.She thinks parents should be open-minded.B.Tyler's actions have won him a lot of分(A)25.What is the main idea of the secondparagraph?money.A.How Friedman found the tooth marks onC.Tyler went around the whole country tothe piano.help veterans.读B.When and where Friedman bought the读D.She thinks parents should help achievepiano.their kids'dreams.C.Friedman wasn't good at tuning the piano.D.Friedman had a very special piano.

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    入FEBRUARY(二)L.A细节理解题。根据第一段首句“When Maddi,aI5-year-old girl,went to an evening party with some boys withoutpermission”中的without permission可知,Maddi违犯了家规,所以受到惩处,面临交手机或社交媒体两种选择,她58选择了交出社交媒体由家长代管半个月。5192.C细节理解题。根据第二段最后一句“But that was only the beginning,and by her dad's third post,the teen was【综合训练·英语参考答案第1页(共8页)E】already begging her parents to take away her phone for a month.”可知,Maddi的父亲接管她的社交媒体TikTok后,在上面发了一些滑稽的自拍照,这让她感到很难堪,因此她后悔了,想再选择上交手机。故选C。3.B推理判断题。根据第三段Mddi的妈妈接受记着采访所讲内容可推断,通过这种惩罚方式教育子女的结果让人忍俊不禁,她妈妈也觉得好笑,因此说话的语气显得轻松开心。故选B。4.D推理判断题。根据语篇内容,本文主要讲述了家长对犯错孩子的一种新颖特别的惩罚一父亲管理女儿社交媒体闹出的笑话,而Dad Took over Daughter's TikTok符合题意。故选D。5.which 6.is considered 7.to 8.depressed 9.worrying 10.unfortunately 11.media/mediums12.to conserve13.has applied 14.the /this15.years 16.who 17.her 18.had survived 19.illness 20.to give 21.smiling 22.a23.misunderstood 24.thought

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    本文是记叙文。一对夫妇在翻新厨房时发现罕见金币,拍卖价超过80万美元,这些金币具有极高的历史价值。24.B。理解具体信息。根据第一段中的found264 gold coins during home improvements和第二段的内容可知,这对夫妇翻新房子时在厨房的地板下意外发现了一个杯子,里面装满了金币。25.D。推断。根据第四段中Edmund所说的It isn't often an auctioneer is given the pleasure ofconducting a white glove sale(100%sold)可知,这次拍卖会取得圆满成功,Edmund觉得自己能参与这样的拍卖很幸运。white glove sale指的是整场拍卖的每一件拍品都卖出。26.C。理解词汇。根据本段中的According to the auction house,the coins would be valued atabout $113,010 and could be sold at auction for S250,000.To the couple's surprise,however forS852,380和The price increased可知,据拍卖行所说,这些金币预估价为大约113,010美元,也许能卖到250,000美元。但最后的结果令人很意外,金币的价格大涨,这说明它们最终被卖到852,380美元。flogged在此意为“卖”。27.B。理解具体信息。根据最后一段的内容可知,这两枚金币都有铸造错误,一枚正反两面图案相同,都是反面图案,另一枚有一处拼写错误。正因为它们独特的错误,买家对它们非常关注。C篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是新闻报道。由于学生家长的投诉,Gilbert镇计划在Robert Rice小学前设立学校区域。28.A。推断。第二段中两位家长说明了Robert Rice小学前车辆高速行驶的情况,第三段中家长们向ABC15表达了他们的期望,他们希望设立学校区域标志和较低的速度限制。由此推断,家长们如此建议,是因为他们担忧孩子的安全。29.D。理解具体信息。根据第四段中的The school was built in020 and is part of the ChandlerUnified School District(CUsD),but it has a Gilbert address和第五段中的Chandler'scommunications staff said ..the area directly in front of the school would be in Gilbert townlimits可知,Robert Rice小学同属Chandler联合学区和Gilbert镇管辖。30.B。理解具体信息。根据第六段中的Gilbert's communications team said there wereintermittent construction zone projects.there was a delay with the second可知,Gilbert镇的工作人员说,建设学校区域的施工断断续续,因延误没有完成,这导致该区域的限速标准一直没有改换。31.C。理解主旨要义。本文的大意是:在学生家长投诉后,经过ABcl5、Chandler联合学区和Gilbert镇的协调努力,Gilbert镇计划在Robert Rice小学前设立学校区域。故C项最能表达文章主旨。D篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是新闻报道。科学家创造出可添加到食物中,提升纤维含量的新产品FiberX。32.D。理解具体信息。根据第二段中的We can now add extra fiber to foods without changingthe taste,which has been one of the main issues with most fiber supplements to date可知,现在市场上大多数纤维产品的一个主要问题是会改变食物的味道。33.B。理解具体信息。根据第四段中的内容可知,在不影响食物味道和口感的前提下,FbrX可增加高达20%的纤维,这是一个非常重要的改进。34.A。理解具体信息。根据第七段的内容可知,研究人员说,生产植物蛋白所产生的大量废料可以做成干淀粉,然后再加工成FiberX,这说明FiberX是一种环保产品。35.B。理解观点、态度。根据最后一段中Farahnaky所说的内容可知,他认为即便我们吃少

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    全国教辅类一级报纸GLSH岁并LEARNINGR新课程高二课标(选择性必修3)第36期总19705期CE19832023年3月7日星期管单位山西省教育厅主办单位山西教育教辅传媒集团编辑出版学英语报社社长吕夺明总编李若编审Nancy E.Riley国内统一刊号CN14-0702(F)网址http/www.xyybs..com(温馨提示:登录学英语报社官网http:lwww.xyybs.com下载本期配套教学PPT)TEST YOURSELF本期资源码:td5deUnits4-5,(选择性必修)Book3众号。复上ClassNanMarks试题命制:英培》报社试题测评组第一部分听力(共两节,满分30分)节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)Who is the woman?例:How much is the shirt??A.A tour guide听第9段材料,回答第14至17题。A.£19.15.B.A student.B.£9.18C.£9.15C.A teacher.14.What does the woman think of her current life?案是C。听第7段材料,回答第8至10题。A.It is relaxing.B.It is boring.8.What happened to the woman?C.It is busy.5.Which place does the man think highly of?What does the woman want to see?A.She had no driving license.B She went th.Key WestB.Lake Wales.

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    GLOBALAD ENGLS第二节听第6段材料,回答第6、7题。芳美花报社第(A)6.What is the relationship between thespeakers?EARNING ENGLISHA.Classmates.B.Father and daughter新课程高一课标西南分C.Doctor and nurse.(B)7.How often does the girl visit the Old第48期期中质检力People's Home?A.Once a week.B.Twice a week.®C.Twice a month第一节听力材料(C)1.When will the movie begin?Text 6④第A.At 11:45 am.B.At 12:15 pm.C.At 12:30 pm.第M:Betty,what do you usually enjoy doing in your sparetime?(B)2.What will Luna do tomorrow?W:Well,actually I haven't had much free time since IA.Take a test.B.Prepare for a test.C.Go to the city library.started to volunteer to help in the Old People's Home分(C)3.How much should the woman pay?last month.A.S3.B.$5.C.$7.分M:That sounds great!I didn't know you went to visit the(A)4.Where did John's family go during the summerold people after leaving our school.(6)It's very nice of听vacation?听you.A.To Hawaii.B.To Chicago.C.To New York City.W:Yeah,I just started doing it when I knew they needed(B)5.Why does the man refuse the woman's invitation?力more hands there by accident.A.He prefers to listen to music at home.M:Do you go there every day after school?B.He will go to the movies with his brother.W:No.I just go there on Wednesdays and Saturdays.(7)C.He wants to meet his tavorite director.M:That's great!听力材料听第7段材料,回答第8至10题。Text 1第W:Hurry up,Mike.It's a quarter to 12.(1)We might be第(B)8.For whom does the woman want to buy a tie?late for the movieA.Her father.B.Her husband.M:Don't worry,Lucy.We still have 45 minutes beforethe movie begins.(1)The time is enough for us to get部C.Her son.分(A)9.On which floor are the children's clothes?to the theater.A.The second floor.B.The third floor.Text 2C.The fourth floor.听M:I'm planning to go to the city library tomorrow with听(C)10.What does the woman need to do first?Bob.Would you like to come with us,Luna?W:I'd like to,but I have a test the day after tomorrov力A.Go up to the fourth floor.B.Find the play area.So I have to prepare for it tomorrow.(2)厚厚C.Get some food.听力材料Text 3Text 7第W:I want some socks for my young daughter.HowW:Excuse me,I want to buy a tie for my husband.(8)Where can Imuch are these socks?第find men's clothes?M:These socks are on sale today.3 dollars for a pair;5M:Well,we're on the third floor now.Please go up to the fourthdollars for two pairs.And four pairs only need 7floor and they're to the right of the elevator.部分dollars.(3)部W:I also want a pair of shoes for my son.So where are babies'W:That sounds really good.I will take four pairs.(3)clothes?(9)Text 4M:They're on the second floor.(9)After you come out of theW:John,did you go to New York City during theelevator,turn right and walk straight until you reach the endsummer vacation with your family?听There's a small play area beside it.力M:No.Although I wanted to visit the city,my littleW:I see.Thank you very much.Oh,by the way,is there anysister preferred to enjoy the beaches on Hawaii.So力restaurant inside the shopping center?My son needs to havesome food first.(10)we just took her advice.(4)What about you?W:Oh,I went to Chicago to visit my grandparents.M:Yeah.All the restaurants are on the ground floor.They servemany kinds of foods there.听第8段材料,回答第11至14题。⑤(C)11.Where does the conversation probably take place?第Text 5第A.In the ice cream shop.W:Would you like to go to the concert with us,B.In the classroom.C.In the street.Mike?(C)12.Why is Gina nervous?分M:I'm sorry.I promised my brother that I wouldA.She can't see the cars.go to the movies with him.(5)And the movie is分B.She has a bad memory.C.She fears to speak in public.made by my favorite director.So I don't want听力听(A)13.What happened to Gina's last speech?to miss it.Maybe next time.A.She forgot the content of the speech.W:No problem!B.She got popular because of it.C.She made it successfully at last.(B)14.How many days are left for Gina to prepare?A.I day.B.2 days.C.3 days.

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    许昌市2022-2023学年下学期期末质量检测试卷参考答案高二英语第一部分听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)1-5 BCBAC6-10 BCCAB11-15 CBBAA16-20 CBABA第二部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)21-25 BCDBA26-30 BCADA31-35 BBAAC36-40 GFDBE第三部分语言知识运用第节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)41-45 DBBCA 46-50 BDABC51-55 ADCAB56-60 CABAB第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)61.Different62.are found63.animals64.a65.in66.what67.deepest68.usually69.themselves70.living第四部分写作第一节短文改错(满分10分)Yesterday,my father and I were walking on the road when we noticed the man driving byvery slowly.Suddenly,his car ran off the road into a tree.We immediate reached through theimmediatelybroken window and turned A the engine.We tried talking to him but getting no response.Fearingoffgothe might be choking,we struggle to get him out of the car.As soon as we got him out,we laid himstruggledon his sides and he started shaking.Then,I called 120 while my father continued trying to talk tosideme.After the ambulance arrived,and the staff took him to hospital.My father said what proud hehimhowwas of me for not be afraid to help.being第二节书面表达(满分25分)One possible versionGood morning,everyone,The amount of food waste is shocking and disturbing nowadays,especially when we dine out.Therefore,immediate action should be taken to stop food waste.Firstly,when we eat out,we should order no more food than we can eat.If we cannot eat allthe food up,we should pack up leftovers to take home.Secondly,restaurants should do somethingto remind consumers not to waste food.For example,they can put some slogans on the walls or onthe tables.Let's be faithful followers of the national "Clean Your Plate"campaign and do our part to helpput an end to food waste.Thanks for your listening!

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    5/1026.What's the probable reaction of people seeing the lost items again?A.They feel at a loss.B.They clean them again.C.They tend to remove them.D.They're filled with strong feelings.27.What is a rule observed by the author?A.Throwing the items into the rubbish.B.Deleting the online posts if not permitted.44C.Returning lost items to social organizations.D.Giving up social media as much as possible.CSharing could be giving somebody a gift,helping someone by donating some money,sharing your food with a poor and hungry person.It can simply mean giving some time to helpothers.國When you receive something from others,it makes you happy.On the other hand,whenyou give something to others,it makes both you and the receiver happy.From the outside,如sharing seems to give away a part of your time,resource or space to others.But when youshare something with others,you can get all kinds of positivities inside and outside yourself.脚It can enhance your mood,reduce your stress level,decrease your blood pressure,and have along-term effect on your life and longevity ()长Sharing makes you bigger inside and in your society as well.Take knowledge and love forexample,the more you share,the more you get.If you make sharing a part of your life andpractice it in your daily life,you will get more out of your life directly or indirectly,like help,support,love,cooperation,and a lot more from others even at a time when you are not expecting数it.This is why it makes you bigger and happier when you share something with others.We are living in a global village where each one of us is related to each other in some way都or other.When you volunteer,you give away your time or wealth or knowledge to a person ora group of people.You will realize that you are not alone in the big world.As a result,youwon't feel left out in your society.Sharing advances cooperation and social connection.To live相harmoniously,we should learn and practice sharing our life with others.Sharing could be oneof the ways to build an ideal society.So,what are you waiting for?Start giving a part of yourself to others and see how yourlife becomes more beautiful,positive,lovely and satisfying.Giving makes you better,bigger,and brighter inside you,in your society,and even in the entire global village.28.What can be learned about sharing from paragraph 2?A.It only benefits the receivers.B.It takes a lot of time and energy.C.It has nothing to do with emotion.D.It is good for physical and mental health.29.Why does the author mention knowledge and love in paragraph 3?A.To say what is important in life.B.To tell us how to find happiness.【高二英语第5页(共10页)】·23-551B.0

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    short arrye.oit really is a nice area wth a special placein my heart.第2期B版测试题参考答案1-5 BBACA6-10BCABC11-15 ABCCA16-20 CBACA21-25 BCAAA26-30CCDBC31-35 ACDBC36-40 FCDAG41-45 BADBA46-50 DCCDC51-55 ABADC56-65 (One possible version)56.working57.carefully58.to reduce59.strategies60.where61.effective62.0m63.responsibility64.will be pushed65.a写作(One possible version)第一节Contribution WantedTo promote knowledge of China'sachievements and progress in science andest animal hospital.technology,our School English Neuspaperis launching a China's Science and Technology Development column.We sincerely invite all students and sto contribute related articles.The articlescan cover any techological developmntChina,past and presentIt'sxptd that第your contributions should be clear in languageand within 500 words.Pasyokto studentsnewspapershend of next mont and incde basic pinformation in your emaii.Lookingfoardtohrticipaionof students and teachers.Sw第二节School English NewspaperskiParagraph 1:are

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    语。故填location。71.gently考查副词。句意:她轻轻地抓住门把手,转动门把手,走进房间,把婴儿放在床上。分析句子结构可知,此处为副词gently作状语修饰动词短语took hold of。故填gently。.72.infectious考查形容词。句意:那些患有传染病的人与其他病人分开了。设空处在句中修饰后面的名词diseases,作定语,应用形容词;结合句意及提示词可知,此处应用infectious,表示“传染的;有传染性的”。故填infectious。73.generosity考查名词。句意:我要向格林先生表示感谢,没有他的慷慨,我的公司就不可能成立。关系代词whose作定语,意为..的,其后需接名词;generous对应的名词为generosity慷慨,大方”,不可数名词。故填generosity。74.What考查主语从句。句意:你所要做的事情就是在这台机器上插入你的信用卡。you have to do'”是一个主语从句,表示“所...的事情”,设空处为引导词,从句中缺do的宾语,所以填what引导主语从句。故填What。75.Dear School President,I am Li Hua,a senior student in your school.Recently,I found a lot of studentspouring lunch in the school canteen and going out to buy snacks instead.I made an investigation among the classmates and found some students aredisappointed with the flavour and style of canteen food.On the contrary,they think snacksare more delicious.In my opinion,first of all,it's shameful to waste food for the worldwidefood shortage still exists.There should be activities to promote the importance of savingfood and the harm of eating too much snacks.In addition,the school canteen food shouldbe improved both in flavour and style.Last but not least,the canteen's hygiene must beguaranteed.This is my personal suggestion and I hope the principal consider it.Thank you.Your student,本篇书面表达属于应用文,要求考生写一封信,告知校长学生倒掉午餐买零食吃的现象并提出建议。第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时和一般过去时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1.告知现象2.介绍相关情况1)解释原因。(reasons)2)提出建议。(suggestions)第二步:列提纲(重点词组)

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    听第9段材料,回答第13至16题。听力材料Text1013.When will the visitors come?One of the joys in life that the blind people cannotexperience conveniently might be reading,but a new听In March.B.In April.C.In May.bookstore in Shanghai has made that possible.(17)14.How many visitors are coming?Niguang 226,a new bookstore,is a 37-square-A.8.货10.C.20.meter space designed for blind people.Besides being15.What will the visitors do on the second day?the smallest Xinhua Bookstore in Shanghai,it is alsoA.Attend a party.B.Visit Scotland.the first of its kind in the city.Visit the school.To help the blind find their way to the store,16.How will the visitors probably go sightseeing?special paths to Niguang 226 have been laid.The铃0 n foot.B.By bus.lamp posts outside the store also have signs for theC.By shipblind.Beside them,there are seats for guide dogs tohave a rest.(18)听力材料Text9Inside the shop are more than 300 books andM:Hi,Cindy.Do you know when the visitors fromcultural products made by disabled people.Toensure the safety of its visitors,Niguang 226 has no听Australia are coming?W:We offer them three choices:the end of March,sharp corners.力Han Ying,honorary manager of the shop,(19)the middle of April and the beginning of May.used to be a teacher.Years ago,Han became blindThey've chosen the earliest one that is goodafter an illness.But she has been living positivelyactually with exams coming up in May.(13)and tried to help many people in need.By openingM:And how many are coming?Did you say aboutthe bookstore,she wanted the blind to feel the love20?and warmth of society,and other people can get toW:Yes,they said 20 at first,but reduced by halflearn more about the disabled.Han hoped thatthis morning.(14)there would be more places like this bookstore inthe futureM:Good,we have eight weeks to prepare.Here are第一节Amy suggestions:On the first day,we will have aAre you travelling in Honolulu,Hawaii?If yes,welcome party for them,and then show themwhy not visit some of the following restaurants and听around our school the next day.(15)阅have a good meal?W:That will be very nice.Waiahole Poi FactoryHawaiians Charlene and Calvin Hoe bought anM:And on the last day,they would do someactual poi factory in 1971,using it primarily as ansightseeing.We could take them on a tour ofart gallery,and then began serving food in 2009.London by bus but many of them may have解Today,it's also one of the few places that serve freshalready been there,and Scotland is too far away.pa'i'ai,cooked taro(芋头)pounded(捣碎)on a longW:Why not take them for a walk along the coast?wooden board.You'll have to call in advance toreserve some.(16)It should be interesting.●48-140 Kamehameha Hwy,Kaneohe,,HⅡ96744M:Good idea!Cindy,I'm sure they'll like it.(16)●(808)239-2222听第10段材料,回答第17至20题。Over Easy17.Who is the bookstore specially designedHonolulu loves breakfast,and few places do itfor?阅better than Over Easy,a warm,happy familyA.Those who can't walk.operation anyone would be proud to support.力Fancy,golden,tasty pancakes are the star of sweetB.Those who can't speak.Those who can't see.理dishes,but don't leave without trying the bacon-cabbage soup poured over a bowl of rice and18.Why did the store put seats near the lampPortuguese sausage.posts?418 Kuulei Rd #103,Kailua,HI 96734To let guide dogs relax.●(808)260-1732B.To put up helpful signs on them.C.To encourage more people to read.Helena's19.What does Han Ying do now?If you're only going to one spot for traditionalA.A teacher.A manager.阅Hawaiian food,make it Helena's.Locals have beenC.A writer.lining up since the day Helena's opened in 1946.力20.What is the speaker mainly talkingFirst-timers should order set menu D,which comesabout?理with kalua pig,lomi salmon,and squid lu'au (aA.Some tips on helping the disableddelicious dish of octopus and taro leaves in coconutpeople.解milk),along with rice.An introduction to a warm bookstore.1240 N School St,Honolulu,HI 96817●(808)845-8044C.The importance of reading books

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    anything与上文中的have no limits to their dreams相呼应,且D项中的children与下文中的get older相呼应,对比了儿童和成年人对待梦想的不同想法,呼吁人们释放内心的童真,勇敢追求自己的梦想。语言运用第一节主题语境:人与社会一人际沟通本文是新闻报道。搬了新家的Kristin通过一张餐桌和社区其他人建立了联系。41.C。根据下文内容可知,Kristin搬到新家后,想要和其他人建立关系。connect是文章的核心词,在下文中有复现。42.A。根据上文的Kristin needed backyard furniture和下文的After the party,.Iputit in the front yard That turquoise table became the place where Kristin and herkids.they now did out front at the picnic table可知,为了举派对,Kristin购买了几张餐桌。43.D。根据上文的Kristin needed backyard furniture可知,Kristin准备把购买的餐桌放在后院,但送货员错把一张桌子送到了前院。44.A。根据下文的Activities they used to do at the kitchen table,they now did outfront at the picnic table可知,摆放在前院的那张绿松石色桌子成了Kristin和孩子们经常逗留的地方。45.D。46.B。根据上文的put it in the front yard,just a few feet from the sidewalk可知,放在前院的那张桌子离人行道仅仅几英尺远,因此渐渐地,邻居们路过的时候会停留并聊天。Kristin会邀请他们喝咖啡。47.D。48.B。举办聚会需要提前计划和协调时间表,更不用说做饭和打扫卫生了。相比之

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    第一节阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选第第三部分项中选出可以填入空白处的最佳选项。My son had just turned five.My husband and I were 41 as to which30.What does the underlined word“strides”inschool to send him to.We started 42 and visiting schools.Still,we felt部分paragraph 4 probably mean?43 about which school to choose.So I called my friend Shannon.She'sA.Adjustments.B.Connections.the one I 44 most when I struggle with parenting decisions.Having a sonC.Arrangements.Improvements.31.What does Brik say about the new technology?ten years older than mine,she's gone through all the 45 I'm still goingIt has a promising future.through.读语言运B.It still has a long way to goA 41.A.concerned B.curious C.excited D.confidentC.It can solve the water crisis worldwide.D 42.A.attending B.funding C.leaving D.investigatingD 43.A.unreasonable B.unwise C.uncomfortable D.uncerD.It will not be supported by the governmentB 44.A.come across B.rely on C.wait for D.vote forC45.A.interviews B.postsC.stagesD.pages第D"Jeanette,I know you have narrowed it down to two choices and32.What does the study find out?A.There are many ways to reduce screen time.第三部both are good schools.Your love is more important than the 46 aboutthe perfect school,"Shannon said."I remember when I was doing some47.Worried about my 48,I was stuck between two cans of beans.One部分B.Time outdoors definitely helps reducecan was twenty cents less than the other,but it wasn't quite as good as thesmartphone use.other.I stood there 49 for at least twenty minutes.It finally 50 me thatVisiting cities'green areas can't shorten screentime.言A46.A.choiceB.debateC.environment D.evidenceD.People are becoming increasingly dependentB47.A.cookingB.shoppingC.cleaningD.planningC48.A.preference B.scheduleC.budgetD.strengthon smartphones.用D49.A.fearlessB.breathless C.unexpectedD.undecidedA50.A.struckB.bothered C.surprisedD.annoyedg33.What suggestion might Kelton Minor give?it's just a can of beans.Either can 51 my care for my family.In the long第A.Taking long trips without phones.run,whether I picked brand A or brand B can of beans,it didn't 52."Going out into the wild more often.Shannon made me think deeply."Now,you are good parents,so whicheverC.Setting mobile phones to silent.第三部分school you pick is the right school.Besides,you have a(n)53 if one分D.Visiting urban locations with friendsdoesn'tft,”she added34.What do the researchers hope to do?A.Call on more companies to join the research.语言运B 51.A.refreshedB.displayedC.enhancedB.Use technology to improve people's healthD.examined读C 52.A.happenB.existC.Do more research on people's mental health.C.matterD.workHelp people use digital products in a healthB 53.A.lossB.alternativeway.原C.responsibilityD.rewardI didn't feel stressed out anymore after I 54.We were able to pick第a good school for our son.55 it's just a can of beans,and we have tomove forward and make our decision.And if it turns out to be the wrong35.Which of the following would be the best title for部分the text?第三部分can of beans,we can go back to get a different one.A.Give your digital life a breakA 54.A.hung upB.stepped upB.Make good use of mobile devices语言运C.settled downD.slowed downC.Get close to nature for inner peaceC 55.A.SubsequentlyB.InitiallyGo out into the wild to reduce screen timeC.ActuallyD.Especially⑧原第二节第二节阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括第阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白第三部分号内单词的正确形式。处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Many people use smart phones in the toilet to sendtexts or check 56.thelatest videos on socialknowledge,expand your vocabulary and reduce stress.Here aremedia..However,.doctors say scrolling through(滚动浏览)some tins on how to starl a reading babit and stick to it.分One of the est aystostarteading habit is tobeginwith sortCyour phone while in the toilet could damage your physicalhealth.Initially,the conclusion 57.was drawn(draw)byingobd.Finda time tatrksyondmkeoou daily routine语Saurabh Sethi,a doctor who graduated from Harvardyou might find it hard to put the book dow ad 1A.Focus on the quality of your readina expericncUniversity.He has warned that bacteria in the bathroomutes won't seem like enough time.Find a guict and comfortable space without disturtanc读Setting a reading goal isan excellent way to motivate you to read more C.To develop a redin habit you needt make time for itincrease numerous health 58.risks (risk).DrSethiand habit.You can sct a goal ofD.Make sure you are passionate about the topics of the bookssgtagolofreadiaeEHowevet,iteanbectalengingigouseldoameadregularlyr goal youchoose,make sure it is用encouraged smart phone users 59.to break (break)thishabit.He said,"Being addicted to smart phones in the foiletStarting small will make it easier to include reading in your dailyTo make reading a habit,it is esserbooks that interesactually 60.has (have)some serious negativeconsequences.”

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    山东普高大联考11月联合质量测评试题高三英语参考答案及评分标准第一部分:听力共两节,满分30分)1-5 BABCB6-10ACBCB11-15 ACBAC16-20AACCA第二部分阅读(共两节,满分50分)21-23DDA24-27 BADC28-31 ACCB32-35 DCBC26-30 CEGFD第三部分语言运用共两节,满分30分)第一节(满分15分)41-45AACBB46-50 CABCD51-55 CDADD第二节(满分15分)56.0n57.exhibition58.an59.extraordinarily60.because61.where62.has sold63.was listed 64.imporving65.generations第鹤部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)NoticeWith the aim of raising students'awareness of the significance of culturalconfidence and arousing their passion for Chinese culture,our school will hold anEnglish speech contest whose theme is Chinese Cultural Confidence.The English speech contest will be held in the school hall at 8 a.m.next Saturday,lasting about 4 hours.If you are interested in it,please sign up on the appomntedwebsite before next Monday.Please feel free to consult your English teacher about thedetailed requirements if you have any questions.Everyone is welcome to actively participate the activity.There is no doubt thatyou will benefit a lot form it.应用文写作评分原则一、评分原则1.本题总分为15分,按5个档次给分。2.评分时,先根摇文幸的内容和语言初步确定所属的档次,然后以该档次的标准来衡量,确定或若调整档次,最后给出分数。3.词数少于60和多于100的,从总分中减去2分。4.评分时,应注意的主要内容:内容要点(比赛目的、比赛安排、呼吁参加)、应用词汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文的连贯性。5.拼写与标点符号是语言准确性的一个重要方面,评分时,应视其对交际的影响程度子以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。6.如书写较差,以致影响交际,可将分数降低一个档次。二、内容要点1.比赛目的;2.比赛安排(必须包活比赛的时间、比赛地点和报名方式三个方面)

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    their presentations will be evaluated by our judges based on content,languageproficiency,and overall delivery.I am confident that today's speeches will be both informative and inspiring,and Iwish all participants the best of luck.Now,let's begin this exciting event!第二节One possible version:For the next couple of weeks,I was determined to avoid any further embarrassment.I refused to open the encyclopedia and kept my mouth shut during classes.I feltlike I was walking on eggshells,constantly worried that I might say somethingfoolish.I was afraid to share my opinions or ask questions.As a result,I becameincreasingly isolated.I didn't participate in any activities that might show myignorance until my teacher talked with me,enlightening me patiently.My spiritslifted,and I felt cheerful once more.I began to share information with my classmates again and became more carefulabout the information.I started to double-check my sources and read articles intheir entirety before sharing any information with others,unwilling to make thesame mistake twice.It was a lesson learned the hard way,but it made me realise theimportance of confirming information before presenting it to others.And while mybologna tree story might have been a bit embarrassing at the time,it ultimatelytaught me an important lesson that has stayed with me throughout my life.部分解析阅读

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    34.A.busy B.happy C.sorry D,curious 35.A.competing B.arriving C.appearing D.working

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    11.Why is Marty Verel mentioned in paragraph 1? A.To show how sick Marty Verel is. B.To show the seriousness of COVID-19. C.To show the need for the old to learn to use the comput- er. D.To show it's difficult to book a vaccine appointment on- line. 12.How did Marty get the vaccine appointment eventually? A.He waited 10 hours for his turn. B.He got help from Marla Zwinggi. C.He messaged Facebook for advice. D.His wife Nancy kept clicking online. 13.What helped Zwinggi with vaccine hunting?

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    第二节(满分25分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使 之构成一篇完整的短文。 September is most beautiful in Strathroy,where people wholeheartedly enjoy the simple pleasures of life and nature. Roland was no exception.He was a magnificent German Shepherd(德国牧羊犬),a little lazy and overweight though.He loved to doze in the backyard.He yawned and stretched his body as he heard the slowly approaching footsteps of Mrs Proudfoot. “Come and have your lunch dear!”said Mrs Proudfoot with her usual fondness for him and he wagged his tail affectionately in re- turn. Roland was licking the last piece of meat in his plate when

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    feelings before class starts. Then,during independent study time,she checks in one-on one with students about their sticky notes.Some kids just need some positive encouragement or a listening ear but for those who are more upset or dealing with a serious issue,she says she has a variety of options ready and waiting to help them,including peer counselors and a school psychologist they can see.Knowing that not only is someone really listening but that they can get immedi ate help to feel better has been revolutionary for the students. She got the idea for the board after a couple of weeks when many of her students kept telling her they were having a bad week.While she was grateful they were sharing,she needed more information to help them-and the board was born."I

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    B "Gas station"may no longer be an accurate description for a Circle K refueling station in Oslo,Norway,after it became the first in the world to replace all gas pumps with electric car charg ers. The Oslo Circle K is one of the company's 16,000 gas sta- tions around the world,but this location is the only one from a company to completely convert (to electric fueling.The conversion to electric fuel "fast chargers"came at the same time as the United Nations Climate Action Summit was taking place in New York. Christina Bu,secretary general of the Norwegian Electric Car Association,said in a press release that it was extra fun to

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    stem cell transplantation for AIDS treatment,said Deng.The CCR5 gene mutation has been associated with a 21%increased risk of dying early,according to a paper published in Nature,though it's unclear why. China has invested heavily in gene-editing technology,mak ing biotechnology one of the priorities of its Five-Year Plan an- nounced in 2016.Deng says it could "bring a new dawn"to blood-related diseases such as AIDS,sickle anemia,hemophilia and beta thalassemia and that,thanks to new technology,the goal of a functional cure for AIDS is getting closer and closer. 32.How does HIV virus enter a person's cells? A.Through edited CCR5. B.Through a mutated gene.

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    【答案与解析】 本文主要介绍现实社会中学生考试难得高分的情况,并说明 高标准带来的结果以及美国人对成功的定位。 25.B根据画线词下文as high as necessary to ensure that some students failed可知,考试标准再一次被提高,这让一些学生难 以达到这种标准。故画线词表示“增长”之意。 26.A 根据第2段第1句及最后一段可知,作者对考试高标准是 持批评态度的。 27.C根据全文内容可知,文章主要探讨学生不能达到考试标准 的原因。 28.B 【命题视角】本题主要考查学生根据文章的字面意思,通过逻辑 关系和细节的提示,推断作者的态度,理解文章的寓意的能力。

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    in two ways.First,scientists have noticed that some bees pro duce a substance that feels similar to plastic.Imagine a natural, non-poisonous plastic alternative coating your fast-food packa- ging,toiletries,and furniture.Second,some bees have begun u- sing thrown-away plastics in their nests.This instinctual reusing and recycling could help clean up urban areas that are already dealing with heavy plastic pollution. A few years ago,scientist Veronica Harwood-Stevenson went on the hunt for a natural alternative to plastic.She found some bees create nesting material that is "non-poisonous,water- proof,flame-resistant,and able to withstand heat".Harwood Stevenson founded a company,working with biomimicry re searchers,to figure out how to recreate the material in a cost-ef-

  • [炎德英才]名校联考联合体2024届高三第四次联考日语试题

    第二节(共8小题,每小题2分,满分16分)听下面4段录音,每段录音后有2个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项。听每段录音前,你将有时同阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段录音读两遍。8.男)人(何在買丰寸力。A.卜マ卜上牛乳9.)一了左何個買丰寸力。B.卜マ卜之)C.)口牛乳A.一個10.二人(:今何左見℃丰寸力。B.五個DC.三個本日己A.映画B.写真女园C.テyb用11.女)人)弟3人:)人c寸力。A.背)高人B.メ力ネ左分C石人C.赤服左着℃v石人12.男)人何)尤幼電話L丰大力。A.新商品仁O℃相談寸石上外AB.会議2O℃相談寸石尤)貿公好果,日全,处去率C六,日朋SC.出張2O℃相談寸石尤13.女の人(这二机力何左Lま寸力。A.佐藤这人2電話ま寸B.山田含人二メy七一之在伝之ま寸C.何ま世人14.男の人力買2大電子辞書(〈ò℃寸力。日个数,机81A.45000円B.31000円C.28000円15.上)電子辞書一番高℃寸。A.1番B.2番C.3番第二部分日语知识运用(共40小题,每小题1分,满分40分)的C个高80从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。16.己)花(法モ)白儿ま寸。.4A.左B.CC.D.217.李3人上(仗幼稚園)友龙古℃、今c大学名同心寸。A.夫B.力)C.のcD.年18.の上力渴丰L大和。口一上一飲五丰L)力。B.C.ě入D.CA.才19.初尤(每朝、8時2家出丰寸。C.CD.A.2B.花20.Cc方名前上住所左書(〈龙ě。C.3D.ヘB.A.C高三日语第2页(共8页)

  • 炎德英才大联考 长沙市一中2024届模拟试卷(一)1历史试题

    姓名准考证号绝密★启用前炎德·英才大联考雅礼中学2024届模拟试卷(一)历史命题人:胡军哲张锦审题人:胡军哲注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选用每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试题卷和答题卡一并交回。一、选择题(本题共16小题,每小题3分,共48分。每小题只有一个选项符合题目要求)1.西周时期,女性地位较低;春秋中期,文献中开始经常出现女性贵族参与社会活动的记述;战国晚期,以男性贵族为中心的君权、王权逐渐确立。这可以用来说明A.中央集权制度得到恢复B.母系氏族社会影响深远C.先秦社会的崩溃与重塑D.春秋时期女性地位很高2.据里耶秦简记载,秦朝县下属机构定期制作所在机构集簿,并根据要求上呈县廷。与之相应,县、郡也定期将核心治理信息汇总报送上级官府,以便上级掌握政情及开展管理,并据此对下级进行考课。该做法A.实现了对基层组织的有效治理TB.有利于提升地方官员文化素养C.促进社会群体共同意识的凝聚D,为赏罚官员提供了有力的依据3.东晋士族官宦中的富裕信徒,常给予佛寺常年供养。东晋尚书令何充好佛,在他修营的佛寺里,“供给沙门以百数,糜费巨亿而不吝”,对贫苦的亲友却无所施遗。这一现象反映出东晋时期另日固者#A.社会阶级呈现固化趋势B.传统价值观念遭遇冲击C,寺院经济威胁国家统治D.宗教事务由尚书省负责4,金世宗在位时,施政仁德,政治清明,得到史书与历代名家认可。朱熹称赞“他能尊行尧舜之道,要做大尧舜也由他”。又说:“他岂能变夷狄之风,恐只是天资高,偶和仁政耳。”这反映出A.南宋时民族矛盾的缓和生主月睡B.传统华夷观念根深蒂固C.金统治者照搬汉族政治T围D.理学蕴含唯物辩证思想T合历史试题(雅礼版)第1页(共7页)

  • 炎德英才大联考(雅礼版)雅礼中学2024届模拟试卷(一)1化学试题

    17.(14分)I.工业上制多品硅采用焦炭和Si0:反应。已知:①高于7O0℃时,△G(C0)<△G(C0,),生成C0的反应更易进行;0100②2C(s)+0,(g)高温2C0(g)△H,--221.0kJ·mol1Si(8)+0,(g)高温s10,(s)△H,=-910.9kJ·mol1(1)写出工业制多晶硅反应的热化学方程式:0-366.379Co(2)焦炭和SiO反应的△S=366.37J/mol1·K1,则该反应进行温度T需大于(保留整数位);0813(3)SO,的还原受到C扩散过程的影响。当有大量焦炭存在的情况下,可能发生副反应,生成硬度大,熔点高的副产物,写出该副反应的化学方程式:;该副产物与多晶硅的熔点较大的是(填化学式),理由是Ⅱ.乙醇水蒸气的重整制氢成为当前前景较好的一种氢气生产技术,乙醇水蒸气重整的主要反应为CHCH2OH十H2O一4H2十2CO①CH3 CH2 OH+3H,O一6H2十2CO,②。Co/Al,O3催化剂有较高活性和较高选择性。已知乙烯是积碳的重要前驱体,容易导致催化剂快速失活。在密闭容器中分别通入22.4L(折算为标况时的体积)的乙醇和水蒸气,催化剂用量为0.15g,600℃时乙醇的转化率和二氧化碳的选择性随时间变化如下图1所示。(选择性=产物中单一组分的物质的量产物中各组分物质的量之和10.90.20.80.18s0.160.1480.120.1J0.30.080.20.06o.0.10.0400.023060901200150时间(s)图1【化学冲刺压轴卷(二)第9页#11

  • ‹‹ 114 ››
扫码二维码