首页 炎德英才大联考答案
  • 炎德英才大联考 雅礼中学2024届高三月考试卷(一)1生物答案

    的夹条件下同为叶内细胞中,线袋休项收O,叶绿休释放o心圆收的CO2的量为(5)提取绿叶中的色素时,需要加入少量于mol。30.(115,色素难以被破坏。_以防止研磨中色素被破坏,在活细胞中,的.10分科研人员在野生植物A的细胞中发现某种抗早基因,并将这种抗人发山羊的去物B的中处现即和二西种扰镇样抗草是国典心体的得线四无生拍衣作物他人的忧因酸股正比且饰个抗能力的影响是相同的。回答下列问题:。抗旱基因)野生植物A的抗旱基因导入农作物B体内后能够表达,是因义甲乙(2)甲、乙抗旱植株的抗旱能力是遗传的抗旱植株是“相同或“不同”)的,其中自交代(3)若抗早基因越多抗早能力越强,让甲植株自交,其子代会出现(填“甲”或“乙”)植株能力最强的植株和不具有抗旱能力的植株的比例为种表型,其中抗导(4)农作物B的高茎对透茎为显性,受一对等位基因控制。已知乙植林是高茎杂合体,者要判断控制乙植株株高的基因与导入的抗早基因是否在一对同源染色体上,能否意过与透茎不抗旱植株测交的方法来判断?29,(9分)中国古代农民与蝗虫做者不懈的斗争,《诗经》中就有“田祖有神,秉界炎火的记意,,理由是就是用火烧的方法灭蝗。新中国成立后,人们通过喷洒农药以及现代生物科技手段,基本世绝了蝗灾的发生。回答下列问题:(1)每个物种在群落中都有独特的生态位。研究蝗虫的生态位,通常要研究它的敌以及与其他物种的关系等。蝗虫具有趋光性,用火烧的方法灭蝗利用的生态系统的信天息类型是(2)古语“早极必蝗”是指干旱有利于蝗虫产卵和孵化,使其种群数量急速增多。干旱气候是影响蝗虫种群增长的(填“密度”或“非密度”)制约因素。从种群数量特征的角度分析,蝗虫迁徙到新环境后种群密度短期内迅速增加的直接原因是我国生态学家马世骏提出用“社会一经济一自然复合生态系统”的方法来根治蝗灾,他利用了生态工程的原理。(3)粉红掠鸟号称“蝗虫收割机”,沙漠蝗虫所在的一条食物链的能量流动如图所示。植物→沙漠蝗虫→粉红掠鸟【高三生物第7页(共8页)】·23-520·

  • 炎德英才大联考湖南师大附中2024届高三月考试卷(六)语文答案

    6.下列对本文相关内容的理解,不正确的一项是(3分)A红墨一心想要通过写小说出名,三十多岁了也不愿意娶妻,体现了红墨对梦想的执着与坚守。B.在文章结尾,红墨一直苦苦寻找的小说却变成油腻腻的食谱,这一构思让人感到彩颖奇特。C.文章开头写少年回到山村寻找英,英离开山村寻找少年,结尾处鱼馆老板娘竟然是红墨小说中的英,首尾呼应。出现“天下无双”,预示着英和红黑会收获“天下无双”的爱情以及无双”的前程。7.下列对本文内容及艺术特色的分析鉴赏,不正确的一项是(3分)A文章以“丢书一找书一得书”为行文脉络,凸显了红墨在写作过程中所遇到的困难及艰辛的探寻。如B“人鸟之战”的情节运用暗喻的修辞,比喻“自我”与外物的对抗,表现了红墨面临的创作及生存困境。的C,本文写了现实中红墨的故事和小说中少年的故事,两个故事相互并列但又相互交叉,充满了荒诞色彩。D.小说中红墨先从梦境返回现实,再由现实踏入虚幻,可谓时空交错,文章虽短小精悍,却极富张力。8.分析本文标题“江湖鱼馆”的作用。(6分)9.本文作者红墨,被认为是“先锋派”的代表人物。他将自己的小说定位为“反常类”小说,请结数合文本,分析本文“反常”的体现。(6分)二、古代诗文阅读(35分)拓(一)文言文阅读(本题共5小题,20分)阅读下面的文言文,完成10~14题。丰墙亮下未必崩也,流潦至,坏必先矣。树本浅,根核不深,未必摄也;飘风起,暴雨至,拔必先矣。君子居于是国,不崇仁义,不尊贤臣,未必亡也:然一旦有非常之变,车驰人走,指而祸至,乃始千喉怨唇仰天万以应儿两天光教之不本德手孔于日不镇其清西修共后县梅无及寒齐柜公问管仲日:“王者何贵日“黄天,拉公细而视天,管种日:所谓天者,非苍苍莽莽之天也,君人者以百娃为天。百姓与之则安,辅之则强,非之则危,青之则亡。”文公见咎季,其庙傅于西墙,公日:“孰处而西?”对日:“君之老臣也。”公曰:“西益而宅。”对不筑。”公曰:“何不筑”对日。而告之仆,仆顿首于轸曰:“君之明,群臣之福也。”乃令于国日:“毋淫宫室,以妨人宅。板筑以时,无夺农功。”楚恭王多宠子,而世子之位不定。屈建日:“楚必多乱。夫一兔走于街,万人追之,一人得,万人不复走。分未定,则一兔走使万人扰:分已定,则虽贪夫知止。今楚多宠子,而嫡位【高二语文第5页(共8页)】·23-39B·

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)英语答案

    教学全国@0所名校单元测试示范卷区札记Sunflower,including one kind of cheese that's normally quite difficult to findM:So,this place is cheap?W:Ycah.Their vegetables are just unbelievably cheap.But I think that the vegetables there are not quite as fresh asthose in some other places.(Text 9)W:Hey,Bill.I hear they're going to send you to Germany for the new project.M:I only got the order several hours ago.Rachel doesn't even know.W:Oh,no?So,what arc you waiting for?M:Well,she is at work at the moment.I'll have to wait until tonight now,I suppose.W:Well,I was posted there before.It's OK-a bit like England,really.At least the weather is similar,and the peo-ple aren't much different.The only thing I didn't like is the food,especially the sausages.What do you intend todo about the family?Are you going to take them with you?M:Well,I'd like to,but I don't know much about the situation at the moment...you know,about schools and allthat.But I hope to move the family out there in a couple of months'time.I don't think I want to spend a year anda half out there on my own.(Text 10)W:I am honored to be here to present you Bentley College.Two clear features of Bentley College are powerfulresources and a personal touch that make Bentley College the best choice for students who are interested in business.As the largest business school in New England,Bentley offers the most advanced teaching facilities and labs.But we haven'tlost the personal touch.All of our resources are dedicated to providing the most advanced business education possible.In fact,Bentley requires students to have personal computers.The Mobile Computing Program puts a computerinto every student's hands on the opening day.Information technology is only one part of the picture,though.Bent-ley students also develop well-rounded skills in analytical thinking,creative problem solving,and effective communi-cation.Professors are devoted to excellent teaching and advising as well as pursuing research and scholarship in theirfield.Many have significant experience in the business world.If you have any questions,I will be staying here for aminute or two to deal with any concerns you have.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AToronto is a city of neighborhoods,so wherever you are in Toronto,you're bound to findyourself surrounded by shopping,dining and cultural experiences unique to that specific area.The Fairmont Royal York HotelIt is one of Toronto's oldest and most storied hotels.Since opening in 1929,it stood as one ofthe largest hotels in the British Commonwealth with 1,600 rooms.It's also home to more than300,000 bees,who live on the hotel's rooftop and produce honey for the Fairmont Royal YorkHotel's dining facilities.St,Lawrence MarketVoted the world's best food market in 2012,the St.Lawrence Market complex consists of twobuildings.The north building plays host to weekly Saturday farmer's markets,while in the southbuilding,open every day except Sunday and Monday,you'll find more than 120 vendors (selling meat,produce,baked goods,flowers,jewelry and so much more.The Toronto IslandsNorth America's largest urban car-free community offers plenty of green space and beaches forvisitors of all ages.Those looking for exercise can explore the islands by bike while checking out90【23新教材·DY·英语-WYB-选择性必修第三册-QG】

  • 历史炎德英才大联考,湖南师大附中2024届高3月考试卷七及答案。

    万唯害全国视野原创引领万唯中考试题研究参考答案。2023河北√精讲本/P2√精练本/P11历史主编武泽涛研发万盛中考千人研究院

  • 炎德·英才大联考湖南师大附中2024届高三月考试卷(三)地理答案

    答案A 解题分析据图可知,随着青藏高原的隆起,西北地区的风尘 沉积通量增大,说明干旱程度增强,因此流水作用减弱。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    cah.Nor is climbing.That will be too tiring.IhenThatgood ide Maybe theycbrmeinheYes.It'll be really fun.out my report abou9)Hello,Kelly.What can I do for you?Don't worry.To make it interesting,you can compare the past and the present.So,you can thinkfUmm...well,they used to use blackboards...and we use blackboards and whiteboards...oh dear.differences between schools now.and those in the past.compuer We use computersalo today.but they didn't have them!Whatbuk Kelly?Have you ever reallyod book?Erm.once.It didn't have many picturex And the pictures weren't in color.I auppose it was expenaiveYeWhat e cwehnkHmmwhat's that thing you're crying on your shoulder?print color pictures in the past.V:My backpack?M.nghereadmy peill tum their IYButhsoM:Yes.Let's go on with thatvf oe in the UKm y hvme unfime odnmeText 10)ivethey havedm their home hil tryng oIt YourseHere.Iill aaremycefriendf mine kdme topaintmm inher house.I pngoderFor pnt,Iforot Iwas in der and stppd backexperiences with you.andfell ofUnforher carpet was damaged by the paint.My riend wasmore worredoWhat impressed me most ws quiteasimple task-putting up some shelves in my basement.Iwsthan annoyed.But in the end she had to buy a new carpet...nwooden table.putting into the wall and suddenly all the lights went out.I realized thathrewere wires in the wall where I was putting the nail in.I thought I was lucky-I could have gotnshock and have been badly hurt.But it wasn't all good luck-1 had to have some repairs done and itwcheap.参考答案1-5 ABCBA 6~10 CABAC 11~15 CCBAC 16~20 BACAB本文是一篇应用文。文章主要对四个课外活动项目进行了介绍,包括每个活动项目的内容、特色和参加者【答案与解析】21.C细节理解题.根据The Art Farm部分If your kid shows interest in cooking,consider the FarmFd的年龄要求等Cooking Class,.”可知,该项目所开设的Farm Foodies Cooking(CIass能提供学烹饪技能的机会,22.B细节理解题。根据JCC Manhattan部分“Kids looking for extra activities can also sign up for specicourses(at an additional fee),which include kung fu for energetic kids..,."可知,上学功夫的课是要额分23.A细节理解题。根据MoMath部分“Mathematics may be a serious subject in a typical classroom,b侧交费的。MoMath teac hes小the subject in a fresh and exciting way,.”可知,MoMath与学校里的传统课堂不同的是教学方式。本文是一篇记叙文。Maggie S1allr自幼丧失听力,但这并设有阻止她朝着白己的日标迈进.跑步这项【答案与解析】动帮她释放压力,发掘自己的能力并找到身处团队的乐趣。她也鼓舞了越野队的其他成员。24,D细节理解题。根据第二段的内容可知,Stalter在学校的时候尝试了多种运动.25,D细节理解题。根据第三段的内容.尤其是“But she admits that she is lucky cnough.Spors have becnrewarding release(释放),with running topping the list,.”可知,读唇语以及与老师,同学交流有时候Sltr倍感压力,幸运的是运动可以帮助她缓解压力。26,B细节理解题,根据第五段Throughou the sean,coach Miller,whocodhShoughmicrophonelike device,s hndsddee shesdupourinak知,作为教练的Jason Miller给予了Stalter很多特别的关照。【模拟卷·英语(三)参考答案第2页(共4页)】新高考Ⅱ

  • 5炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(一)化学

    绝密★启用前山东中学联盟2023年高考考前热身押题化学2023.5注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置。2.选择题的作答:选出每小题答案后,用B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。可能用到的相对原子质量:H-1C-12N-14O一16C1-35.5Mm-55Ag-108一、选择题:本题共10小题,每小题2分,共20分。每小题只有一个选项符合题目要求。1.下列物质的应用涉及氧化还原反应的是A.氨气可用作制冷剂C.75%酒精用作医疗器械消毒剂B.优质糯米可酿制食醋2.实验室中下列做法或操作分析正确的是D.甘氨酸亚铁可用作补铁剂A.Ca0固体保存在广口塑料瓶中B.Fe(NO,)2溶液保存时加入少量稀硝酸C.可用热的碳酸钠溶液除去金属表面附着的柴油D.蒸馏时,若温度计水银球低于蒸馏烧瓶支管口,则收集到的馏分产率更高3.某点击化学试剂由原子序数依次增大的X、Y、M、Z四种短周期元素组成,其中基态Y原子的电子总数是其最高能级电子数的2倍,乙的原子序数是Y的两倍,M衰变方程:12M-→5X+2n+2H。下列说法错误的是A.简单氢化物的沸点:M>XB.简单氢化物还原性:Z>X>MC.4X2和5X2互为同位素D.元素Y的第一电离能小于同周期相邻两种元素的4.下列高分子材料说法错误的是fCH-C=CH一CH2五A.合成橡胶(CH,)没有顺反异构体fCH2一CH一CH一CH方CNB.高分子材料()是由苯乙烯和丙烯腈通过加聚反应合成ECH一CHHC.聚乙烯醇(OH)在水中有很好的溶解性高三化学试题第1页(共10页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    无SIM卡令17:50必米☐转曲2022年英语2模.pdf文件预览58.A.centeredB.walkedC.lookedD.played59.A.adoptsB.changesC.presentsD.inspects60.A.hardestB.bestC.saddestD.latest第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。What do you wear when you take a trip?Most of us choose comfortable clothes like T-shirts andjeans.But Wang Tian,a post-1990s office clerk in Shanghai,is different.She prefers 61 wear)hanfu rather than wear T-shirts and jeans.She has worn hanfu in the Tengger Desert and in theForbidden City.Wherever the scenery matches,she wears hanfu.For Qingzhi,a law student,wearing hanfu to her classes 62 (give)her inspiration.With ahistory of more than 3000 years,hanfu has had different styles in different 63 (dynasty).Qingzhi says 64 she likes is to explore various outfits within her hanfu collection.By matchingthe clothing with modern decorations,she can find 65 unique look.Wan Yue,a mother of two,is a hanfu enthusiast.Wan not only wears hanfu,but also learnsabout the culture and history behind the clothing.She says each suit has its own 66(culture)and historic background.Learning about them helps her get a better 67(understand)oftraditional culture.68 the rapid development of China's economy,people 69 (gain)more self-confidencealready,and attention is shifting to the comeback of national culture.As a symbol of Chineseaesthetics(),hanfu contributes to 70 (quiet)motivating a Chinese fashion style.新疆维吾尔自治区2022年普通高考第二次适应性检测英语试卷第Ⅱ页共12页第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。How is everything going!I am writing to ask favour of you.As you know,our school willhold an English Drama Festival,that will last 5 days.My classmates and I have adapted the fairytale Sleeping Beauty into a short play,and we are not confident about its dialogue and plot.I knowmy major is English literature and that you have always been interesting in performing.We'd sincere appreciate it if you could spend some time improve our play.We would have

  • 炎德英才大联考湖南师大附中2024届高三月考试卷(六)语文答案)

    高三第一轮复周测卷·语文周测卷十四文言文阅读(二)(建议时间:40分钟分值:100分)虽微信扫码考情分析,回品▣高考对接点文言文阅读知识疑难点理解并翻译文中的句子,概括文中相关内容观看微课视频典型情境题4、5、9、10、14、15课外题解析下载复课件一、阅读下面的文言文,完成1~5题。(33分)密贞观二年,太宗谓侍臣曰:“为政之要,惟在得人,用非其才,必难致理。今所任用,必须以德行、学识为本。”谏议大夫王珪曰:“人臣若无学业,不能识前言往行,岂堪大任。汉昭帝时,有人诈称卫太子,聚观者数万人,众皆致惑。隽不疑断以蒯聩之事。昭帝曰:‘公卿大臣,当用经术明于古义者,此则固非刀笔俗吏所可比拟。’”上曰:“信如卿言。”贞观六年,太宗谓待臣曰:“自古人封君为善者,多不能坚守其事。汉高祖,泗上一亭长耳,初能拯危诛暴以成帝业然更延十数年纵逸之败亦不可保。何以知之?孝惠为嫡嗣之重,温恭仁孝,而高帝①惑于爱姬之子,欲行废立;萧何、韩信,功业既高,萧既妄系,韩亦滥黜,自余功臣黥布之辈,惧而不安,至于反逆。君臣父子之间悖谬若此,岂非难保之明验也?朕所以不敢恃天下之安,每思危亡以自戒惧,用保其终。”贞观十三年,太宗谓魏征等日:“隋炀帝承文帝余业,海内殷阜,若能常据关中,岂有倾败?遂不顾百姓,行幸无期,径往江都,不纳董纯、崔象等谏诤,身戮国灭,为天下笑。虽复帝祚长短,委以玄天;而福善祸淫,亦由人事。朕每思之,若欲君臣长久,国无危败,君有违失,臣须极言。朕闻卿等规谏,纵不能当时即从,再三思审,必择善而用之。”贞观十七年十二月癸丑,太宗谓侍臣曰:“今日是朕生日,俗间以生日可为喜乐,在朕情翻成感思。君临天下,富有四海,而追求侍养,永不可得。仲由怀负米之恨,良有以也。况《诗》云:‘哀哀父母,生我劬劳。®’奈何以劬劳之辰,遂为宴乐之事!甚是乖于礼度。”因而泣下久之。(节选自《贞观政要》【注】①高帝:汉高祖刘邦。②哀哀父母,生我劬劳:可怜的父母,抚养我是多么劳苦。·79·【24·G3ZC(新高考)·语文(十四)-R-必考-QG)

  • 炎德英才大联考湖南师大附中2024届高三月考试卷(六)语文答案)

    -

  • 炎德英才大联考湖南师大附中2024届高三月考试卷(六)语文答案)

    -

  • 炎德英才大联考湖南师大附中2024届高三月考试卷(六)语文答案)

    根据第⑨段“人机协作如何更聪明,人机对话如何更友好,是‘人工智能十教育的长期课题”可知,“人工智能十教育”,需要继续发展研究,还有很长的路要走。5.本题考查学生分析和运用材料相关信息的能力。根据第六段中“人工智能十教育”在“音乐课上,虚拟数字人‘元老师'跨越时空限制,带领多所学校学生同唱一首歌;体育课上,学生开始跳绳项目测试,智能终端上实时显示心率变化、跳绳次数、均速度等数据”等例子得到启示。利用人工智能,虚实融合多场景进行课堂教学。比如老师在讲解谋篇课文时,可以拿出语音辅助教学设施“小爱老师”,在课程讲解过程中,随时通过语音提问的方式和“小爱老师”互动,这样提高学生的兴趣和参与度。根据第七段中“人工智能十教育’.教、练、考、评、管各环节均有人工智能辅助,让教师教得更好:虚实融合多场景教学、协同育人,让学生学得更好:海量线上数据和逐渐强大的算力,让学校管理更加确准”设计:老师提问学生时,人工智能机器人会结合提问及时地在网络上搜集答案和回复再以语音的方式讲解出来。学生对这个新朋友一定会产生浓厚的兴趣,学生都想要和人工智能机器人直接“对话”,这样课堂气氛活跃,老师对课程内容的讲解容易多了,满足了那些学生“不懂就要问”的学生的求知欲,还能提升那些内向不喜欢开口请教问题学生的表达能力。6.B7.B8.①日出劳作场景具有画面感。运用外貌、动作和细节描写,写出日出时农民劳作的火热场景,表现农民的辛勤耕耘。②日落而息场景具有画面感。运用动作描写、小场景叠加等,真实再现了结束农事后东干脚农民简单又充实的生活。③自然风景描写其有画面感。如第2段,运用视觉描写、比喻修辞、色彩点缀等,生动地描绘出日落时暮色下天空大地的多姿多彩;又如第8-10段,运用空间转换、比喻拟人的修辞,准确地呈现出东干脚的山水姿态;再如第15-17段,运用堆叠的比喻、动静结合等,将月色下的事物一一生动呈现,晕染出月色下大地的静谧等。9.①作者与故乡的景的关联。坚硬的山、微弱的水、遍地的月光等自然风景,是作者回忆中东干脚的生活背景和底色。②作者与故乡的物的关联。故乡的灯映照着东干脚的生活,也是作者成长的见证,是作者对过去生活的追忆。③作者与故乡的人的关联。故乡的农民勤劳不息,不屈不挠,寄寓了作者对劳动创造的赞美,对凡生活的讴歌。④作者与故乡的关联。故乡是作者旅居漂泊生活中的慰藉和力量来源,寄寓了作者内心深处对乡土的缅怀和眷恋。【8、9题各答出任意3点给满分,每一点得2分】【解析】6.本题考杏学生综合赏析文学作品的思想内容和艺术手法的能力。B.“绝望感错,不是绝望感,应当有满足感。故选B。7.本题考查学生分析理解文中环境描写的作用的能力。B“衬托出田里的各种蛙鸣虫叫吵闹而扰人心绪”错,是以声音衬静,也没有吵闹,而是生机。故选B。8.本题考查学生鉴赏作品描写手法的能力。①日出劳作场景具有画面感。“出的时候,地里的庄稼汉们己经汗湿鬓角,头发短的,脑顶子上已经闪出了微薄亮光,背上的衣服也湿了一片,贴在后背上汗润湿了衣裳,牵扯了行动,爽性脱了衣服,光着上身年纪轻点,顶一块带着绺子的绿花白汗巾,偶尔捋起垂在胸

  • 炎德英才大联考湖南师大附中2024届高三月考试卷(六)语文答案)

    5.根据材料内容,下列说法正确的一项是(3分) A.相较于以往的奥林匹克运动会吉祥物,“冰墩墩”可以在更大 范围内传播,因而具有更多全球性、普适性、流行性的文化 特质。 B.奥运会期间,来自各地的工作人员、青年运动员们通过互换吉 祥物“冰墩墩”表达跨文化友谊,工作证挂带也成了展示友谊 的窗口。 C.设计是一种人文关怀,任何一项设计并非只有简单的形式美,而 是“介质”,在互联网时代,任何产品都是与人发生关联的介质。 D.“产业动漫化”要求工业设计实现“跨界”,创造性的设计之所 以能与其他环节结合起来,是因为设计最终能体现哲学,与其 他环节能实现相通。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。》得注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;小A2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Candy,I'm sorry to hear you're not feeling well and I'd give you some tip.First,you shouldn't stay up later to study every night,since it is great importance to get enoughsleep.Indeed you are busy learning that teachers have taught you,so you still need to keep a balancebetween leisure and studies.If you had to stay up,I would suggest you ate more vegetables andfruits.Have a talk with your family or friends might be useful when we really have difficulty solvingproblems.I'm sure they will provide you with necessarily and timely help.I hope you'll take a good care of yourself and be in a good mood.Yours,Li Hua第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你校来自爱尔兰的外教Pter因病回国休假。请给他写一封电子邮件,内容包括:1.询问近况;2.分享班级最新消息;3.表达祝愿。注意:1.词数100左右;光是灯油便数2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mr.Li,Yours sincerely,Li Hua【2022高考名校导航金卷·英语(六)第8页(共8页)】

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    2022届高三分科模拟检测卷(五)·英语答案第一部分听力1~5 BACBC 6~10 CBACA 11~15 ACCAB 16~20 ABBBA第二部分阅读理解第一节语篇解读:本文介绍了四种有趣的方式来让我们了解联合国可持续发展目标,以及我们能做些什么来实现这些目标。2l.选A细节理解题。根据Freerice from WFP部分的第一句“Freerice is a free online educational gamewhere people of all ages can do their part一simply by playing.”可知,A项正确。22.选C细节理解题。根据SDG Pandas部分的内容可知,受到现实生活中的动物大使“启启”和“点点”的启发,SDG Pandas是一款可以在WhatsApp对话中使用的贴纸,故C项“虚拟贴纸”正确。23.选D细节理解题。根据Frieda部分的第二句“The idea behind the production of the story of Frieda isto simplify the lessons of the SDGs so young children can better understand the SDGs.”可知,Frieda是让孩子们更容易理解SDGs。语篇解读:本文是一篇记叙文三个孩子去滑冰,姐姐因生妹妹的气而没有照顾妹妹。妹妹在滑冰时不小心落水,幸运的是,姐姐发现了妹妹落水并和另外一个孩子Laurie一起救起了妹妹。姐姐因没有照顾好妹妹而自责,但母亲并没有责怪她而是安慰了她,并告诉她该如何控制好自己的情绪。24.选C细节理解题。根据第三段内容可知,Jo难以原谅Amy,Meg建议Amy跟着Jo直到Jo开心,然后给她一个吻,或者做一些好事以获得J0的原谅,故可知,Jo看到Ay就走开是因为Jo不想原谅Amy。故C项正确。25.选B细节理解题。根据原文内容可知,先后顺序应为:Laurie提醒Jo要沿着河边滑;Amy滑向河中心;Jo听到Amy的哭声吓得心跳几乎停止;Laurie和Jo把Amy从河里面救出来,故B项正确。26.选A推理判断题。根据第十二段最后一句和第十四段内容可知,Jo很担心Amy的安全,所以在Jo得知Ay安然无恙之后,Jo应当是感到如释重负。故A项正确。27.选D推理判断题。根据文章内容可知,Amy和Jo闹了矛盾,为获得Jo的原谅跟着Jo和Laurie到河上滑冰,结果因没有听到Laurie的提醒而落水,Jo为此感到自责,结果母亲并没有责怪Jo而是安慰了她并告诉她该如何做,J0也反思了自己的行为。由此可推知,作者可能会安排一个大团圆结局,即姐妹二人经此波折后冰释前嫌。故D项正确。语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了利用声音测量海洋温度的相关内容。由于声音在不同温:度的海水中传播速度不一样,所以有研究团队利用海底地震的声音来检测海洋变暖的情况。28.选B细节理解题。根据第二段中的“Satellite observations cannot enter very deep below the surface'”可知,人们会利用卫星去收集海洋温度方面的数据,故B项正确。29.选A细节理解题。根据第三段中的“Because sound travels faster in warmer water,differences inspeed can reveal changing temperatures.”可知,由于声音在不同温度的水域传播速度不同,所以速度之间的差异可以显示温度的变化,因此,声音可以被用来检测海洋变暖,故A项正确。30.选D细节理解题。根据第四段中的“Caltech researcher Wenbo Wu thought to monitor low-frequency soundwaves sent out by earthquakes below the seafloor'”和最后一段中的“Meanwhile Simons and his colleagues..more earthquake sounds.”可知,Wu和Simons都使用了新的研究方法,故D项正确。3l.选C标题归纳题。根据本文的中心句“Sound may offer a creative way to take the ocean'stemperature.”和其他内容可知,本文主要介绍了利用声音测量海洋温度的研究方法,故C项最适合作本文的标题。语篇解读:本文主要讲述了安装在SpaceX猎鹰重型火箭上的特斯拉跑车和人体模型Starman进行第二次绕太阳飞行,此次飞行已经相当接近火星。32.选B推理判断题。根据第一段中的“Starman,the dummy riding a cherry-red Tesla Roadster throughspace,has made its closest approach ever to Mars”和第二段中的“the Falcon Heavy rocket and thevehicle at its tip are making their second trip around the Sun”可以推断,Starman已经开始了它的第二次绕太阳飞行,故B项正确。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    可知,此处指有些人可能根本就没有时间概念,不知道时间的流逝,而develop...secondsare则是解决办法。the passage of time意为“时间的流逝”,cure意为“措施,对策”,符合语境。20.D。根据get into the habit of stopping at the proper time可知,此处指用钟表计时,让自己及时停止说话。catch在此意为“拦住,截住”,符合语境。完形填空专练(五)参考答案A 1-5 BDCBA6-10 ACDBA11-15 CDBAD16-20 CACDBB1-5 CBACD6-10 CABBD11-15 CBDAB16-20 ADCDA解析A篇主题语境:人与社会一人际沟通本文是记叙文。儿时的经历让作者明白孩子等待父亲的心情,于是作者在途中让回家不易的司机顺便去探望一下家人。1.B。根据Jacob the driver was sent to take me to my destination和he started to tellme可知,在开车过程中,司机Jacob开始和作者聊天。2.D。根据第二段内容可知,Jacob告诉作者自己的故事。story与下一句的stories构成原词复现3.C。根据破折号后的in other words,I like to get to know people and their stories可知,作者喜欢与人聊天,愿意了解别人的故事。4.B。Jacob和作者分享了他的故事。5.A。根据the COVID-19 outbreak、had to和jobs and was currently spending six daysa week away from his family可知,自新冠疫情爆发后,Jacob不得不换工作,现在一周有六天不能回家。6.A。本句继续描述Jacob向作者提到的内容。7.C。根据he had to spend five hours.to...there可知,Jacob得花五小时、坐三趟公交才能到家。8.D。根据下句中的us kids可知,作者小时候父亲在外地工作,有时几周甚至几个月回不了家9.B。根据have a couple of minutes on the phone with him可知,孩子们在等着轮到自己和父亲通话。turn意为“轮到的机会”,符合语境。1O.A。根据I saw a.saying Nah Bok,.I asked him if that was where his family lived可知,作者看到一块标牌上写着Nah Bok,于是问Jacob他的家人是否就住在那里。11.C。根据it was about5 miles down the road可知,Jacob回答说:“是的,顺着那条路走5英里就到了.”12.D。根据Why don'twe.say hello可知,作者建议去Jacob家停留一会,和大家打个招呼。stop可意为“逗留”,符合语境。13.B。当时是Jacob的工作时间,所以当作者提议去Jacob家时,Jacob看着作者,好像作者疯了一样。14.A。根据asked if I was sure可知,Jacob有疑虑,于是问作者是否确定要那么做15.D。根据下文内容可知,作者完全确定。16.C.根据his wife was on the side of the road with her mother可知,这是作者和Jacob

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    期中复检测题参考答秦及听力原文参考答案tells me our young people's interests,whicht4l lets meThe young man promised solemnly.Her request was a1-5 ABBAC6-10 ABBBA11-15 ACACAkeep up with the latest fashions.In addition,foreign musicsmall condition to fulfill in return for her fortune.Soon16-20 BACCC21-25 BDDCA26-30 BAADBcan help me to experience foreign cultureafter,the old woman died.The young man did as he had31-35 BBBDD36-40 AGCDF41-45 BCACCIn short,music is an important part of my life.What ispromised.He performed the old woman's last rites46-50 ACDBA51-55 DCBBA56.areyour favorite kind of music?I'm looking forward to your)and upon her pyre he placed the old pillow she had57.seasons58.a59.to launchearly reply.62.Havingloved so much.He lit the pyre,and as he watched it burn,60.are hosted61.whereYours.63.decision64.frustrated65.tothe only thought in his head was of the old house that sheLi Hua写作(One possible version)had left him,and the treasure hidden inside it.第一节(142 words)Paragraph 2:Dear Tom,[1]这里运用了f引导的虚拟条件句,从句用一般过去As soon as the funeral was over,he rushed back to theI am so glad to receive your email.Actually,as you时,主句用would+动词原形。增加文章的高级感house and began his search.He turned out the cupboards,know,I'm a great music lover.I think that if there were[2]consist of为固定短语,表示“由…组成,包含tore down the walls and ceilings,and dug up the floor.no music,our life would not be so interesting Different.”,其近义短语有be made up of。But he didn't find any treasure.Where could the oldpeople like different kinds of music.As for me,pop music[3]此处是that引导的限制性定语从句,先行词是woman have kept her money?It had to be in the houseis my favorite.music,that在从句中做主语。somewhere...but where?He went over every inch of theFirst of all,pop music consists oft2 various types-[4]此处是which引导的非限制性定语从句,which代house again and again...with no success.some of them are bright,while some are inspirational.指前面整个句子。定语从句的运用让文章更加出彩。And of course she had-in the pillow she had askedWhen I am upset,I will listen to music thatt3)can cheer第二the young man to burn on her funeral pyre.me up with its bright rhythms.Moreover,pop music alsoParagraph 1:(听力原文见中缝)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    2023届高三(下),入学考武答紧英语第一部分听力(共两节,满分30分)1-5 CABAC6-10 CBBCA 11-15 CABAC 16-20 CACAC第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)21-23DAD24-27 ABDB28-31 DCCA32-35 BDCC第二节(共5小题:每小题2分,满分0分)36-40 GBCFE第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题:每小题1.5分,满分30分)41-50 ACADB 46-50 CABBD 51-55 DACDB 56-60 CACDB第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)61.seriously 62.joined63.presence64.a65.to promote66.was founded 67.resulting68.and69.as70.what第四部分写作(共两节,满分35分)第一节)短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分)Before Christmas our school hold a winter sports meeting.As it was the last oneheldat school,we did what we could perform well in an opening ceremony.Greatly tototheour happiness,our show was very much successful.My classmates took part invarious events,or our headteacher even joined us in the relay race.Except Wang Lin,andBesidesseveral other athletes also ranked Top 5.Some brought cameras to record the excitedexcitingmoments.It was quite a wonderful experience and that we obtained was great fun.whatThose out-of-class activity indeed helped us relieve the pressure from learningactivitiesand promote us enthusiasm for future study.our

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    六☆必备句型:From Monday to Friday,we need to .读写We must be on time.4.我们是学生,所以我们都应该遵守我们学校*We have to keep quiet in the library.选的规则。*In the classroom,we can't...We're students,so we all should follow题therules of our school.合5.这辆火车可以准点到达。The train can arriveontimegg六【参考范文】Dear Anna,Thanks for your e-mail.Now I can tell you about写my school rules.First,we need to wear our schooluniforms from Monday to Friday.Second,we can'tarrive at school late.We must be on time.Third,合when we meet our teachers,we must say hello tothem.Fourth,we have to keep quiet in the library.Fifth,we must keep our classroom clean and tidy.Lastly,we can't eat or fight in the classroom.六I think these rules are strict but useful.So we读写综must follow them.Do you think so?Yours,Li Hua摩一、单词辨音。请找出画线部分发音不同的单词。(B)1.A.practiceB.tomato选C.relaxD.salad(C)2.A.everyB.dirtyC.byD.noisy题(D)3.A.listenB.bringC.dishD.arrive(D)4.A.busB.funC.luckD.rule(A)5.A.alsoB.sorryC.followD.stop二、完成句子。根据汉语意思完成英语句子。1.骑车的时候不要听音乐。选Don't listentomusic when you做题ride a bike.2.杰克今早在餐厅丢了一串钥匙。Jack lost a set of keys in the dininghallthis morning.3.在我的学校女孩不能留长发。Girls in my school can't keeptheirhairlong10

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    二部分节供5小愿:每小题2分,满分30分)联下别短文,从每题所给的AB,C和D四个法项中,选出最佳选项。S0SAThe London Book FairTme d LocationThe London Book Fair will take place1-20 April 203,Olympondon.Children's&Young AdultOur Children's Young Adult section traditionally welcomes the leading names in the field toxhibit.These companies enjoy noisy passageways full of visitors and benefit from the opportunity toincrease brand awareness.However,any children under 16 are not allowed to be at The London BookAu迪5&Self-Publishing。方。食,+头容算A营林,阳头外若口,Author HQ,which consists of a theatre and networking area,is one of our most popular features,attracting great interest from the self-publishing community.Meanwhile,our Author of the Dayprogramme helps bring writers face-to-face with bestselling authors who will share their journey tobiorigctalks at the fair.,司束容的音系。L者查2,aTechnology and Publishing SolutionsAll the new ways to treat content are found in the Tech area at LBF,located in the National Gallery ofOlympia.Whether it be an app,game,mobile development or enhanced eBook-or a development not yetlaunched-the Tech area is its home.To keep the creativity flowing,there is a dedicated Buzz Bar in theheart of the Tech area for those all-important networking meetings.BA Membersdoom woH8101写BA Members attend the fair for FREE and receive a number of key benefits,making the fair a moreaccessible,cost-effective and highly relevant event for booksellers.Simply click here to find out moreabout becoming a BA member and taking advantage of this offer.help.If you have any further difficulties,please contact our Customer Services team who will be happy to21.Who will be welcomed by the London Book Fair?A.A mother with a kid.B.A green hand writer.C.A visitor getting to London in May.ob mD.A primary school student.、w英语试题第4页(共12页)mus anr od of 00

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    dWilliams to a developing,cross-generational relationship that they both enjoy.Williams and Daniels'relationship is against the traditional idea that people of differenterations have litile in common.Excited to meet and share their lives,Daniels told Williams thatgot accepted into college.Williams immediately congratulated him and said that she knew hed do it.Loneliness has been recognized as an important social problem for many years,but regardingeliness as an epidemic()has appeared only in recent years.Fortunately,there are waysattle loneliness,including caring about the lives of lonely seniors by organizations like DOROT.These programs try to create an atmosphere ot change-and teach open ways to create grealernection.They encourage building a support uetwork by reaching out to family and friends,Pning a community or social group,or volunteering to connect with like-minded people.Another way to fight loneliness is to use technology to stay connected with loved ones,whichelops meaning and purpose through online activities and conversations.Practicing self-care issencouraged,as is being patient because strong relationships take time and effort to create.The connection between Williams and Daniels shows that these intergenerational relationshipsan important role in reducing loneliness and adding joy to the lives of all the participants(young or old,24.What did Williams say about Danicls?A.He was an outstanding student.B.He could beat her easily.C.He was poor in playing chess.D.He met with a good match.25.What can be inferred from Williams and Daniels'relationship?A.Old people also need to leam from young people.B.People of different generations can be connected.C.Competition can make people forget loneliness.D.Age does affect the relationship between people.26.What do organizations like DOROT intend to do?A.Help people feel less lonely.B.Organrze competitive events.C.Provide people with medical care.D.Promote science and technology.2.What is the author's attitude towards these matching programs!A.Uncaring.B.Supportive.C.Doubtful.D.Unclear.cRecently,according to drug company Novo Nordisk,the US Food and Drug AdministrationFDA)approved()Wegovy for children who are 12 and over.This weight loss drug has beenshown t-encourage weight loss inpeople struggling with obesity(),and this approval smoothsthe way for teenagers touuse the drug as part of a weigbt loss way as well.Teenagers that have a BMH体重指数)in the top 5%of their age group will become eligiblefor a once-a-week use of the drug to go along with a meal plan for reduced calorie intake as well asan exercise plan.In June 2021,the drug was approved by the FDA for people aged 18 and up with obesity touse.'Now,it will be available for teenagers from age 12 and up.The teen obesity in the US continues to rise,affecting teens and their family.Now,more thanever,we need new choices to support teens.This FDA approval offers an additional tool to dealwith this serious and long-lasting disease.However,many experts have made it clear that while the drug can be a helpful additional tool,it should not be looked al as a cure-all medicine and neither should a weight loss drug.Tom Sanders,Professor Emeritus of Nutrition and Dietetics at King's College London shared,"While drugs like this may prove useful in the short term for achieving rapid weight loss in seriousobesity,they are not a cure-all medicine for preventing or treating less serious degrees of obesity;英语试题第4页(共8页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    through it soon.Text 5W:Guess what!I've decided to go back toschool!M:Good for you,Mary!You're ne stepcloser to your dream.Have you chosenyour favorite college?W:Not yet.I'm considering some collegesin New York and I'l send applicationsbefore March.M:I hope everything goes wellText 6M:Susan,guess what I found this afternoonW:I have no idea.What is it?M:I found a puppy on the way back fromschool.It seems lost.W:What a poor little thing!How will youdeal with it?M:I'll bring it to Jennifer's.Her dog diedinacaraccident recenty.I think she'lbe happy to keep it for now,and thenwill try to find its owner.W:Sounds like a good plan.It looks veryhungry.Let's give it something to eafirst.M:Yeah,Jennifer said she won't be homeuntil 8:00 pm.It's a long wait.Text 7M:Hi,Miss Catherine.Where are we goingnext?W:Let me check.Our next stop is the ChengduResearch Base of Giant Panda Breeding.M:What can we do there?W:We can see the pandas up close.Be readyto take many photos.You will fall inlove with these cute creatures.But keepin mind that visitors are not allowed tofeed pandas or touch them.M:I see.Well,Miss Catherine,I rememberyou said there would be a traditional artshow tonight.What is it about?W:It's a Sichuan opera in the Sichuan OperaTheatre of Chengdu.M:Wow,I've leamed it from an art exhibitionbefore.But I didn't expect to see theshow in person!W:Yeah,the greater part is that you can alsogo backstage after the performance.M:Sounds great!I can't wait to get started.W:I hope you enjoy your time.Let me knowif you need anything.Text 8W:What are you reading,Henry?M:A recent report published in Nature.Itsays researchers have found that manyAmericans now check their smartphones96 times a day,or once every 10 minutes.W:I'm not surprised.People around me areoverusing their smartphones.But it isnever a good thing.Using the smartphonetoo much can lead to various problems.especially for kids.M:I agree.Too much screen time can damagekids'eye parts and,worst of all,affecttheir sleep,which is important to braindevelopment and memory.W:Yeah,it can also lead to lower languagescores.Smartphones are not allowed inmy class and I often advise my studentsto communicate with others in personmoreM:Maybe I should follow your suggestiontoo.I spend too much time on my smart-phone.W:How much time do you usually spend onit?M:At least five hours a day,and two hoursmore on weekendsW:Maybe it's time to make a change.Text 9M:Miss Padma,welcome to our studio withyour new book Isand's End.Can youtell us what it is about?(下转B1、B4中缝)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第二节阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。【写作提示】四本文的语篇类型是记叙文,讲述了三个孩子为It was a sunny morning decades ago.Three kids四了去隔壁城镇玩,又逃票扒火车。查票员发现后晕decided to take the train to the next town to have很生气,但他没有像往常那样只是口头警告他们,fun and then return that late afternoon.But they而是在火车到站后,要求他们跟他走。孩子们担didn't buy tickets.心查票员要把他们送去监狱,但实际上查票员要While the old-fashioned train started running,带他们去一个曾经也经常逃票扒火车的人Mike家Sam jumped into the first coach of the train.His里。friends,Jim and Jack,followed him and jumped in.1.根据续写第一段首句可知,走了大约一英里Sam felt relieved,seeing they were safe.But just后,他们来到了Mike家。查票员会告知Mike他的then he was shocked to see Mr Taylor,a ticket来意吗?孩子们在Mike家里看到了什么?examiner,enter the coach from the other end.Looking at the fast leaving platform,Jim四whispered where on earth he was coming from."He must have seen us boarding this coach,"said四2.根据续写第二段首句可知,孩子们发现了Jack.写作Mike没有双腿。他们会是什么反应呢?Mike"Look!He is coming towards us.Let's make sad为何失去双腿?孩子们得到教训了吗?他们以faces and try to win his sympathy(同情),”Sam作后还会逃票扒火车吗?suggested.It did not take long for Mr Taylor tocheck the other passengers'tickets and come tothe kids.The kids said sorry and explained thattheir tickets had fallen out of their pockets whileboarding the train."Really?Whenever I'vechecked,you couldn't show your tickets,"saidgMr Taylor angrily."I'll teach you a lesson.It'll help四you to keep your tickets safe."One possible version:The kids were used to this reaction.Mr Taylor四After walking a mile or so,they reached Mike'shad caught them several times.He would always写作house.Mr Taylor first entered and a moment laterthreaten to punish them for travelling withoutcame out.He took the kids inside.There,in thetickets.But as the station in the next towndim light of a lantern,the kids could see someoneapproached,he would just say,"Look,boys,it is notsitting on a bed.He seemed to be a grown-up man,good to travel like this.The next time I find youbut there was something abnormal about him.without tickets,I'll have you sent to prison."He“Mike,”said Mr Taylor,,addressing him,“get up,then let the kids go.will you?"Mike tried to stand up,but it seemedThe kids were confident that this time Mr Taylordifficult.would also let them go.However,when the trainIt was then that the kids noticed Mike had no四reached the station in the next town,he orderedthe kids to follow him out of the station.The kids四legs."When I was young,I also often traveledwithout tickets."Mike said."But once I fell off写anxiously wondered,"Is he really bringing us tothe prison'?”Actually,Mr Taylor was bringing them to the写作the train when trying to catch the running trainand lost my legs."The kids stood still,shocked.They realized trying to avoid tickets could havehouse of Mike,a man who also often traveledsuch consequences.Thus,they promised they'dwithout tickets when he was young.never do it again.Mr Taylor finally smiled with注意:relief and bought them that day's return tickets1.续写词数应为150左右;using his own money.The kids were so grateful2.请按如下格式作答。and developed a great respect for Mr Taylor.详见答案解析页四After walking a mile or so,they reached Mike'shouse.晕It was then that the kids noticed Mike had nolegs.9

  • 炎德英才大联考湖南师大附中2024届高3月考试卷七及答案历史。。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第6期B1版Keys:(One possible version客观题除外)阅读训练营1-3 DBC4-6 DAD非常解读1-5 AEDCB完形小测1.grades2.better3.gave4.playing5.After6.with7.loudly8.to tell9.him10.friendly第6期B2版Keys:(One possible version)知识“串联”I.1.win2.reached3.broke4.choose5.touched6.caresII.1.necessary2.comfortably3.seriously4.freshest5.cheaply6.similarⅢ.1.magician2.prize·3.tickets4.information5.competition6.theaters词语点将台1.such as2.for example3.She looks the same as before.4.This dictionary is different from that one.5.Mary's schoolbag is similar to Lucy's.语法运用1.more outgoing 2.highest3.the most beautiful4.more expensive 5.thinnest第6期B3版Keys:(One possible version)词语狙击1.arm2.laugh3.mirror4.hands5.menu6.competition7.hard-working8.necessary9.seats10.Which11.outgoing12.grades13.service14.ticket15.prize16.fresh17.share18.Both19.information20.Though21.quietly22.seriously23.worst24.loudly25.saying26.winner

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    24.C。理解具体信息。根据第二段.be discovered is Fish Rock.和第三段..the reductionof fish and increased pollution.可知,Fish Rock是为数不多的可以发现护士鲨的地方,但那里允许捕鱼,所以Leesfield想扩大禁渔区来保护护士鲨的生存环境。25.B。理解具体信息。根据第四段generationof fighters speaking up for the environment;our future is a lot brighter可知,这名环保活动家赞扬了Leesfield是因为她作为年轻一代为环境保护做出的积极贡献。26.A。推断。根据最后一段Leesfield所说的话可知,她认为年轻一代应该和成年人一起承担起保护环境的责任,即她强调了年轻人在拯救地球中应该发挥的作用。27.D。理解主旨要义。根据全文内容可知,文章主要叙述了Leesfield热爱环保,深爱着海洋,致力于保护海洋动物。作为一名环保主义者,她为年轻一代树立了很好的榜样。导语:本文是一篇说明文。主要介绍了在休斯顿建造的首个3D打印多层住宅。28.C。理解具体信息。根据第二段.3 D print different kinds of homes in the US…a steptowards that.可知,Lok的团队希望在美国3D打印更多种类的住宅,而这个项目是在该领域的一项重要进步。29.B。推断。根据第三段.fast and simple...doesn't need lots of workers.offercustomized services.可推知,3D打印建筑技术可以节约人力成本,并根据用户的需求设计特殊风格的建筑。30.B。推断。根据第四段.workers can'study the ability of the technology.is completed.good idea about how to continue the exploration.可推知,Houston project是作为一个3D打印建筑的实验模型,为了测试机器、速度等情况,帮助提高人们在3D施工方面的技能。3l.A。理解观点。根据最后一段.stand up to strong winds and storms...may save money…reach a point where such construction is cheaper.可知,作者认为3D打印住宅的材料质量高,而且技术改进之后,建造费用也会降低,所以觉得其有很好的前景。D导语:本文是一篇说明文。通过实例和新的研究表明,成年人也可以成功学会外语,从而打破人们固有的思想一成长到一定年龄之后就难以学会外语。32.B。推断。文章第一段提到Maie学英语的经历,主要是为了引出下文关于成年人学外语的话题。3/6

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    《双语学报》2023一2024学年高二RX版·新教材新高考强化版第14期测试题参考答案及部分解析第14期测试题参考答案1-5 BBACC.6-10AACCB11-15 AACAA16-20 BCCBA21-25 DABBC26-30 DBABD31-35 CADCD36-40 CGDEA41-45 ADABC46-50 CBDBC51-55 ADCAB56-65(One possible version)56.himself57.which58.determination59.despite60.had reached61.additional62.to assist63.was shown64.officially65.s0写作(One possible version)第一节Dear Sir/Madam,My name is Li Hua,a student from China.Knowing that an international music youthcompetition will be held recently,I am writing to ask for information about it.As a music lover,I began to learn how to sing when I was six.Last year,I won the first prize inthe middle school students'singing contest in Beijing.I am currently composing a pop song aboutschool life.Could you please tell me if this kind of original song is acceptable?I would look forward to hearing from you.Yours,Li Hua第二节Paragraph 1:While we were feeling sad for the poor cat,a vet returned.After knowing the whole thing,shecarefully checked the cat.Then,she sadly shook her head and concluded,"I'm afraid it doesn'thave a chance.His heart is almost not beating."I didn't give up,and begged her to do whatevershe could.She promised to try her best.Unbelievably,with the vet's help,about thirty minuteslater,the cat's little chest began rising and falling and its body became warmer.Seeing this.I wasvery excited.Paragraph 2:Weakly and with much shaking,the little cat lifted his head.Kate put some food under his noseto stimulate him.To our surprise,our tiny patient reached out and began eating.It was really agreat relief to see that.I thanked all the medical workers and paid the bill,and they generouslycharged me only for the supplies used.With my attentive care,the cat gradually recovered andbecame a member of my family.To remember the unforgettable Christmas Day,I named himMiracle.He always reminds me that a miracle will happen as long as you try your best.第14期测试题部分答案解析阅读理解

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    5.The hamburgers are so nice and we eat all of听力材料1.Where does Steve work?A.theythem C.their D.theirs6.Ella doesn't like chicken顕2.Where does your new friend come from?英语she eats verylittle for lunch today.3.Who is the letter from?A.andB.for C.but多s04.What does Mike look like?7.-Does your father usuallybreakfast5.What would you like to eat?识at home?No,he_it in his office.角have;hasB.has;haveC.have;haveD.has;has8.I'mto be home.Home is a warm第六节情景问答④harbor(港湾)for me.英A.kindglad C.newD.sorry9.Simon is playing football over there.Let's瑞高go tohim.知A.help withB.know aboutplay withD.live with识10.-Tom,could youthat book for me?-Sure,here you are.用A.teachB.showC.lookget1.In Canada./He lives in Canada now./Harry第二节完形填空Hi!I'm Kevin,a high school student from Shandong.Do youlives in Canada now.2.Vegetables./I usually have vegetables for英11 geography(地a理)?Wel,it is my favorite subject..I2_?Because mygeography teacher is 13 and his class is very interesting.顕dinner.Look!The 14 in this photo is my geography teacher.15 name is Yuan Xiao and he is 26 years old.He is not tall and3.At a school.She wants to work at a school.he has short black hair.He wears a white shirt16 theBella wants to work at a school.photo.4.She is a cook.My aunt is a cook5.Banana juice./I'd like banana juice./I'd like识(D)11.A.teachB.meetC.tellD.like(A)12.A.WhyB.WhatC.HowD.Whereto drink banana juice.(B)13.A.gladB.kindC.cuteD.strong(C)14.A.girlB.boyC.manD.woman(C)15.A.MyB.HerC.HisD.Your9(A)16.A.inB.fromC.ofD.onMr.Yuan can draw(画画)_I7.He often draws in听力材料class to_l8 us knowledge(知识).His drawings aregood.Some of them 19 3D pictures.His drawings1.Where does Harry live now?help us a lot.Look!Here are 20 of them.How do既2.What do you usually have for dinner?英语you like them?3.Where does Bella want to work?4.What does your aunt do,Linda?(B)17.A.thenB.wellC.hereD.again5.What would you like to drink,madam?识运(B)18.A.getB.teachC.orderD.read(C)19.A.play withB.come from C.look likeD.look at(D)20.A.fiveB.fourC.threeD.two过®第一节单项填空1.-What is the movie第一节根据短文内容,判断正误(正确“T”,错-An old man and his dog.误“F”)。英语A.from◆.aboutC.withD.at阅(F)21.Happy Rogers comes from England.2.-Wow!You have so many books!(T)22.Happy's father wants her to learn-Yeah.You know I likevery muchChinese.A.actingB.playingCreading D.cooking3.are you so happy today?解(T)23.Happy has a Chinese teacher at home.-My parents will come to see me.(T)24.Happy and her sister love Chinese food.运A.WhoB.HowC.What Why(F)25.Now Happy teaches English to two4.-Is the boy in this photo yourChinese girls.-Yes.His mother is my aunt.gA.classmate,cousinC.brother D.friend5

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    20232024学年高二(上)质检联盟期中考试英语注意事项:1.答题前,考生务必将自已的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂聚黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)最做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。铷第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选邮项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。长例:How much is the shirt?A.€19.15.B.£9.18C.£9.15.?答案是C。1.Where did the woman go?数A.To a library.B.To a bookstore.C.To a cinema.2.What does the man mean?杯A.He likes writing poems.短B.He doesn't like reading poemsC.He thinks reading is a pleasure.3.What may the man want to have?A.Coffee.B.Tea.C.Ice cream4.How will the speakers go to the zoo?A.By bike.B.By taxi.C.By bus.5.When will the speakers get to New York?A.At8:10.B.At8:30.C.At8:50.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。【高二英语第1页(共10页)】.24-104B·cs扫描全能王

  • 炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三学生自主检测试卷英语答案

    -

  • ‹‹ 134 ››
扫码二维码