首页 炎德答案
  • q炎德 英才大联考2024届高三暑假作业检测试卷(CJ)化学

    18.下列说法正确的是A.NH3比PH3稳定,是因为NH3分子间可以形成氢键,而PH3分子间不能形成氢键B.相同条件下,NH(g)比PH3(g)易液化,主要原因是N-H键的极性比P-H键的极性强C.P原子间难形成三键而N原子间可以,是因为P的原子半径大于N,难形成ppπ键D.NH,的键角比PH3的键角小,因为N、P中心原子杂化方式相同,都有一对孤对电子,N的电负性比P大,NH3中N周围电子云密度大,孤对电子对成键电子对斥力大19.设计如图装置回收金属钴。保持细菌所在环境pH稳定,借助其降解乙酸盐生成CO2,将废旧锂离子电池的正极材料LiCoO2(S)转化为Co+,工作时保持厌氧环境,并定时将乙室溶液转移至甲室。已知电极材料均为石墨材质,右侧装置为原电池。下列说法不正确的是A.装置工作时,甲室溶液pH逐渐减小B.装置工作一段时间后,乙室应补充盐酸细菌、细菌LiCoo,C.负极的电极反应式为:CH3C00-8e+7OH=2C02+5H20D.若甲室Co2+减少amg,乙室Co2+增加1.5amg,乙酸盐阳膜CoCL,乙酸盐阳膜盐酸溶液溶液溶液则此时已进行过溶液转移20.已知:C02(g)+3H2(g)=CH3OH(g)+H2O(g)△H=-49.0 kJ.mol。向3个恒容密闭容器中分别投入物质的量比为3:4的C02和H2,H2的物质的量浓度(molL)随时间(min)变化如下表(T表示温度),下列说法正确的是c(H)/mol-L-1甲乙丙体积几244温度KTT2T3起始n(H2)/mol8.08.020.0A.甲容器在0~8min内C02的均反应速率为0.125molL1min1,且放出49kJ热量0.25B.甲容器第10min后,保持恒温,再充入1molCO2(g)和3molH2O(g),则v正T2D.对比甲组和丙组,在0~4min内,能说明H2的均反应速率随温度升高而增大21.关于化合物NH4)2Cr20,的性质,下列推测合理的是A.NH4)2Cr2O,固体受热分解产物可能为CrO3、NH3、N2和H20B.在NH4)2Cr2O,溶液中滴加足量浓KOH溶液时只发生离子反应:NH4+OH=NH↑+H2OC.若一定条件下NH4)2Cr2O,溶液与HzO2反应生成CO5(Cr为+6价),推测CrO5可能具有分子稳定性差,易分解的性质D.用浓盐酸酸化NH4)2Cr20,溶液,会使衡Cr2072-+H20三2CrO42-+2H逆向移动,溶液由黄色(或橙黄色)变为橙色

  • 炎德英才大联考湖南师大附中2024届高考模拟卷(一)1语文答案

    老板娘开始道:“我本来不打算讲那些令人作呕的见闻,但我还是决定谈一下,因为我相信,这能使你们更加坚定不移地行使你们在一个宪政国家中的权力,更加忠于我勿的格言。”那些学员当即响应:“对,对,说得对”斯尼夫刚为参加这大合唱表现了一点意向,所有的眉不历忠N最9老板娘接着道:“法国人的卑贱无耻,从他们饮食业中奉承顾客的风气看来,已相等于拿破毛已向他皱起来,吓得他只好半途而废。刀等军四“信不信由你们,但我得告诉你们,当我踏上,”说到这里,地狠狠瞪了斯尼夫一眼,“那个大仑臭名远扬的任何卑部行径了。”南诏递不道的国土后,我立即给领进了一家饮食店,那里一我毫不夸张一出售的是真正可以吃由如的食物!”中怒数大家喊道:“可耻”只有斯尼夫没有作声,却用安抚的手在揉他的肚子。年。老发染线先只有是发夜德大黄然德的在其他风多股务周列:不商直之,◇剧可以说彬彬有礼!”我和女招待们无一例外,发出愤怒的狂叫。10要动的会场突然安持了。原来,计好质客的天性使斯尼夫再也忍时不住,在头顶上挥舞着开塞钻,奔出了屋子。你如果到马格比车站附近饮食店来,你假装不认识我,我会把右手的大拇指仲到肩上,向你◇长拍出那位是我们的老瓶装,哪位是喷关小姐,哪位是火夫担位是堂关大大:但是你再也见不到断尼夫了,因为那天夜里他就失踪了。他是遇难7,还是路将成碎块扔了,这我说不清楚,絮我只知道他的开塞钻作为他一味奉承顾客的罪证,依然留在店里。(有删改)◇E7.下列对小说相关内容和艺术特色的理解,不正确的一项是(3分)A本文以第一人称,从一个小堂信的视角叙述故事,似乎是作者亲身的经历,给人一种真实、亲切的感觉。杯B小说中马格比餐饮店的人最大的骄傲是从没让一个人吃饱过肚子,既吸引了读者的阅读兴趣,又令读者忍俊不禁。◇F粉C.老板娘极为凶横,一下子就改造了原来对顾客客客气气的“我”,又把不得不自我服务的外国佬吓住了。D.老板娘去法国考察后,不仅没有发现并解决问题,反倒变本加厉,把愿意为顾客服务的斯尼夫赶出店门。编8.这篇小说如何凸显故事的社会意义?请结合有关情节简要分析。(6分)9,在这篇小说中,狄更斯是怎样进行辛辣讽刺的?请结合文本简要分析。(6分)二、古代诗文阅读(34分)(一)文言文阅读(本题共4小题,19分)阅读下面的文言文,完成10~13题。唐懿宗成通三年秋七月,徐州军乱,逐节度使温璋。初,王智兴既得徐州,募勇悍之士二千人,号银刀、雕旗、门枪、扶马等七军,常以三百余人自卫,露刃坐于两庑夹幕之下,每月一更。其后节度使多儒臣,其兵浸骄,小不如意,一夫大呼,其众和之,节度使辄自后门逃去。前节度使田车至,与之杂坐饮酒,把臂拊背,或为之执板唱歌。病赐之费,日以万计,风雨寒暑,复加劳来,犹名师卷©语文(三)第5页(共8页)151

  • 炎德·英才大联考 2024届高三暑假作业检测试卷(CJ)物理答案

    按秘密级事项管理丹东市2023届高三总复阶段测试物理命题人:周荣华段秀清刘兴家校对、审核:裴为迟晓时间:75分钟分值:100分注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。一、选择题:本题共10小题,共46分。在每小题给出的四个选项中,第1~7题只有一项符合题目要求,每小题4分;第8~10题有多项符合题目要求,每小题6分,全部选对的得6分,选对但不全的得3分,有选错的或不选的得0分。1.以下关于速度和加速度关系正确的是()A.若物体的加速度等于零,则物体的速度也一定为零B物体可以具有向东的加速度,而速度的方向却向西C若物体的加速度减小,则物体的速度也一定减小D若物体的速度变化量大,则物体的加速度也-“定大2.如图,一重为G的物体用两根等长的轻绳悬挂在天花极上,两绳间夹角为,则下列说法正确的是()A.当a=60°时,每根绳子的拉力都等于2B.当a=120°时,每根绳子的拉力都等于GC当α不同时,两根绳子的合力不同D.当a增大时,每根绳子的拉力都减小3.如图所示,质量为的小球以,正对倾角为9的斜面水抛出,若小球到达斜面的位移最小,则下列说法正确的是()。→60A.小球飞行时间为2%an日g

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    )项appreciate the moonappreciate the beautiful(6)确信be convinced thatmoon.I'm convinced that you will have great funwe would appreciate it if you could confirmM:Hello.I'm(T)玩得非常开心have great funwith my family then.your participation at your earliest convenience.apartment2.句子If it's convenient for you,please come to(6)If you accept the invitation,let me know/callW:It's in the cme/e-mail me.next to a p(1)我写信邀请你于9月21日来我家过中秋节。enjoy the great day with us.Looking forward toyour arrival.写作训练■M:How manyI'm writing to invite you to come to my homehave?on September 21 to celebrate the Mid-AutumnYours,假定你是李华,腊入节快到了,你想邀请W:It has two班里的交换生LuCy到你家做客。请你给她写bathroom.Festival.LiHua封信,内容包括:small withM:It soundsI'm writing to invite you to come to my home【知识储备■1.表示欢迎;the rent?to celebrate the Mid-Autumn Festival,which falls2.简要介绍腊入节;W:100 dollaron September 21 this year.邀请信常用句式3.表达期待Text 8W:Where w(2)中秋节,又称拜月节,是中国人最重要开头段:发出邀请注意:M:I was bo的传统节日之一。(1)Would you like to join us in the ball game?1.词数100左右:grew up(2)I wonder if you can come to my birthday party.2.可适当增加细节,以使行文连贯W:WhichThe Mid-Autumn Festival,also called the参考词汇:腊入节he Laba Festival;中国农studyMoon Festival,is one of the most important(3)I am writing/would like to invite you to attendChinese lunar calendarM:My pain Netraditional festivals for Chinese people.a lecture.(参考范文见下期第4版】go bafrom参考答案wit上期第1-4版第三句:Felt→Feeling,myself-→mecould communicate with you easily,which enables me toW:Dicomplete all the tasks you give me as soon as possible.1-5 CBBAC6-10 BCACA11-15 CACBA第四句:top前加the26-30 BABDB第五句:came→comeBesides,I am a helpful and outgoing young man who isM:N16-20 BCAAB21-25 DCBADalways ready to lend a hand to others.Lastly,I am patient31-35ACDAC36-40 FGCAD41-45 CBADB第六句:thought-→thoughts56-60 DABDC第七句:total-→totally;but→andand hard-working.46-50ACDBC51-55 ADCABAll in all,I believe I am fit for the position.I would61.frightening62.an63.that/which第八句:How→What书面表达be very grateful if you could take me into consideration.W64.eating65.than66.appearedOne possible version:Your earliest reply will be appreciated.68.are considered 69.to getYours sincerely,W67.extinctionDear Bruce,Li Hua70.actuallyHaving learnt that you are looking for an assistant,I'd短文改错like to recommend myself for the following reasons.第一句:去掉hatFirst of all,having a good command of English,I本版主编孙丹责编王乾宇第二句:bored-→boring邮政编码030032、联系电话0351-27776792777680(发行中心)订阅查询0351-27776482777649邀光排版本报激光照排中心印侧青中开发区晋臻印业有限公司(晋中开发区汇通产业园区南六堡段恒易通公司院内】订阅方式为方便订阅订户可通过当地发行工作站订购订阅时请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为本报地址山西省太原市小店区龙兴街190号arter retiring.Joostento act after her failed marriage.diseaseour general understanding ofpreviously written about shaking nalsvso in-depth that he encouragedeae(帕金森病.23.C.She gave up her dream for her broken marriage.D.She was a well-known nurse at the age of 60What can we conclude from the stA.Age is noba

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    ).A3EtyC.To make his executive team more productive.nable clothes.25.D.To see if Lee's productivity method would workWhat do we know about the sixth task on the to-do list?A.It was the least important of all.ntsB.It was as important as the other tasks.C.It was more important than the other tasks.orporation,whichD.It was more important than the seventh task.26rranged a mectingWhat can be inferred about Warren Buffett's 5/25 Rule?to increase theA.It encourages you to do as much as possible.B.It encourages you to focus on what matters most.saidC.It encourages you to complete your work in time.D.It encourages you to keep on doing something creativeachieving peak27What is the purpose of talking about world-class experts in the last paragraph?A.To raise doubts about multitasking.ant things youB.To explain how Lee's method works.C.To support the concept of prioritizing.D.To prove success can be achieved in any field.Work untilFor years,life went something like this:We'd grow up in one place,head offof the day,to college,then find a city to live in for a few years to pursue a job or highereducation.The end goal was to find somewhere to settle down,buy a house,start afamily,and begin the whole cycle all over again.But a new model for living islehem Steelemerging:Some people are increasingly opting to move from city to city throughoutis companytheir entire lives,sometimes as frequently as every month.Just ask Alex Chatzielefteriou,who has had a front-row seat watching thiswhy is itevolution unfold.Six years ago,he launched a startup called Blueground that rentsout beautifully designed,fully furnished apartments for a month at a time,at rentsngle bestthat are cheaper than hotels.Today,the company has 3,000 properties in six U.S.hat isn'tcities,along with Dubai,Istanbul,London,Paris,and Chatzielefteriou's nativeRule.Athens,and a staff of 400.hing.The company just landed $50 million in Series B funding,bringing its totalt beinginvestment to $78 million,to continue its rapid expansion.It hopes to have 50,000es leadsproperties in 50 cities over the next three years,and the goal is to make each onertists,feel unique and cozy,rather than standardized,like what you might find in aroughtraditional hotel.yourChatzielefteriou first came up with the idea for Blueground while he wasworking as a management consultant for McKinsey."The accommodation of choicefor consultants is the hotel,"he says."I had to spend five years in a hotel room,living in 12 different cities.I loved seeing the world,but I didn't love feeling likeIdidn't have a home."

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    第二节书面表达One Possible Version:Boys and girls,To enrich the after-class activities of senior three students,the school English Club is goingto hold an English inspirational speech activity themed "My Growth Experience"in the schoollecture hall from 3 to 5 this Friday afternoon.The activity is arranged as follows.We have invited Li Hua,a schoolmate who graduated from Peking University,to deliver aspeech,in which he'll introduce his own experience of how he changed from a student who didnot love learning to a super learner.After the speech,there's a question-and-answer session.He'll answer the questions raised by the audience.All senior three students are welcome to attend on time,and we believe you'll certainly getsomething from the activity.(118 words)The English Club(一)评分原则1.本题总分为25分,按5个档次给分。2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。3.词数少于80和多于130的,酌情扣分。4.评分时应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文的连贯性。5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。评分时应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。(二)内容要点1.时间地点(7分);2.活动安排(8分);3.表达希望(6分)。4.适当发挥(4分)。(三)评分标准第五档(21一25分):完全完成了试题规定的任务,完全达到了预期的写作目的一覆盖所有内容要点。应用了较多的语法结构和词汇。语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具备较强的语言运用能力。英语试题答案第2页(共3页)

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    第35期参考答案4.Where do Jane and Nina have lunch everyIlI.1.healthy foods 2.two vegetable salads第1版day?3.an egg;some fruit(s)4.three ice-creams共同关注5.Who does Alan often play computer games5.questions about basketballwith?I.1.a small room 2.2017 3.life and art第3版II.We should love life./..IV.1.-Does Frank have a basketball情景交际第2版-No,he doesn't1-5 CBEFG实义动词的一般现在时2.-Do your cousins like oranges完形填空I.1.knows 2.eat 3.helps 4.watch 5.thinks-Yes,they do1-5 ACBDA 6-10 DBCACII.1.has milk 2.doesn't like/love 3.meets us3.-What does Sally eat after dinner综合填空4.don't go to school 5.like/love volleyball-She eats an ice-cream1.comes 2.mine 3.with 4.Sure 5.right 6.dogIII.1.Doris doesn't e-mail me on Mondays.4.-What vegetable does Tim like7.ball 8.get 9.but 10.fun2.-Do Ruby and Kate want that model-He likes carrots阅读理解plane?可数名词和不可数名词1-5 BDDCA-Yes,they do.I.1.boxes 2.keys 3.strawberries 4.tomatoes第4版3.-Does David always ask Lily for help?5.watches阅读提升-No,he doesn't.II.1.is 2.are 3.is 4.is 5.Are1-4ACBC

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    the mos undand lifechanging discoveries in scentifi history and RoyalSoetystomake outstanding contributions to science in many research ideas.eonyto boyande一etha,more of us will pass our exams."What we doOur motto is"take nobody's word for it"and academic strietness is at the heartofverthngwedo.Weare away ekingdiverseand cuio minds who can jonusoTherivbehind N DIYwer intitive Indeedtheissin()and help us in shaping tomorrows socety.Work with us and you will playchaReorhniygedDerneah1okeptenheworkagaNkosi already gives hands-on lessons in the basics of engineering to village children.andcntralroleinpromotingscicnceanditsbenefits,rccognizing,execlcnceimscieatificthinlking.p0cwao中h】coaaooiadvice developinntton and globaperation andntpotohelpme ufmyp fback toshol tofrher mywdgd assnwhat I've learned to others.general public.What we offerWhy does the author mentionA.To compare Edison and Nkosi.In return,we offer flexible working arrangements,development and a comprehensive package of benefits including:extensive space for careerB.Toinroduce the top of the te30 daysholiday (plus three given days)CTotrethe importance of inventioOGenerous pension provision (defined contribution scheme)D.TowtheofmodeOInterest-free season ticket loan25.What can we know about the country Malawi?Subsidized medical and dental insuranceisedofbadly●Onsite restaurantB.Many people are addicted ogmes.OEmployee Assistance Programf tspopulation hastoeducation.We would like you to be aware of the Society's position that animals are forbidden to beD.Manysdncan as themduethirekilled wastefully in research before applying for a role at the Royal Society.A 26.Why did Nkosi invent the turbine?Find usA.To make a profit.Find out where we are by visiting the contact us page.If you would like to discuss one ofB.To show off his knowledge.our opportunities,please contact humanresources@royalsociety.orgC.To bring eleciricity to his villae.D21.What does the motto of the Royal Society mean?D.To win the award from the Queen of England.A.Starving to learn.B.Believing nobody.27.Which of the follownbest deNC.Being a serious style.A.Brave and proud.22.What should you do you are in the Royal Society?D.Accepting excellent science.C.Confident and calm.B.Strong and patientD.Creative and generous.A.Respect the animals.B.Have a 30-day holiday.C.Borrow an interest-free loan.D.Purchase health insurance.23.What is the probable purpose of the teIt's no secret that walking is good for you.Many of us are trying to get in thoserecommended 10,000 stepsaday that our wearable fitness technology urgesutoachieve.ButA.To entertain.B.To advertise.C.To instruct.D.To persuade.how can we get the most out of those steps?BYou burn more calories in a shorter amount of time with higher-intensity()exercise“To invent,,”Thomas Edison said,“you need a good imagination and a pile of junk.”that pushes you into a higher heart rate.Walking,however,is a moderate-intensity form ofColrerd Nkosi had all the junk he needed and the will to bring electricity to his small village inexercise.To get the most calorie-burning benefits,then,it would seem that walking at aMalawi.He not only accomplished his goal,but won an award from the Queen of England.consistently quick pace that keeps your heart pumping would make the most sense.Using a repurposed corn-shelling (machine motor and a fast-moving river,NkosiThe Amcrican Collcge of Sports Medicine (ACSM)puts your target heart rate forcreated an electric turbine()that's now lighting up homes for him and his neighbors formoderate-intensity physical activity at 64%to 76%of your maximum heart rate.According tofree in the town of Mzimba.the Centers for Disease Control and Prevention,to estimate your maximum age-related heartJust like Edison.he did a lot of experiments.In the beginning.he put a bicycle in therate,subtract()your age from 220.For example,if you're 28 years old.your estimatedriver and brainstormed about how the water moved the pedals(),and how it might bemaximum heart rate is calculated as 220-28-192 beats per minute.turned into power.Then,he used another kind of old part from the refrigerator to transformKeeping with our example of a 28-year-old person,a moderate-intensity heart rate wouldpower for 6 homes.But that's not enough,so he continued to upgrade.be between 123 and 146 beats per minute.During this type of exercise,you will feel yourAccording to the self-taught inventor,his latest turbine has the potential to produceenough power to provide electricity to 1,000 homes and he says another turbine can be fixedbreathing rate increase bu sostill be able to speak in compeedownstream to produce more electricity.In 2018.Mr.Nkosi won an award from the Queen ofThere is also research showing that changing your pace to vary your intensity,and,England.consequently,your heart rae,throughout your walk inrease your metabolic(新陈f代谢In a country where only 11%of the population has access to electricity,having a reliablerate bymre than reminingsedypace throughou the durationand renewable source of energy has been a game-changer-especially in the schools."In thealkBased on thisyo houd break up your pace todlight intensity.【高三英语第3页(共8页)】23368C【高三英语第4页(共8页)】23368C

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    show for Vivienne Westwood..flying around the world modelling可知,Collins邀请Mensah为Vivienne Westwood走一次秀,随之便开启了他的职业模特生涯,他开始在全世界各地走秀。27.B。理解主旨要义。本文主要讲述了退休模特Herbie Mensah改造旧衣服,转战服装行业,重新走上时尚之路的故事。B项作标题最能概括文意,其中new和old的对比也为标题增加了一丝韵味,fresh new start指Mensah用I旧衣服开启新事业,old fashion boy指年逾花甲依I旧热爱时尚的Mensah。C篇主题语境:人与社会一一文学本文是一篇书评。作者在文中介绍了美国教师Stephen Ritz的著作The Power of a Plant。Stephen Ritz锐意改革,将其执教的纽约州布朗克斯区一所学校的图书馆改造成种植基地,在这里教学生种植、科学和烹任等课程,从而引发了一场教育改革。28.A。推断。第二段中的17%和100%是Ritz开展改革(在学校内教授孩子们有关食物、营养、科学和亨饪艺术的课程)前后学生毕业率的对比数据。毕业率由原来的最高17%上升至如今的100%。由此可推知,Ritz的改革成效显著,结果喜人。29.D。理解具体信息。根据第三段的内容可知,Ritz将拥有百年历史的学校CS55的图书馆改造成一个种植基地,还在里面开设了厨房,在这里教学生烹饪和种植。30.B。理解主旨要义。第四段主要介绍了Ritz为了传播Green Bronx Machine的理念,在世界各地进行宣传。31.B。理解文章结构、类型。根据文章内容,尤其是第一段中的In The Power of a Plant byglobally known teacher Stephen Ritz,you are taken on a journey witnessing changes in his Bronxcommunity及最后一段中的you'l‖I get that same enthusiastic and accessible voice with vividdetails in this remarkable book可知,本文是一篇书评,作者在文中介绍了Stephen Ritz的著作The Power of a Plant。D篇主题语境:人与自我一一学本文是说明文。研究表明,儿童比成年人更容易学会外语的原因是成年人在外语学时总会进行有意识的推理。研究人员建议,无意识下的语言学是一种很高效的学方式。32.C。理解词汇。根据划线词上文中的unconsciously和superior conscious reasoning形成的对比,再结合首句中的Children often learn new languages more easily than adults do和划线词下一句中的grown-ups might just be too smart for their own good可知,有些人认为学语言应该是潜意识的。新的研究表明成年人应该是太过聪明而无法学好语言。因此,可以推断,成年人在意识层面的高级推理会“阻碍”语言的学。33.D。理解具体信息。根据第二段中的four made-up words(such as“kieng nief siet hiem.Specific consonants always appeared at the beginning or end of a word if the word contained acertain vowel可知,这四个单词的特点是如果其中包含一个特定的元音,那么该单词的首部或尾部的发音会是特定的辅音。也就是说,这些单词遵循特定的“辅音一元音”模式。本段末的consonant-vowel patterns点明了这四个单词的特点。34.B。理解具体信息。根据第三段中的Those who tackled the difficult version claimed greaterbrain tiredness afterward一but performed better on the subsequent language task可知,接受过更难版本测试的研究参与者表现出了更强烈的大脑疲劳,然而这部分人在后续的语言任务中却表现得更好,再结合第二段中的Their ability to avoid mistakes indicated how well theyabsorbed the consonant-vowel patterns可知,研究参与者进行语言测试时犯的错越少,表示他们完成得越好。综上可知,那些精神疲惫的研究参与者在语言测试中犯的错更少。35.D。推断。根据最后一段中Smalle所说的可知,她建议人们初学一门语言时,应该一边

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    参考答案听力:1-5:CBBCA6-10 BCCAB11-15 ACACB16-20 ABBAC阅读理解:21-23BCD24-27:BAAD28-31:DACC32-35:CDBA36-40:GBAEF完形填空41-45:BCACB46-50 DCBAD51-55 CDABB56-60 AADDC语法填空:61.have flooded62.which63.a64.meaning65.how66.compared67.be considered 68.importantly 69.to70.healthier短文改错:One day I was wandering in the canteen alone while I met Li Hua.She kind offered to dinewhenkindlywith me.We ordered our food and choose the seats near the window with warm sunshinechosepoured in.When we were eating,I shared my doubts or worries about my new campus lifepouringandwith her.Hearing my concerns,Li Hua said she also had same feeling when she at first came个hehere.She encouraged me,"As long as I embrace the new high school life with enthusiasm,youyou will see surprises in your new life."Her word gave me that I would need to welcome awordswhatbrand-new life.书面表达:One possible versionMy teachers and fellow students,It is accepted by all that a dream is a beacon that leads one to success,or at least to thepursuit of success.As for me,my dream is to go on adventures around the world.To be moreexact.I would like to walk under the hot desert sun,climb in a damp rainforest.which will allbecome valuable experiences I'd like to recall in later years.However,to realize my fantastic dream is by no means an easy task.Most importantly,I haveto maintain excellent physical strength and strong willpower because travelling is always tiringand visiting what have not yet been fully developed is extremely so.Only with a strong body andsoul will I manage to conquer all the difficulties.In addition,I shall learn living skills in the wildeither by personal experience or from those who have the similar dream.Furthermore,it is alsoessential to equip myself with geographic and historical knowledge in order to enjoy thelandscapes better.As you can see,my dream is not far beyond reach as long as i set about pursuing it.命题:罗增礼游华杨静张青谭丽华王琪李小倩李清

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    able for alleating and exercise(10)(go)on inAmerica today,the death rate has significantlyreduced.e guide forcontests.rst official第39期A3版Keys:(One possible version,客观题除外)was the完形填空1-5 BBADC6-10 AABDCbeginning.11-15 ADBCC16-20 DABDCcipating in语法填空1.The2.dying3.widelysh has also4.Storms5.sees6.calledse it is a7.which8.building9.more common10.n为)interna-短文改错nost everyLast Sunday,I went by a bus to visit my grandparentsldren learnwho lived in the countryside.On the way,a woman getontinuousgote Englishon the bus,with a little boy in her arms.However,it wasunfortunately that there were no empty seats left.Withoutunfortunateing everyhesitation,I stood up and offered they my seat.What Ithemthe worlddid was highly spoken A by the other passengers on theofe French-bus.Heard the praise from them,I felt so exciting.AfterHearingexcitedI met my grandparents,I told them about it,who was proudvent thatwereof what I had done.glish theI think helping others is one of the most importantvirtue we should keep in mind.Let's do that we can towhatvirtueshelp others from now on

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    听第6段材料,回答第6至7题。16.On which days does the man take guitar lessons?Throu6.What's the woman doing?A.Mondays.sophisticatA.Waiting for Ann.B.Wednesdaysspecial ev群力考卷B.Typing her paperC.Saturdays.ing of theC.Making a call听第10段材料,回答第17至20题day of themoon afte英语(三)·压轴卷7.Whom is the birthday party for?17.Where does the speaker come from?C.AmericaNew YearA.Mike.B.MaryC.Ann.A.Australia.B.England.北京群力中心英语研究宝Times Squ听第7段材料,回答第8至9题。18.What do English people think of Americans?(试卷总分150分考试时间120分钟)event,whie8.What are the speakers trying to do?A.Self-centered.ball itself题号三四总分合分人复分人A.Look for their car.B.Humorous.patterned得分B.Ask their friends for helpC.Cool.C.Pay the parking fee.19.What did the speaker like to do in the afternoon in England?pounds.21.What9.What will Rebecca do next?A.Have a cup of tea.B.Watch comedy showsA.It ha得分评卷人第一部分:听力(共两节,满分30分)】A.Try to use body language.B.It isB.Call someone in Rome.C.Play with his friendsC.Diffe第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)C.Pretend to know the man.20.What did the speaker find amazing in England?D.New听下面5段对语。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项听第8段材料,回答第10至12题A.The TV program.中选出最使选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时B.The tea shop.22.Accor如10.How old will the woman's son be next month?间桌回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。A.13 years old.C.The old buildingsA.Akit1.What has the man decided to do?B.14 years old得分评卷人囚第二部分:阅读理解(共20小题;第一节15小题,第B.OnA.Check the schedule.二节5小题,每小题2分;满分40分)C.AkiC.15 years old.长第一节阅读下面的短文,从每题所给的四个选项(AB.C和D)中,D.anciB.Go to see an engineer.11.What can we learn from the conversation?C.Continue his talk with Mr.Black.选出最佳选项。23.What区A.Most of the tutors here are undergraduates.A.Cal2.Where does the conversation most probably take place?AB.No one is available now except Anna.B.EgypA.On a bus.C.The female tutors are more patient hereCivilizations around the world have been celebrating the start of eachB.In a library12.What does the man think of Anna?new year for at least four millennia().Today,most New Year's festivitiesC.ChiD.NewC.In a shop.A.She's a very sociable person.begin on December 31 (New Year's Eve),the last day of the Gregorian3.How did the man feel about his jump in the end?B.She's the best in the center.calendar,and continue into the early hours of January I (New Year'sA.Terrified.B.Excited.C.DisappointedC.She's competent in her work.Day).Common traditions include attending parties,eating special New4.What does the woman ask the man to do?听第9段材料,回答第13至16题。Year's foods,making resolutions for the new year and watching fireworksThe IncoA.Help paint her bedroom.13.What does the man usually do at 7:00 am?displays.QuaA.He catches the bus.The earliest recorded festivities in honor of a new year's arrival dateSatB.Look after her brother.C.Examine her brother's armB.He prepares to get upback some 4,000 years to ancient Babylon.For the Babylonians,the first5.Why did the man fail to answer the phone?C.He eats the breakfastnew moon following the vernal equinox(春分)一the day in late Marchwho inA.The TV was too noisy.14.When does the man start to work at the library?with an equal amount of sunlight and darkness-indicated the start of acapturA.At noon.new year.They marked the occasion with a massive religious festival calledguardeB.His phone was broken.B.At11:15Akitu(generated from the Sumerian(苏美尔语)word for barley(大麦),ChurC.He went to sleep early.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)C.At8:00which was cut in the spring)that involved a different ritual on each of its听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给15.How does the man go to the gym?11 days.In addition to the new year,Akitu celebrated the mythical victory的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对A.On footof the Babylonian sky god Marduk over the evil sea goddess Tiamat and话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将B.By bus.served an important political purpose:It was during this time that a newinclemo给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。C.By bike.king was crowned or that the current ruler's was symbolically renewed.【群力压轴卷·2023届高三第三次·有听力英语试题·第1页(共4页)】

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    英语科双向细目表推理判断302常见难0.3原创1推理判断31常见难0.3原创1考查的能力层次推理判断322常见中0.6原创小曾分析鉴赏表达探究新颖难易合计区分试题考试内容分值词义猜测332常见易0.9原创1识记理解¥综合评价应用问题性质AB主旨大意342常见难0.3原创1DEF推理判断35常见0.6原创1细节理解11.5常见易0.8原创1细节理解36常见易0.8原创1推理判断21.5常见易0.7原创1细节理解372常见中0.7原创1推理判断31.5常见中0.6原创1细节理解38常见易0.8原创1细节理解41.5常见难0.5原创1细节理解392常见难0.6原创1细节理解51.5常见易0.9原创1细节理解40常见双0.7原创1推理判断61.5常见易0.9原创1句意理解411.5常见中0.7原创1细节理解71.5常见易0.8原创1前后线索421.5常见中0.7原创1细节理解81.5常见中0.7原创1句意理解431.5常见难0.6原创1细节理解91.5常见易0.7原创1前后线索441.5常见0.7原创1细节理解101.5常见0.6原创1句意理解451.5L常见中0.7原创1推理判断111.5常见易0.7原创1句意理解461.5常见难0.6原创1细节理解121.5常见00.8原创1句意理解471.5L常见易0.9原创1细节理解131.5常见中0.6原创1前后线索481.5常见易0.9原创1细节理解141.5常见易0.8原创1句意理解491.5常见易0.9原创1细节理解151.5常见易0.7原创1前后线索501.5L常见中0.7原创1细节理解西1.5常见中0.6原创1句意理解1.5常见难0.5原创1细节理解171.5常见难0.5原创1句意理解521.5常见易0.8原创1细节理解181.5常见中0.6原创1为前后线索531.5常见中0.7原创1细节理解191.5常见0.6原创1前后线索541.5L常见易0.9原创1细节理解201.5常见易0.7原创1句意理解551.5常见难0.6原创1细节理解212常见易0.9原创1前后线索561.5常见中0.7原创1细节理解222常见0.9原创1句意理解571.5常见中0.7原创1细节理解23常见多0.9原创1句意理解581.5常见中0.7原创1细节理解2常见易0.9原创1前后线索591.5常见易0.9原创1细节理解252常见易0.9原创1前后线索1.5常见中0.7原创1推理判断262常见中0.6原创1词性转换611.5常见偏难0.5原创1推理判断27常见易0.9原创1谓语动词621.5常见必0.7原创1推理判断282常见中0.6原创1时间表达法631.5常见中0.7原创1细节理解292常见中0.6原创1【英语(六)答案·第4页(共5页)】

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    注意:Christma1.写作词数应为80左右,注意:1.至2.请按如下格式在相应位置作答。A part-time job I have done2.iBe:alone co第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Growing up,I always heard people say work hard pays and that working hard is avirI never really understood the meaning of these words until I reached the age where my parentsallowed me to have my first job.My dad always insisted that I should learn how to give andotask for.What could I possibly give?I always thought.Although my mum always stood up forme,I thought she had come to see sense in my father's argument.She stopped giving me mymonthly allowance and asked me to look for a job.Christmas is a season for merrymakers and entrepreneurial (characters.My child-hood friend,Mike was one of the latter.Although we grew up together and got in troubletogether,Mike and I were two sides of the same coin.I was an introvert and a bookworm,andMike was an extrovert and a merrymaker.His added advantage over me was that he came froma family of entrepreneurs.Therefore,while I saw the festive season as another time of the yearwhen people celebrate Christmas,he saw it as a perfect time to make money.Ironically,Ineeded this side of him,given my present financial situation.Mike was not of the"work-hard-pays"school of thought.He belonged to the"worksmart"school of thought.If anyone asked me the difference,I couldn't tell.When I told himabout my problem,he saw a business partner.He told me about his business idea-makingChristmas trees and selling themonredit.I thought,"didnthear himwel,askedimtoreeat what he had just sd.Ofcos,he noticed my disbeiekshis idea.At this pint,he todhehad researched andeiethashopsd全国100所名校最新高考冲刺卷第11页(C共12页)【23·(新高考)高考样卷三范多己58222:34VvoS7©

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    2022-2023学年度第31期SD版高二·新教材新高考(选择性必修扫码听报2023年3月17日E续出版物号CN34-0030总第4484期国文化自信、发展学生英语学科核心秦养。Culture column文化广角每年的植树节,人们都会为大自然添加新绿。

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    29.A。推断。根据第三段中的The normal-speed group averaged26 correct answers out of40the new scores saw the same order of decrease可知,用正常速度观看视频的参与者在所有测验中表现都是最好的。30.D。理解观点、态度。根据倒数第二段中的effective,better,benefits等内容可知,Murphy对于加快观看视频讲座速度的做法表示支持。3l.C。理解具体信息。根据最后一段中的Further research on the same topic could providethose kinds of more challenging topics,the researchers said可知,研究者们可能在未来的研究中会让参与者观看主题更复杂的视频。D篇主题语境:人与自然一一环境保护本文是新闻报道。澳大利亚东海岸的考拉濒临灭绝,研究人员想用超级考拉来拯救那里的考拉群体。32.C。理解具体信息。根据第二段中的Jagger is fully vaccinated against chlamydia,isdisease-free可知,Jagger不会受衣原体病感染侵袭。33.B。理解具体信息。根据第三段中的By releasing the specially-bred super koalas into thewild,it is hoped they will mate with other koalas and improve the population's genetic diversityand resistance to disease可知,将超级考拉放归野外是希望它们能够帮助提高种群的遗传多样性和抗病能力,最终帮助考拉群体。34.A。理解词汇。根据第五段中的The government announced in February that it planned tolist koalas as endangered in New South Wales ..populations were ravaged by various factors inthe past years可知,这些考拉遭到各种因素的影响,数量迅速减少,政府已经准备将其列为濒危动物。35.C。推断。根据最后一段中的“Koala populations have seen a rapid decrease一in the orderof 80 per cent..so much more needs to be done in this space to protect them from dying out."可知,考拉数量急剧下降,人们还需要做更多的工作来拯救考拉。【补充解释】chlamydia(para.1:衣原体病第二节主题语境:人与社会一一人际沟通本文是说明文。文章介绍了一些有关网络安全的法则。36.E。设空处是对上文的解释说明。E项中的upset与上文中的upset构成原词复现关系,且E项中的People don't always make good decisions与上文中的Then it's not the time to beposting on a social media site相呼应。37.B。设空处承上启下。B项中的private information与下文中的Private information构成原词复现关系,B项中的keeping all private information private与上文中的remain as anonymousas possible相呼应,且B项引出下文对具体私人信息的列举,故B项符合此处语境。38.C。设空处与上文构成因果关系c项中的do指代上文中的ask for this type of informationonline,根据上文中的Most trustworthy people and companies won't ask for this type ofinformation online可知,大多数值得信赖的人和公司不会在网上要求人们提供私人信息,因此当有人或者公司在网上要求你提供私人信息时,那你就需要格外小心了,这些人可能要做坏事。39.G。设空处是对上文的补充说明。G项中的both指代上文中的email address和screenname,G项内容与上文中的Think carefully相呼应。40.A。设空处是本段的主题句,是对下文的总结概括。A项中的online friendships与下文

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    -

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    oneother.Now,they often communicate by WeChat.Yesterday,my father told th me with excitement,英语参考答案"Michael,with his family,will come to China to see usthis summer."How amazed it is!We're looking forward①本套试题考试范围:高一高二内容amazing大交②全卷品、中、难比例:6:3·1,金卷难度系数预to see him!seeing估:0.68左右。,。au为是第二节书面表达,级理两点西为中鸡合有One possible version:第一部分听力Dear Peter,1-5 CABAB 6-10 ACACB 11--15 CBCABIn the last email,you asked me to talk about the16-20 ACABCA动款层,言,家physical exercise in the long break time in our school.第二部分阅读理解Here's something about it.第一节In order to ensure that students have one hour of21-23ABD24-27 CCAB 28-31 BCDAphysical exercise time every day,our school conducts32-35 CBDDsports activities during the break time after the second第二节0深2class,which lasts for 30 minutes.During this period,the36-40 AEGDF成遮首图喻students participate in various sports activities,such as第三部分语言知识运用running on the playground,doing eye exercises,and our第一节完形填空self-developed basketball exercises and so on.41-45 ABCAD 46-50 DBDCA 51-55 CBBADThese activities have attracted students to step into56-60 CDABCthe sunshine from the classroom.Obviously,they're人第二节语法填空beneficial for enhancing the physical fitness of our61.groups 62.to 63.than 64.their 65.astudents.Now,we've truly understood the concept of66.exactly 67.causes68.social 69.to become"exercising one hour a day,working healthily for fifty70.settingyears,and living happily for a lifetime."第四部分,写作Do you also have such sports activities in your第一节短文改错school?(117 words)Having friends are a blessing.An old saying statesBest wishes!is政Yours,that a true friendship never dies.But can it lasted forLiHualastmore than 30 years without A single meeting?That's(一)评分原则a1.本题总分为25分,按5个档次给分。that has happened between my father and his English2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所whatpen friend Michael.We started writing to each other in属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,They最后给分。their teens.My father was thirteen,six months old than3.词数少于80和多于130的,的情扣分。olderMichael,as he sent Michael the first letter.Over the4,评分时应注意的主要内容为:内容要点、应用词year,they've written more than 200 letters to each汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文的连贯性。years5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。评英语参考答案第1页(共8页)

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    高三·英语·高频考点八·参考答案1.due2.average3.variety4.emotions5.stirred6.threat7.harmony8.creature9.effective10.be removed11.make out12.day and night13.watch over14.recover from15.stirring up16.adapt to17.When it comes to raising children18.to search for19.pay attention to20.under pressure【解题导语】这是一篇说明文。通过伦敦一家养蜂蜜的酒店,指出蜜蜂授粉的重要性,以及现在栖息地的破坏和蜜蜂数量的减少的问题,旨在呼吁保护蜜蜂。2l.C细节理解题。根据第二段最后一句“In the longrun,bees are amazing creatures to work with.You can't help admiring the way they operate.They really do put the good of the communityfirst,”she says.(从长远来看,蜜蜂是一种令人惊叹的生物。你不禁钦佩它们的运作方式。它们确实把团体的利益放在第一位,”她说。)”可知,Camilla Goddard很钦佩蜜蜂生活的方式。故选C项。22.C推理判断题。根据第三段最后一句“During theSecond World War,Winston Churchill was afirm supporter of bees and made sure they got ex-tra supplies to carry on with their pollinationwork,even as the German army dropped theirbombs.(第二次世界大战期间,温斯顿·丘吉尔是蜜蜂的坚定支持者,即使德国军队投下了炸弹,他还确保蜜蜂获得额外的补给,以继续授粉工作。)”可以看出,丘吉尔很看重蜜蜂授粉,肯定是因为蜜蜂授粉价值重大,因此这强调了蜜蜂授粉的价值。故选C项。23.A细节理解题。根据第四段“Using more and moreland,agricultural industry reduces spots wherebees can live.(农业产业使用越来越多的土地,减少了蜜蜂的栖息地。)”可知,蜜蜂栖息地减少的直接原因是现代农业的发展。故选A项。24.C主旨大意题。根据第一段“Here in the middle ofLondon,something extraordinary is going on.You can hear a loud and unmistakable sound ofbees doing what they do best:making honey.(在伦敦市中心,有一件非同寻常的事情正在发生。你可以听到蜜蜂在做他们最擅长的事:酿蜜时发出的响亮而明确的声音。)”可知,这一段描述的场景是Bee Hotel里蜜蜂的活动,本文通过11

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    第13期B1版Keys:(One possible version客观题除外)课本链接1.Cold2.eat it3.on their bowls 4.Soup5.proud of主题漫步1-5 TTFFF第13期B2版Keys:(One possible version)知识“串联”For Section A1.握手2.一…就…3.令某人惊讶的是4.应该做某事5.伸出手6.drop by7.after all8.get mad9.make an effort10.clean...off11.take off12.worth the troubleIL.1.To our surprise,a simple act like shaking hands can make a big difference.2.In China,when we meet someone for the first time,we're supposed to shake hands with himor her.3.有些人在没有得到他们所希望的回应时就会生气。4.在我们的个人生活中,我们也应该努力与人握手。For Section B1.空碗2.指向3.犯错4.特地;格外努力5.make...feel at home6.be comfortable doing sth7.cut up8.get used to9.be excited about10.not...anymoreIL.1.to point at2.got used to3.make me feel at home4.cut up5.not;anymore语法点击1.Those animals are not supposed to live in the wild.2.When is Jenny expected to finish the report?3.When was the plane supposed to land?4.Are you expected to give a speech in front of all the students and teachers?5.Parents should help their kids learn to control their feelings.写作一招鲜Dear Jason,

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    35.What's the last paragraph mainly about? A.Cheetahs'abilities to run faster. B.Lessons runners can learn from cheetahs. C.A running form different from other animals. D.Differences between two animals'running frequency

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    was too common.So I changed it to the shared bike. M:That's impressive.I want to pick an easy one and finish it as soon as possible. W:Yes.You should hurry up and make the best use of your time. M:I think so.I should start working on it right now.Thanks for reminding me of the report,or Miss Lee must be angry with me in class. W:You are welcome. (Text 9) M:Hi,Lucy.You look worried.Is everything OK? W:Hi,Mike.Actually we've just got a new boss and he's expec- ting us to start work at 8 o'clock in the morning.It's terri-

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    (Text 6) M:I'm going to work at the Riverside Hotel this summer. W:What exactly will you be doing? M:I'll be doing some small repairs inside and outside the hotel. I'll be cutting grass and taking care of the flowers. W:Sounds interesting.What's the pay? M:Well,uh...about fifteen dollars an hour,five hours a day, and Sunday free. W:That's good money.What are you going to do with it? M:I'll pay for the textbooks for next term. (Text 7) M:Linda!I was looking for you.I wanted to ask you what you are planning to do this weekend.

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    【答案与解析】 人们总是以忙为借口说没有时间写感谢信。本文通过一位总 裁给员工写感谢信的故事告诉我们写信表达感谢和善意的重要 性。 41.A一项研究表明,大多数参与调查的人不到五分钟就能写一 封感谢信。 42.A然而,在这个快节奏的世界,我们似乎从没有想过动笔写感 谢信。 43.D 44.C根据下文a quick text or an email可知,我们总是做对我们 来说方便的事情一发一条短信或一封电子邮件。 45.B 我们很容易以忙为借口。 46.C根据下文when Doug Conant became CEO of Campbell's

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    W:What's your name? M:James Thompson.J-A-M-E-S. W:OK.What flight will you be travelling on? M:It's Air Canada,flight number AC936,from London Heath- row, W:That's $45,please. M:My VISA card number is 3303 8450. W:OK.That's everything.Have a nice trip. M:Thanks. (Text 10) W:Mountain Elementary School is hosting an event to honor the artist Sheldon Williams.Please join us in the gym at 7:00 pm on Wednesday for a view of his artwork.Food and drinks will be served.Admission is free although we are asking for a donation of 5 at the door,which will go to the school's art department.

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    47.A.vaguely B.meaningfully C.individually D.cautiously 48.A.adventure B.research C.setting D.assignment 49.A.controversial B.constructive C.temporary D.permanent 50.A.shadow B.pressure C.donation D.duty 51.A.life B.homework C.credits D.degrees 52.A.arranged B,forced C.expected D.forbade 53.A.present B.imagine C.pause D.insert 54.A.shabby B.relaxing C.harmonious D.original 55.A.task B.meeting C.appointment D.travelling 56.A.content B.strict C.familiar D.associated 57.A.unhappy B.unhelpful C.unbearable D.unpopular

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    Japan is particularly easily affected by natural disasters be- cause of its climate and topography(地形),and it has experi- enced many earthquakes,typhoons,and other types of disasters. A number of factors contribute to the high incidence of natu- ral disasters in Japan.First,the country faces extreme climatic changes,such as seasonal storms and typhoons,as well as heavy snowfall on the Sea of Japan.Second,Japan's topography is rug ged(崎岖不的).Third,Japan is located in the Pacific earth quake belt and is frequently struck by earthquakes.And fourth, Japan is located in the circum-Pacific zone,in which almost all the volcanoes of the world are concentrated,and has 83 active volcanoes-one-tenth of the world total.

  • 炎德英才大联考2024年普通高等学校招生考试考前演练四英语试题

    our 1949 Ford out of the garage a few times to get used to the clutch(离合器)and gearshift(换挡杆). Finally,the day came for Daddy to give me a real lesson.He drove out to the end of the paved section of Kickapoo Street and across to where the gravel started.Daddy had come from a fami- ly of 10,and they had been farmers in a poor area in Oklahoma. There was only one way to do things,and that was the right way. Praises were rare,so when he expressed his approval it was special.I didn't want to experience his glare if I grounded the clutch or the car shook as I tried to get it going. I took a deep breath,slowly let out the clutch,pushed the stick into second gear,eased down the road,and then carefully

  • 炎德英才大联考 长郡中学2024年高三寒假作业检测英语答案

    听力材料D.听填信息听W:Tony,did you go camping yesterday withA trip to Huangshan Mountainyour parents?Day 1They started to(2l)】drivethere from Nanjing atM:No.My parents were too busy,so I went听说about 9 o'clockcamping in the mountains with my cousins.They checked into the hotel and tried (22)localfood.用W:I've never done that before,so I want to go用They went to bed (23)earlycamping next week.Day 2M:I'm sure you'll love it,but don't forget toThey spent (24)6/sixhours climbing to the top othe mountain.take warm clothes.It's very cold at night.They enjoyed themselves and took many photos.The father told some(25)storiesabout the mountain听第七段对话,回答第13-15小题。Last month,my family took a trip to Huangshan听力材料(B)13.What is Jack doing?Mountain.We left our home in Nanjing at about 9 o'clock听A.Drawing a picture.听in the morning.It took us more than four hours to driveB.Making a plan.there.When we arrived,we first checked into the hotelC.Doing his homework.说and then tried local food.That night,we went to bed early应(C)14.What does Emma no longer need?to have a good rest.A.Her toys.B.Her clothes.The next day,the weather was sunny but not hot.It wasC.Her storybooks.用very comfortable for climbing.It took us about 6 hours to(C)15.When will the two speakers have the yardget to the top of the mountain.Along the way,there weresale?wonderful stones,amazing trees and white clouds.WeA.On Tuesday evening.enjoyed ourselves a lot and took many great photos.MyB.On Wednesday eveningfather also told us some interesting stories about theC.On Thursday evening.mountain.It's really a nice place worth visiting.听力材料E情景对话请通读下面对话,根据对话内容,从方框内的选项中选W:Jack,are you drawing a picture?出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。M:No,Emma.I'm making a plan for a yard sale.听听合biaeW:That sounds interesting.What are you going toWhere is the pancake shop?sell?F.He hs practised calligraphy for over 30yearsM:My toys.Some of them are still nice and clean.Would you like to join me?应用David:Realy?(26)BW:Of course.I have many storybooks.You know,I no longer need them.Emily:Yes.(27)M:That's wonderful.Let's have the sale onDavid:(28)Am:8all and hot.The owner practises on a small table.Thursday evening.Emily:In facW:No problem.Don't he tee a full-tfree classes to children in the community.C.听短文(C)16.When did the class meet at the school gate?Not long ago,Tilly Williams took part in a 5-A.At 6:40 am.B.At 7:20 am.C.At 7:40 amkilometre race.She finished running in just 17听(B)17.What did Mr Smith tell the students on the bus?minutes and 22.7 seconds.She broke a record andA.The rules of the museum.语has become 31 girl under the age of 19 across 60B.The history of the museum.countries.应C.The activities of the museum.It's hard to believe that Tilly is only 32 11-year-(B)18.Who guided them to visit the shows?A.Mr Smith.B.An astronaut.选old girl.She started running in 2021 when she 33C.A museum worker.择her school's cross-country(越野赛跑)team.(C)19.Where was the special activity?(C)31.A.fastB.fasterC.the fastestA.In Hall One.B.In Hall Three.C.In Hall Five.(B)32.A.aB.anC.the(A)20.How did the speaker feel about the trip?(B)33.A.joinsB.joinedC.has joinedA.Meaningful.B.Special.C.Interesting.听力材米On Thursday,our class took a trip to the sciencemuseum.We met at the school gate at 7:40 in theAfter she 34 about the international record,shemorning.Then we took a bus to the science museum withdecided to give it a go."I thought it would be crazy听说our teacher Mr Smith.On the bus,Mr Smith told ussomething about the history of the museum.It took aboutif I broke it,so here I am,"Tilly said after the race.forty minutes to get there.A museum worker first toldTilly has been inspired by her favourite bookus some rules we had to follow.Then an astronaut guided法character,Roald Dahl's Matilda."I like the main用us to visit many shows.There are many robots,rocketsand even model spaceships.I was so excited to see themcharacter Matilda because she knows exactly 35she wants to do and works really hard to achievein person.There was a special activity in Hall 5.We could择it,”she said.experience what it was like in space.We all did it.Howwonderful!When leaving the museum,we were all tired.(C)34.A.toldB.is toldC.was toldBut we were happy,because we learned so much from(A)35.A.whatB.howC.thatthis trip.2

  • 炎德英才大联考(雅礼版)雅礼中学2024届模拟试卷(一)1物理试题

    示数为03A,即可算出儿=号-8X-9.3n小明爬一层楼做的功W=Gh=mgh=50kg×10N/kg×3m=1500J(4)测量定值电阻的阻值,需要测量电阻的电压和电所以他爬楼的层数流,为减小误差,要多次测量,最后取均值作为测量结果.(5)在①中,电路为只有R的简单电路,电压n=2-0.63×10Jx10%=42W1500J表测电源电压,为U1;在②中,R与滑动变阻器最大21.解:(1)大阻值串联,电压表测R两端电压,根据串联电路电压(2)当检测装置上没有酥梨时,压力F为0,此时压规律,滑动变阻器两端电压为U=U,-U2,根据串敏电阻R=100Ω,根据欧姆定律可得,此时电路中的英分三原理生说-是甲G是博可求风电流U滑R。’U12VU2Ro1=R+R=1002+200=0.1A的表达式R=U1-U(3)当电路电流等于0.3A时,根据欧姆定律得出电20.解:(1)热值路中的总电阻(2)100g这种食品可提供的能量约为1.26×10°J,U 12V假设这些能量全部被水吸收,则Re=7=0.3A=400Q吸=1.26×106J根据电阻串联的特点得出此时压敏电阻阻值根据公式Q吸=c水m△L,可得水升高的温度R′=R总-R=402-202=202A=段=1.26×106J·由图丙可得,当电阻R为202时,对应的压力为水m4.2×103J/(kg·℃)×6kg=50℃5N,即酥梨的重力为5N,所以此装置筛选出的酥梨(3)吃一块净含量50g的上述油炸食品获得的能量的重力至少为5N.0=1.26x10°Jx50g=0.63×10J(4)应增大定值电阻R。阻值.100g3

  • ‹‹ 116 ››
扫码二维码