首页 金太阳100所名校答案
  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    I pumped my arms harder as I pounded down the straightaway.It made my legs go faster.Idon't know what strange connection in the body makes that work,but it does.I threw my chestforward into the string.It dropped across my body.I thudded to a stop.I was breathing hard,but at least I was still on my feet."You made it in sixty-eight seconds,"Coach Setlich told me."That's good enough for thirdplace overall.Nice job,Denise."I smiled and nodded,since I didn't have enough breath to answer.I was exhausted but I had towalk slowly around so my muscles wouldn't tighten up.A few minutes later,Coach Setlich found me resting on the high-jump mats.She lookedworried."Denise,I need you to run the relay.Tracy pulled a muscle in the long jump."I pushed up onto my elbows."I'm not a sprinter."Not the sprint relay.The medley(混合接力).I want you to run the last leg(赛).Amandaand Cindy,each one hundred meters.Megan,two hundred meters,one lap()."I looked at her with horror."You want me to run four hundred meters again?"I screamed.She nodded."We have a shot at second or third in the team standings if your relay does well."the coach's eyes glowed.Second place may not sound exciting,but we had been near the bottom ofthe standings all season.Now in the league championships,we were definitely showingimprovement.I struggled to my feet."Couldn't I run the two-hundred-meter leg instead?"Coach shook her head."The other girls on your relay teamt are sprinters and they don'tunderstand the pacing for the longer distance."she said.注意:1.所续写短文的词数应为150左右:2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语:3.续写部分分为两段,每段开头语日为你写好:4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Ifollowed Coach Setlich to the edge of the track.Paragraph 2:A second runner came by,getting ahead of me.英语试题卷第8页(共8页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    47.A Kate认为这是生命的迹象。48.C Kate和David知道可能要和儿子说再见了。为了珍惜和儿子最后的时刻,Kate要求抱抱他49.B根据上文每人只有两磅多一点可知,此处指儿子很小。50.D5l.D Kate说他们只是想珍惜最后珍贵的时刻:52.C Kate拿掉了裹着儿子的毯子,让David脱下对衫,三个人一起躺在床上。53.B根据上文improvement可知答案。54.A根据下文可知,他们和儿子说话。55.D Kate说他们想让他留下来(活下来)。56.C根据上文Their twins可知答案。57.B他们和儿子说,他们有多努力想要留下他。58.C意想不到的事情发生了:Jamie开始呼吸了。59.B最后,Jamie伸手去抓了他爸爸的手指。60.D Jamie活下来了,Kate和David成了世界上最幸运的人。语法填空61.won 62.held 63.engineers64.leading 65.globally 66.a 67.which68.to 69,to build 70.fourth短文改错Ladies and gentlemen,may I have your attention,please?All flights thismorning have been delayed owe to the thick fog.As there are no wind now,theowingisweatherman is unable to tell whenever the fog will clear up.We can do nothing butwhento wait.Please keep order and take good care of your baggages,and don't leavebaggagethe waiting room.For passengers remain at the airport,lunch is free.They willremainingItbe served in the dining hall on A second floor from eleven o'clock to twelvetheo'clock.On the way,no planes will arrive in an hour.As soon as the weatherBy年35【23·G3DY(新教材老高考)·英语·参考答案一R一必考一N】

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    第二套英语1 Units3~5试题答案听力1~5 CBABC 6~10 ACBAB 11~15 CCACA 16~20 ABAAB阅读理解y本文介绍了四个东南亚国家的现代人造奇观。2l.B根据Gardens by the Bay,Singapore部分的介绍第2句可知,在新加坡滨海湾花园,游客可以从树上面欣赏风景。22.A根据Statue of Lord Murugan,Batu Caves,.Malaysia部分的介绍最后一句可知,要到达Batu Caves,游客需要爬272个台阶。23.C根据第1段及下文的介绍可知,这四个景点都是人造的。BDebra Ferrell女士在47岁生日时创立了Love with Skin On。为庆祝她53岁的生日,Debra Ferrell在她的Facebook上向网友们发起了一个号召。她想在自己生日的那个月月底前做53件善举,并向网友征求需要帮助者的信息。24.A根据第2段最后一句可知,Debra Ferrell想在自己53岁生日的那个月月底前做53件善举。25.B根据第5段最后一句可知,Debra Ferrell在Pinterest上分享了她最喜欢的经济实惠和有创意的礼物想法,供其他人使用。26.D根据全文可知Debra Ferrell热衷于帮助他人,是一位热心肠的女士。27.C根据最后一段第2句可知,Debra Ferrell的家里人经常额外给她一些生日红包,并劝告她不要把这些钱花在其他任何人身上。由此可知,她的家人不能接受她这种处理钱的方式。C一首被发现的希腊古诗在诗歌领域具有极高的价值,它奠定了西方现代诗歌的基础。28.B根据第1段最后一句可知,这篇古希腊“重读诗”在西班牙被发现。29.C根据第2段第1、3句可知,“it”指那首无名的四行诗。30.D根据最后一段倒数第3句可知,这首诗可能代表了古代地中海口述诗歌、歌曲和我们今天知道的更现代形式诗歌之间“缺失的一环”。由此可知古代地中海9【23·G3DY·英语·参考答案一R一必考一N】

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    we're each living in our own.individual subjective world inside our heads.32.Why does the author talk about babies and children in paragraph 3?formed entirely through stories we've created about what we experience aroundA.To show the process of language development.us.That's it.B.To show the process of a child creating a story-Babies.born with no sense of time or even thought.exist in a state of pureC.To show how a child's intelligence is developed.sensation.With the introduction of language.children begin to shift from body-D.To show how a child gradually enters a meaningful world.based being to mind-based being.The world around them becomes translated33.According to the text.what is"I failed because I'm stupid"considered as?into words,then into thoughts and stories about what's happening,and they loseA.A reality.B.A comment.sense of the pure.wordless experience of it.This apple is red;this blanket isC.A personality.D.A mental story.soft.Everything they see and feel now has a name and a neat box to fit inside.34.What is the possible consequence of one's mental stories?Soon,they learn that words together have meaning.and start applying meaningA.Losing sense of time.to everything they experience-this boy is crying because he's bad;my teacherB.Losing confidence in oneself.likes me because I'm smart.C.Losing sight of the real world.Of course.we apply meaning to ourselves in the exact same way,creatingD.Losing control of one's own life.stories around who we are as a person that we believe to be real.I failed because35.What can be concluded from the author's advice in the last paragraph?I'm stupid;I must be an embarrassment to my family.These stories accumulateA.Use right words to avoid mistakes.through our lives and become an unconscious part of our"fixed"personality.B.Create more stories about yourself.The problem arises when we believe our own mental stories as true reality.C.Never stop creating changes in life.D.Stick to what actually happens in life.As Robin Sharma has said,"Our mind is a wonderful servant but a terrible第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)master"and it's true-when left to run wild,our mind constructs our world from阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中our thought patterns rather than from true awareness.有两项为多余选项。So how can we use our mind positively,to experience a true version ofThere are so many volunteering opportunities nowadays.You can work withreality and actually create the life we want to be living?older adults to better their lives,help victims of natural disasters.or offer yourChanging your life requires changing your thought patterns.You cannot besupport to the local animal shelter.There is no doubt that volunteering is aboutidentified with your mental story,and change your story with words that matchothers.36the reality.When we speak about"wanting"something,we're telling our mindVolunteering automatically comes with new friendships.37 When youto keep us in that state of“wanting”rather than“having'"or"being”.It's purelyfeel alone,negative thoughts may pour into your brain,leaving you feelingby understanding and applying these principles of conscious living that we candepressed or anxious.Choosing an activity that you enjoy,like volunteering.create real changes in our lives.gives you a higher chance of meeting others with similar interests.These英语试题第10页(共16页)friendships can last a lifetime,even if the volunteering project has ended英语试题第11页(共16页)0

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    21.A【命题意图】考查形容词。【解题分析】因为编高质量的子收费高达几百美元,而且可能要花几个小时。22.A【命题意图】考查动词。【解题分析】见上题解析。23.B【命题意图】考查动词。【解题分析】她决定捐赠她的编发技术作为回报。24.C【命题意图】考查动词短语。【解题分析】见上题解析。25.D【命题意图】考查动词。【解题分析】“有没有人知道哪些负担不起上学的孩子的编辫子费用的单身父母?我可以免费帮编辫子!”26.D【命题意图】考查介词短语。【解题分析】见上题解析。27.C【命题意图】考查动词。【解题分析】8月4日,她在社交媒体上当地一个社区互助群里发帖。28.B【命题意图】考查副词。【解题分析】她的夜晚和周末很快就被填满了,直到人满为患。29.C【命题意图】考查名词。【解题分析】她说已经记不清给多少孩子编过辫子了。30.D【命题意图】考查动词。【解题分析】Starks注意到,在给孩子们编好辫子后,他们比刚来的时候笑得更多,看起来更开心。31.C【命题意图】考查动词。【解题分析】见上题解析。32.D【命题意图】考查名词。【解题分析】当然,编辫子是很辛苦的工作,而且编发工具也不便宜。33.A【命题意图】考查名词。【解题分析】这项活动的捐款金额从5美元到500美元不等。34.B【命题意图】考查动词。【解题分析】见上题解析。35.D【命题意图】考查名词。【解题分析】这进一步表明了她的信念一勿以善小而不为。【阅读理解A】本文介绍了北美沙洲的四座山峰。36.A【命题意图】本题考查考生的细节理解能力。全国100所名校最新高考模拟示范卷·参考答案第2页(共4页)【22·(新高考)ZX·NJ·英语(八)·TJ】

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    May14,2022冲刺信息卷(五)第一部分1—5 BCABA6—10BAAAB 11-15 ACACA 16-20 CACBC听力原文:Text 1W:You are late.What happened?M:My train usually takes 45 minutes but today it took me 15 more minutes to get to the campus.Text 2W:At first I thought this blanket was green but now it looks yellow to me.M:You were right the first time.It is the blue light in the store that makes everything look different.Text 3M:May I have all of your passports?Are you here for pleasure or on business?W:I came here for sightseeing with my friends,sir.M:Do you have anything to declare?W:No…sir,we don't.Text 4M:I'm calling for Ray Johnson.Is he in?W:He's on the phone right now.M:May I wait?W:Yes,sir.I'll connect you as soon as the line is clear.Text 5W:Why is the traffic so heavy?We might miss our flight.M:Oh,I remember there's a large exhibition in front.W:Then what are we supposed to do?M:Let's ask the policeman standing over there.Text 6M:Hey,Jenny.Saturday is my birthday and I was wondering if you'd like to come to my party.You cancome along with your brother.W:Oh,I'm sorry.I think I may already have plans...to go to my grandparents'house with my fatherM:OK.I hope you have a good time.W:Thank you.And I hope your party's fun.Anyway,see you in class on Monday.M:Sure!Bye.Text 714模捌冲刺卷英语

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    Eat well.Fuel your body by eating a wide range of plant-based,fiber-rich,and colorfully variedfoods.There is no strong scientific evidence for any specific type of food being linked to better immunefunction.38Keep exercising.Exercise has many benefits.It helps to maintain immune health by getting whiteblood cells moving through the body.39 If you're already feeling ill,however,you can continueexercising as long as your symptoms are above the chest.If your conditions are further down,take abreak for a few days.40 This advice is everywhere these days,but don't stop paying attention to it.Keep washingyour hands!It's the simplest and most effective protection against catching unwanted bacteria.Thinkabout reducing places for bacteria to hide,such as under long fingernails and rings.A.Practice good health habits.B.Bury your bad habits in the water.C.You might want it to function normally.D.It boosts feelings of well-being and happiness.E.Little sleep is like a giant welcome mat for illnesses.F.Focus on getting your nutrition from whole foods instead.G.You are going to be good at containing and fighting it off.第三部分语言运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。YosDive is on the waterfront.Next to it is a village with a beautiful sandy beach,with the41 100meters out.We often dived there.One time,however,something 42 struck me.While diving thehouse reef,I was 43 by the trash and plastic in the water and on the beach.As I was considering ways to 44 the trash that month,I suddenly hit upon a()45 then.I decided to ask several children to 46 a plastic bag with garbage from the beach in 47 forcookies.The kids were cooperative,and their bags were full-my plan 48 When the dive boatsreturned,the village children came aboard and we gave them 49.Days later,more helpers 50 my plan.A young couple took over the distribution of bags forthe garbage gathering and the cookie 51.Plenty of children were soon 52,with this simplesystem at place.Then I realized this project might have a(n)53.Ronnie told me there was a trash removalgroup called Trash Heroes in Bali,whose members are given yellow 54 with a black"TrashHeroes'”on the front..So we also bought some and 55 them to the children.The T-shirts have gone over in a bigway:The beach,once covered with garbage,now looks 56.It is a small beginning,yet it certainlywill grow and 57.A team of volunteers soon formed 58.People of all walks of life maketheir 59.Even the mayor of our city 60 support.Now the project still grows fast.What fun!41.A.waterfrontB.house reefC.playgroundD.local beach42.A.terribleB.familiarC.typicalD.simple43.A.inspiredB.amusedC.shockedD.puzzled许阳市革语试颗第6页共8页

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    2021一2022学年度(下)高三年级省六校协作体期初联考英语试题考试时间:120分钟满分:150分命题校:东港市第二中学第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man mean?A.Open the window.B.Go to another room.C.Get out of the room.2.How does the man feel?A.Nervous.B.Upset.C.Happy.3.Why does the man come to the woman?A.To check out.B.To find his phone.C.To ask his room number.4.What did the woman learn as a second language in high school?A.English.B.Chinese.C.Spanish.5.What are the speakers most probably talking about?A.An air conditioner.B.The weather.C.The town center.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6.What docs the woman say about the teenagers in her country?A.They live traditional lives.B.They want to have their own lifestyles.C.They are more successful than their parents.高三英语,共(12)页,第1页

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    59.A(解析:根据下文的“she thanked me for sharing第九行:79.that→which(解析:考查非限制性定语W:I'll grab it for you.But can you eal it in the diningW:So why was it unfinished?so much with her'”可知,这是在我的站点(stop)所发从句,引导非限制性定语从句关系代词不room instead of on the sofa?M:Ludwig died in 1886,and upon his death the true生的事情。故选A项。)能用that.)M:All right,I'll stop this movie and move over therecost of building the palace came to light.60.A(解析:根据上文的“I gave her a hug”可知,我第十行:80.去掉the或our(解析:考查冠词。英语in a minute.W:How much was it?给了她一个拥抱以感谢她难以置信的善良。短语中代词和冠词不能连用。)Text 6M:Back then,it was 16 million German marks.Bythank sb.for sth.意为“因某事而感谢某人”。故选One possible version:W:Excuse me,my dad said you might sell birthdaytoday's standards,250 million American dollars.A项。其余选项意为:forgive原谅;blame指责,责Be Thankful to Our Parentsballoons with the age on them?They had no money to finish it.怪:reward奖赏。)Our parents love us more than anybody else inM:We do.You can have standard balloons or shinyW:Thanks for being so informative,Hans文章大意】(本文介绍了在锻炼身体的同时还要the world.They try to take good care of us in our dailysilver onesTexI 9W:How much are the silver ones?注重锻炼自己的心灵。)life and help us with our lessons.They communicateM:20 each.The standard ones are 5 each.W:I'm taking a gap year at university,so I'm looking6l.have exercised(解析:考查时态。由“for the lastwith us and cheer us up when we are upset.TheyW:I'll take four of the standard ones then.to volunteer abroad.25 years'”可知,用现在完成时。)encourage us when we fail in the exam.When we meetM:Good to hear.We have a number of volunteerM:And what age do you need on it?62.to maintain(解析:考查非谓语动词。作目的状difficulties,they are the first to come up and standW:It's my mom's 50th birthday.positions that combine doing good work with seeingthe country you're visiting.语,用动词不定式形式。)】with us to solve the problems.M:Congratulations.Doing anything nice?63.because(解析:考查连词。此处表示锻炼的原Thanks to them,we grow up healthily and happily.W:Yes,we're taking her to that new Italian restaurant.W:What positions do you have open just now?M:We just opened a new one in Africa to help build a因,所以用because引导原因状语从句。)Learning to care for our parents is what we should do.Her brother is flying in from America.She has nonew primary school.It's pretty popular.64.better(解析:考查比较级。由前面的“to liveFirst,we can help do more housework.Second,we shouldidea.longer”可知,此处用比较级。)》respect them and get on well with them.Then they mayM:That's greatW:Do you have any that you are struggling to fill?feel happy.Third,we are supposed to study hard and tryText 7M:There is a position in an animal reserve in South65.bodies(解析:考查名问。谓语动词用的是复数not to make them worry about us.M:What is your idea of a romantic holiday?America.形式,主语有“Our”修饰,所以主语也用复数。)All in all,we should always be grateful to ourW:Going to a five-star hotel,being waited on handW:I thought people would jump at the chance to work66.are(解析:考查时态和主谓一致。文章用的是parents and do what we can to thank them.and foot.Drinking wine by a pool and lying in thewith animals.一般现在时,主语a few of things是复数形式,所以sun.You?M:This one is pretty remote and there's a lot of用are.)听力材料:67.listening(解析:考查非谓语动词。spend timeText 1M:I'd take my partner to go mountain climbing soworkW:Excuse me,sir.Does this library have any privatethat we could camp under the starsW:That could be the one for me.I'm looking to getdoing sth.意为“花费时间做某事”。)W:And get attacked by a bear.No thanks.I need myaway for a while.68.who(解析:考查定语从句。who引导定语从句,rooms for studying?I am meeting a couple of myluxuries.classmates here and we need to work together on aM:OK.Because you are applying from Europe,you'll修饰先行词a friend.)M:I can't go to a hotel and just relax.I need toneed a travel visa and up-to-date passport.69.an(解析:考查冠词。修饰单数可数名词book,projectexplore the place and find out about its culture.W:I have my passport.How much is the visa?book前面有形容词inspiring修饰,inspiring是以元M:Yes,there are some rooms downstairs.You can getW:You should.You would be a lot less stressed in ourM:20 for 90 days or 25 for 180 days.there by using the elevator over thereotfiee音音素开头的词,所以用不定冠词an.)Text 10Text 270.yourself(解析:考查代词。该句是祈使句,祈使M:Is it that obvious?I've been under a lot of pressure.Home security is becoming one of the fastestW:Well,what do you think?W:Like I said,you need to take it easy.句的逻辑主语是you,所以此处用yourself.)growing technology markets.Previously,home owners第二行:71.organized前面加was(解析:此处应用M:Oh,wow!You look completely different with redText 8had to get expensive alarms.These systems could nothair.I'm so used to seeing you in black.M:Welcome to the grand palace of Herrenchiemsee.被动语态,故添加was.)My name is Hans and I'm here to answer anybe relied upon,and would even be set off if there wasW:I thought of changing it to brown,but this looks72.介词inon(解析:考查介词,在其体的a powercut.Nowadays,with advancements inmore dramaticquestions you may have.某一个节日用介词on.W:Is it true that the palace is a copy of the Palace oftechnology,it is easy to add extra protection to yourText 3第三行:73.invite→invited(解析:考查谓语时态。Versailles in Paris?home at affordable prices.Companies like Nest andW:It's beautiful here in the park.If only the wind本文记述的是过去的一件事,故用一般过Ring have released doorbells that also have a camera.wasn't blowing so stronglyM:Yes.King Ludwig II adored the French palace and去时态。)The main selling point of these devices is that whenM:The wind feels so nice and fresh.I prefer warmwanted to make a copy.This was his third and final第四行:74.range-→ranging(解析:考查非谓语动词。building project before he died.someone rings your doorbell,you can choose to answersummer weather,thoughW:What were the other two?via your phone,even if you're not in the house.This此处range不是谓语,应用现在分词形式作W:At least the clouds cleared away.Anyway,I'm状语。)M:New Swan Stone Castle and Linderhof Palace,bothcan drive away thieves as they believe the house isalways happy to be here with younot far from here in southern Germany.The firstoccupied.It also takes photos of people in your house.第五行:75.turn→uns(解析:考查名词单复数。Text 4Some cameras come with face recognition software sotake turns为固定短语,意为“依次,轮one is so close to the border with Liechtenstein thatM:Hey,Katherine.Do you know any special ways toyou can look across into another countrythat if it doesn't recognize someone,it will inform you流”。)emember lectures better?W:When was Herrenchiemsee built?or the authorities.So-called"smart homes"allow you to第六行:76.his→their(解析:考查代词。此处代指W:Well,I like to take notes.But if the topic isM:That's a complicated question.The construction ofcontrol and monitor your home from your smart phone前面的复数名词people,故用their.)difficult,I often record the whole thing.That way,the first building started in 1867.or tablet.You are able to turn the lights on and off第七行:77.important→importantly(解析:考查副I can listen to the lecture all over again and takeW:But then it stopped in 1870 because of the war,while in another country,making it appear occupied词。此处作状语,故用副词。)really good notes.vesYou can also monitor smart security cameras that can第八行:78.crowd-crowded(解析:考查形容词a此Text 5M:Correct.Ludwig visited France in 1874 andsit in your home,or outside on your walls.These also处作定语,修饰名词places,故把crowd改M:Can you grab the plate of noodles from the kitchenreturned with new ideas for the design.Four yearsallow you to monitor your pets and children,keeping为crowded.)for me?later,the construction started again.your loved ones under your watchful eyes12英语金学导航·模拟版

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    woman.Months later,after the final chemo treatment,we held a graduation ceremony forMom.Mom did beat her cancer!Most of all,I saw a change in Mom.Nothing afterward seemed to worry her quite as much.From her,I learned I may not get to choose what I face,but I do get to choose how I face it.24.How did the author respond after knowing her mother's cancer?A.She failed to hold back her tears.B.She felt lost and was in a panic.C.She was grateful to her mother.D.She felt a wave of protectiveness.25.Which word can best describe the author's mother?A.Helpful.B.Optimistic.C.Smart.D.Unlucky.26.What did the author's mother do at the hospital?A.She helped others out of trouble.B.She shared her personal belongings.C.She chatted humorouslyD.She did some cooking for patients.27.What can we learn from the author's mother?A.Be brave to face difficultiesB.Try to make wise choices.C.Try our best to help others.D.Work hard toward our choices.CSeeing a monarch butterfly used to be quite common in the US,but now it's another story.Their numbers are falling rapidly.In fact,their numbers have fallen by 90 percent in just 20years.In California,in just one year,their numbers dropped 86 percent.These butterflies are amazing creatures.They are the only insect that migrates to awarmer climate.In fact,National Geographic says,"It's one of the greatest natural events onEarth."The butterflies that hatch in North America in the late summer will migrate the entireway to Mexico,a journey that is around 3,000 miles.Monarch butterflies are pollinators (and help crops.But now they need our help,just like the bees.That's why I raise and set free monarch butterflies.However,10 years ago,Ididn't know a single thing about butterflies.My husband has always collected monarch caterpillars to observe their changes.ForFather's Day six years ago,I gifted him a box with painted lady butterflies.I didn't knowmuch about butterflies at that time,but he showed me how to find monarch caterpillars andtaught me about milkweed ()That is when we began raising a handful,seven or eight,monarch butterflies a year.This year,I was determined to double that number.We saved all the milkweed that wasgrowing around our house for the females to have plenty of options to lay their eggs and havefood.Last year,I didn't find any monarch eggs until late August.This year,I started in themiddle of July,and my intake is already over 200.高一英语试卷第5页共11页

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    听第6段材料,回答第61感6.What are the speakers talking about?A.An app.why does the woman dislike working as an accountant?B.Computers.C.The woman's job.A.It is related to numbers.BIt is hardly promisingC.It is short of challenge.听第7段材料,回答第8.9题:8.Where wil the woman g omrwBA.To a cinema.B.To a farm.C.To a museum.9.What doe he p do for the weekend?A.See an exhibition.B.Pick apples.C.Watch a movie.听第8段材料,回答第10至12题。10.What was the weather like n weekdays during the peeholiday?A.Sunny.B.Rainy.C.Foggy.l.What were the spenker2沙”oA.The food in the hotel.B.The waiters in the restaurant.C.The temperature in the room.12.Where does the woman want to go next time?A.To the forest.B.To the beach.C.To the mountains.听第9段材料,回答第13至16题。13.What does the woman do every Saturday?CB.Practice skating.C.Teach the man skating.A.Go running.14.Why is the woman unable to go cycling right now?A.She needs to do her homework.B.She has to see her sister.C.She has no bike.lack for15.Where will the speakers meet this afternoon?A.At a park.B.At the man''s house.C.By the lake.lack of16.What will the speakers do this afternoon?A.Cycle.B.Do their homework.C.Swim in the park.听第10段材料,回答第17至20题。17.Why does the speaker recommend working in the computer industry?A.It's popular.B.It's challenging.C.It's well-paid.【高三英语第2页(共10页)】·22-12-250C

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    Just as the 8 goes,"Where there is a will,there9.-I'm sorry to be late.is a way.”-Never mind.Please come here a littleThis term,Eric did a good job in the finalearlier (early)tomorrow.exams.I 9 him a pen as a gift.He was so happy.10.Jack is the third tallest(tall)boy in our"I dream of being a teacher like you when I 10,Mrs.Liu,"he said to me.I smiled.I believe hisclass.He is good at playing basketball.dream will come true in the future.(C)8.A.fact B.idea C.sayingD.word(B)9.A.showed B.gave C.soldD.painted(D)10.A.wake up B.look upgC.stay upD.grow upⅡ.选词填空交际广场1.James wants to have somenoodles (coffee/noodles).He is so hungry.I.选择填空2.Thereis (is/are)still some milk inthe bottle.(D)1.-Can you go to the movies with me3.I can give you some advice(advice/tonight?advise)on how to make a sandwich.I have to prepare for my4.It's so hot.How about buying two bottles of (twoEnglish test.(2022云南昆明)bottle of two bottles of)juice?A.Yes,I can5.-How many(How much /How manyB.I'd love tochildren will go to the park?C.Never mind-Fifty.QD.I'm afraid notⅢ.根据提示完成句子。1.明天我应该在哪儿和你见面?(shouldC)2.-Let's make a banana milk shake afterWhere should I meet you tomorrow?finishing the work.2.你能来参加我的生日聚会吗?(can)I can't waitCan you come to my birthday party?(2022辽宁锦州)3.如果你去钓鱼,你会玩得开心。(fA.That's all rightIf you go fishing,you will have a good timeB.You're welcome4.你一定得尝尝那个汤。(mus)C.That's a great ideaYou must try the soup.D.Thank you for your help5.除非他们拼尽全力,否则他们会输掉比赛。(unless)hey will lose the game unless they try their bestgV.完形填空(A)3.When I get home,it makes me feelI started to work as an English teacher in thiscomfortable to find everything in apple-pieprimary school two years ago.On the first day oforder.(2022云南昆明)my work,I found Eric,a boy in my class,was1A.tidyothers.He was so shy that he 2 talked withB.dirtyothers.As a 3 he couldn't speak English at all.C.crowded(C)1.A.similar toD.crispyB.close toC.different from D.scared of(D)2.A.alwaysB.often C.sometimesD.hardly(A)3.A.resultB.point C.stepD.rule®I wanted to_4_him,so I encouraged(鼓励)him toB)4.To keep safe in the coming summerbe more outgoing."You need to practice speakingvacation,.you are supposed to(应该)English with your classmates.5 you keep trying,(2022黑龙江哈尔滨)you'll be good at it,"I said to him.①refuse to let strangers(陌生人)inThrough hard work,Eric changed(改变)alot.②turn off the gas(煤气)after cookingHe had more 6.Thanks to them,Eric's English3 go swimming alone in the riverspeaking got much 7 than before.4 take care of your own things when you(B)4.A.save B.help C.leave D.forgettravel(C)5.A.As far as B.As soon as⑤leak(泄露)your personal informationC.As long as D.As well ason the Internet(D)6.A.exams B.classmates C.subjects D.friendsA.②③⑤B.①②④C.①③⑤(A)7.A.better B.slowerC.shorter D.quieter

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    university librarysearched for thebase by subject,u if the book is第二部分阅读理解第一节仓技巧点拨如何推断人物的性格特点In my case,the推断人物性格特点是记叙文的阅读理解的考查点之ary the next dayA一,考生在文章中通常不能直接找到描述人物性格特rary catalogue体裁:应用文主题:人与社会一交通管制告示【语篇导读】本文主要介绍了一些路段的交通管制措苑及点的形容词,而是需要根据人物的言行举止以及他人h:M.”可,本2.Sublimation is a process by which snow and ice evaporated checked the评价等信息做出推断。本文中考生对希尔德性格特段主要想告诉读者气侯变化对珠穆朗玛蜂上的冰川的强烈影响,以引入文章的话题。故选C。()without a liquid-water phase,causing it togo fromsolid to gas rapidly.ases,students注意事项。点的推断可以从其言语和行为入手:在第四段中她回29.A【命题意图】考查推理判断。month,and21.D【命题意图】考查细节理解。应外界对她父母和自已的批评时说道“I want to be分析:本句是一个复合句。句中的by which snow and icen to them.If【解题思路】由文章第一段可知,本次交通管制的原因taken seriously..I'm sure other kids do,too.”;在第五【解题思路】由第三段对收集冰川样本的考察过程的描述可知,由于冰川的高度,科学家们在考察过程中evaporate,,是定语从句,该定语从句修饰先行词process;have to pay a是有道路施工作业正在进行。故选D。段中她面对执法人员的威胁时,她知道自已作为记者遇到了许多问题,特别是对所需的设各要求较高。由现在分词短语causing it tog作结果状语。y the cost to22.A【命题意图】考查细节理解。的权利是受宪法保护的。所以,从希尔德的言行可以推断出,她是一个敢于面对批评和应对威胁的人,即此可以推断出,本次收集样本的考察是非常艰难的。故选A。句意:升华是指雪和冰在没有(经过)液态水的阶段(的情ooks instead【解题思路】由“Partial(部分的)interruption of traffic她的言行体现出了她勇敢的性格。30.B【命题意图】考查细节理解。况下)蒸发的过程,(这一过程)使其迅速从固体变成气体。you moneyon SSWH at Parham Corner and at Potworks Corner toDcomplete asphalt(柏油)works.”可知,A项正确。26.C【命题意图】考查推理判断。【解题思路】根据倒数第二段中的“Soblimation。a体裁:说明文主题:人与社会一高科技筷子23.B【命题意图】考查细节理解【解题思路】由第一段中的“Now Hilde has written aprocess by which sand ice evaporate()wthu语篇导读】日本研究人员开发出一种可以让人感觉成味【解题思路】由“Road users are advised to proceed withbook telling her own story.”和最后一段中的“.ina liquid-water phase,cngofom增强的筷子,从而帮助人们减少食盐的摄入量。which Hilde tells her own story,both the good parts andrapidly.”可知,升华指雪和冰没有经过液态水阶段而蒸发,即使其从固体迅速转变为气体的过程。由本句2.D【命题意图】考查细节理解。caution when traveling in the work zones.”可知,道路使用者在施工区域内应小心行进。故选B。the sad parts.”可以推断出,这是一本关于个人成长【解题思路】由第一段的最后一句“potentially helping(经历)的书。故选C。对升华过程的解释可以推断出,冰和雪是直接升华为气体的。故选B。those who need to reduce sodium in their diets."可知,这B体裁:记叙文主题:人与自我一小记者希尔德27.A【命题意图】考查主旨大意。31.D【命题意图】考查写作意图。种高科技筷子有可能帮助那些需要诚少饮食中钠(含量)的人。由此可知,这种高科技筷子的功能是帮助活、环用英语【语篇导读】希尔德八岁时创办了自己的名叫OSN的报【解题思路】希尔德八岁时创办了自己的报纸,并因第【解题思路】由文章第二段和最后-一段中的“This latest减少食盐摄入量。故选D。33.D【命题意图】考查推理判断。规划纸。2016年,因第一个报道一起谋杀案,她的报纸OSN个报道当地的一起谋杀案,她的报纸声名鹊起。后来她还出版了一本讲述自己成长经历的书。所以文study serves as a wake-up call about the severe【解题思路】由第三段前两句可知,这种高科技的筷子赢得了声誉。希尔德还写了一本书,讲述自己的成长consequences of climate change and why scintis are章最恰当的标题应是“一位小记者讲述她自己的故urging action,.”可知,在本文中作者说明珠穆朗玛峰南欺骗我们的大脑,让它“品尝”到其实并不存在的额外性、综经历。应是事”。故选A。坳冰川加速融化的情况及其原因是为了唤起读者的的盐。而这种高科技筷子的基本原理是,通过筷子的24D【命题意图】考查细节理解。长难句分析,She talks honestly about the challenges she's环境保护意识。故选D。尖端直接将极微弱的电流送入嘴巴中,从而使嘴巴感D篇【解题思路】由第三段第二句“In2016,OSN suddenlyfaced and some of those challenges came from other people,千扰项分析二本题的A、B、C选项春会对D选项形知到额外的咸味。由此可知,这种高科技筷子是通过让大脑感受额外的咸味来发挥其功能的。故选D。语篇became famous when a murder happened in town,andbut the others came from Hilde herself,struggling to figure成干扰。A、B、C三个选项分别提到的是描述一次科9-year-old Hilde was the first person to report it.”可知out who she was as she grew older.学考察、列举气候变化的影响和陈述冰川消失的事34.A【命题意图】考查词义猜测。【解题思路】由画线词所在句前一句的问题“这些筷子希尔德所创办的报纸(OSV)因首次报道一起发生在分析:本句是主从复合句。第一个分句包含一个省略了关实。这些在文中都有所提及,但是本题考查的是作者像预期的那样产生效果吗?”以及后面对实验结果的城里的谋杀案而一夜成名。故选D。系代词的定语从句she'sfaced,该定语从句修饰先行词he写这篇文章的意图,因此考生需要从整体上去理解文描述可知,verify是“证明,证实”的意思。confirm意为熟词生义cover常用作名词,意为“覆盖物;掩蔽challenges;第二个分句中的struggling to figure out who she章。文章提及这三个方面是为了唤起读者的环保意识,由此可知选D。在解答写作意图题时,我们要通篇“证实,证明”;improve意为“提高”;change意为“改物”;也可用作动词,意为“遮盖,覆盖”。但是在本题was as she grew older是现在分词短语作伴随状语,而该现变”;strengthen意为“增强;巩固”。故选A。在分词短语中又包含宾语从句wh0 she was和时间状语从考虑,从整体上把握文章主旨,谨防以偏概全。35.B【命题意图】考查观,点态度。中,cover作动词,意为“报道”。句as she grew older长难句分析l.The team had to make xistingqimen【解题思路】由文章最后一段中的but with promising,She's covering the party's annual conference..她正在报much lighter so it could be carried up thousands of meterresults以及be excited for any updates to come可知,作道这个政党的年会(新闻)。句意:她诚实地谈到了地一直面临的挑战,那些挑战中的above sea level,as wellas making sure it operates in the thin者对这种高科技筷子的未来持乐观态度。025.B【命题意图】考查推理判断。一些来自其他人,但另一些挑战来自希尔德本人一随着年龄的增长,她在努力弄清楚自己是谁。air of the mountains.长难句分析盖L.Fortunately,Japanese researchers at【解题思路】根据第三段中的“.and9-year-old Hilde分析:本句是一个复合句。主句为The team had to makeTokyo's Meiji University and the manufacturer Kirin havewas the first person to report it,.”、第四段中希尔德对外体裁:说明文主题:人与自然一冰川加速融化xsingequipment muchiger;后面的so引导的是目的状developed high-tech chopsticks that enhance salty astes界批评所做出的回应和第五段中希尔德受到执法人【语篇导读】本文主要说明了珠穆朗玛峰南坳冰川加速融语从句,在该从句中making sure后的toperates in thehpotentially helping those who need to reduce sodium in theiair of the mountains是省略引导词的宾语从句。diets.员威胁时的反应“Hilde knew her rights as a reporter化的情况及其原因。were protected under the Constitution.”可以推断出,希句意:该团队必须使现有的设各更轻便,以便它能被带到分析:本句是一个复合句。that enhance salty tastes是定语28.C【命题意图】考查细节理解。海拔数干米的地方,并确保它能在山区稀薄的空气中从句,该定语从句修饰先行词high--tech chopsticks;现在分尔德应该是一个非常勇敢的人。故选B。【解题思路】由第一段第二句“However,it seems that no工作。词短语potentially helping those who need to reduce sodiumD9卷(二)英语D10卷(二)·英语

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    1.写信目的;2.个人优势;3.表示感谢。注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When Harriet was63,she had Alzheimer's disease(阿尔茨海默病).Herl0-year-oldgranddaughter,Lynn,had pity for her.But as time passed,she became impatient with someof her actions."Mum!I don't want to eat with Grandma,"Lynn said one day."Her handskeep shaking,and she often drops food.It's dirty!"Her mother,Amanda,warned,"Youshouldn't talk about your grandma like that!"Lynn nodded but wasn't happy.In iwo weeks,Iynn was turning eleven.One evening,she told Amanda that she'd hold aparty at home and invite friends.Amanda said,"Why not?Your dad,your grandma and I willalso attend your party.""I don't want Grandma to come!"Lynn replied."Her hands shake,and she drops food.My friends will laugh at me!""She's old and needs our help,Lynn.You'll help Grandma,right?Aren't you a goodgirl?"replied Amanda.But Lynn worried about'friends'laughing.Days later,when Lynnreturned home from school,Amanda said,"We won't celebrate your birthday this time.""Isit because I said bad things about Grandma?I'll invite her.Pleasc'don'v cancel it,#Lynnbegged."It's not like that,"Amanda explained."This noon,your grandmother was sent to.hospital.She had a stroke after staying up all night making warm gloves for you.Shemanaged to finish the birthday present."Lynn was shocked,saying,"Did Grandma fall sickbecause of me?I'm sorry.I shouldn't have talked about her like that."Amanda comfortedLynn,“Grandma will be fine..”“What if she doesn'tg”Lynn asked,crying,“I was so mean toher.I want to see her now!”注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Amanda nodded."And Mum,can I cut my birthday cake before Grandma and wish her to be wellsoon?”Lynn added..【高三英语第8页(共8页)】23376C

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    therapy"()as a form of regulating stress.38 And that feeling following thosepurchases was long-lastingHowever,the side effect of retail therapy,for many,can be relatively harmless at first but inthe long term could possibly use up finances and cause conflicts,thus adding a significant amountof stress to a person's life.Preparing a list before shopping is the best way to avoid the side affect of retail therapy.Whether you're purchasing presents or buying groceries,having the items you need written downwill make you quite clear and sensible while you re shopping.39That way you'll be morelikely to commit to it.You can buy a cup of coffee while shopping or plan a fun activity when youreturn home.40 Everyone's financial situation is different.Comparison usually leads to debt anddissatisfaction with what you already have.Appreciate what you currently have by practicinggratitude.A.Reward yourself for sticking to your list.B.Why do people tend to shop to reduce stress?C.Does overspending really make you feel happier?D.Think about what you struggle with most financiallyE.Give up the need to keep up with your neighbors and friendsF.The study also found 82%had a positive fecling about their purchascs.G.23%of them said they had used up their credit cards in the past year.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I've been in an 18-year love-hate relationship with a black walnut )In late Septemberor early October,falling fruits as 41 as baseballs put your head at risk.Patio (umbrellasare a 42 while dining in the garden beginning in early August,and because of the amount offruit this season,1 43 my helmet while working in the garden.Also,the black walnut produces a chemical substance through its roots as a44strategy.which is poisonous to several common plants.There have been many new plant varietiesI brought home with 45 that the walnut would 46 accept them,but they all failed to growwell.What does 47are native plants that naturally grow in the area.They are important to havearound since they provide beneficial pollinators (like birds,bees and butterflies withseeds and 48 to a healthy environment.Native plants for this area are generally easy to grow,so they experience less 49.Have I thought of getting rid of this giant 50 in my backyard?Yes,51,removingthis tree standing at 50 feet is next to impossible.I's also52under the law.Trees are importantto the urban forest and for all of those that live in it.Trees absorb air pollution and keep citiescooler and more livable.They are home to many birds and insect species and are53forkeeping our environment balanced.Sometimes,I 54my life without the black walnut.I can't55a spring without the birdswho arrive every year and sing loudly before dawn.I miss falling asleep on lazy weekendafternoons as I look up into its leaves before the56threaten to fall.

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    听第8段材料,回答第11至13题。M:Actually,it's great!After the trip,I'm going to11.Why is the woman going to New Jersey?do some voluntary work.(15)I want more lifeexperiences.A.To work there.W:Wow!You'll wear yourself out!You know,it'sB.To go sightseeing.听so easy to get burned out,so I value the time toTo see her parents.rest.12.Which state is the man from most probably?M:Of course rest is valuable,but we are young!A.New Jersey.Wyoming.C.New York.We can do anything we want in life!13.What does the man think of travelling byW:True.I plan to take my time to discover it.I'mtrain?not doing it all in one summer!(17)铃Expensive and fast..B.Cheap and fast.M:Come on!Try something now!Dancing,C.Expensive but slow.cooking,painting,anything!Just let me know ifyou change your mind!听力材料Text8听第10段材料,回答第18至20题。M:Emma,Mark says you are going to New York18.Who is the speaker talking to?this July.Is that true?A.Space tourists.听W:Well,he's not completely right.I am going toB.NASA astronauts.New Jersey to see my parents.(11)But I'll leave力Space club members.on the morning of August 10th.19.What disappointed Eugene most in his life?M:I see.How long will you be there?A.He married at a very young age.W:Six months.He was unable to go to the moon.M:That's a really long time.C.He didn't prepare well for NASA's tests.W:And I want to see as many places as I can.First,20.How many of Eugene's achievements areI'll visit the Yellowstone National Park inmentioned?Wyoming.You grew up in Wyoming.(12)舟Three.B.Four.C.Five.听力材料Text10Can you tell me how I can travel there?Hello,everyone!This is the weekly meeting ofM:By car.The roads there are all in goodour club.By now,we've learnt a lot about spacecondition,and you'll see more.from some famous astronauts and scientists.(18)力W:But I can't drive.Is there any other way toToday,we'll hear something different-the storytravel?力of Eugene Shoemaker.He got married in 1951.TenM:Travelling by bus is cheap.You can also takethe train if you like.It's a little expensive,butyears later,NASA decided to send a man to themoon,and Eugene was excited.But after somemuch faster.(13)W:Thank you very much.tests,they found Eugene had an uncommondisease.There was no possibility of him reachingthe moon.The news was the greatestdisappointment of Eugene's life.(19)听第9段材料,回答第14至17题:14.What will the speakers do tomorrow?He felt like his goal had suddenly disappeared.A.Go camping.衡Take the exam.Still,Eugene's life was full of bigC.Have a good sleep.听achievements.He spent a lot of time training力15.What is the man going to do after the trip?astronauts like Neil Armstrong.He helpedVolunteer somewhere.力create a new field of space science.HeB.Learn to dance.discovered something new with his scientist wifeC.Do some readingand the scientist David Levy.(20)16.How does the man sound?Eugene's life came to a sudden end in a carA.Nervous.B.Stressed.Excited.accident in 1997.However,his story didn't end17.What are the speakers mainly talking about?费Summer plans..up there.And I'm going to share it with youB.Life experiences.Ways to relax.next time.Thanks听力材料Text9M:After I finish tomorrow's exam,I'm setting off第一节Aright away.(14)I'm going camping and hiking.W:Don't you want some time to rest first?阅21.Which place is the most suitable for the力M:Nope!I'm ready to go out and enjoy summer!beginners of kayaking?What about you?(17)A.Bartram's Garden.W:Well,I prefer to rest by sleeping in,hanging理Boston Harbor Islands.out with friends and reading.We work so hardC.Charles River.D.Clark Fork River.during the school year.22.What is the advantage of Charles River forM:And that's why I plan on staying as active askayakers?possible!得Its calm water.B.Its unique location.W:That sounds stressful to meC.Its Watertown dam.D.Its proper length.4

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    the researhersooked at their school year compared to studeho di not take part and thisis where they saw the difference.The study found that students who went on multiple field trips a year had higher testscores,performed better in elass and had a greater cutural responsibilityovertime when compared to students who did not go on as many field trips.Although there has been a remarkable decrease in the number of field trips due to variousreasons,this new study is showing the true value of field trips;especially when they are con-sidered“cultural'”.32.Why is it hard for teachers to plan field trips?CA.Teachers are concerned about the price.B.Teachers don't believe in the worth of field trips.C.Students have to miss a whole day out of school.D.Teachers have to ensure students'meaningful experiences.33.What is Heidi Erickson's attitude to cultural field trips?C.A.Skeptical.B.Favorable.C.Concerned.D.Tolerant.34.How did the researchers draw the conclusion?A.By comparing different groups of students.B.By taking field trips themselves.C.By doing surveys among teachers.D.By asking students questions.s)7!.35.What is the main idea of the text?B.1:WA.Why the number of students'field trips is dropping.B.Students perform better in an appropriate space.C.Why cultural field trips are popular with students.D.Cultural field trips improve students'grades.第立节(共5小题;每小题2分,满分10分)”根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。1t11i1)5How to Have Good Table MannersHaving table manners can leave a great impression on your fellow guests,and it will helpeveryone feel happy and comfortable as they enjoy their meal.036.Put your phone on silentNo one wants to be interrupted by a ringing phone.Before you head to the table,putyour phone on silent or vibrate (and put it away in a pocket or a purse.Try to keepyour phone off the table while you eat.37.If you get an important phone call,excuseyourself from the table to take it so you don't disturb any other guests.Wait for everyone to be seatedThis includes the host,too!If youre at a dinner party,let everyone get settled before【※高三英语第7页(共10页)※】

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    高考(HD)第40期参考答案及解析人与自然一一自然科学(一)参考答案A24-27 BCDD B 32-35 DCAC解析A篇本文是说明文。研究发现,凤头鹦鹉具有人类两岁幼儿识别形状的能力。24.B。推断。根据第一段中的the birds were given five differently shaped“keys”to choosefrom.nserting the correct“key”would let out the nut以及第二段中的In the experiment,.Goffin's cockatoos were able to select the right tool for the job可知,凤头鹦鹉是通过使用工具来获取箱子中的坚果。25.C,理解具体信息。根据第二段中的In humans,.babies can put a round shape in a round holefrom around one year of age可知,把球放入一个圆洞中是一岁左右的人类婴儿最有可能完成的任务。26.D。理解具体信息。根据最后一段中的The next step.is to try and work out whether thecockatoos.or also use a sense of touch in making their shape selections可知,下一步研究人员将尝试弄清楚凤头鹦鹉在选择形状时是否使用触觉。27.D。理解主旨要义。本文主要介绍了一项研究发现:凤头鹦鹉具有人类两岁幼儿识别形状的能力,故D项作标题最佳。B篇本文是说明文。研究人员通过分析人类语言中的部分语音(比如唇齿音)得出结论:人类的不同语音是生物变化和文化进化等因素相互作用的产物。32.D。推断。根据第二段中的speech sounds called labiodentals,.such as“f”and“v”,weremore common in the languages of societies that ate softer foods Now a team of researchers ledby Damian Blasi at the University of Zurich,Switzerland,has found how and why this trend arose可知,唇齿音在吃较软食物的社会的语言中更为常见,而Damian Blasi团队的研究关注的是这一现象如何出现以及为什么会出现,即人类语音的发展过程。33.C。理解具体信息。根据第三段中的the upper and lower front teeth of ancient human adultswere aligned,making it hard to produce labiodentals Later,our jaws changed to an overbitestructure,.making it easier to produce such sounds可知,古代成年人的颌骨结构不利于他们发唇齿音。34.A。理解主旨要义。上文提到人类语音及牙齿咬合的变化与新石器时代农业的发展有关,而第五段指出,一项语言数据库的分析也证实,在新石器时代之后,世界语言的发音发生了全球性的变化。由此可推知,第五段主要是为支持上文的研究结果提供了新的依据。35.C。推断。根据最后一段中Steven Moran所说的内容可知,他认为人类语音并非一成不变,我们现在使用的这套语音集是生物变化和文化进化等因素相互作用的产物。这说明人类语音体系是一个复杂的动态体系。人与自然一一自然科学(二)参考答案A32-35 DACCB 32-35 BDCA解析A篇

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    Learn how people deal with things in their countries.The best way to handle cultural differences isto research how different countries handle business meetings or any other type of communication.37Be aware of language barriers(障碍).You may sound smart with humorous English jargon(行话)among those who have been speaking the language for most of their lives.38 So it is best tostick to formal English,which is easier to understand.Go over any form of written communication before you send it out.It is easy to causemisunderstandings when you deal with people from different parts of the world.39 Whenreviewing it,make sure that you're not using disrespectful terms or sentences.Always stay updated with the social developments.40It's important that you keep upwith the information technology and try to use the more effective ones in your communication.A.This may happen without your knowing.B.Pay more attention to cultural differences.C.Employers need to understand that culture shock is realD.However,people from other countries may not understand it.E.Different cultures like to receive information in different ways.F.It's known that technology has improved rapidly over the years.G.For example,the Japanese prefer you get straight to the point instead of making small talk.第三部分语言运用(共两节;满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Five years ago,I was in charge of an interview group for my company.We were 41withfiguring out how to hire people with disabilities and help them succeed inside the organizationMany applied for the position.I 42 one of them with autism )He was suitable butour group felt that the disability would 43 him from learning the skills and being successful in therole.I talked my workmates into giving him a role.44,it meant a lot to the man,for he could takethe chance to change his life.Our HR department was not too supportive to take some 45 so wecould only hire him as a temporary (designer.I gave him a lot of46and I became one ofhis guides.In the workplace,the man slowly and surely 47.There were many difficulties alongthe way 48 he came to be accepted and even won many friends.I continued to guide him 49and helped him to get around a number of50Fast forward five years,he called and told me he got a formal 51 yesterday from his manageras a 52 worker with a job title.I 53him and told him that he was to be more successful.He went on to say "Sir,54yoursupport all these years,I would not be here"I told him,"Your success is the reward of your hard workand determination.You 55 a lot of people with similar disabilities.You inspire them to work hardand move forward,in their workplace or in their life."41.A.taskedB.satisfiedC.providedD.bored42.A.interviewedB.showedC.gatheredD.helped43.A.excuseB.preventC.shelterD.save高一英语学科试题第7页(共10页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    A篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是应用文。文章介绍了四个适合家庭出游的宿营地。2l.B,理解具体信息。根据LADRAM BAY HOLIDAY PARK介绍内容中的Just a 10-minutewalk from the touring area will bring you to the site's private beach where there are boats for all知,LADRAM BAY HOLIDAY PARK公园提供了船只,方便游客游玩。22.C。理解具体信息。根据RUDDING HOLIDAY PARK介绍内容中的01423870439和Rudding Holiday Park is set just a 10-minute drive from the town of Knaresborough,wherethere's a historic castle and the Mother Shipton's Cave family attraction RUDDINGHOLIDAY PARK公园距离Knaresborough镇很近,那里有历史悠久的城堡和Mother Shipton'sCave山洞。因此,历史爱好者最有可能拨打01423870439来获取相关信息。23.A。推断。根据本文标题Four sites for camping with the kids以及文中的Ladram Bay isperfect for families wanting to relax,a family arcade,family attraction,family-friendlyFor families who love the beach and taking to the water可知,这四个宿营地均适合家庭出行。B篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是记叙文。文章介绍了Kate在法国一所寄宿学校学的经历。24.A。理解具体信息。根据第一段内容可知,该国际学校是一所招收世界各地初高中生的寄宿学校,该校的国际社区以其双语课程而闻名,特色是教各个层次的学生法语课。25.C。理解具体信息。根据第二段中的Kate1 ived in an all-girls boarding house和第三段中的I was lucky to have my friends at the boarding house to relax with at night可知,Kate跟她的室友相处融洽。26.B。推断。根据倒数第二段内容可知,尽管很累,但Kte出于礼貌还是参加了寄宿家庭所在村庄举办的一场小型音乐会。令她惊喜的是,她以前从未听过如此好听的音乐。由此推测,这场音乐会令Kate大开眼界。27.A。推断。根据最后一段中Kate所说的话可知,虽然她只在Saint-Denis InternationalSchool学了三个月,但她在这里的经历让她了解了自己想成为什么样的人。由此推测,Kate对她所经历的事情心存感激。【补充说明】Seconde A:指法国高中的一个课程级别。Seconde是法国高中课程的第二年,学生通常在这一年里学核心课程,如数学、语言、物理、历史等,以及选修课程,如艺术、音乐、体育等。字母A表示学生正在学学术课程,该课程更注重为学生进入高等教育做准备,通常包括更为深入和挑战性的课程。C篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是记叙文。作者讲述了自己在学校遭受霸凌以及她如何应对的经历。28.B。推断。根据第一段中的I was a cheerleader for our school team,president of several clubs可知,作者在学校表现活跃,又根据该段中的friendly and fair while always trying my best to bekind to those around me可知,作者很好相处。29.C。理解具体信息。根据第二段中的I didn't think much of it because I wasn't the only onebeing left out可知,刚开始知道群聊的事情时,作者并不在乎,没把它当回事儿。30.A。理解具体信息。根据第三段中的Only after talking with my parents did I know this wasbullying和最后一段中的After being given their advice and support,.I went to the headteacher tohelp deal with the problem可知,作者的父母建议她向学校老师求助。

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    《双语学报》2023一2024学年高考版·新教材新高考第6期测试题参考答案及部分解析第6期测试题参考答案1-5 BCCBA.6-10ACBBC11-15 CBBBA16-20 BBBAC21-25 CBACD26-30 CBDCC31-35 ADBCC36-40 DEGFB41-45 CBDBA46-50 CBCDD51-55 AACDA56-65(One possible version)56.impressive57.has experienced58.to mirror59.appearance60.released61.of62.when63.globally64.an65.topping写作(One possible version)第一节My Experience of Learning EnglishEnglish is one of the most significant languages globally,and its importance cannot beoveremphasized.Learning English requires dedication,hard work,and enthusiasm.Apart from classroom lessons,I've been actively participating in various extracurricular activities such as watching Englishmovies,following English news and shows,and practicing speaking with friends who are fluent inEnglish to improve my skills.Another factor that has aided my progress is perseverance.I oftenset weekly goals about mastering vocabulary or grammar rules,practicing writing and speaking,and listening to podcasts to track my progress.I hope everyone can make progress in learning English.第二节Paragraph 1:In September,we four nurses went to visit Harold at his home to give him the surprise.After weexplained his wish could come true,he and his parents were so amazed and thanked us a lot.Andhis mother decided to accompany him on the trip.On October 8.we took the day off and helpeddrive them to the airport.When it was time for them to board the plane,we cried as Haroldhugged us and took the money we had raised.As their plane took off,we watched until itdisappeared from sight.Paragraph 2:Harold and his mother were met in Sacramento by Ellen's brother.Although they had never metbefore,they soon bonded and drove off to the ocean that Harold had longed to see.Four days later,we waited anxiously for Harold and his mother at their arrival gate.As they finally appeared,hewas smiling from ear to ear.For the first time since we had known him,soft-spoken Harold didn'tstop talking.He excitedly described the waves,fishing boats,ocean creatures,and everything elsehe had seen.We were glad we helped him have good memories.第6期测试题部分答案解析阅读理解

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    主题语境:人与自我一一生活与学本文是应用文。文章介绍了一个金钱管理的新人训练营的相关信息。2l.D。理解具体信息。根据Boot Camp Details部分中的Interaction with peers in a virtualclassroom可知,参加训练营的学生能与同伴开展线上互动。22.A。理解具体信息。根据Boot Camp Details部分中的Certificates presented upon completion可知,训练营结束后,学员会获得一个证书。23.B。理解具体信息。根据Session Information and Cost部分中的Sessions offeredMonday-Friday,10am-12pm EST,and 1pm-3pm EST.Students may choose...The 5-dayBudgeting&Beyond Boot Camp和2-hour--long sessions run twice daily可知,单次训练营持续五天,每天安排两次两小时的课,学生可根据自身情况选择其中一个学时段。因此,在为期一周的训练营中,一个学生总共需要上十小时的课。【补充解释】boot camp:新兵训练营,新人训练营B篇主题语境:人与自我一一生活本文是记叙文。作者通过一场旅行增进了对父亲的了解。24.D。推断。根据第一段中的So it won't come as a surprise...with the crossword可知,作者最近硬拉着他的父亲前往Scarborough旅行。父亲在旅行的第一个小时里表现得像一个人质,但当他们抵达Reading时,父亲已经在帮助邻座的一对夫妻解字迷了。由此可推知,随着旅程的进行,作者父亲的态度发生了变化。25.B。理解具体信息。根据第二段中的I knew his outline well enough…I hoped thatScarborough might fill in some gaps可知,作者了解父亲的大概情况,但对细节却没那么了解,他希望通过这次Scarborough之旅来补充这些缺失的信息。也就是说,作者想更深入地了解他的父亲。26.C。理解目的。根据第三段中的Away from his fixed address,.Dad began doing uncommonthings可知,踏上旅程之后,作者的父亲开始做一些时不做的事情。下文接着进行了举例说明。其中一个例子提到:面对耳目一新的美景,父亲的思绪也漫游了起来,聊天内容也随之变得散漫,来自约克郡的Margherita便是父亲闲谈的内容。由此可知,作者提及来自约克郡的Margherita,是为了描述父亲在新环境中的样子。27.D。理解主旨要义。本文主要讲述了一场父子之间的旅行。根据全文最后一句I could havedone without seeing that side of him可知,没有这场旅行,作者可能就看不到父亲的那一面,点明了文章主题。由此可推知,D项最能概括本文主旨,适合作本文标题。【补充解释】1.have a thing for.(para.1):对…有一种强烈的感情2.go walkabout(para.3:漫游C篇主题语境:人与社会一一文化本文是说明文。多年来,Annie Katsura Rollins致力于研究中国皮影戏,并努力寻找能够帮助这一古老的表演形式应对文化变革、城市化和现代娱乐形式冲击的方法。28.B。理解具体信息。根据第一段中的Annie Katsura Rollins,who is based in Toronto andresearching Chinese shadow puppetry,has spent years developing an expertise in Chineseshadow puppetry可知,Rollins花了好几年时间专攻中国皮影戏的技艺,同时为了帮助中国皮影戏在文化变迁、城市化和现代娱乐形式的冲击下幸存下来,Rollins也付出了巨大的努力。29.D。理解词汇。根据划线词后面的Actually,traditions are always changing in history and wejust fail to witness it the tradition needs to be with the present and be looking toward the

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    -

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    given this name,because only a few days before her birth,a relative"If it is auch a good anirit,why should法洗文最后一段中作this name had been given to theanyone fear to go down intbaby.Aklak,her brother,bore the name of the great Brown Bear.Aklak777iktu had died.As is the custhought Tuktu,although she didn't venture to口提出了一个问题,使was two years older than Tuktu.While the children were still small,theirexpress her thought aloud.And she was still读者和书中人物一起对father Kutok had become a herder of reindeer,and the little children spentwondering as she fell asleep.这个山谷充满了好奇。much of their time with the deer.They helped herd them.During the long winter nights,the herders often gathered in Kutok'sNoteshouse,and there they told stories while the children listened.There were1.caribou n.北美驯鹿2.herder n.放牧者stories of hunting,stories of adventure and stories of many strange things.3.hutn.简陋的小房子4.graze v.吃草But the story that Tuktu and Aklak liked the best of all was that of the5.venturev.冒险6.bold adj.大胆的chosen deer of the Valley of the Good Spirit.This was especially true ofTuktu.She used to dream of that wonderful valley.And whenever she sawQuestions:the Northern Lights shooting up high overhead,she would wonder whatWho was Tuktu?What stories did she like best?would happen to anyone who might wander into that valley,for it was saidthat it was from this valley that those lights came.At last,there came a time when she and Aklak actually were to livefor a week or two almost on the border of that valley.All day they traveledThat is,they traveled what would have been all day where you and I live.(参考答案见本期A4版)上期A3版3.With more and more forests damaged,some animals and plants are3.The closing ceremony of the Winter Olympic Games was being阅读理解14BBDAfacing the danger of dying out.watched by millions of people.阅读填空1-5 DCGAE4.It was with their generous help that I adapted to the life in the4.Some guests from the UK were being shown around our campus by上期A4版UK soon.our monitor.CLASSIC READING5.I was walking along the street when I suddenly saw an old man fall to5.By the end of last year,more than 5,000 trees had been planted byHe was the secretary of an aviation association.He wanted tothe ground.them in this areapersuade Tom Swift to take part in a contest.V.1.was proposed2.was assigned3.dozens of本期A2版6.The cute small girl is looking at the lovely big white-and-black4.remote5.monitored6.complainingtoy bear.1.encouragement2.impression3.frequently7.to overcome8.In spite of9.proceeded7.Mr Yang wanted to buy a beautiful red silk dress for his mother,4.annoying5.prejudiced6.representatives10.sorrow11.gifted12.scientific7.beneficial8.productive9.efficiently本期A3版who was a famous American musician.10.improvementI.1.ought to2.couldn't3.dare8.Shelly plans to start a foundation for hundreds of homelessI.1.out2.in3.out4.to5.of4.had to5.might6.can'tAfrican children.6.吧7.out8.forward9.0ut10.out7.could have won8.must have stayed 9.needn'tV.1.tolerate2.respond3.preserveII.1.burst into laughter/burst out laughing10.don't have to4.ceased5.observe2.a chain of3.get involved in4.get rid ofII.1.can't2.should/ought to/mustVI.1.worrying2.is taken3.deepest5.was fed up with6.set/get/start the ball rolling3.should/ought to4.must5.can4.has been affected5.environmental6.is eaten7.dedicated herself to searching for6.Could/Can7.can't8.had better/must7.extremely8.nearly9.was involved8.Reflecting on9.with the aim of9.needn't10.can/could10.be taken10.set an electric bike on fire12.so much time and effort training thatIll.1.was founded2.were sent3.was being repaired本期A4版11.is likely to have4.were being criticised 5.had been displayedCLASSIC READING13.There is no need to envy14.It is generally agreed that6.had been shown7.incredibly8.effectiveShe was a little Eskimo girl.She liked the stories of the chosen15.came to an understanding9.hungry10.hotterdeer of the Valley of the Good Spirit best1.Once my sister makes up her mind to do something,nothing canIV.1.A nature park was built by the local government to protect wildanimals.责编段泽芳2.Three children were being taught to ski by the coach over there本版主编张资清北2本报地址山西省太原市小店区龙兴街190号邮政编码030032联系电话0351-27776792777680(发行中心)订阅查询0351-27776482777649激光排版本报激光照排中印刷晋中开发区晋臻印业有限公司(晋中开发区汇通产业园区南六堡段恒易通公司院内)订阅方式为方便订阅订户可通过当地发行工作站订购订阅时请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    他说:“那基本上是我一生最美好的日子。” 59.B考查名词。 60.D考查形容词。

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    C.busy D.modern 39.A.undertake B.overweigh C.overlook : D.outnumber 40.A.take B.bring C.keep D.guard

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    foreign path.All at once,a man shouted with wild excitement as he found berries on the ground.Following the berries,they soon found the little wanderer in the dark corner of a dark cave,shive- ring and weeping in fear.“There!There!”the father sprang to his feet and dashed towards the boy,holding him into his arms tightly.At the sight of his father and all the familiar villagers, the boy eventually beamed a relieved and tired smile,with tears blurring his vision.

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    28.C考查名词。“如果你还住在这里,请拨这个号码与我们联 系 29.A 考查形容词。根据下文的I walked up and down in my liv ing room可知,作者在客厅里走来走去,这说明作者心里很担 忧。 30.A考查连词。作者在客厅里走来走去,想知道这个人为什么 与自已联系 。 3l.C考查名词。根据第2段中的提示词address以及if you still live here,call us可知,作者推测:“他现在正在核查我的地址, 想从我这里得到更多的钱吗?” 32.B 考查形容词。小女孩的声音很甜美。 33.D 考查动词。作者可以断定她说话的时候在跳来跳去。 34.B 考查动词。为了我到作者的地址,并归还作者的钱包和里

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    Beach I hard over the next six months.KayaThese human fossils aren't the first ones found with bits


    2、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    Beach I hard over the next six months.KayaThese human fossil


    3、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    Beach I hard over the next six months.KayaThese human fossil


    4、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    第二节书面表达(满分25分) 假定你是李华,你校刚刚举行了教学开放周活动,你的英国网 友Tom对此很好奇,写邮件向你了解基本情况。请你给他写封邮 件,要点如下: 1.活动时间:4月17至21日; 2.


    5、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    Beach I hard over the next six months.KayaThese human fossil


  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    Beach I hard over the next six months.KayaThese human fossil


    2、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    Beach I hard over the next six months.KayaThese human fossil


    3、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    【答案与解析】 作者在女儿上大学以后感到很不适应,时常感到悲伤。 24.A根据第1段最后一句可知,超过90%的美国大学为那些正 在“转变中挣扎”的父母提供帮助。由此可推知该词的含义为: 深深的悲伤。


    4、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    Beach I hard over the next six months.KayaThese human fossil


    5、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    Beach I hard over the next six months.KayaThese human fossil


  • ‹‹ 135 ››
扫码二维码