.Wht ill both the kindergarten and primary ounters do?B.Interact with studentsA.Read literature.D.Play with educational toys.C.Organize number games.22.What shoud the onerbe like?B.Beautiful and wealthy.A.Silent and gentle.D.Tough and demanding.C.Considerate and patient.23.What is the text about?B.A literary review.A.A school profile.D.A volunteer report.C.A want advertisement.B12-year-old Skyla wanted to do something nice for the health care workers who cared forher beloved great-grandmother hospitalized with the flu.It was the nurses who got the sick或great-grandmother up from the hospital bed to see Skyla and her mother outside when theywent to hold up homemade signs outside the hospital windows.学Wanting to do something special for the health care workers,Skyla created the McAllenNurse Care Kit Project,filling gallon-sized bags with treats ranging from chips to pens and烯notepads.Each bag,with a handwritten card thanking them for their hard work and devotion,was delivered to Edinburg Regional Hospital,where her great-grandmother was treated."So&they have something to snack on during their lunch break if they don't have anything withthem,and they also contain a handwritten card to show that we thank them,"Skyla said.为Skyla invited some of her fellow troop members from the McAllen Girl Scouts ServiceUnit to help.After creating 213 kits with friends and family,the girls packed an additional烟200-bringing the total to 413 kits for the hospital"I'm just proud that she took the time because it was hours,from the packing of the kits够to organizing and writing those handmade cards,said Skyla's mother."Im really glad shewas able to have this experience because this summer wasn't the same as it is usually,but it腐sounded good that we made it a little bit more influential to the community."Though Skyla's great-grandmother has been released from the hospital and is back homerecovering,she isn't stopping just quite yet.She's preparing to head back to school,but be-fore that she hopes to let the MeAllen Nurse Care Kit Project branch out into serving anotherhospital.24.Why did Skyla include a card in the kit?A.To label the bags.B.To thank her great-grandmother.C.To keep track of the hospital lunch's recipe.D.To show her gratitude to the medical staff.25.Why does the author list the numbers in paragraph3?A.To record the membership of the girls.【高二英语第4页(共10页)】·22-04-452B·
第十一套滚动内容十必修第三册Units3~5(B卷)单句填空1.to make 2.representing 3.in 4.absolutely 5.responding 6.disappointed7.catching 8.argument 9.to discuss 10.limited阅读位警官遇见了一个无家可归的女人并与她分享午餐,这一幕被拍了下来发到了网上。11.D根据前两段可知,警官Rivers的行为受到了表扬,说明人们认可他的行为,所以可以推测出Chris Barnes是因为对警官这一行为印象深刻才把照片发到网上。12.D根据本段第3句可知,这个无家可归的女人认为自己是一个无足轻重的人,没有人在意她。l3.B根据第5段可知,警官Rivers希望新来的同事能够同情、关爱他人。14.C本文主要讲述了关于一位警官与一个无家可归的女人分享午餐的故事。七选五15~19 GDCEA写作第二节One possible version:To my great pleasure,the family owned a car repair shop.Fortunately,theirrepair shop was not far from here.One of them went back to get tools and helpedme repair my car.They changed the battery and restarted the car.My worriescompletely disappeared.I was so grateful that I hoped to give them some reward.But they said to me,"It's our pleasure to help people in trouble out of trouble."They were really my timely help!Because it was late and they saw that it was noteasy for me to move,they were very willing to continue to help me and take mehome.Unbelievable luck again,I had a ride to my home.I felt very happy to betaken care of,especially in this difficult time.My heart was full of gratitude andincomparable warmth.In the car we talked happily all the way.I thought it wasthese warm-hearted people who had made me not have to go hungry and spend thiscold night in the wild.I must pass on this kind of love for helping others and letthe world be full of love forever.33【23·G3AB(新高考)·英语·参考答案一R一必考一Y】
英语试卷(二)参考答案第5页(共5页)英语试卷参考答案2022年湖北省新高考信息卷(三)第一部分听力1-20 CBAAC AABCC BCBAB ACACB第二部分阅读第一节A篇【文章大意】本文是一篇应用文,介绍了四座桥及其特点。2l.A细节理解题。由第二段The Bridge of Immortals(China)的介绍的第二句“The bridge is terrifyingto cross but the views are definitely rewarding and the photographs are pretty special too.”可知,这座桥很吓人,但风景绝对值得欣赏,照片也很特别,因此最会受到摄影师的欢迎。22.C细节理解题。由第三段Hussaini Hanging Bridge(Pakistan)的介绍的第二句“This rope bridge ispoorly maintained and shakes wildly when you walk across it..”可知,这座绳桥修缮不当,当人经过时会剧烈摇晃,因此选择C项“它状态糟糕”。maintain意为“维修;保养”。23.A细节理解题。由最后一段Seven Mile Bridge(Florida)的介绍的最后一句“It won8 awards and oneof these was.”可知,这座桥曾获得多项荣誉,因此选择A项。B篇【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了两种商业模式及其特点和应用。4.A细节理解题。根据第二段的“This became possible with the growth of reliable and securecommunications and the ability to move massive amounts of data over long distances in an instant."知,随着可靠的安全通信的发展以及瞬间远距离传输大量数据的实现,公司可以在另一个地点设立分公司协同办公。因此,对于第一种商业模式来说,安全性和快捷性是很重要的。故选A项。25.C推理判断题。根据第三段第一句“A second model is one in which work is divided into smaller,more specific tasks performed by individuals in different geographical locations..”可知,信息技术革命带来的第二种商业模式是将工作划分为更小、更具体的任务,由不同地理位置的人执行。再联系第二段给出的自由职业者的例子可知,C项“设计一份旅游指南”可由身处不同地理位置的人协同完成,而A项的“建立一所医院”,B项的“举办奥运会”和D项的“组织一场重要考试”都需要人力集中完成。故选C项。26.B推理判断题。根据最后一段“more and more people are taking advantage of the career opportunitiesthat the IT Revolution has opened up”可知,越来越多的人正在利用信息技术革命带来的职业机会,因此选择B项,意为“提升了就业机会”。27.B主旨大意题。根据原文对两种商业模式的介绍可知,随着信息科技和信息技术革命的发展,不同地理位置的人和公司可以协同办公,因此选择B项,意为“做生意越来越不依赖地理位置”。C篇【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了孩子产生攻击行为的原因、攻击行为的表现和家长对此的解决办法。28.A段落大意题。阅读第二段可知,本段主要介绍了孩子产生攻击行为的原因一智力未成熟(a lack英语试卷(三)参考答案第1页(共6页)of intellectual maturity),因此答案选择A项。cause意为“原因”;damage意为“破坏”;solution意为“解决办法”;consequence意为“后果”。29.B词义猜测题。单词所在句为“This behavior,just like in adults,.can also appear in case of fatigue
Ray didn't spend her childhood dreaming of becominga Instead.hememdev6oher ereaivity.didn't When IgrowIwant be this or thatBut I loveddwand be in the kitchen and around food.7She now spends her days cren mend shring ideas with people from od the world.When asked if it was exhausting to19the cameras every day,Ray said,"No,it's fun.3850butRay believes that kids should understand the need for healthy food choices"Eating weEat wellmakes you a happier personshe said.Ray shows people how to prepare healthy versions offood in the world,from hamburgers to pizza to hot dogs to French fries.39.seRead a lot1asked Ray if she had a favorite children's book,and she named twoThe CasuabynesElizabeth Whitson and The Stinky Cheese Man and Other Fairly Stupid Tales by Jon Scieszka.40:"Work harder than everybody else,be grateful,always try to laugh more than youkecry,and don't be mean to people."A.I love what I doB.Eating good food helps me keep healthyC.After that,I asked Ray for some tips for kidsD.I know it is hard for her to accept my interviewE.Ray ended our conversation by sharing her recipe for successF.This creativity led Ray to produce several successful television showsG.Ray also believes that eating good food can help students feel better and do well in school第三部分:语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填人空白处的最佳选项I had a student today who got his finger stuck inside a test tube in science class.It was reallquite stuck.This young man's finger 41 to get whiter and whiter right before my eyes.Remaining 42,I suggested he carefully rotate()the tube.It wouldn't move a bit.He 43 soap and cold water.Still stuck.Meanwhile 44 was breaking out in the class.45,I sent the young man to our secretary,who was a miracle worker raising three kids of heown.With her in charge,I was 46 all would be OK.To get the students back in order,I 47 my own story of getting my knee stuck betweethe rails of a balcony.Same kind of curiosity,I remembered 48 then how far I could thrus(my knee between the rails.Inch by inch,I kept 49 and before I knew it,my knee wastuck and 50 before my eyes and in front of lots of strangers at a popular Las Vegas hotel!Hearing my story,many students followed with their own 51 of heads,arms,fingestuck in places they shouldn't be.A few minutes later,the young man came back,test tulunbroken and finger 52 to lovely shade of pink.I just couldn't get mad at this kid.He's only twelve.I got my knee unstuck,too,but nwithout great 53.The excuse for me,however,was not 54 but plain stupidity.I wfifty years old 55 when this happened.41.A.usedB.neededC.happenedD.continued.iM aM42.A.calmB.silentC.cheerfulD.active43.A.lostB.fetchedC.triedD.accepted44.A.fireB.chaosC.violence11D.argument三轮冲刺猜题卷(二)·第3页no
return there next summer and give more of my love for a whole month.chocolate savings of 10 percent or moreWhen it was time to leavealooked out of the window and saw not just ordinaryNew carschildren.Overall,the most signincant accomplishment I made in Guatemala was steppingWith the latest car models filling dealersyou'll have a hard time finding discountedmodels from the year before.Car dealershipsrs motivatedt fer steep discounts fromtowards my own faith journey and not looking back.March through May.Instead,plan to buy your car during the fall or winter.You should also24.What resulted in the author's decision to live a new life?A.Desire to help others.research the auto you want at TrueCar before heading for the dealership.The site offersinformation on what people in your area paid for vehicles equipped with the options you want.B.Decrease in his income.C.A knowledge of the orphans"life.Spring clothingWhen warm weather makes you want to head outdoors,resist the urge to do so wearingD.Awareness of the difficulty in his life.the latest fashions.You won't find March deals on swimsuits,Easter dresses or other spring25.What does the underlined word "it"in Paragraph 2 refer toitems.To find discounts on clothes of this spring,hold off until Memorial Day weekend.YouA.Removing the doubt.can also lopk for online and in-store savings at Amazon,Macy's,Saks Fifth Avenue and otherC.Starting the faith journey.D.Creating the pig penretailers..生阁26.What did the author think of his experience in Guatemala?21.Which things offer discounts in March according to the texA.It was regretful边MB.It was meaningfuA.Frozen food and new cars.C.It was interesting.D.It was frighteningB.Boxed chocolates and new cars.27.What may be the best title for the text?B A Awful Faith JourneyC.Frozen food and boxed chocolatesA.A Step into a New WorldD.Boxed chocolates and spring clothingC.A Great Success in LifeD.A Return of Confidence22.What does the author advise us to do?CA.Register on a site.If you've ever taken a handwritten prescription()from a doctor,it seems that youB.Attend a holiday event.can never make sense of the letters.Bad handwriting almost seems like a requirement forC.Consult people in our areas.graduating medical school.D.Look for discount information onlineHowever,it's not like only people with bad handwriting are attracted to the medical23.Which of the following festivals is celebrated after Marchfield.Ruth Brocato,MD,primary doctor with Mercy Medical Center says she went fromA.Memorial Day.winning a handwriting award in grade school to having totally unreadable handwriting now.B.National Frozen Food Month.So why?不C.National Chocolate Caramel Day.For one thing,doctors have to write more than just about any other job.Long days plusD.National Chocolate-Covered Raisin Day.tons of writing equals a very tired hand.Most doctors'handwriting gets worse over the courseof the day as those small hand muscles get overworked,says Asher Goldstein,MD,painThroughout the past few years,I have tried to give myself to others.I have bouncedround to find where I truly fit in.I found my place while I stayed in Guatemala,anmanagement doctor with Genesis Pain Centers.If doctors could spend an hour with everyorphanage(孤儿院),with the children living there.Through hearing many stories of theirpatient,they might be able to slow down and give their hands a rest.But the fact is,mostlives,I was moved to tears and started to question my living ways and gave up everything thatphysicians are ushing around to the next patient.With so many patients to see in a limitedwasn't essential:makeup and any other sort of luxury ()I lived like they did.It wastime,doctors are more concerned with getting the information down than perfecting theirhandwriting.the most relaxing feeling in the world.When at Nuestros Pequenos Hermanos,we were given the task of creating a pig pen.AtThe jargon ()that doctors deal,with also lends itself to bad handwriting.Forfirst.I thought it should be easyAfter arriving at the area where the pig pen should be,weinstance,QD is shorthand for a Latin phrase meaning "one a day"and TID means "three timesaw a hill.We were told to uproot the weeds as well as level the entire area.Looking at it,wea day."Your pharmacist would know exactly what your doctor meant,but you'd probablyfelt it would be impossible.On my own faith journey,I have felt this type of doubt before.just write it off as chicken scratch.The "hole",as we referred to,is a symbol of my faith journey.It appeared to be an obstacleNow,doctors are moving toward electronic medical records to cut down on errors.Nocould not overcome,but in the end I completed it with efforts.I feel this pig pen wasn't easystudies have looked into whether the yearly death rate from wrong prescription has goneo create but was so rewarding to give.down,but doctors agree there's less chance for errors.I've always struggled to be on a journey of faith,but I've never completely stepped footOf course,typing everything isn't perfect either.There's still the possibility of entering.nto the path until Guatemala.I've always tried to open my heart to everyone around me andsay,30 instead of 300.While we're all for electronic medical records,we'll write by handive them my love.I feel as thoughcut open my heart and share every bit of love I had withwhenever we can.Now,learn about these secrets hospitals don't want to tell you-but everyhese orphans.There is one orphan"named Ceto who will always remain very close to mypatient should know.earIn Guatemal,I sponsor with thirty dollars a month,but it doesn't seem enough.I'll28.The text mentionedA.fourreasons to explain doctors'having bad handwriting.B.threeC.two【22单科滚动卷·英语(四)第3页(共8页)QG】D.one【22单科滚动卷·英语(四)第4页(共8页)QG】
学机会,语言表达言简意赅。第二段的As everyone knows、whenMeanwhile、when necessary、(参考范文见下期A4版)rds not only...but also...以及过渡词和连接词的运用,增强了性。Yesterday our school organized the studentsto watch the documentary on environmentalM汇运用方面,Version2中使用的n many championships There is noprotection,which is closely related to the theme ofnave been equipping myself withEnvironmental Protection Awareness Week.stof、a potential competitor、.I'mlThe documentary demonstrated variousat、am qualified to以及the golden名嘉者problems of environmental pollution,such as表意更加准确、丰富。门美desertification,soil erosion,and water pollution.用膜划The stories in the movie conveyed a message thatP鸭随他可用表达our planet is in danger at present,which requires视听龄ng that a group of students will bearticipate in the Provincial Englishus to take action immediately.Most students wereimpressed by the fact and determined to protect theEarth.What's more,this activity also equipped us可饮用的水只占其中很小的一部with the knowledge of environmental protection.How meaningful it is!物,但他们常常不得不与附近的扫码进入学端百本版主编王丹读官方微信出责编王珺赵萍取更多内容-27776792777680(发行中心)订阅查询0351-27776482777649激光排版本报激光照排中心方便订阅订户可通过当地发行工作站订购订阅时请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为
20222128¢高分说Unit6单元综合能力练题useful to you.And that's the Health Report.See you nextFriday afternoon.九年级第38期第1-4版高分说Unit6单元综合能力练题答案解析一、语法选择【语篇解读】本文讲述了12岁盲人女孩陈琳凭借出色的感知力和勤奋地练,用了短短几年时间便获国际钢琴比赛大奖。1.D本题考查宾语从句。分析句子结构可知此处引导宾语从句,且从句中不缺成分,意义完整,故填that。九年级第38期第1-4版116
9.averaging考查现在分词作状语。句意:经济以惊人的速度增长,年均增长近10%。l0.contributions考查固定结构。make contributions to为…做贡献1l.as考查as long as结构。句意:在生活中我们会遇到很多失败,只要我们尽力而为,就没有必要为此感到遗憾。12.came考查动词短语。come about发生。句意:他告诉我那事故是怎么发生的。Ⅱ.根据下列提示,完成句子1.not until she took off her dark glasses2.are cut down to make chopsticks3.As a consequence4.made a commitment5.under no circumstancesⅢ.阅读理解【语篇导读】本文为说明文。气候变化使得华盛顿州一半以上的鸟类处于危险之中,一项新的报道详细阐述了气候变化对北美600多种鸟类物种的影响。鸟类专家称“虽然情况很糟糕,但是通过稳定目前的温度和减少排放等方法,我们可以降低对鸟类的影响”。l.D细节理解题。根据前三段中“()ver half of the birds inWashington are at risk of dying out because of climate change."和“But it doesn't just spell out a doomsday scenario(世界末日).”可知,这篇新的报告详细叙述了气候变化对北美一些鸟类物种的影响,这种威胁是很严重的,但不是说这些鸟类的世界末日到了。故选D。2.C推理判断题。根据第四、五两段内容“It is truly an existentialthreat(威胁),not only to birds but to people,”和dark-eyedjunco的例子可知,Santoni认为,气候变化是真正影响鸟类和人类生存的威胁。他对于这种普通的dark-eyed junco鸟类受到的伤害和影响感到很震惊。这些都说明鸟类的现状令人担忧,故选C。3.B细节理解题。根据最后一段中最后一句“If we can stabilizecurrent temperatures and decrease our emissions(排放),we canreally reduce the effects to these birds...that's very motivating."可知,我们可以通过稳定目前的温度和减少排放来降低对这些鸟类的影响。故选B。4.A主旨大意题。根据第一段中“Over half of the birds inWashington are at risk of dying out because of climate change.及下文内容可知文章主要介绍:一项新的报告说明气候变化使得华盛顿州一半以上的鸟类处于危险之中。这项报告详细阐述了气候变化对北美600多种鸟类物种的影响。Climate changethreatens many Washington bird species概括了全文内容,适合作为标题,故选A。W.完形填空【语篇导读】这是一篇记叙文。文章主要讲述了堪培拉女子学院正在清理所有垃圾箱,并要求学生们把垃圾带回家,以鼓励他们朝着零浪费的方向发展。1.D考查动词。句意:从下周一开始,学院将在五周内逐步清除教室和院子里的所有垃圾桶。replace代替;wash洗;clean打
英语专项提分卷(新高考),参考答案及解析·英语专项提分卷(新高考)·参考答案及解析是通过评估调查问卷来进行的。故选C。10B【解析词义澜题。第二段开头提到打羽毛效1,B【解析】推理判断题。根据第一段的A college t Birmingham,Alabmaafteosintheir hoen课对学校里所有的学生的重要性。三5.B【解析】细节理解题。根据第二段Recent studis和网球对减少死亡率的巨大作用,接下来介绍用润student in Alabama walked 32 kilometers in the dark toHurricane Katrina.可知,记者Carol Robinson告诉by Brown University have show that studentswho查研究来证明这个结论。根据第三段的Anrget to his newjob.和第二段的He ef at midnight oLamey,Carr和他的母亲在卡特里娜飓风中失去家园that he could make it the customer'house byam.后,从路易斯安那州的新奥尔良搬到了阿拉巴马州的received music education ere better inmthdting faclo ue,wight,mokingbits伯明翰。再结合第1题的分析可知,Car在找到一份readingsills than those without musie c.可知,布alkohnluse,odhteaionandolheriomisofererse可the next morning.和第四段的he refused her offer to朗大学最近的研究表明,接受过音乐教育的学生在数知,研究中评估了参与实验人员的年龄、性别、体重,rest.He just wanted tosar working.可知,阿拉巴马新工作后却因为车临时出现了故障而为了及时赶到工作地点在黑暗中走了32公里,尽管生活中的困难学和阅读能力上比没有上过音乐课程的学生要好。州的一名大学生为了及时赶到新工作地点在黑暗中吸烟惯、仗酒、受教育程度以及包括指定运动在内很多,但是他以不屈不挠的积极态度面对生活。由此由此可知,音乐课可以帮助学生提高他们的学成走了32公里。他在午夜离开,以便可以在第二天早的其他运动形式等因素。由此可知,画线部分指的上8:00到达客户家中。到了客户家中,Car拒绝休可知,文章主要讲述了一位大学生对待生活不屈不挠绩。故选B。6.C【解析】细节理解题。根据第二段整体内容尤其是第二段段首提到的羽毛球和网球,再根据下文息,立即开始工作。由此推知,CaT一夜走32公里是的态度。故选D。文本的-47%for racket sports,."可知,the named sports指的是最后-句Students'academic sucess sems to de-为了在新工作中给顾客留下良好的印象。故选B。就是羽毛球和网球。故选B。2.A【解析】推理判断题。根据第一段的A college<心【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了pend on their taking part in musicdction.可知,音乐在学生的成功中扮演着重要的角色。故选C。Il.D【解析】推理判断题。根据第五段The apparentstudent in Alabama walked 32 kilometers in the dark toHis在牧场中偶然拾到了一个邻国女孩的愿望清单,lack of benefits of running and fooball coud resultfromget to his newjob.和第二段的He left at midnight so而后努力找到了这个女孩,并且帮其实现了圣诞愿望的7.C【解析】细节理解题。根据第四段Music crosselanguage,class,,cultural and politica boundaries.可s知,several variables that were not taken into account.that he could make it to the customer's house by0暖心故事,向读者传达了爱不分国界。音乐能够跨越语言、阶级、文化和政治界限,使人们做知,这个研究没有发现跑步和足球明显的好处,可能管a.the x moming.由此可知hardworking(务力工5:A号【解析】'细节理解题。根据第段中HG.到无国界沟通交流。故选C。是由于几个没有考虑到的变量造成的。这说明,这作的)可以描述他的敬业态度。根据最后一段的Cartoward itand found on theloonwith itsingacdtpie6ap已及8.D【解析】主旨大意题。根据第一段最后一句I个研究还是有不足之处,需要进一步改善。故选D。has decided to give a part of the donations tothe Bir12.A【解析】细节理解题。根据最后一段the mostmingham Education Foundation.可知,Car已决定将别中段中“Dayami,”itread on oe,na。hfact,music classes are neessary for all students ining It ws a Christmah list,lschools.和最后-段最后-句The world is losing itsimportant step is to take part in any kind of sport that人赠与他的钱中的一部分捐赠给伯明翰教育基金会,you are likely to enjoy and follow in the long run可知,天看得出Car是个善良(kind)的人。故选A。Heiss在牧场里骑车时发现了个破了的食球,气music,and putting music into schools is the first step toget it back.可知,文章的最佳标题为学校中的音乐作者建议人们喜欢什么运动项目就参与什么项目,3.C【解析】细节理解题。根据第六段She then started里装着一个孩子用西班牙语写的怪诞节道选A。m b1教育”。故选D。只要长期坚持就好。故选A。{南售H智a GoFundMe page to help Walter with money to get hisC阅读理解—一人物故事类bmocar fixed.和最后一段Within a few days,people gave6.B【解析】词义猜测题。根据第五段Heiss ther【语篇导读】本文是一篇说明文。研究表明,羽毛over$73,000 to his GoFundMe page.可知,Jennyposted about his quest on Facebook,attaching photos,球和网球这样的球拍类运动最有助于减少死亡率,只要Lamey创办了GoFundMe以帮助Walter筹钱来修理hoping his friends in Nogales might know the girls fami【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了长期坚持喜欢的运动,保持积极心态,就会使你感到幸福。大学生Car和家人在飓风中失去家园后搬到了阿拉巴汽车。几天之内,人们通过GoFundMe页面向他捐款y,和第五段Heiss worried that time was running out9.C【解析】推理判断题。根据第二段The study eval-73000美元。由此可知,Jenny Lamey通过创办before Chirstmas..由此判断,画线词所在的句子意思是马州伯明翰,Car在找到一份新工作后却因为车临时出uated responefrom0duls aed 30 and above n几天过去了,没有任何线索。leads在此处指的是现了故障,而为了及时赶到工作地点在黑暗中走了32GoFundMe帮助Walter筹钱,故选C。CEngland and Scotland,whowere surveyed about their公里。尽管生活中的困难很多,但是他以不屈不挠的态4,D【解析】主旨大意题。根据第五段He tod Lamey“线索”,故选B。health,lifestyle and exerise pattems,可知,这个研究度面对生话。that he and his mother moved from Newreans,Louisi--7.D【解析】细节理解题。根据倒数第二段中Not·76
l,D细节理解题。根据第二段中“The name comes from the longpoem Tianwen,meaning...of exploring nature and the()them and placing them in its basket.It sounds futuristicuniverse,”这个名字来自中国古代最伟大的诗人之一屈原写的but it is possible now thanks to Rubion,the picking robot for长诗《天问》,意思是向天提问。“天问”这个名字,体现了中华民strawberries"”已经指出了文章的主要内容,再结合下文可知,这族对真理的不懈追求和探索自然、宇宙的文化。可知文中提到篇文章主要介绍了比利时工程师团队研发的一款草莓采摘机器屈原的诗是为了表现中国人在太空探索中的不断奋斗。故人Rubion。故选C。选D。Passage 32.C段落大意题。根据第三段中“Tianwen-1 has flown for197【语篇导读】本文是一篇记叙文。主要讲述的是75岁的Pdays and more than 465 million kilometers...Mars probeOrmond和孙女一起在同一所大学毕业,她们相互勉励,相互影响,Tianwen-1 is seen in its first selfie in space on Oct.1,2020."堪称终身学的典范。船已经飞行了197天,行程超过4,65亿公里。它现在距离地球9.D细节理解题。根据第一段中“it looked different because of约1.84亿公里,距离火星约1.1亿公里。根据这两颗行星的轨the classmate who graduated alongside her-her grandmother,道,火星距离地球5500万到4亿公里。2020年10月1日,火星75-year-old Pat Ormond'”可知,与Melody一同毕业的还有她的探测器“天问一号”在太空中首次自拍。可知第三段主要讲解的75岁的祖母Pat Ormond,这使得她的毕业典礼显得很特殊。故是“天问一号”的运行状况。故选C。选D。3.B细节理解题。根据最后一段中“According to experts,I0.A词义猜测题。根据第四段UTC校长Steven R.Angle的话searching for signs of life on Mars will be the first and foremost可知,学校因有像Melody Ormond和她的祖母这样的毕业生而scientific goal..”专家表示,在火星上寻找生命迹象将是首要的科感到自豪,她们体现了学校倡导每位UTC毕业生拥有的决心学目标。故选B。投人和对终生学的热爱,根据语境可知,personify与represent意思最为相近。故选A。4,D推理判断题。根据最后一段中“A successful landing wouldll.B细节理解题。根据第二段中“her family continued tomake China only the second nation to place a spacecraft on theencourage her to go back to finish her degree”及最后-段中Martian planet.China would also be the first to successfully"But she says she's in no rush.Her nana has taught her thatorbit,land and deploy(部署)a vehicle in the same mission..”如she has plenty of time'”可知,Pat的家庭成员之间相互支持,相果着陆成功,中国将成为第二个在火星上发射宇宙飞船的国家互勉励。故选B。中国也将是第一个在同一任务中成功进入轨道、着陆和部署运l2.C推理判断题。通读全文可知,Pat Ormond42年前上过一个载器的国家。以及“China is open and inclusive in the学期的大学,然后就忙于养家糊口,退休后,在家人鼓励下重返development of its space technology not least because it believes大学,与孙女一起毕业,再结合文章中的“lifelong learning”that the exploration of outer space should help build a community“Learning never stops”可知,C项“活到老,学到老”最能形容with a shared future for mankind.”中国在空间技术发展上是开Pat Ormond的故事。故选C。放包容的,认为探索外太空是构建人类命运共同体的重要理念。可知“天问一号”开启了中国太空探索的新篇章。故选D。Passage 2题型06【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了一种新研发的机器高考阅读题型阅读理解综合训练(二)人,可以弥补劳动力短缺,帮助农民采摘草莓。5,A细节理解题。根据第一段中“This piece of BelgianPassage 1innovation is not only an answer to the labor shortage in the【语篇导读】这是一篇说明文。文章介绍了四家有趣的科学博agricultural industry,.,”可知,这款机器人可以帮助解决农业劳物馆。动力短缺的问题。故选A。1.A细节理解题。根据Polytechnic Museum,Russia部分中“And6.B段落大意题。根据第二段中“Harvest prediction,pickingthe exposition(博览会)is the only museum project in Russiaaccording to market needs,simply picking when the berries areabout the history of the bike.”可知,此次博览会是俄罗斯唯一一ripe instead of when workers are available”以及“strawberries个关于自行车历史的博物馆项目。在Polytechnic Museum这家will be fresher and show less bruising”"可知,第二段主要说的是博物馆,游客可以了解自行车的发展历史。故选A。机器人采摘的优点。故选B。2.B细节理解题。根据Eureka,England部分中“On the area of7.D推理判断题。根据最后一段中“Octinion plans to launchthe Eureka educational park there is a botanical garden'”可知,尤harvesting robots for other crops in the upcoming years”"可推知,里卡教育公园有一个植物园。由此可知,如果游客对植物感兴未来还会有各种收割机器人产生。故选D。趣,他们应该去Eureka。故选B。8,C标题归纳题。第一段中的“A robot navigates through the3.C推理判断题。根据NEMO,the Netherlands部分中“Astrawberries,detecting ripe ones,picking them without bruisingsignificant information of science and technology is presented in英语参考答案/6
2022届新高考模拟02英语则试范围:学科内综合,共150分,考试时间120分钟听第8第一部分听力(共两节,满分30分)M.w0使A答题卡上。第-节(共5小题;每小题1.5分,满分75分)每段对话听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小愿和阅读下一小愿。了三京生5段话或数白有清白药几个小愿,从思中所险的,第二节(共15小题;每小题15分,满分2.5分)海小恩5秒钟:所出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,乃、各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。1.What will the man do for the woman?A.Exchange seats with her.B.Fetch her glasses at once.C.Lend his own notes to her2.Which city are the speakers in?A.In Shanghai.B.In New York.C.In Tokyo.“如载3.What does the man think of the news?A.Convincing.B.Doubtful.C.Realistic.4.What's the woman's plan for tonight?A.Go to the concert.B.See a film aloneC.Study in school.5.How much will the speakers pay for the computer?A.$800.993698B.2$720.W0C.$880.第二节(共15小题;每小题15分,满分225分)所下面5食对话或流白,每设对活酸验的为几个小题,从更中所的B、C三个选项中选热最体远现灯年段对话或独白,你兴有时同风选各个小思每小题5秒钟:听完后,各小意兴给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。蟹6.Where is the man's science book now?A.In Room 213.B.In Room 201.C.At his home.7.What can we know about the man?-A.He has no math exam today.B.He once failed in the math exam.C.He is in the woman's science class.听第7段材料,回答第8至10题。8.Who is the youngest in the company?A.Jack.B.SusanC.David.9.What does Jack think of Susan?A.Experienced.B.Energetic.C.Aggressive10.What're the speakers talking about?A.The differences between Susan and David.B.The person to be responsible for the new project.CThe way that Mr.Brown will manage the company.新高考模拟2英语(有听力)影英●第1页
悦读下面材料,根据其内谷和所答妆溶开尖培铁与内牧,便之构成篇完整的短文。5.outMy best friend,Karen,had a parrot named Herbie who was loved and6.havcherished by all.His stirring singing always put everyone in a good mood even7.by1on gloomy days.Most summer mornings,Karen would set Herbie's cage out in8.appher yard.Herbie preferred to look at all the other birds flying in the air.Ⅲ.1.ItAs usual,on a warm summer day,Herbie was sitting in the sun in theWhen my dad and I went into the store,the owner told us the bird was $15ancyard.Karen was eating her breakfast inside the house.And I was sitting in theirchyard,watching Herbie preening(用喙整理)his feathers..“i,Herbie.How areyou today?"I asked.He answered in his sweet voice as if he knew what I was02saying.I walked over to his cage.I noticed his water bowl had tipped over andthe water had spilled out.ofI decided to open the cage door and take out the bowl so I could refill itfor him.The minute my hand reached into the cage,Herbie flew out.He wasnowhere in sight!"Karen,Karen,come out here!"I cried."What happened?"she replied,as she ran out.Seeing the empty cage,she cried,"How did Herbie(参考答案及答案解析见下期B4版)上期参考答案excited可知,虽然摔倒在地B2-B4版reference.,但作者对自己最终完成跳伞感到无比1-5 BACBC6-10 BCBCA11-15 CAABAReleased in 2019,this movie shows the close relationship between自豪。因此,本段可围绕作者如何从感到难为情变化到深感自豪的16-20 BCACA21-25 BACDO26-30ABBCDChinese people and their country.It consists of seven stories.These过程展开叙述。31-35 CBDAC36-40 FEBAD41-45 CBDACstories vividly reflect the hardworking,brave and selfless spirit of ChineseOne possible version:Obviously,he was used to flexible young men,not middle-aged46-50 BDACD51-55 ACBDC56.whichpeople.Indeed,it can help you understand my country and Chinese58.significantly59.Itmodern history objectively.women."These old knees can only be so high,"I choked.We hit the57.to shrink61.Australians62.comparedI hope this film will be a better option and wish your Chinese Filmground and I soon understood why my knees needed to be lifted high.My60.psychologicalfeet hit the ground before my coach.I landed face down on the ground.63.and64.lowers65.hidingWeek a great success.Yours,写作and he was on top of me.He pulled away from me quickly and stood up.Li Hua第一节The videographer captured it all in vivid colors.【写作提示】第二节I lay there for a while,embarrassed but excited.I knew I needed to本文的语篇类型是应用文,主题语境为人与社会之文学、艺术〔写作提示】stand up,but my knees and arms were bruised and hurt.Slowly,I rose与体育。题目要求写一封邮件,推荐一部中国电影。本文的语篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之生活与学brushed the dirt off my face and limped toward the restroom.As soon as此题属于半开放提纲类作文,同学们可以根据自己对题目的。在作者61岁生日之前,她丈夫为她准备了一份特别的礼物I entered the ladies'room,the elderly woman in the mirror looked back理解,造当整合和添加信息。正文可以分为三段,要点归纳如下:跳伞。这是作者有史以来最棒的高空飞行经历。at me with a happy smile on her face.After all,I had just jumped out of(1)第一段推荐一部中国电影;(2)第二段说明推荐该电影的原根据第一段所给的段首句Obviously,he was used to flexiblean airplane and flew in the air-my greatest high flying experience of all因;(3)第三段表达你对社团活动取得圆满成功的祝福。young men,.not middle-aged women和第二段的首句以及文章内容可time!One possible version:知,教练没带过作者这样的中年女人跳伞,作者已经尽量抬高腿,但着陆时还是摔倒在地。因此,本段可围绕作者没能抬高腿的Dear Vera,Knowing that you are collecting Chinese movies for Chinese Film着陆过程展开叙述。本版主编王丹责编赵蓉Week,I highly recommend the movie My People,My Country for your根据第一段所给的段首句I lay there for a while,embarrassed but本报地址山西省太原市小店区龙兴街190号邮政编码030032联系电话0351-27776792777680(发行中心)订阅查询0351-27776482777649激光排版本报激光照排中心印刷晋中开发区柏松印业有限公司(晋中开发区汇通产业园区南六堡段恒易通公司院内)订阅方式为方便订阅订户可通过当地发行工作站订购订阅时请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为
This painting tells the sory of the five drunken princeafer they had a very happy67(celrat)all Fong of cc Chinese ShyAmong the fiveprinnfuture king.6 this painting,we can see that he is shown as a strong man6 can tolerate hdrunkenness,to go back home together with the other drunken princes.The painting has been colleted by several emperorsove the years.In 1922,it70(transprt)Forbidden City by Pu Yi,the last king of China,after the fall of Qing Dynasty.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(八)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。One of the most serious problems in the world are air pollution.The recently published survey warned thatpolluted air could do great harm to people's health and even led to death.Although many countries have adopted measures to controlling the air pollution,the goverment still haveto do more.First,they should make people realize the important of air protection through education.Second,much more stricter measures should be taken to put the existing policies practice.For example,those whopollute the air should be severe punished in order to let them know what serious the consequences can be.第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,在学校论坛(forum).上看到你校的交换生Peter发帖说想要寻找一名本校的学生教他打乒乓球。请你给他写封邮件自荐,内容包括:1.自我介绍;2.你的优势;3期待回复。往意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
com-set up yet.12C.English-speaking voice donors areper.more important.es.D.Many people are willing to helpge.speechless people.2I couldn't wait to go there③it is going to be sunny,my uncle will driveus to his farm④we are.picking apples and pears绩5 we are going fishing in a lake6 we are feeding chickens and sheep⑦I will have a happy dayVII.1.published2.helpful3.with/by4.highly5.who6.to become7.were divided8.questionsncle9.A10.eating
51.C。52.B。根据上文中的If a dolphin starts swimming around you in a circle,it's a friendlychallenge to a race可知,海豚会将人们围起来,并向他们发起友好的挑战。作者接受了这一挑战。毫无疑问的是,海豚赢得了比赛。53.A。根据下文中的our boat returned可知,海豚离开了,作者一行人也随即返回。54.B。55.D。根据上文中作者和海豚兴奋地互动可知,看到逐渐远去的海豚,作者开始考虑自己的职业规划,他希望成为一名向导。他渴望通过和海豚的互动交流找到自己内心的静。第二节主题语境:人与社会一一社会本文是说明文。开着房车去亲近大自然是个不错的选择。56.interesting.。考查形容词。设空处在句中作表语,应使用形容词。根据语境可知,设空处在句中表示“有趣的”,故填interesting。57.comforts。考查可数名词的复数。根据语境可知,设空处在句中表示“舒适的设施或条件”,是可数名词,且设空处前的限定词为many,应使用可数名词的复数,故填comforts。58.from。考查介词。range from A to B包括从…到…之间。59.and。考查连词。根据语境可知,sizes、shapes、prices之间为并列关系,表示房车可在哪些维度进行选择,应使用并列连词,故填and。60.greatly。考查副词。设空处在句中作状语,修饰谓语动词vary,应使用副词,故填greatly。61.wishing。.考查动词-ing形式。分析句子结构可知,该句的主干为it is important thatanyone review their options.,设空处在句中作后置定语,修饰anyone,且anyone和wish之间为主动关系,应使用动词-ing形式,故填wishing。62.are driven。考查一般现在时的被动语态。根据语境可知,设空处所在句描述的是一般事实,应使用一般现在时,且主语motorhomes and campers和drive之间为被动关系,故填are driven.63.traveler。.考查名词。根据语境可知,设空处表示“旅行者”,且设空处前有定冠词the修饰,其后定语从句中的谓语是第三人称单数,故填traveler。64.that/which。考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词a truckcamper,且在从句中作主语,故填that或which。65.growth。考查名词。设空处在句中作宾语,应使用名词,且此处表示“增长”,故填growth.[本套试题复现的教材词汇有:experience,discovery,challenge,nature,sense,extremely,ticket,Vancouver,coast,weather,hike,view,manage,picture,animal,research,environment,landscape,company,local,explore,online,dolphin,boat,celebrate,journey,vehicle,accommodation,travel
報七年级新目标14期第2022一2023学年2022年10月6日星期四总第3738期总编辑:刘永俊●国内统一刊号:CN14-0705/F)●网址:http:www.ew.com.cmsome advice when they have problems in lifeGrandpa Kang is really cool.Do you think so?看照片中的这位男士!他戴着眼镜和一项棒工一一h甘你知道他吗?
33.C作者给那个旅行者买了鞋垫。34.D作者原以为他会很感激自己,然而他只问了需要付多少钱给作者。意·9·【23新教材·ZC·英语·参考答案一WYB-选择性必修第四册一QG】
26.D。推断。根据第三段中的At first,she was doubtful..“I didn't want to wear the same suitslike other riders because it looked stupid,”Walsh joked可知,刚开始骑行时,Walsh对这种出行方式持怀疑态度,她觉得骑行会让她和别的骑手一样看上去特别“傻”。27.C。推断。根据第四段中的I gradually lost interest in my bad habits when I started gainingmore interest in training以及最后一段中的Yet she kept pushing and viewed the failures aslearning experiences."I was enjoying the challenge and was confident that if I kept training,Iwould get better,”she said可知,骑行不仅让Walsh摒弃了自己的坏惯,而且让她变得自信,敢于面对挑战。fall by the wayside半途而废。c篇主题语境:人与社会一一社会本文是说明文。文章介绍了一个玻利维亚的滑板组织,该组织成员身穿波耶拉裙滑滑板,向人们展示滑板运动魅力的同时也展示了民族传统服饰。28.C。理解具体信息。根据第一段中的traditional skirts、wearing the skirts during skateboardingexhibitions和第二段中的a skateboarding group that has made the skirts a centerpiece of itsperformances可知,该滑板组织的成员进行滑板运动时会穿上当地传统的波耶拉裙子。29.B。推断。根据第四段中的are the head of their families和For me,women in polleras can doanything可知,在她眼里,这些穿着波耶拉裙的女人无所不能。30.D。理解具体信息。根据倒数第三段中的they faced a challenge:getting more familiar withthe skirts themselves可知,这些女孩在城里长大,要推广传统服饰首先应该去了解它们,这在刚开始对她们来说是一个挑战。31.A。理解主旨要义。根据第三段中的I wear them with pride和倒数第三段中的use pollerasto show the pride they feel for their heritage可知,文章介绍了一个将滑板运动和当地传统服饰结合起来的组织,他们在推广滑板运动的同时,也在提升人们对传统服饰的自豪感,故A项标题符合文章主旨。D篇主题语境:人与自然一一环境保护本文是说明文。Paula Costa和Valter Ziantoni在巴西圣保罗州发起名为Pretaterra的项目,推广农用林业,希望提高农民收入的同时,保护热带雨林。32.A。理解具体信息。根据第二段中的Yet a few green shoots have appeared.There will alsobe native trees可知,未来Mata Atlantica的土地上的农作物将不再单一,作物类型将有所增加。make a comeback卷土重来,回归。33.C。理解具体信息。根据第三段中的Together,,they run a project called Pretaterra,whichteaches agroforestry...the former Mata Atlantica可知,Paula Costa和Valter Ziantoni希望到2025年在以前那片Mata Atlantica的土地上大面积推广农用林业。34.B。理解观点、态度。根据第四段中的She's been testing Pretaterra techniques and is decidingwhether to plant this way across her farmI'm hopeful that it will work,and if it does,otherswill follow,”she says可知,Whately对Pretaterra项目表示支持并希望这一项目可以成功。35.D。推断。根据最后一段中的Changing to agroforestry isn't simple,but Whately says thereisn't much choice"If we don't change anything in the next 10 to 20 years,it will be thesame here too::Everything's going to be a savanna.”可知,Whately认为虽然农用林业实施起来并不容易,但他们似乎别无选择。如果不采取任何行动,10到20年后,她所在的地方也会从热带雨林变成热带草原。第二节主题语境:人与自然一一自然生态
The 43 results are miscommunication and misunderstandings.If necessary,44 what yousaid to make yourself understood.Keep honest.We need to say what we mean and mean what we say.Be 45 no matter whowe are talking to.In every situation.we must always communicate with others with heart.Communicate often.Communication builds 46 among us.Pcople remember those whospend time having a 47 with them.When we communicate more,whether in personal orworking relationships,people will know more 48 about us.Make eye contact(镁神交流).Eye contact is a powerful tool in communication.Eye contactbelps to 49 trust and connections with others.It 50 we want to join them,and we areinterested in them.Eye contact also helps us know how others answer our messages.41A.avoidBk知nowC.bearD,由dy42.A.decideB.forgetC.hopeD.want43.A.importantB.necessaryC.naturalD.sudden44.A.spreadB.repeatC.rememberD.choose45.A.honestB.proudC.silentD.excited46.A.habitsB.experiencesC.thoughtsD.relationships47.A.meetingB.conversationC.problemD.fight48.A.clearlyB.patientlyC.politelyD.simply49.A.give offB.set upC.take onD.put away50.A.happensB.appearsC.meansD.believes第三部分阅读理解(共两大题,满分45分】厘补全对话(共5小题:每小题1分,满分5分)根据对话内容,从方框内的迹项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余迹项。A:What do you think your life will be like in 20years?A.Where will you live?B:I think I will be an astronaut.B.Are you k对dding?A:An astronaut?51C.Great.Your will have plenty of time to relaxB:No.I'm serious.I'll fly rockets to the moon.D.Will they become more crowded or polluted?Maybe I'll also fly to other planets.E.As a reporter,you will make more friends.A:0,52F.I think the cities will be more beautiful andB:I will live on a space station.How about you?less polluted.A:I think I will be a newspaper reporter.G.Maybe we will have more vacations.B:53A:Yes,I think so.But I will have less free time.B:I don't think so.With the help of computers and robots,people will have more time to relax.54A:I hope so.What do you think of the cities in the future?55B:I'm not sure,but I think everyone should play a part in saving the carth from now on1厘阅读理解(共20小延:每小题2分,满分0分)阅读下列短文,从每小题所给的A,B、C,D四个选项中选出一个最佳选项。The Palace Museum,Beljing.China.The home of the king during the Ming and Qing dynasties,now opento the public as a muscum.Over a million unusoal and valuable works of art from Chinese history·Admission(门#):¥60(peak season)(E车)or¥40(ofstas0n】九年额英语模拟考议第4重(共日页)
29.What is Barkley Griffith's attitude to Bennett's post-operation condition?A.Negative.B.Cautious.C.OptimisticD.Uncaring30.What is the text mainly about?A.The heated debate over the pig heart transplant.B.David Bennett's contribution to medical researchC.The first experimental pig heart transplant in the world.D.The first successful pig heart transplant into a living human.31.In which section of a magazine may this text appear?A.Political Affairs.B.Global Entertainment.C.Sci-Tech Front.D.Financial Window.DWomen were less likely than men to support the Vietnam war,the Gulf war,or the invasions of Afghanistan and Iraq.They commit far fewer murders.They are less likely to favor strikes.For some scholars,these are grounds for thinking that aworld run by women would be more peaceful.But European history suggests otherwise,according to political scientists Oeindrila Dube and S.P.Harish.They studiedhow often European rulers went to war between 1480 and 1913,and found that states ruled by queens were 27%more likely toget involved in wars than those ruled by kingsThis was not all the queens'fault:men,seeing them as soft targets,tended to attack them.Frederick the Great of Prussiaonce declared:"No woman should ever be allowed to govern anything."Shortly after becoming king,he attacked the newlycrowned Archduchess of Austria,Maria Theresa,and seized Silesia province.Despite years of war,she never recovered it.But perceived weakness is not the whole story.Queens,the researchers found,were more likely to gain new territory.Catherine the Great expanded her empire by some 200,000 square miles.And married queens were more aggressive thansingle queens or kings,whether single or married.The authors suggest several reasons for this.First,married queens may have been able to form more military alliances()making them confident enough to pick fights.Their husbands had often served in the army before they married,andwere well placed to strengthen military ties between their homelands and their wives'states.Second,unlike most kings,queens often gave their husbands a lot of power,putting them in charge of foreign policy orthe economy.During the 1740s,Maria Theresa's husband,Francis I,reformed the Austrian economy and raised money for thearmed forces while his wife ruled much of central Europe.Prince Albert was Queen Victoria's most trusted adviser,shapingher foreign policy until his death in1861.This division of labor,the authors suggest,freed up time for queens to pursue moreaggressive policies.The modern era,too,has witnessed female leaders in wars:Golda Meir and the Yom Kippur war,or Margaret Thatcherand the Falklands.The number of countries led by women has more than doubled since 2000,but there is plenty of room forimprovement:the current level of 15 represents less than 10%of the total.A world in which more women took power mightbe more equal.Whether it would be more peaceful is a different question.32.The underlined "perceived weakness"in paragraph 4 means thatA.women were less likely to support warsB.women could not recover lost territoryC.women commit far fewer crimesD.women were soft targets第5页共8页命题人:黎成淑、李继、石静、唐垚、杨璐媛审题人:李继
3.①B②A4.①A②B5.①A②BV.1.遥控器;遥控2.空调机;空调设备3.节能模式。4.重点是5.switch off/on6.in the not-too-distant future7.daily routine8.in addition9.keep track of10.early on11.catch fire12.in this sense13.artificial intelligence(AD)14.cease doing 15.in the absence of16.keep in touch (with)17.look on the positive side词汇运用I.1.accuracy2.preference3.warns4.persuade5.occupationIⅡ.1.prospect2.secure'3.abnormal4.Artificial intelligence5.In addition6.critical7.with an emphasis on8.potentialT3Keys:(One possible version,客观题除外)语法专练I.1.will be cooking2.will be taking3.will need/will be needing 4.will be running5.will be using6.will be designing7.will cancel8.will winⅡA.(1)are making(2)will be working(3)willleave(4)will be helping(⑤)will ask(6)will be travellingB.(1)will attend/will be attending(2)will be hiking(3)will be visiting(4)am considering(5)will join(6)will be dependingIⅡ.l.was studying2.will benefit3.have got4.will be doing5.will be facing6.am excited7.have dreamed8.will be enjoyingT4 Keys:(One possible version)Section 1I.1.to persuade2.preference3.combining4.leaked
《双语学报·辅导测评周刊》2023一2024学年高一RX版·新教材新高考第4期测试题参考答案及部分解析第4期测试题参考答案1-5 ABBCB6-10 BABCB11-15 CACCA 16-20 BABCC21-25 BADDC26-30 AABDC31-35 DDDBC36-40 CEGAF41-45 CADAD46-50 BACAC51-55 DBDCB56-65(One possible version)56.interesting57.with58.that/which59.were required60.discussion61.to find62.Asking63.newly64.an65.subjects写作(One possible version)第一节Dear Linda,It has been a while since we talked last time.I know that you have started high school recentlyand I'm really interested to know how things are going for you.So could you please tell mesomething about your school life?For example,how do you find your teachers and classmates.what subject do you find challenging,or what kind of after-class activity do you prefer?I'm reallycurious about theseI am looking forward to hearing from you soon and hope you're doing well and having fun inyour new school.Yours,Li Hua第二节Paragraph 1:"It's now yours,Justin.This is your cafe,Emily said.Justin looked at her with doubt."My cafe?What do you mean?"he asked."This house carries many beautiful memories,so Idon't want to sell it.I feel lucky to have met you.You are a kind kid and you deserve it,"Emilyreplied smilingly.She believed Justin would make good use of the house.Justin had tears in hiseyes when he understood Emily's words.He thanked Emily repeatedly for making his dreamcome true.Paragraph 2:Over the next few weeks,Justin worked tirelessly to fix up the old cafe.Then he added his hotdogs to the menu and also used his creativity to experiment with other dishes.Business was slowin the beginning,but finally,word spread about the cafe.A lot of customers who used to love thecafe started showing up every day.They were moved by the story of Emily and Justin.Emily wasalso proud of what Justin had achieved.Gradually,the cafe became a symbol of hope and kindnessin the community.第4期测试题部分答案解析阅读理解
工.1.被允许做某事2.16岁的青少年3.穿耳洞4.理发5.对…感到兴奋6.使用闪光灯7.talk back8.regret doing sth9.make one's own decision10.keep ..away from11.manage one's own lifeII.1.talk back2.make your own decisions3.cut my hair4.keep;away from5.use a flashFor Section BI.1.fail a test2.be strict with3.get in the way of4.worry about5.achieve one's dream6.考虑7.不反对…8.最终成为9.对…是认真的II.1.achieving our dreams2.be strict with3.get in the way of4.worry about5.Failing a test语法点击I.1.be held2.be educated3.be handed4.be cleaned 5.not be leftⅡ.1.Those apples should be picked by the farmers before Sunday.2.Must water be boiled before people drink it?3.The cake mustn't be cut before everyone arrives.4.Who should the project be finished by?5.Can the door be locked by us now?写作一招鲜My family rulesI have a happy family.There are many rules in my family.One of the most important rules is that we must come home on time.We are not allowed tostay out too late or go to places that are unsafe.This rule helps us keep safe and get enough rest.Another important rule in my family is that we should limit our screen time.This helps us tospend more time together as a family.I think these rules are important because they help us to develop good habits and stay healthy.However,sometimes I feel like the rules are too strict.I wish we could have more freedom to dowhat we want
EARNING上期参考答案全国教辅类一WRITINGCNs9若美在第2-4版-5 DACCA6-10ADABD作(共两节,满分40分)hospital.we could see straight into my dad's room.A tall man wearing a11-15 CDACBstylish suit stood over my father's bed with his back to us.Casually,my16-20 GACDBwas for the doctor to come dad21-25 BCDABENGLiS封early in the morning26-30 DACBDmy misty eyes,something about the struekme主管单位山西省教育厅主办单位山西教育教辅传媒集团编辑出版学英语报社杜长吕夺明总编李asodd.Theman wth his back touswas standing very quietly.Hes31-35ABDACfmad'shands.Itwas definitely typicao36.bigger37.839.activeWORD BANKbehavior.I stopped at the door of the room38.living40.made41.measuresTopicFriendship注意:1.续写词数应为150左右;42.length43.to44.which45.to helpRelated wordsresearch,observation,trade,promote,celebrate2.请按如下格式作答。I whispered softly to my mom,"That's not a doctor."写作Related phrasessearch for,put...into practice,contribute to第一节写作提示】TOPIC READING本文的语篇类型是应用文,主题语境是人与社主题语境词数建议用时会之文学、艺术与体育。人与社会之历史、社会与文化about 280 words4 minutes题目要求写一封邮件,邀请交换生好友Judy参加戏剧俱乐部《威尼斯商人》Friendship between的排练活动。此题属于半开放提纲The other miracle was my father's new relationship with his younger类作文,同学们可以根据China and Brazil throughbrother自己对题目的理解,适当整合和添加信息。正文可n 1817,German biologist Johann Baptist Spixfamily put the plan into pra以分为三段,要点归纳如was invited to Brazil to conduct research onAround 1810,the first te下:第一段说明写邮件的Llocal plants and animals.He was particularlyat Brazil's Rio de Janeiro B目的,即俱乐部要排练话interested in the Chinese tea garden insidethen a group of Chinese tethe Rio de Janeiro Botanical Garden,and histhe garden,where they plan剧;第二段邀请交换生observations of it were described in his latertrees.In 1825,the BrazilianJudy参加排练,扮演Portiabook,Travels in Brazil,in the Years 1817-1820.tea industry was worth pr~角并说明原因;第三段In fact,Chinese tea has been sought-after goodsBrazil as a business.among Brazilians for centuries.The contributions希望她能接受邀请,参加As early as the Age of Discovery from thefarmers over 200 years活动。dawn of the 15th century,Portuguese sailorsby later generations.Owho were searching for spices had alreadyceremony was held to(参考答案见下期中缝】One possible version:discovered the benefits of Chinese tea.TheyNational Chinese ImmigraDear Judy,opened a tea trade route from China to Portugala memorial plaque for C境写作指导Our club is going to playvia Macao.In 1640,the Portuguese King plannedRio de Janeiro BotanicaThe Merchant of Venice,ato grow tea in Brazil.DHowever,it wasn't untilgreat significance and wmasterpiece from Shakespearethe early 19th century that the Portuguese royalwitness to the friendship\与自然之自然生态■龙秀芬who is considered secondto none when it comes tod that you should get your food and drinking water ready in advance.读写综合训:Here come the dos and don'ts.Do follow the rules made by the botanicalplaywrights.den.Please don't pick any plants or fruit.With all settled but one第一部分阅读(共May you have a good trip!Thank you for your attention.character,Portia,we are now第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分Students'Unionin urgent need of you,an阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。excellent drama fan regardedⅢ.其他可用表达》A1.It is a great time for us to be exposed to nature in spring.Thus theas the perfect match.Briefly,to our city's botanical garden is scheduled to be held next Friday.the reasons are as followsDream Job:Sleep in a5 Star Resort(度假酒店)experience each night,esp2.As planned,we will gather at the school gateNot only are you addictedIs your dream job to get paid to sleep?If so,thenof the adjustments we mo'clock and then set off by bus.Additionally,some food and drinkingto Shakespeare's works,butyou may be the ideal candidate forour research.environment affects yourer are supposed to be prepared in advance.Sleep is essential for good health and qualityBesides the report,y3.It should be stressed that we ought to obey the rules of the botanicalalso you show great interestof life.We are looking for one lucky candidaterate the environment on aden and avoid picking any plants or fruit in it.and talent in actingwho will help us learn more about the influence10 being the best sleep en4.Not only will the activity help to broaden our horizons,but also letHow we wish you couldof environmental factors on the quality of sleepPrizeJoin us!Your timely replyHow Does It Work?To help us leaget closer to nature.5.A visit to the botanical garden can help us gain more knowledge thatThe chosen candidate will spend fiveof environment on the quwill be greatly appreciated.can't obtain from the textbook and get an enjoyable experience.nights sleeping in different environments set upget:Yours,by our team including one night in a luxury 5-star·$00 cash every ni【.实战演练】Li Huaresort.In each of those environments,we will·All expenses cover参观市动物园。请你写第二节carefully adjust several environmental factorsHow to Apply?下周日学生会将组织交换生户外活动一that we think might improve your sleep qualityYour applicat则通知,张贴在学校布告栏处,内容包括:写作提示】You can expect different settings in each placefollowing:1.上午7:30在学校门口集合,乘坐校车前往目的地本文的语篇类型是记Not to worry though,these settings will in no·A headshot(头2遵守园内规章制度,不得给动物喂食叙文,主题语境是人与自way harm your physical and mental health.second introduction yide注意:写作词数应为80左右我之生活与学。文章介As the chosen candidate,you will beabout your passion for threquired to write an honest report about your sleep(this video is a wonder(参考范文见下期中缝)本版主编要丹丹责编王乾宇绍作者和Chriss到叔叔婶婶的农场过感恩节,叔叔送本报文章大多选材于英美国家主流报刊和网站,并以适用性为厚1发行中心)订闻童0351-27776482777649激光排版本报激光照排中心发行工请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为(下转第2、3版中缝)高考读写为4开4版学期定价33.80元本报邮箱651889277@q9c0m本服可随即
运城市2023-2024学年高三期中调研测试英语参考答案2023.11.1616-20 BBCAB1-5 ACCBB6-10ACACB11-15 CABAC32-35 DADB36-40 GADEB21-23BCD24-27 BDAD28-31 DDBC41-45 BACDA46-50 BDABA51-55 CBADC60.being61.to love56.was made57.to58.the59.which62.However63.meaningless64.guidance65.while/whereas第四部分写作第一节One possible version:Dear Smith.I'm Li Hua,one of your students.In order to adjust to the mixed accents of British andAmerican English in listening practice,I'm wondering if you could accept the followingsuggestions I would like to offer on our oral English lessons.First of all,we would greatly appreciate it if you could provide some pronunciation ruleswhich can help us sharpen our listening skills.Additionally,it would help to introduce us to someuseful materials,such as English songs,fun dubbing.or film clips where we can be exposed tovarious accents.I am firmly convinced that we will make great progress with your aid.Thank you for your attention to this letter!Looking forward to your support and guidance!Yours sincerely,第二节LiHuaOne possible version:A few days later,I received a call from my school,saying my college acceptance letter hadarrived.Then I hurried to the school with my parents.It was beyond my wildest dream till thatmoment.As a matter of fact.I doubted then whether I was in the dream.I normally dreaded thelong walk to the school.But that day was different.There seemed to be something in the air,anelectric current,connecting my body to the letter.When I got it,I was really afraid that theenvelope was empty.But there was a white package inside.With my heart beating faster,Iwondered whether it could really be what was expected.My parents excitedly said behind me."Well,open the envelope!"What I grabbed in my handscontained everything I had been waiting for.Slowly,I opened it and a flash ofCONGRATULATIONS nbold bright eersmy eyes.A feeling of happiness and reliefrushedthrough my body.I was holding my first offer from a good college.Needless to say,itwouldn't have been possible if it werent for the countess hours of studying and writing,but mostimportantly,my parentsconstant reminders in fact,were the best form of education for me."Thank you,Mom and Dad!"I said gratefully
-
He will present his project entitled "Understanding the de- cline of threatened antelopes:using barcoding(条形码)to meas ure the impact of damaged wetland". 21.What is the aim of the conference? A.To raise money. B.To set up a project. C.To connect conservationists. D.To look for conservationists. 22.How many presentations will be held? A.4. B.8. C.9. D.49. 23.Who will talk about the causes of the elephant's extinction? A.Mr Kwiyega. B.Mr Mudumba. C.Mr Niyonsaba. D.Mr Obura.
D.They were praised by professional film critics.
W:No.Is it on your desk? M:No,it's not there.Oh,it's here.Who put it on the sofa? W:I don't know. (Text 6) M:What a beautiful ring! W:It was my grandmother's. M:She gave it to you as a wedding gift? W:No,she gave it to me before she passed away. M:I see.That's a beautiful vase.Is it made in Canada? W:No.My husband went to Japan on business last month and then traveled to China and bought it for me there as a birth- day gift.
makers such as Christopher Nolan.He believes that the new model will mean lower pay for many people who work in the film industry.Fellow filmmaker Zack Snyder believes the company is reacting poorly to the coronavirus.Cinemas are now considering their options.While some people thought cinemas might refuse to air Warner Bros.cinema chain AMC has another idea.They are considering showing Warner Bros.films at a reduced ticket price.This will mean the studio makes very little money,but the cinema can still make money by selling sweets and beverages.

