语法填空【答案详解】56.returned考查动词的时态,根据时间状语on the afternoon of April27,2023确定用一般过去式。57.concluding考查非谓语动词做状语。孟菲斯动物园将大熊猫丫丫送还中国,结束了20年的合作研究工作。58.who考查定语从句。修饰前面的experts,指代人,在定语从句中做主语。59.with考查介词搭配。get familiar with,与变得熟悉60.to ensure考查不定式做目的状语。原句They also worked along with staff on the US sidefor Ya Ya's breeding,nursing,and health assessment and made further preparations for her return toensure a safe and sound trip.他们还与美方工作人员一道,为丫丫的育种、护理和健康评估做了进一步的准备工作来确保丫丫安全完美的返程。6l.gestures考查名词单复数。gesture可数名词,前面由some修饰,用复数。62.set考查非谓语动词短语做后置定语。一名被送去孟菲斯的北京动物园的管理员。63.is needed考查动词的时态和语态。最后一段描述的是丫丫回国后现在的护理状况,care和need是动宾关系,所以用一般现在时的被动语态。64.carefully考查副词的词性转换。修饰后面的动词短语look at her mouth,back,and hands。65.adaptable adaptive考查动词的词性转换。形容词做表语。adaptable或adaptive与smart并列,做表语,表示适应性强的。第6页共7页
英语测试报A11-283(37-37)4外研高一天津同步(大字版)·第37期必修三unit3 The world of science(I)综合能力测评张成武谢华山程思佳总分:150分得分:试卷编码:14237第I卷第一部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)1.Days later,my brother phoned me to say hewas all right,butsay where he was.A.mustn'tB.shouldn'tC.wouldn'tD.mightn't2.Bob called to tell his mother that he couldn'tenter the house,for hehis key at theschool.A.would leaveB.was leavingC.has leftD.had left3.-Lucy,how do you find the book writtenby Professor Yang?
工智能技术驱动的自然语言处理工具,它能够通过理解和学人类的语言来进行对话,还能根据聊天的上下文进行互动,真正像人类一样来聊天交流,甚至能完成撰写邮件、视频脚本、文案、翻译、代码、论文等任务。D篇主题语境:人与社会一一艺术本文是说明文。一项新的研究发现,对音乐的掌控感是用音乐缓解疼痛的关键。32.D。理解具体信息。根据第一段中的However,,how music can do this is unclear,,especiallyfor acute pain work in the past has largely focused on lab-based findings that did not exploreacute pain in the real world可知,之前的研究没有过多关注现实生活中的急性疼痛。33.C。理解主台要义。根据第二段中的Dr.Claire Howlin.and his team asked286 adults、.Thetrack was specially produced in two different versions of different complexity Studyparticipants were asked to listen to either the low-or high-complexity version可知,文章第二段主要讲述了该研究的实验过程。track意为“一首乐曲,一首歌曲”。34.D。理解具体信息。根据第三段中的The researchers found that participants who felt theyhad control over the music experienced greater relief Participants ..experienced evengreater pain relief by having a sense of control over the track used in this study可知,该研究表明让人们产生对音乐的掌控感是用音乐缓解疼痛的关键。35.A。理解观点、态度。根据最后一段中的It's encouraging to know和Our research makes itpossible可知,Howlin对该研究持肯定态度。第二节主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。文章介绍了有关风力发电的知识。36.A。根据上文中的It stopped being used for much of the20 th century和下文中的Increasingly,.it is being used to produce electricity可知,风在过去被用来驱动船只和转动风车(windmills),但在20世纪的大部分时间里被停止开发,如今风又再次回归大众视野,人们开始用它发电(electricity),因此A项符合此处内容。A项中的comeback意为“复出;重返;再度受欢迎”,与下文中的Increasingly相照应。37.B。根据上文中的Today,wind energy is produced with wind turbines和When the windturns the blades,the blades turn a generator可知,作者在此处介绍风力发电的原理,因此B项符合此处内容。B项中的The generator指代上文中的a generator,同时B项通过then与上文内容构成顺承关系。38.D.根据上文中的To produce more electricity,,wind turbines are often set up in large groups.These groups are called wind farms可知,作者在此处介绍风力发电场(wind farms)。为了提高发电效率,风力涡轮机经常成组安装,形成风力发电场,因此D项符合此处内容。D项中的They指代上文中的wind farms;made up of hundreds of turbines与上文中的set up in largegroups相照应。39.C。根据上文中的Wind is not steady可知,设空处应填入一个可以解释风为何是一种不稳定的能量来源的句子,因此C项符合此处内容。C项中的its指代上文中的Wind;changeoften与上文中的not steady相照应。40.E。根据本段的主旨句Wind energy also has its own problems可知,作者在本段主要介绍风力发电的不足。根据上文中的Wind energy is cheap to produce once a wind farm has beenbut可知,风力发电的成本较低,但是风力发电场本身的建设成本相当高,因此E项符合此处内容。E项通过However与上文在内容上形成转折关系,点明风力发电的成本问题。语言运用
-
第The results of a digital detox can be rewarding."Although I get 33 for working hard,workinghard was the easy part,"he says.第二部分Staton was 34 for all the support he receivedG.A few days after starting your digital detox,check in with yourself on how it's going.分and he wanted to pay it forward.And now he wants toMore control of your time.lead a professional sports team-he still hasn'tDo you always feel an overwhelming desire to check35 his childhood dream.your smart phone or social media?Al8 On average,语阅people check their smart phone 96 times a day and spendmore than two hours on social media.For many people,读checking their phone or social media whenever there are a言运33.A.respectB.helpC.gratitudecreditfew free minutes is a reflex action(下意识动作)that isn't34.A.eager●thankfulbased on any real need.Taking a break from digital用C.famousD.responsibledevices helps you fight against this reflex action.35.A.announcedB.discoveredgforgottenD.chosen第第二节第阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括E.For some pecan cotoo much inform二号内单词的正确形式。。g yoself on how it's goingRegularly finding time to take a nap(小睡)Less stress and anxiety.分36.helps (help)keep our brain bigger for longer,分E19 Constant exposure to notifications,emailssay University College London researchers.and social media can create a sense of being constantly"on".The result of that may increase stress and anxiety.语However,the researchers recommend 37.limitingA digital detox can provide a break from these constant(limit)naps to less than half an hour.distractions and allow for relaxation.读运The brain 38.naturally (natural)shrinks20B)with age,but whether naps could help preventAvoiding digital distractions creates moreopportunities to pay attention to people around you.For用diseases like Alzheimer's will still need extraexample,without devices around at dinner,you interactresearch.and connect more with your family or friends.第第一节完形填空第Staton grew up with his brother and they wereBrain health is important for protecting againstraised by their father,who did multiple jobs to support二部Alzheimer's and 39.what causes it is poor sleep.their family.They had a 21 supply of food andThe researchers suggest poor sleep is damagingelectricity back then."There were22 in the ceilings.There were a lot of areas in the house that didn't have分the brain over time by affecting the connectionsfloors,"Staton says,describing their former livingbetween brain cells."Thus,40.reasonablesituation.At a young age,he 23 of becoming a语(reason)naps could protect against言professional boxer,in the hope of getting his family outneurodegeneration(神经变性)by making up forof 24 through sports money.运poor sleep,"researcher Valentina Paz said.用21.A.large.limitedC.safeD.readyThe researchers used a clever method22.A.lightsB.drawingsholesD.decorations41.to prove (prove)that napping is beneficia23.A.spokeB.heardC.knew鰱.dreamed24.A.illnesspovertyC.heatD.dangerg第Sadly,he 25from a shoulder injury which madehim give up his dream too early.So after high school,第They used 42.a natural experiment based on二部he 26 to look for a job.the DNA.Previous studies have identified 97 partsWhat was worse,both Staton and his 27 hadof our DNA which either make us more likely to beto stop their education when their father had a stroke(中风.Staton eventually28 a job as a sanitary(环分nappers 43.or to power through the day.So境卫生的)worker in Maryland,which helped histhe team took data from 35,000 people,aged 40 tofamily make ends meet.Some of his co-workers told69,and simply compared those genetic "nappers"语言him not to be like them and encouraged him to语continue his education.and "non-nappers".The results,44.published(publish)in the journal Sleep Health,showed a 15-25.A.learned B.benefitedsuffered D.escaped运cubic--centimeter(立方厘米)45.difference用26.0 determinedagreed D.pretended..brother D.sister用(different)-equal to 2.6 to 6.5 years of aging.27.A.motherB.father28.foundB.offeredC.lostD.describedg第With everyone's help,Staton entered the University ofMaryland.His hard work 29.In 2018 he finished第第一节his undergraduate study successfully.In less than ayear,he 30 the Law School Admission Test and假定你是李华,是某国际学校的学生会分applied to Harvard Law School.部主席。本周六,你校将举办主题为How toStaton knew how 31 it was to get accepted but分prepare to study abroad的英语讲座。请你根he still tried his best.To his32 he got accepted and据以下要点提示,写一则通知,发布在校英received much praise文网站上,内容包括:29.A.ended upB.turned up写言运用C.worked outpaid off作1.时间地点;30.A.graded.passedC.facedD.failed2.讲座内容;31.0 toughB.inspiringC.funnyD.vital3.注意事项。32.A.regretB.disappointment●注意:写作词数应为80左右。C.annoyancesurprise
lovers..可知,在Garmisch Classic不仅可以滑雪,还可以做多种户外运动。22.C。推断。根据Hochzillertal,Austria部分.visitors to relax or even party.和Ischgl,Austria部分.Ischgl hosts an end-of-season party.可知,在Hochzillertal和Ischgl都举办聚会,故推知,游客可以在这两个地方参加聚会活动。23.D。理解具体信息。根据Stubaier Gletscher,Austria部分.It's open all year round.可知,Stubaier Gletscher滑雪场一年四季都开放。导语:本文是一篇记叙文,属于“人与自我”主题语境。作者患有学障碍不得不去特殊学校接受教育,通过积极的生活态度她取得了很大进步。24.A。推断。根据第一段.a reminder of how much I have grown since I was classified as aspecial education student..可知,作者认为她的成就是她被归类为特殊教育学生以来的成长的见证,由此可推知学业成就对她来说是一种激励。25.C。理解具体信息。根据第二段My understanding of myself changed in the third grade whenI read stories to my partner.可知,作者三年级时给搭档读书,她糟糕的阅读能力遭到了搭档的不满,这使她意识到自己和别人不同。26.B。理解态度。根据第三段..resulting in an education evaluation..I felt fortunate thatsomeone began to discover..during the evaluation.可知,因为那次评估,自己的问题开始被发现并处理,由此可知,作者很“感谢”那次评估。27.B。推断。根据第四段内容可知,作者在特殊教育学校努力接受各种支持和帮助,最终成功地提升了自己,同时也改变了她的心态,由此可知她在学生活中经历了积极的变化。C导语:本文是一篇说明文,属于“人与自然”主题语境。科学家通过对大象的粪便进行分析发现其饮食具有多样化特征。28.B。推断。根据第二段.travel long distances..plants they feed on are quite small..可知,大象走得很远、常在夜间和灌木丛中进食,且他们食用的很多食物都非常小,故可推知,科学家们很难近距离观察大象的饮食。29.A。理解具体信息。根据第三段.find out the presence of many different living things.Thepoop they used.可知,DNA metabarcoding技术可以帮助分析大象粪便中的不同生物的痕迹,即大象粪便的组成成分。30.D。理解词汇。根据第四段.compete for the same foods.climate change.widely varieddits.可知,大象多样化的饮食可以避免其群居行为导致的食物争夺问题和气候变化导致的食物选择减少的问题。3l.C。推断。根据最后一段.improve their chance of survival.elephants are provided with awide variety of plants可知,该研究可以确保大象有多种多样的植物可以食用,以提高它们的生存率,即帮助提高它们的生活质量。D导语:本文是一篇说明文,属于“人与社会”主题语境。印度初创公司Aretto开发出一款可以随着孩子的脚一起变化三个尺码的鞋子,从而为孩子们提供了更加舒适的穿着体验。32.A。理解具体信息。根据第一段..grow threesizes with children's feet..和第二段Its shoes feature adaptive sizes.ensuring great comfort.可知,Aretto设计出了可以变化三个尺寸的鞋子,帮助解决了父母的难题。33.A。理解具体信息。根据第三段Satyajit Mittal说的话可知,这款鞋的设计是科技与舒适度的结合,而且Aretto也申请了专利,使其在印度鞋类市场中脱颖而出。34.D。推断。根据最后一段Aretto applies three key technologies in the production.grow with
亚.1.approaches2.pub3.crowded4.customs5.greet6.eagerly高能句式1.locked2.respectfulⅡ.1.To be honest,the movie is not as touching as I expected.2.What I didn't expect was that she could play the piano as well as professional pianists do.亚1.It is true that2.It is important that语法进阶√1.invited2.called3.puzzled4.repaired5.fallen●作定语:1,5作宾语补足语:2,3,401.moments2.however3.confident4.hiding5.accepted6.into7.is8.to ensure9.which10.comfortably第5期T3版Keys:(One possible version)高频词汇I.1.reaction2.equipment3.treatment4.satisfaction女1.paid off2.try out3.got through4.from then onⅢ.1.classical2.enables3.impact4.absorbed5.energy6.Moreover高能句式1.1.he will have the opportunity to meet thosefamous musicians2.you will have the opportunity to make a positive impact on those in needIL.1.It is an honour for me to have been invited to speak
【高三英语参考答案,第,3页(共4页)】24092CM:Well,I'm expecting an important phone call,and I don't want to miss it.W:Is it anything I should know about?M:Not really.It has something to do with work and isn't really related to us here at home.W:Well,why don't you go ahead and do what you want to do outside.I'll call you if the phone rings for you.M:Thanks.I think I will.I need to go outside for some fresh air.(Text 8)W:Honey,what are you doing?Come and have your breakfast.You don't want to be late for work a secondtime this week,do you?M:Of course I don't.But I can't find my glasses.Have you seen them?W:Oh,dear.You're always forgetting where you put them.What did you do just now?M:I took a shower just a few minutes ago.W:Maybe you left them in the bathroom.M:No.I checked there but I didn't find them.W:What else did you do?M:After the shower,I went to the living room.Oh,I remember I read a magazine there.You know I can'tread without my glasses.W:Then you must have left them there.Go there quickly.I'm sure you'll find them.(Text 9)W:Laurance,how did the car acciderit happen?M:It was dark and it was Christmas Day.And I was on my bicycle and my telephone rang.And I took it out ofmy pocket while riding my bike.And then,I rode straight into the back of a parked black car.W:Oh,no.M:I hit the back of it and I broke a few bones.W:I'd say it's terrible.Then you went to the hospital.M:No.I was a bit stubborn.I don't know why.I had the worst night sleep I've ever had but yet,I didn't go tothe hospital until the next day.W:Oh,a nightmare.M:Yeah,actually,three months later in March,I was lucky enough to win a place in the Tokyo marathon.There are so many people who apply to get a position.So I was trying to rush it,really and I shouldn'thave.But I did.I got the third prize.W:Did you?M:Yeah.W:Oh,my goodness.(Text 10)W:A primary school at Sanmenli Village in Gongzhuling City has been paid attention to-two teachersteach just one 12-year-old student,Wang Hao.Chen Hongyan works as the class teacher while Liu Haitao asthe PE teacher.The situation has started several years ago,Xinhua reported.Although there is only onestudent at the school,Wang never misses a single class on Chinese,mathematics,English or early-morningindividual study.Wang has seven classes a day.Chen has set 14 alarm clocks as Wang's school bells."I treatmy only student seriously as well,otherwise my heart cannot justify what I do,"said Chen who has been in herpost at the school for 18 years."I certainly can not give up on any student."Chen also encourages Wang to playwith other kids in the village for fear that he may feel lonely.Wang's father often checks in on his son when hepasses the school on his way to herd sheep and he appreciates the persistence of the two teachers.Villagesecretary Wang Lixin said the school once had dozens of teachers and more than 200 students.But teachersretired and students moved to schools in towns nearby after 2010.【高三英语参考答案,第,4页(共4页)】24092C
W:That's pretty cool!So,what exactly do you do every day?M:Well,we act as a one-stop shop for anyone who wants to come in.So,it could be that they want a day-tripfrom London,which is a very popular request.And we can offer suggestions of where to go and how to getthere.If people want a two-week tour of Britain,we can plan out exactly where to visit,what roads to take.W:So,do you have any suggestions for people coming to Britain?M:A good suggestion is to see as much as you can,but try to come back again and again.(Text10)M:Good morning,boys and girls.I'm so glad to be here to give a speech!Many people asked me about my careerplan after graduation.Now,I'll share it with you in detail.I made up my mind to be a journalist when I visitedthe top news agency in our country last year.I chose it as my career based on the following two reasons.First,it is a job that can get me exposed to new things every day and thus keep me energetic all the time,since Ireally hate to follow the same routine every day.Second,working as a journalist can help me realize mychildhood dream of being a hero by spreading justice.To achieve this goal,I plan to apply for acommunication university,whose major,journalism,has been ranked the first for many years across the wholecountry.After getting my bachelor's degree in journalism,I will continue my study in this field to better fit myfuture post.That is all about my career plan.What do you think of it?阅读理解A【语篇解读】本文是一篇应用文。本文主要介绍了四个著名的国家公园。21·【B】细节理解题。根据文章第二段中Etosha means‘great white area',which refers to the park's huge saltarca.(Etosha的意思是“巨大的白色区域”,指的是这个公园的巨大盐区。),及后文的Expect to seelions,,elephants,leopards and.”可知,Etosha National Park的吸引人之处在于它有一片巨大的盐区和令人印象深刻的野生动物。故选B项。22.【C】细节理解题。根据文章第三段中的You will find Yellowstone National Park atop a volcano hot spotin Wyoming(你会在怀俄明州的火山顶上发现黄石国家公园)”,及后文的Yellowstone is one of the bestnational parks in the world to study the geological activity of the Earth”(黄石公园是世界上研究地球地质活动最好的国家公园之一)可知,一个期待去学地球的地理知识的人会对黄石国家公园感兴趣。故选C项。23.【c】细节理解题。根据文章第四段Hike the high hills.”及第五段的Hill climbers will be kept busy withthe55 munros'可知,Goreme National Park及Caingorms National Park的共同点是它们都会吸引喜欢攀登高山的游客。故选C项。B【语篇解读】这是一篇记叙文。作者讲述了一位名叫Peterson的男子为流浪汉画肖像,并通过卖画所得改善流浪汉生活的故事。24.【A】细节理解题。根据第四段Peterson所说的话I saw beauty on the face of a man who hadn't shaved inprobably a year.But his story,,the life inside of him,inspired me..”,可以看出他之所以为Faris画像是因为被Faris的人生故事打动了。故选A。25.【C】推理判断题。第六段主要讲述了流浪汉们在Peterson的帮助下,如何展开新的生活。所以该段的写作目的(purpose)是为了体现其所创的公益组织Faces of Santa Ana的作用。故选C。26.【B】推理判断题。根据全文可知,Peterson受到一本书的启发,开始主动去了解流浪汉的生活,并在接触流浪汉之后,通过给他们画肖像来帮助他们,改善他们生活,由此可见,他是一个caig(关爱他人的)的人,A.Romantic浪漫的B.Caring关爱他人的C.Courageous有勇气的D.Persistent坚持不懈的。故选B。27.【D】推理判断题。根据最后一段Peterson所说的话“People often tell me,.'I was the one that would crossthe street..But I see homeless people differently now”,可以看出人们因为Peterson的画,对流浪汉改观了。因此是Peterson的努力产生了影响,故选D。【语篇解读】本文为说明文,一位视觉设计师通过A虹制作虚拟形象“复活”已逝的奶奶并与之对话,他把视频上传到网络后引起极大争论。28.【A】词义猜测题。划线词controversy意为“争论、争议”,debate意为“(各自发表不同意见的)争论、
The white crane is one of the largest and heaviestcranes.It's also one of the longest-living birds,with a四Back home,when I put my packaged presents语言life of30-40 years in62 the wild.In captivity(圈养),under the tree,I noticed other packages which hadsome can even live to 75 years old.However,with abeen placed by Steve,my sister and my parents.small population left,the white crane is under China'sfirst-class 63 national (nation)protection.作After dinner,Dad told us that he would go tocollege and that our family would have a tight (识Since the white crane plays a big part in Chinesebudget.And he felt sorry for that.Suddenly,I knewculture,we hope more and more people will takewhat I would use my 12 dollars for.I ran to myefforts to love 64 and care for this bird.I believeroom,and wrote on a card,"Dear Dad,this is for用as long as we all are responsible for 65 protectingyour education,.”(protect)the bird,its number will increase quickly注意:四第一节四1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。假定你是李华,周六下午你们社区有一场地写And I put the paper and the money into a方戏曲讲座。请你给爱好中国戏曲的留学生Lucyshoebox.作发一封邮件邀请她参加,内容包括:1.写邮件目的:2.讲座时间、地点和主题;When I thought about that blue bike,Mom3.希望她接受邀请。suddenly said,"Terry,could you go to the kitchen注意:写作词数应为80左右。to see if the coffee is ready?"gOne possible version:One possible version:四Dear Lucy,I'm writing to invite you to attend a lecture.Here is the四And I put the paper and the money into a shoeboxdetailed information.I put it under the tree.On Christmas morning,myAs scheduled,it will take place at our community centerthis Saturday afternoon,with the theme of Chinese local operasfamily began opening gifts.Steve and my sister作作found the presents they wanted.My mom put on thewhich you've always been interested in.In that case,you willblue earrings and smiled at me.Then,Dad held thedefinitely find it worthwhile.The lecture will cover three aspectsof the local operas:the history,the cultural significance,famousshoebox,confused.Carefully he opened it,takingfigures as well as their masterpieces.out the note.When he finished reading,his eyesI wish you said yes to my invitation!Then let's meet at theseemed to fill with tears.He laughed and said to me,gate of the center at 2 o'clock,ten minutes before the activity"It looks like I'm all ready for college.This is thebegins.most wonderful Christmas I've ever had.I hope it isfor you too..”第二节阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语四续写两段,使之构成一篇完整的短文。四When I thought about that blue bike,Mom suddenlyWhen I was 11,I quite wanted a bicycle-not any bicycle.said,"Terry,could you go to the kitchen to see if the写but a blue bicycle from Johnston's bike store on the Hill,a smallshopping area that was six blocks away from our house.coffee is ready?"I hurried to the kitchen.I couldn'tbelieve my eyes.There,parked next to the table wasThe Monday before Christmas,my 9-year-old brother Steve作the blue bike from Johnston's bike store.And thereand I ran to the Hill to do our Christmas shopping.Past the ice-cream shop and the pet store,we entered the five--and-dime store.was a card,reading,"Merry Christmas,Terry."IMy brother had his savings (65 cents)held in his hand,and I hadcouldn't help rushing to hug my parents,excited andfour dollars,some of which I had got by cleaning the neighbor'sgrateful.Then,taking a deep breath,I ran over andyard.At the store,I picked out writing paper for our sister,a pairgently touched the bike.Now,the bike is long gone,of earrings for our mom,and a notebook for our 45-year-old dadbut I still remember that Christmas when my parentssince he would be going back to college to get a Ph.D.degreeenough money left to buy baseball cards for Steve.and I brought each other surprise and joy.We went home by way of the bike store,so I could23-24上新课程外研高一四look at my bike.It wasn't my bike actually,but I was第16期其余版面参考答案saving money to buy it.I wanted it more than anythingelse in the world.It was a blue Italian model;I had neverA1版seen another one like it.I planned to ride it to school.Paragraph 1:The history of Chinese Bonsai作参考However,to my shock,the blue bike had been sold.ItParagraph 2:Designing Bonsai is a way for peopleseemed like my heart stopped and time stood still.Forto meditatethree months,ever since the first day I saw it,I had been案Paragraph 3:Different schools and different typessaving money to buy it.I ran from the store,fighting backof Chinese Bonsaifears.On the way home,I thought I no longer needed thParagraph 4:Famous places of Chinese Bonsai12 dollars I had saved.I started to think what I shoulParagraph 5:How to make sure a Bonsai tree canbuy with it.live long8
第二节(共10小趣:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文、在空白处填入!个话当的单词或括号内单词的正确形式Bigger.better gamesThe 19th Asian Games.56(host)in Hangzhou,capital of Zhejiang province.attracted worldwide attention.Despite57(delay)for a year due to the COVID-19pandemic.orgamizers said the sporting extravaganza retumed in stylc,with the openungceremony58(attract)a total of 503 million views.Although based originally on the format for the Olympic Games,the Asian Games boast59(region)sports with distinct Asian charactenstics,including dragon boat racing.kabaddi(a team contact sport),scpak takraw (kick volleyball)and kurash (a folk wrestlingdiscipline).Singh,the acting OCA president.said60 is important for the Games to atuactyoung people with the addition of new,action-packed events 61 appeal to thisaudience.such as brcaking (brcak dancing)and c-sports,which62(include)in theHangzhou Games."For young people,the Asian Games showcase the Olympic values oftcamwork devouon respect and friendship.They let people unite to feel the valuc and thrill of_63_(compete)and cooperation."Zhou Jingiang,a vice-nfinister of the General Administration of Sport of China,said:"Thesports at the Asian Games have strong Olympic clements,and are64_great opportunityfor Asian countrics and regions to display their cultures and traditons.The variety of sports atthe Games is the best testimony to the inclusivencss65 diversity of Asian sportsculture."第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,外教Ryan给你的作业打了B,但你觉得应得A。请你给外教写一封B件.内容包括:】.说明你应得A的理由(至少两点):2,提出希望:注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Ryan.I'm Li Hua from Class 3.Yous、LiHua高三英语9/10
2023年赣州市十八县(市、区)二十三校期中联考高三英语试卷参考答案听力部分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。停顿00'10”现在是听力试音时间。M:Hello.International Friends Club.Can I help you?W:Oh,hello.I read about your club in the paper today and I thought I'd phone to find out abit more.M:Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries.It'squite a new club-we have about 50 members at the moment,but we are growing all thetime.W:That sounds interesting.I'm British actually,and I came to Washington about threemonths ago.I'm looking for ways to meet people.Er,what kinds of events do youorganize?M:Well,we have social get-togethers,and sports events,and we also have language evenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M:Yes.Every day except Thursday we have a language evening.People can come andpractice their languages-you know,over a drink or something.We have differentlanguages on different evenings.Monday-Spanish;Tuesday-Italian;Wednesday-German;and Friday-French.On Thursday we usually have a meal in a restaurant foranyone who wants to come.W:Well,that sounds great.I really need to practice my French.M:OK.Well,if you can just give me your name and address,I'll send you the form and somemore information.If you join now,you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始。停顿00'10”请看听力部分第一节。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。【高三英语·参考答案第1页(共10页)】·24-124C·
选修一综合复参考答案及部分解析参考答案1-5 DADDA6-10 ACBAB11-15 BDCCD 16-20 DBFGE21-25 DABDC 26-30 BAABC31-35CDAD036.teenagers37.was introduced38.that which39.traditionally40.was41.it42.as43.runner44.switching45.highest写作第一节
7.What does the woman think of the man's question? A.Interesting. B.Creative. C.Foolish. 听第7段材料,回答第8、9题。 8.What are the speakers getting ready for? A.Timmy's birthday. B.Christmas Day. C.New Year's Day. 9.What will the woman do later? A.Pack the presents. B.Send holiday cards. C.Go to the mall.
A.The future of green farming. B.Consumers'worry about food. C.People's respect for farmer's work. D.People's access to the information of food. 31.What does the text mainly talk about? A.A company. B.A person. C.A farming machine. D.A kind of food.
ry out tasks or activities that the human brain usually handles. Ackerman isn't the only one using Al for songwriting.Some programs generate music for many instruments.Al also is find- ing its way into other arts.Painters,dancers and photographers have found new ways to cooperate with AI algorithms.Ahmed Elgammal runs a computer-science lab that focuses on using Al to influence art."Al is a creative tool that will be accepted as an art form,"he says."It will affect the way art is made,and what art will be.”
evening? W:I'd love to,Mark.But I have to meet my friend Jack at the airport then.He's coming to see me. (Text 2) M:Are these your children in this photo? W:Yes.The oldest one is Tom.He is beside my father.This is Lily,the second oldest.This is Mike,the youngest.My hus- band Rick is behind him. (Text 3) W:Let's skip rope on the playground after lunch.We can get the teams together and two people can jump at a time. M:I'd rather play Find the Flag.I think we have enough people. That's my favourite game.
【答案与解析】 21.C细节题。根据第1段第2句可知,如果升级行程,就可以得 到伦敦眼的观光票,鸟瞰整个伦敦市。由此可知伦敦眼是需要 额外付费的旅游项目。 22.D细节题。根据Tower of London介绍中的第3句可知,在 伦敦塔内还珍藏了御宝。 23.B细节题。根据Buckingham Palace介绍中的最后一句可知, 在白金汉宫门前,游客可以看到延续几个世纪的禁卫军交接 仪式。
【答案与解析】 21.B考查形容词。Wanda Smith一直想成为一名教师,但现实 生活的艰难意味着梦想被推迟。 22.A考查动词。 23.A 考查动词。她是三个孩子的妈妈,还要照顾自己的妈妈。 24.C考查名词。她直接承担起了家庭责任,在得克萨斯州的布伦 汉姆独立学区做校车监督员和看管人。 25.D 考查名词。她这段时间很辛苦,但她没有让梦想破灭。 26.D 考查动词。 27.B 考查名词。她在日程安排中增加了读夜校。 28.C若查动词。九年后,她顺利毕业了。 29.C 考查形容词。她终于成为一名有资格证书的教师了。 30.D 考查名词。她回到了曾经工作过的地方。
1.续写词数应为150左右; 2.请按如下格式在相应位置作答。 Then we drove to our friends'house,made our way to the door with our box and bags,and knocked eagerly. Looking at my mother,I felt proud to be the daughter of this in- credible woman.
W:Yes.I went to California to study. M:Really?How long did you stay there? W:I was there between 2015 and 2017. M:And what did you do after that? W:Then I came back here.I worked for about two years to get some experience. M:That's great!So where is your restaurant?I'm going to eat there,this weekend (Text 10) W:Paul and I met when we were both at university.In fact,we hated each other at first.He was my best friend Sophie's first boyfriend.We were all in the same class at school. His relationship with my friend didn't last long but I didn't start
59.B即使不能捐钱,你可以在你的社交煤体上分享这个帖子,让 它被尽可能多的人看到。 60.D
49.C 50.B “我写信是要告诉你那个装有婴儿衣服的包裹你等不到 了。” 51.B 52.D“我在包裹上找到了你的相关信息,于是我发了几件新的婴 儿衣服给你。” 53.D“我希望这些衣服适合你的孩子。” 54.C“我本想把你先前买的衣服捡起来,但它们到处都是,而且 脏了,沾了油污。” 55.A把那张便条发在推特上后,Caoimhe说:“她太棒了,一个完 完全全的陌生人(而已)!”
【答案】 One possible version: Dear Mr Geller, You can't imagine how overjoyed I am hearing about your plan!I'd like to offer my advice for your reference. As a big fan of Chinese calligraphy myself,I'll recommend it without hesitation because it's a natural combination of beauty, strength,history and technique.In order to learn it well,first, she needs to devote herself to long hours of practice.Second, signing up for a calligraphy course would be a wise choice,which would help her study in a systematic way.Besides,it'd also be beneficial to study and imitate the works of famous calligraphers. I hope you'll find my advice helpful.Best wishes for her
第二节(满分25分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之 构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 "Get out of my house,you rude,unwanted,ugly and stupid child!"Aunt Foully shouted at Justin before closing the front door.Justin looked out at the grass that surrounded his aunt's garden.He sighed as he remembered the list of housework that his evil aunt had planned for him after he got home from school. It was just not fair.If his parents had not died,he would not have to spend his entire life with Aunt Foully.Aunt Foully was a woman y with crazy,curly,orange hair.She had small,black eyes,a big nose and a mouth so wide that you could have fitted a dining plate in it.Worst still,she had a heart so cold that you

3试题)
2试题)
1试题)