首页 普通高等学校招生全国统一考试冲刺预测·金卷答案
  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    17.达尔文的进化论主要包括了共同由来学说和自然选择学说两部分。前者指出地球上所有的生物都是由原始的共同祖先进化而来的,后者则揭示了进化的机制。下列叙述正确的是A.化石为生物来自共同祖先提供了直接证据B.利于个体生存的性状都有利于个体的繁殖C.经过自然选择,显性基因频率常高于隐性基因D.现代进化理论认为进化是个体基因频率的改变18.某同学用卡片模拟杂交实验,卡片在信封中的放置情况如下图,其中信封4中Y的数量待定。已知A、a位于常染色体上,群体中A的基因频率为0.8;B、b位于X染色体非同源区段,群体中X的基因频率为0.6。群体中无配子致死和基因型致死现象。信封1信封2信封3信封4A40张A40张X830张X830张X20张a10张a10张沁20张?张第18题图下列叙述正确的是A从信封1、2中各取1张卡片组合在一起,模拟Aa个体自交产生子代B.信封4模拟的是雄性个体,因Y上无B、b基因,故Y的数量应当是0C.从信封1、3中各取1张卡片组合在一起,可得到概率相等的四种配子D.从信封1、2中各取1张卡片组合在一起,得到纯合子的概率为0.6819.在某坐骨神经上放置两个电极,给予适宜电刺激后测两个电极间的电位差,出现的负波和正波如图所示。实验发现几乎在施加刺激的同时,在生物信号采集仪显示屏上会出现一次快速的电位变化,称为伪迹,其幅度与电刺激强度成正比,但不影响动作电位。下列叙述正确的是A.若增加刺激强度导致坐骨神经的动作电位幅度增大,主要原因是刺激时间不同B.刺激强度达到一定程度后动作电位幅度不再增大,伪迹幅度也不再增大C,负波的幅度明显大于正波的原因可能是不同神经纤维上兴奋传导速率的差异D.图中t~t2电位的变化是因为Na内流,l~t4电位的变化是因为K*外流电位差(mW)10目染色体数正波■核DNA分子数20负波MN细胞类型第19题图第20题图高二生试·第4页(共8页)

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    要生用人打名师导学·选择性考试第一轮总复·生物(3)兴奋在突触处传递比在神经纤维上的选项实验操作预期结果传递速度要慢。原因是兴奋由突触前膜传至剪断背根中央处,刺激背根向中段蛙后突触后膜,需要经历化学信号转换,如递质的分别电刺激背根向肢收缩;刺激背根外周释放、扩散以及对突触后膜作用的过程。中段、外周段段不发生反应【易错提醒】剪断腹根中央处,刺激腹根向中段蛙后(1)静息电位不等于零电位B分别电刺激腹根向肢收缩;刺激腹根外周静息电位时,由于K+外流,使得膜外的阳中段、外周段段不发生反应离子浓度多于阴离子浓度,而膜内的阴离子浓剪断脊神经,分别蛙后肢均不收缩度多于阳离子,表现为外正内负,不是零电位。电刺激背根、腹根(2)神经纤维上兴奋的传导方向:在体内剪断背根、腹根中央蛙后肢收缩与离体情况不同处,电刺激脊神经①离体时,刺激神经纤维上某处,兴奋可【重点归纳】判断反射弧中受损部位的沿神经纤维双向传导。方法②在生物体内,神经纤维上的兴奋只能来(1)判断传出神经是否受损:将电流计连自感受器,并沿反射弧单向传导至效应器,所接在神经纤维上,当神经纤维受到刺激时,若以在生物体内,兴奋在神经纤维上是单向传电流计不发生偏转说明受损部位是神经纤维;导的。若电流计发生偏转说明受损的部位可能是骨例3将青蛙脑破坏保留脊髓,在脊柱下骼肌或突触。部打开脊椎骨,剥离出脊髓一侧的一对脊神经(2)判断骨骼肌是否受损:刺激骨骼肌,若根(包含背根、腹根和由背根腹根合并成的脊骨骼肌不收缩,说明受损的部位是骨骼肌神经,见下图)。已知分别电刺激背根、腹根、(3)判断突触是否受损:刺激骨骼肌,若骨脊神经均可引起蛙同侧后肢发生收缩。若利骼肌收缩,说明骨骼肌正常;然后刺激神经,若用上述实验材料设计实验,以验证背根具有传电流计偏转,但骨骼肌不收缩,则说明受损的入功能,腹根具有传出功能,实验操作和预期部位是突触。结果都正确的一组是背根脊神经脊髓腹根246

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    组别①②①DNA分子,可能引起,攻击使其活性下降引起细胞衰老葡萄糖溶液面萄糖溶液+葡萄糖溶液十葡萄糖溶液(2)乳酸萄糖溶液(填“能”或“不能”)作为神经元的能源物质,原因是实验处理无蓝水酵母菌酵母汁A溶液B溶液_。抑制MCT可降低神经元损伤,依据是实验结果+(3)某兴趣小组发现,人体运动强度与O,的消耗量和血液中乳酸含量也有密切关系(如图2)。注“+”表示有乙醇生成,“-”表示无乙醇生成A级冲液提供酶促反应的适宜pH,以确保酶的活性①人体无氧呼吸时葡萄糖中的能量去向有②在三种不同的运动强度下,请判断肌肉细胞中C0,的产生量与O,的消耗量的关系,并B可选用溴麝香草酚蓝水溶液检测有无乙醇的生成说明理由C.第⑥组的实验处理为葡萄糖溶液+A溶液+B溶液D.①②③组对比可验证利用无细胞的醇母汁可以进行乙醇发酵12.(14分)某学小组用相关装置测定酵母菌细胞呼吸的方式,相关数据测定结果如图所示。请回答下列问题10.某实验小组欲利用核桃幼苗研究氮素形态对根系呼吸速率的影响,在其他条件相同且适宜的(1)在200~300s时间段内,酵母菌的细胞呼吸方式为百精含量/(mgL)情况下,通过调整营养液中NH-N与NO-N的比例,共设置A(100%:0%)、B(75%,此时间段最终产生的物质除酒精25%)、C(50%:50%)、D(25%:75%)、E(0%:100%)5个氮素形态,连续每月测定并统计外,还有一02含量一次。进行素形态处理前对栽培基质浇灌大量清水,最后测定实验结果如图所示。下列(2)在0~100s时间段内,装置中酵母菌(填“能”或酒精含量/52述正确的是“不能”)发生[H与O2结合生成水,判断依据是4。30s后,醇母菌细胞呼吸产生的C0,与酒精的物资的量0350时间(填“相等”或“不相等”),原因是3)将酵母菌置于含有葡萄糖溶液的密闭的锥形瓶中,测得C0的释放量比O的吸收量大1A根细胞进行无氧呼吸消耗水的场所是细胞质基质倍,则有氧呼吸消耗的葡萄糖的量与无氧呼吸消耗的葡萄糖的量的比值为(坑B,只能用单位时间内CO,的释放量表示呼吸速率标号)。C.随着处理时间的延长,核桃幼苗根系呼吸速率逐渐升高A.1:4B.1:3C.1:2D.1:1D.单独施用NH-N的核桃幼苗根系呼吸速率高于单独施用NO-N的(4)某生物兴趣小组在做酵母菌发酵实验时,先通氧,后隔氧,发现产生的酒精量比一直隔氧情况下产生的酒精量多,主要原因是13.(13分)蓝莓果实中富含花色素苷、维生素等,具有抗氧化、抑菌和抑制肿瘤生长等作用。某研究小组为研究蓝莓枝条不同部位的耐低温能力,利用人工模拟低温胁迫的方法得到如下实验第Ⅱ卷(非选择题共40分)结果(注:总呼吸强度用耗氧速率表示)。请回答下列问题二、非选择题(本大题共3小题,共40分。)(1)O2在细胞呼吸中的作用是11.(13分)图1为两种细胞代谢过程的示意图。转运到神经元的乳酸过多会导致其损伤。研究与生物体外燃烧相比,有氧呼吸具有不同的特点,表现在发现,Rhb蛋白能促进丙酮酸进人线粒体氧化分解供能。请回答下列问题:窗白元和↑(写出两点)凤履,-两南煎分一收质细胞(2)该实验必须在黑暗条件下进行,原因是温设m据图可知,1年生茎尖较1年生茎基对低温胁口乳酸含量迫更加敏感,判断依据是酚丽神经元(3)随着温度的降低,蓝莓1年生枝条尖端(茎尖)、1年生枝条基端(茎基)和2年生枝条(茎运动强亚的呼吸速率都会下降,原因是图21)据图1可知,在线粒体内氧化分解的物质有图中的自由基会攻击·12·【24·G3ZC·生物(六)-R-必考-SX)

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    -

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    排便,A正确;神经系统存在分级调节,脊髓中的低级中枢受到大脑中的高级中枢调控,因此感受到便意但能主动抑制排便的过程,B正确;某人受到创伤后导致没有便意,可能是排便反射弧中传入神经受损,使兴奋不能传到大脑皮层产生便意,C正确;成年人出现大便失禁不一定是损伤了大脑中的高级中枢,还可能是脊髓损伤导致的高位截瘫,D错误。3.A解析:S区为运动性语言中枢,损伤后,患者与讲话有关的肌肉和发声器官完全正常,能发出声音,但不能用词语表达思想,A错误;下丘脑是生物的节律中枢,损伤发生在下丘脑时,患者可能出现生物节律失调,B正确;损伤导致上肢不能运动时,可能是大脑皮层的躯体运动中枢受到损伤,此时患者的缩手反射仍可发生,因为缩手反射的低级中枢在脊髓,C正确;排尿的高级中枢在大脑皮层,低级中枢在脊髓,损伤发生在大脑时,患者可能会出现排尿不完全,D正确。【易错点拨】缩手反射、膝跳反射的中枢在脊髓,大脑皮层的躯体运动中枢受到损伤,这些反射仍然可以发生。4.A解析:大脑皮层对肢体运动的支配具有交叉性,右侧肢体偏瘫是由于大脑左侧半球受损引起的,而大多数人的语言中枢位于大脑左半球,所以右侧肢体偏瘫的患者常常伴有失语症,A正确。若患者可以看懂文字,能理解别人说的话,但是不能用语言表达思想,则为运动性失语症;若患者能说话,也能听到别人说话,但是听不懂别人说话的内容,则为听觉性失语症,B错误。健康人大脑皮层的语言中枢,其各功能分区并不是孤立存在的,而是相互有密切的联系,C错误。语言活动是人类特有的,是区别于其他动物的显著特征之一,D错误。【归纳总结】大脑皮层对肢体运动的支配具有交叉性,表现为左右颠倒,上下颠倒。5.D解析:根据题干信息可知,光照能够促进UCA大幅增加,UCA可进入大脑神经细胞内并转化成谷氨酸,A错误;根据分析可知,细胞内的谷氨酸能在海马区释放,可增强动物的短时记忆,可能为感觉性记忆或第一级记忆,B错误;学和记忆是脑的高级功能之一,是指神经系统不断地接受刺激,获得新的行为、惯和积累经验的过程,是条件反射的建立过程,不是由单一脑区控制的,而是由多个脑区和神经通路参与,C错误;根据题干信息可知,抑制谷氨酸的合成会减少谷氨酸在运动皮层以及海马区的神经末梢释放,导致运动学能力以及物体识别记忆能力下降,D正确。6.B解析:神经递质在突触间传递信息,突触可将电信号转变成化学信号再转变成电信号,A正确;5-羟色胺释放的方式是胞吐,从图可知5-羟色胺被回收要通过转运体的作用,是主动运输,B错误;由于SSRI药物能够抑制5-HT转运体的功能,抑制突触前膜对5-HT的回收,使5-HT作用时间延长,兴奋时间延长,所以服用SSRI药物可以缓解抑郁情绪的发生,C正确;积极建立和维系良好敖学笔记

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    者体温升高后甲状限激素分逃量增加呼吸急促和心率加快仅是体液调节的结果热射病患吉多饮纯净水就能维持水盐衡统爱视,照游和远红光照时条件下热管种子不萌发在红光照射下,莴查种子萌发。进究父现,光敏色素通过与P蛋向相百作用,促进P1的水解进而参与莴苣种子萌B.发的调控过意知知香的酒过真接与05基因的后动子结合抑制其转录进而影的清酸A和赤后素的会成最终抑制种于的萌发,下列叙述正确的是北敏色素是一类蛋白质,只分布在分生组织的细胞内R光敏色素吸收红光后可以促进SOS基因的转录CSOS蛋白的积累可促进脱落酸的合成、抑制赤霉素的合成为了延长莴言种子的储藏期,可对其进行一定时间的红光照射通过对某湖泊中的鲫鱼进行调查,绘制了该湖泊鲫鱼年龄的年龄结构和性别比例的模型图,如图所示。下列叙述错误的是A该鲫鱼种群的年龄结构为稳定型B.该鲫鱼种群的雌雄个体数量接近C.该鲫鱼种群的种内竞争可能会逐渐加剧D.该鲫鱼种群的环境容纳量在冬季可能下降不体数个体数2.在党的二十大报告中强调:“积极稳妥推进碳达峰碳中和”。力争2030年前实现碳达峰、2060年前实现碳中和,是以经过深思熟虑作出的重大战略决策,是我们对国际社会的庄严承诺。下列有关叙述错误的是A加强煤炭清洁高效利用是实现碳达峰、碳中和目标的重要途径B.能源转型和清洁能源的利用有利于缓解全球性温室效应问题C,实现碳达峰后,生态系统的碳循环不会明显减慢D.碳循环是指CO2在无机环境和生物群落间的循环过程3.科学家们一直尝试利用发酵技术生产的单细胞蛋白来替代传统肉类,以期开发一条环保、健康、可持续的肉类生产途径。下列相关叙述错误的是A.通过发酵工程可以从微生物细胞中提取单细胞蛋白B.利用发酵技术生产单细胞蛋白所用的菌种通常是单一菌种C.可采用过滤、沉淀等方法将微生物菌体与发酵液分离D.发酵所需的培养基和发酵设备都需要严格灭菌4.下列关于DNA粗提取和PCR、电泳技术,叙述错误的是A.可利用DNA不溶于酒精的特点来提取DNAB.可利用洋葱研磨液离心后的沉淀物来提取DNAC.PCR中通过调节温度来控制DNA双链的解聚D.琼脂糖凝胶电泳鉴定PC℉产物时,需将核酸染料加入琼脂糖溶液中干细胞具有自我更新能力,与组织、器官的发育、再生和修复等密切相关,因而在医学上有广乏的应用。科研人员利用帕金森病模型小鼠进行如图实验,相关叙述错误的是鼠皮肤细胞早期胚②③O核移植胎培养诱导分化移植⊙获取%O胚胎干细胞神经元去核卵母细胞过程①应选择MⅡ期的卵母细胞,且利用了细胞膜的流动性从早期胚胎中获得的胚胎干细胞具有分化为各种组织细胞的潜能【2024言考名校导航金卷·体物学一1第3面址后系】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    不列短文,从每题所给的A、R.C和D四个选项中,选出最佳第二部分阅读理解共两节,满分心分第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)Here are some faThe reatureIse ad1 ouns urA”main thodeeeagrbicooeeceaywhenethi2om1oa心m明mous persons'resolutions.e NGabby Logan,TV presenterResolution:to drink more waterhomethout chek night fI'vedrunk nouhWithbabytrally ca Meditation will help me deal withthoseork on that,as wells deep breathing and getting outin re reguSarah Stirk,TV presenterResolution:to meditate(冥想)morearly.With a positiveattitude,Iuse diaries to help me keep myresoob adw.8AsIirain so hard,Ineed toensure Ialso get enough rest.Ive setan30 pm reminderDesiree Henry,sprinter(短跑运动员)on my phone to slow down.Sometimes I can move really slowly,so I give myself plenty ofResolution:to get quality resttime.At 10 pm,I'll put my phone on airplane mode so I can't be disturbed.I've taken a break from my job as an engineer to become a professional bodybuilder andAlex Davies,bodybuilderResolution:to schedule my time efficientlytrain as a drone pilot.Tve never been busier!But without that 9-to-5 structure,Ineed to be focused.My top trick will be nightly diaries so I can write down my short-termgoals and prepare a to-do list for the next day.21.What do Gabby Logan and Sarah Stirk have in common?A.They both work at a TV station.B.They have the same resolution.C.They are both expecting a baby.D.They need to calm down in study.22.What do we know about Desiree Henry?A.She will have a newborn baby.B.She worked as an engineer once.C.She is now training as a drone pilot.D.She gives herself enough time to rest.23.Who has changed an occupation according to the text?A.Gabby Logan.职业B.Sarah Stirk.C.Desiree Henry.D.Alex Davies.BDiane Henderiks,a former athlete,pursued a career in nutrition to combine her passionsof food,health and physical activity throughout her life."The field of nutrition is so big,"shesays."I found my place in teaching people how to cook and eat well."Attracted by media,specifically television,Henderiks made regular on-air appearancesand served as an editorial contributor for ABC's Good Morning America."From my first local【高三英语第3页(共8页)】·22-03-383C·

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    2022年高考最后一卷(押题卷二)"However,when he watched cooking shows...try"they might howl...as a way to'drive'it away"2热点素材棉袋引发新问题;合租的好处和坏处;冰雪运动some of the food on the shows"可知,Chase是从烹可知,狗嗥叫主要是为了提醒主人异常事情的⊙创新角度阅读第5题考查对画线部分含义的理解饪节目中获得学烹饪的灵感的。故选D。发生或驱赶让它感到有威胁的事物。故选C。回偏好题型阅读第12题考查对人物态度的推断;语法填空考查状语从句和定语从句7,D理解主旨要义题。通读全文可知,患自闭症11.B理解文章结构题。第一段内容引出话留答案速查倍速核对有的放矢仪押题有据的Chase以前对大部分食物都没有胃口,后来在题一狗为什么嗥叫(Introduction);第二段介高考必考题型1-10 CBADC DDABC 11-20 BCDAB FABDG观看烹饪节目时对烹饪产生了兴趣,由此开始了绍长久以来的一个解释一狗觉得疼(Point4卷9考」考查根据材料所提供的信息进行推21-30 BDCAB CDADB31-35 ACDCB他的烹饪旅程。故D项"Chase将对食物的恐惧1);第三段和第四段介绍另一个原因一给同理判断的能力|押题指数★★★★★36.attractive37.in38.which转化为对烹饪的热爱”作标题最佳。伴示警或驱赶有威胁的东西,其中第三段先介39.Having visited 40.curiosity41.as绍狼嗥叫的原因(Sub-point 1),第四段说明狗42.discoveries43.aimlessly 44.is designed【解题导语】本文是记叙文,主题语境是"人与自【解题导语】本文是说明文,主题语境是”人与自和狼在这一方面很相似(Sub-point2);最后一45.to offer我"。患自闭症的Chase不喜欢吃东西,后来在观然”。众所周知,狼会发出长长的响亮的嗥叫,但是段是总结(Conclusion)。⊙详解详析查漏补缺触类旁通看烹饪节目时对烹饪产生了兴趣,由此开始了他的当你的宠物狗在听到汽笛声时发出类似的声音,你D第一部分阅读烹饪旅程。会感到非常震惊。你可能会问:”为什么我的狗会心押题有据4.D推断题。根据第一段中的"his mother Mary对着汽笛叫?"本文将为你揭晓答案。高考高频话题第一节Bailey..Indeed,he hasn't'"可知,Chase的妈妈担8.A理解词汇题。根据画线词前的"it hurts”高考命题注重引导考生培养批判性思维和思辨能力,如2021新高考I卷D篇(人们对情商概念的【解题导语】本文是应用文,主题语境是"人与社会”心患自闭症的他永远无法享受正常的生活,事实"Dogs'hearing is so much more sensitive than误解)。本文探讨了使用棉袋购物是否比使用塑本文提供了两个高中生可参加的写作大赛的信息。上,他确实没有。再根据下文提到的他与知名人ous"可知,以前的解释是汽笛声会让狗觉得疼,1.C理解具体信息题。根据第一个比赛介绍中士一起露面、主持自己的烹饪节目等内容可知,狗的听觉要比人类的灵敏的多,因此那种让人类料袋环保,能够激发考生对生活中常见现象的思Chase的生活超出了他妈妈的预期。考和分析。"You can create an Internet account...and hand感到厌烦的声音对狗来说一定是很痛苦的。故in your work"可知,第一个比赛允许参赛者在线5.C推断题。根据第二段中的"The days when画线词应意为"极痛苦的",A项painful的意思【解题导语】本文是议论文,主题语境是"人与自提交参赛作品。Chase...almost seem like a distant memory"可知,与之相近。然"。现在纽约有一种潮流,人们提着棉袋购物,认2.B理解具体信息题。根据第二个比赛介绍中的以前Chase只吃披萨、鸡肉、炸薯条和巧克力曲9.B推断题。第三段主要介绍了对于狼群来说,为这样更环保。然而,数据显示棉袋实际上造成了"Students can submit works...NOT send previously奇。再结合画线部分前的"Like many autistic嗥叫是为了确定狼群成员的位置或阻止其他动新的问题。published works'"可知,想报名参加该比赛的学生patients'"可知,画线部分表示Chase对大多数食物接近,又或是提醒狼群附近有反常的情况。再【难句分析】hile growing cotton can use pesticides让步状语从句(While..,.consumption)可以提交一首未发表过的诗歌。物没胃口。故选C。根据第四段第一句"Dogs may be alike in this(杀虫剂)and make rivers d女yu吧due to water consumption,3.A推断题。根据第一个比赛介绍中的"ina代易错点拔拨respect'"可知,在这方面,狗和狼非常相似。由此producing lightweight plastic bags uses greenhousehuge variety of categories and styles'"和第二个比赛望文生义一部分考生依据画线部分中的可推知,第三段提及狼是为了说明狗和狼会在相动名词短语作主语介绍中的"their original poetry in any style"smell和taste推测该部分表示食物不好吃,但似的情形下嗥叫。fossil()fuels which can not be changed naturallywhich引导定语从句修饰plastic bags"Students may choose any type'"可知,这两个比赛是忽略了前面的"Like many autistic patients"。10.C理解具体信息题。根据第四段中的"dogsby bacteria into substances (that do not harm the都鼓励创造性写作。6.D理解具体信息题。根据第四段中的may simply want to make sure...is occurring"其中that引导定语从句修饰substances新高考卷·英语押题卷二·答案一7新高考卷·英语押题卷二·答案一8

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    BreakBackspace新课程高三第40期总19081期2022年4月5日星期二ey国内统-刊号CN14-0702/(F)网址http:/ww.xyybs..com配套教学PPT)六)分150分)听第9段材料,回答第14至17题。14.What is the probable relationship betweenthe two speakers?A.Couples.B.Colleagues.C.Neighbors15.Why did the man miss watching the movie?A.He fell sick.B.His eyes hurt.C.He had a sleep.6.What type of show does the public never gettired of?A.Game showsB.Talk shows.C.Situation comedies.7.Which channel is the sitcom on?A.Channel 5.B.Channel 9.C.Channel 11.听第10段材料,回答第18至20题。What do people with FOMO worry about?A.Living a busy life.BMissing out on happy things.

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    33.What is the author's purpose of writing paragraph 2?A.To describe how whales hunt for food.B.To introduce the living habits of whales.C.To analyze why whales are affected by ship noise.D.To explain how whales benefit from the drop in noise.34.What can be Michael's attitude towards the living condition of fish and whales?A.Annoyed.B.Concerned.C.Puzzled.D.Surprised.35.What are the last three paragraphs mainly about?A.Standards of docking feesB.Measures to reduce ocean noiseC.Concern for the increase in noise.D.Future adjustments about pilot programs.第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Being friends with people with dementia()benefits you bothAs the New Year approaches,many people get together with their friends,raise theirglasses,and sing Auld Lang Syne.They ask,"Should old acquaintance()be forgotten,andnever brought to mind ?The answer is obviously "no".What should we do?36However,for manyolder people who have friends with dementia,they may have different responses to the question.And recently,a research has suggested that social interaction is beneficial to people withdementia as well as their friends.Friendship is important for people with dementia.37Besides,some olderpeople with dementia have no family members to take care of them.How friends react can be amatter of life and death for them.38 They may gain knowledge and experience in the interaction with people withdementia.Condition of people with dementia varies a lot and there's no fixed instruction for aninteraction.That means the way people talk to someone with the disease largely depends ontheir experience.39Although medicine now has no cure to offer,it does not mean there is nothing we can do.We ought to do what we can to make life better for older adults.40A line in AuldLang Syne,"we'll take a cup of kindness yet,for auld lang syne",gives us the answer.A.We should keep our friendship as time goes byB.They are part of our community and need our kindness.C.But how can we improve the lives of older people with dementia?

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    W:Do you want to watch a movie tonight?I have a lot of new ones.M:I have to do my homework and then eat dinner with my family.But I can come over after that.W:Great.I have all the recent ones.I just got the new Star Wars movie.We could also watch Frozen II or NeZha.M:Oh,I really wanted to see Ne Zha.It is still hard to find,though.How did you find these new moviesalready?W:I downloaded them for free.M:You shouldn't do that.Filmmakers work very hard on making these movies.Unless we buy them or seethem in theaters,the movie industry can't continue to exist.We need to support the filmmakers.听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 9)W:Good morning,Beautiful Smile Dentistry!How may I help you?M:Good morning,I'd like to schedule a check-up.W:I'd be happy to do that for you.Have you been to Beautiful Smile before?M:Yes,I have.My last check-up was six months ago.W:Great!Can I get your name,please?M:Of course.My name is Steve Cook.W:Thank you,Mr.Cook.Which dentist did you see on your last check-up?M:I'm not sure,really.I'm a bit forgetful.W:That's OK.Let me check your chart.Oh,it's Dr.Lee.He has time next Thursday morning.Is that OK?M:Hmm,that's not good.I've got to work.How about the next day?W:OK.Would you like to suggest a time?M:Does he have anything open in the afternoon?W:Yes.We could fit you in at 2:30 in the afternoon.M:Great.That'll work.W:OK.Thank you for calling,Mr.Cook!We'll see you next week.M:Thank you!Bye-bye!听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 10)W:Welcome to the introduction to the London Tea Trade centre.Now,look at this picture.It's the Lon-don Tea Trade Centre.As you can see,it is on the north bank of the River Thames.It is the center of animportant industry in the everyday life of the British people.Tea is the British national drink.Every man,woman and child over ten years of age,has an average over four cups a day,or some one thousand five hundredcups annually.About 30 percent of the world's export of tea makes its way to London.And Britain is by far thelargest importer of tea in the world.Now in the second picture,you can see how tea is tasted in the Tea Trade Centre before it is sold.Here,different types of tea are tasted by skilled teatasters before they are sold at each week's tea sale.It's amazing tosee them at work!Over a hundred kinds of tea are laid out in a line on a long table.The tasters generally tastetea with milk,since that is how the majority of British people drink their tea.The tasters move down the linewith surprising speed,tasting from a spoon and deciding what is a fair price for each tea.第二节到此结束。现在,你有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。听力部分到此结束。【高一英语·参考答案第3页(共4页)】·22-12-283A·

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    WRITINGOne possible version:September 23 FridaySunnyIII.1.beautiful2.were made 3.truthI was excited to have my first dough figure4.visited5.interesting 6.actuallyclass today.We learnt about the materials and7.himself8.products9.to avoidtools first.To make dough figures,dough,food10.morecolorings,and scissors are needed.Then theteacher taught us how to make a dough tiger.Itwas a little difficult,but I had great fun in thewhole making process.Section B同步练1.completed2.lively3.liveliest岩养淫报社4.completely5.readingEARNINGENGLISH能力提升基础训练九年级山西第5期I.1.its2.forms3.scissors能力提升4.balloons5.international(Unit 5)情景反应1-5 BABCCII.1.paper cutting2.are sent out听力部分.A3.turned into4.slowly rose into5.at a high heatIII.1.ask for help 2.other celebrations3.bamboo4.good wishes5.red paper6.flowers7.new year8.very real9.fire10.life and beautygASelf Check听力材料基础训练A.1.ago2.in3.to01 M:What was the old man doing when you saw4.were5.to6.buthim?7.each8.than9.whatW:He was sleeping on the grass.10.themB.1.began2.more important3.memories4.was taught2 M:What kind of books would you like to choose?5.their6.differentW:Well,I'd like to buy a fairy book for my little7.carefully8.to makesister.9.performance10.traditional®3 W:How is the weather today?M:It is a little cold.You'd better wear gloves第4版READINGwhen you ride to school.4 M:I plan to go on a trip to Japan next month任务型阅读Have you ever been there?W:Not yet,but I heard that it is a clean and1-5 EFCADbeautiful country.5 M:There is a book fair in the park.Would youlike to go with me tomorrow?W:Sure.I want to buy some novels there.

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    41tea.第三节Chinese pe“Mar听下面一篇短文。按照你所听内容的先后顺序将下列图片排序。短文读两遍。()1.How much do you need to pay if you rk in根据材料内容选择最佳答案。times wePreferred Parking after 6 p.m.?get addicB.$30.tea,theA.$20.D.$60.()22.Where should you go if you want to havetea withC.$50.Avideslunch?A.To the parking lot.friendsB.To the Lower Lot.friend16.DC.To the Upper Lot.and te17.19.18D.To the ticket office.20.二、阅读理解(20小题,每小题2分,共40分)()23.What can you do before you visit UniversaldrinStudios Hollywood?阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题。A.Post videos on YouTube.tastnevAB.Wait in lines to buy tickets.Universal Studios Hollywood is a great place toC.Take photos and record your own life.buspend your time while visiting Universal City (LosD.Look at the ride through others'photos.()24.What's the good of booking tickets online?%Angeles),California.If you'd like to learn more aboutthis park,read this article.A.You can save time.This park is divided into two areas:"Upper Lot"andB.You can spend less money."Lower Lot".The Upper Lot hosts most of the rides,C.You don't need to pay for parking.shopping and food stores while the Lower Lot hosts TVD.You don't need to wait in lines for anyshows.ride.Buy your Universal Hollywood tickets online or on the()25.What can we know from the passage?phone before your arrival.This is especially important ifA.General Parking is the closest parking lot.you're visiting from outside the US.This will save yourtime when you arrive at the park.You won't have to wait inB.Universal Studios Hollywood lies in theany line at the ticket offices!USA.Preview (the attractions in the park before yourC.You need to go to the Lower Lot if youvisit.Try previewing each ride on YouTube,or take a lookat the ride through photos from others.Learn from whatwant to go shopping.others see.This can help decide which rides and attractionsD.Parking in Valet Parking for one and a halfwill be the first place to visit.hours costs $45.Universal Studios Hollywood is located at 100 Univer-Bsal City Plaza,Los Angeles,Universal City,CA 91602.There are four parking lots for you to choose from.In 2004,one of Henry's Chinese friends gave him aFront Gate Parking (the closestone):$60 before 5 p.m.UNIVERSAL STUDIOSbox of tea.After that,he began to enjoy the specialtaste and culture of Chinese teaPreferred Parking:$50 before5 p.m.20 after 5 p.m."I enjoyed that box of teaGeneral Parking:$30 before 5 p.m.;$10 aftervery much.I never went back5p.m.;Valet Parking:$25 within two hours;$45 for moreto coffee!”said Henry,anthan two hours.American who is interested in第2页(共6页)【英语·九年级HEN·卷(四)】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    ENGLISH(上接第14版中缝)Well,plaviolf used to be myEARNINGfavorite hobbyBut now I spend学关诉thestENGLISHhebyPdre55ea9(上接第2版)Have you got any other hobbies?ant comprehension questions.M:Um.I guess I enjoy playing.ts'screens at once and gaugemlnecopueganetee第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5erehplynheadditional support.They alsoames and me make new阅读下面短文,从短文后的选项中选项。选项中有两项为多余选项。lessonsfriend Hoy youend muchochildren reach proficiency inW:Well,I'm not interested in computerAcademic conferences are an essential partat I am doing can really makegames.I think there's no sensein spending time playingattending academic conferences is helpfulth it.somethingsrar()with the opportunity to listen to different pohe closure?eerch eto face withmy friends.more great people.There are countless bM:Ilike chrndsconferences.W:Oh,itm cassouEnglish teacher is cominAfter37 If you want to know about thehe closure.class inoue you to someof my friends.(17)before they are even published in journaleading ability.Text 10dents improve their readingHello veryone and welcome toto be.Many researchers will present finour company.My name is Jamespublished at a conference.Brown and Iwork in the HRYour journey to a new place for a coown problems.department.I'm the informationofficer.(18)Now,I'd like to giveher students'needs.you a short introduction to my jobnew place,you may eat new food,visit loxercises more interesting.and also to explain the programfor the day.I'm in charge of alla new language and make some good frieg tests before each class.communications.And I'm also your39 Giving a talk or presentatioParagraph 4 probably mean?guide for the day,so please ask meif you have any questions.As youin front of an audience.And you'll learnControl.D.Change.can see from the program,wehave a tour of the production areascribe the author?with Kim Taylor,our productionResponsible and flexible.manager,then lunch at 12:30.(19)After lunch we have a video to showHumorous and considerate.you at 2:00,then a meeting with John第一节(共15小题;每小题1分,满影White,our marketing manager.Forthis evening we have booked dinnerat 8:00 at the Six Seven,a wonderful阅读下面短文,从每题所给的Arestaurant in the town center.We'llcollection and say,'Oh,thesemeet at your hotel at 7:15 and walk人空白处的最佳选项。Wallace says."The artists putthere.(20)Right,that's all I want tosay.Does anyone have any questions?The tech industry created manyfor the price that they shouldOK,thank you for listening.NowI'm going to hand it over to Kim.So.how they are used by kids,they usuallyhave a good day!My kids 42 iPhones very earlyrecently?本期参考答案husband and I 43 after we got new本期第1-4版1-5AABCB6-10 CBACBlearned the English words on her ow11-15 ABABB16-20 CABCA21-25 BCADB26-30ABBCBwas 44 by simple apps that couldr31-35 DDACDly show?41-45 CBDAC36-40 FAGCDchildren's stories to her.At that time,51-55 BACBD46-50 DABDC57.listed56.whichusually permit her to use iPhone as aerson.59.living58.has droppedThings were good for a few yeaworld.G60.earlier61.undoubtedly62.ins a traditional art piece.63.awas 47 the first time I caught her w65.volunteers64.to enrich

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    本文是新闻报道。一天午夜,一位出租车司机在行驶过程中偶遇需要帮助的老年人并及时伸出了援助之手。21.B。根据下文中的Wells ran outside可知,Wells从家里跑出来寻求帮助。22.A。23.C。24.B。根据文中的Her husband had..out of bed and after20 minutes of..shewas unable to.him off the floor和下一段中的help her husband back into bed可知,Wels的丈夫从床上摔了下来,她试图将他从地板上抬起来,但经过20分钟的努力,最终还是以失败告终。25.D。26.B。根据文中的Wells ran outside to see if any of her neighbors were still up but couldnot see any lights on in the nearby.可知,Wels跑到外面,想看看是否还有没睡觉的邻居,但她没看到附近邻居家里的灯亮着。27.D。根据文中的She was about to.an ambulance when she saw..coming down her road和上文中的He was about to pick up a customer in Salwayash around midnight when Lynda Wellscame...out of her house可知,Nells正要叫救护车,突然看到一辆车的车灯向她靠近。28.B。根据上文中的Her husband had.out of bed和文中的She asked Good if he wouldcome inside and ..her,to which he agreed,and together they were able to help her husband backinto bed可知,Nells问Good是否愿意进家里帮她,Good同意了,他们一起帮助Wells的丈夫回到床上。29.A。30.A。根据文中的Wells did not.have time to ask the driver for his name before theywent their.ways可知,Nells甚至没来得及问一下司机的名字,就与司机分道扬镳了。31.C。根据最后一段中的I was able to connect with him on Facebook可知,通过社交媒体,Wells与Good取得了联系。32.A。33.D。根据文中的I am so.that Good just happened to be driving down the road atthat.moment可知,Wells说:“我太幸运了,Good恰好在那一刻开车经过这里。”34.C。根据下文中的come inside and help me可知,Good心地善良,他进家帮助了Wells夫妇。35.C。根据下文中的I was able to connect with him on Facebook so I could take him a gift tosay thank you可知,Nells很开心自己能够在Facebook上与Good取得联系,这样她就可以给他送礼物表示感谢了。第二节主题语境:人与社会一一文化本文是新闻报道。新西兰两位高中生荣获2022“新西兰汉语周”青少年大使称号。36.being。考查动词-ing形式。设空处作for的宾语,应用动词-ing形式,故填being。37.celebration。考查名词。根据设空处前的a可知,应用名词,表示“庆祝活动”,故填celebration。38.held。考查动词-ed形式。设空处与from September25 to October1一起作后置定语,修饰a.and culture,且hold与a...and culture之间为逻辑上的动宾关系,应用动词-ed形式,故填held。39.were offered。考查一般过去时的被动语态。根据语境可知,设空处所在句描述的是发生在过去的事情,且Joshua and Wil训iam与ofer之间为被动关系,应用被动语态,故填were offered。40.impressive。.考查形容词。设空处作定语,修饰performances and results,.表示“令人印象深刻的”,故填impressive。41.of。考查固定搭配。pay off为固定搭配,表示“得到回报”,故填off。42.what。考查连接词。设空处引导的句子作of的宾语,且设空处在从句中作had

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    34.What can we learn from the passage?第二节阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思A.The documentary Top Land is more popular than On完整。每空限填一词。the Road.四A mouse saw a bucket (of corn.There was a small hole in the阅B.The couple went to the Amazon rainforest to avoidbucket.The mouse was hungry,so he got into the bucket through the holeCOVID-19.and ate much cornC.The couple seldom attended international meetings onBut he failed ta6 leave the bucket because his belly (waseducationIt wasn't the first time that they had visited the Amazontoo big.The mouse started crying.A rabbit passed by and asked why.The理解mouse said,"I got into the bucket through the hole.Now I can't go outrainforest.35.What's the purpose of the passage?填because my belly is big”“Wait your belly becomes smal,”said theA.To explain why the Chinese couple took the trip.rabbit and then she left.The mouse fell asleep in the bucket.The next morning.his bellyB.To advise people to take a round-the-world trip.was small.But he was hungry again.He forgot everything and ate moreTo introduce the couple and the documentary Topcorn.Ag a result,he couldn't leave the bucket again.At that moment,Land.D.To look for people who want to take a trip with the_cat found the mouse and ate him.When the rabbit learned aboutthat,she shook her head and said,“Greed(贪婪)is the cause of manycouple.nisfortunes(不幸).”A:Hi,Joe.I love your photos of polar bears.(71)The word comes from Greek with"phil'meaning"a lover of and"math"meaningWhere did you take themHumans are all philomaths to some degree..We want to understand五B:I took them in the Arctic(北极地区)A:Wow that's amazing When did you go there?阅the world Our brains give us the ability to learn throughout our livesThough many people love learning.there are plenty who can't standB:(72)I went there three years agoMy father took meit.Lots of people remember their school days as being boring or even补there arwe stayed there for about half a month.It was really excitingpointless.Scientists have suggested that if an idea is boring,itA:(73)Why do you like the Arctic so much驛becomes harder to connect old ideas with new ideas together.ThisB:I like the Arctic because I think it's the cleanest place in the world.Andnegative(消极的)experience of education at school may lead to peopleavoiding learning opportunities in later life.So.don't let a bad educational experience prevent you learning something对Aouyou oen see polar bears thereB:Yes,we could.Polar bears are the most active between March and Maynew.Evolution(进化)hasmmC(内s的)phitomath.4长elong eamers and try to discoveroWe went there in April and could often see themA.Why is this?A:Sounds great.I wish I could go there one day.B We're interested in eveB:I plan to start my next journey to the Arctic with my father next yearC.Who knows whatwe can achieve?Would vou like to ioin us?D.It means a person who loves to study.A:(75)Yes,I'd like toI need to makeE.Therefore,we will lose interest and get less informationpreparations nowhson was on the vway.Kelly couldn't 41 to race on the假如你是王丽,你的英国笔友Toy最近在交友方面遇三六到一些困惑。不久前,他发来邮件向你寻求帮助。请你给他回一封邮件。词数不少于100(开头和结尾已给出,不计入总词数)。完形填空aDear Wang Li,面have a good friend at school.He is active.And he is friendly and helpfuI knowy that'sto everyone.I'm proud of being friends with him.However,my parents51said "Rut it sounde likews for vour teamKelly thedon't allow me to play with him because he isn't good at study.They askd being the fastessheared moreabout theme to make friends with"good kids".In their eyes,"good kids"are thoseked them to play a gangot the ball and53passed it to Kelly.Then Kelly kieked it hard towardsstudents with high scores.This troubles me deeply.Should I listen to themhecan beYours,Thankswe pullgTonyre rightthaSesaidC41.A.agreeB.expectC.waitD.standD 42.A.usB.herC.himD.themC43.A.coachB.managerC.runnerD.leaderDear Tony,B44.A.busyB.silent.awakeD.healthy六I'm sorry to hear that you have trouble.I'm glad to helpA 45.A.alwaysB hardlvC.sometimesD.neveryou.B46.A.callB.beatC.inviteD.believeB47.A.tiredB.nervousC.happyD.surprisedD 48.A.talk back toB.look back atC.keep away fromD.catch up with面D49.A.disappearedB.attendedC.competedD.laughedC 50.A.imagineB.discoverC.explainD.predictA 51.A.disappointingB.meaninglessC.interestingD.understandingI hope everything will go well with you soon.B.52.A.ballB.teamC.gameD.practiceYours,A53.A.quicklyB.widelyC.luckilyD.clearlyWang LiC.54.A.checkedB.sharedC.scoredD.reportedD.55.A.unlessgB.althoughC.untilD.ifexceawful写作指导:四boy named第一节六本篇作要求同学们写一封邮件,写作重点是解答Before the Christmas holiday I reaa story The Litlest Angel to theToy的困惑,并为他提出一些合理的建议。阅读短文,从class.This ltle angel had in heaven.He语篇©主题:人与社会之社会服务与人际沟通方框中选择适his happy time i⊙子主题:良好的人际关系与社会交往当的词并用其the past.show-and-tell time the next day,David sat in front of©主要时态:一般现在时回主要人称:第一人称正确形式填空,the class with a box."This is my first tooth,"he explained."This is.."He⊙行文布局:空使短文通顺、afraiwhen go表意思完整。每take so that I can always remember you"Knowing th box①分析原因I think your parents do that because they want you to空限填一词,or te dayeparnice and ten pcedget higher scores in tests by making friends with the topWhen the holiday was over.all the students returned to school每词限用一次。except He上students.I have neveremember the"little angel".and his box full of love forever.3

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    听第7段材料,回答第8至10题。8.What is the woman doing?A.Teaching the baking skills.B.Giving opinions.C.Picking cookies..What oes the womn probably think of the ch cke?A.It's too sweet.B.It's very soft.10.What do we know about the last cookie?C.It's very dryA.The speakers made it.B.The man bought it from a store.余黑。如需改C.The woman got it as a Christmas gift.写在本试卷上听第8段材料,回答第11至13题。11.What is the probable relationship between the speakers?A.Brother and sister.B.Shop owner and customer.C.Former neighbors.12.What has been built in place of the video store?答案转涂到A.A parking lot.B.A cinema.13.Who did the speakers saw in the end?C.A shopping mall.A.A video store owner.B.Mr.Otto.最佳选项。听第9段材料,回答第14至17题。C.The theater manager遍。14.How did the man plan to go to werk today?A.By bike.(B.On foot.C.By car.15.How long was the man late?A.30 minutes.B.45 minutes.C.75 minutes.16.Why was the man extra late?v.bA.He started out lateB.He walked very slowly.C.He was waiting a long time for help17.What does the woman plan to do?A.Ask the man's mother for advice.B.Get the other group members to come laterC.Tell the man the meeting time much earlier next time.听第10段材料,回答第18至20题。18.Why should the dirt be loose?A.To fill the pot more.B.To let the seed spread.选C.To let more sun inHawa53-boo od n19.How does the speaker measure the water?A.By checking the pot.B.By using her fingerC.By counting up.20.What is the talk about?oA.Protecting a tree.B.Growing a plant.C.Finding some apples.【2023高考名校导航冲刺金卷·英语(一)第2页(共8页)】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    39.F。根据本空前的You can edit your video.To learn how to edit,I just took online courseson how to use particular editing programs及本空后的Use attractive titles and create a colourfulthumbnail for your video可知,本空内容应与“编辑视频”相关,且在文中起承上启下的作用,F项符合语境。F项中的Once you've edited your video承接本空前的内容,it's all aboutgetting it seen by people呼应本空后的attractive titles和a colourful thumbnail。40.D。根据本空前的every YouTuber will receive a negative or unpleasant comment.Pleaseremember,this is not a reflection of your hard work及本空后的Ignore the negativity and justfocus on the positive comments you receive可知,本空内容应讲述不要因为负面的评论就质疑你的视频,故D项符合语境。语言知识运用第一节主题语境:人与自我一一做人与做事本文是记叙文。文章讲述了护士Jennifer Smith帮助一名空巢老年患者照顾他的宠物狗的故事。41.C。根据文章首句中的an early morning phone call及下文中的‘Boomer is in an animalshelter!'和Iwill.Boomer and take care of him for you可知,Burley很担心他的宠物狗Boomer。42.A。文章首句It was right after Thanksgiving that nurse Jennifer Smith got an early morningphone call from John Burley,one of her patients提示本空选择calling。43.D。根据上文中Burley一大早给Smith打电话的行为及下文中的The60-year-old lived.with Boomer可知,小狗Boomer对主人Burley来说非常重要,world符合语境。44.A。下文中的Iwil.Boomer and take care of him for you及so when he was hospitalized forlung problems,,he had no one to take care of his dog说明Burley想让护士Smith帮他照顾宠物狗,故选take care of。45.C。根据本句中的take care of him for you及下文中Smith寻找小狗Boomer的行为可知,Smith答应Burley自己会找到Boomer,并照顾它。46.A。根据下文中的Most of his family lives in Arkansas,so when he was hospitalized for lungproblems,he had no one to take care of his dog可知,60岁的Burley和宠物狗Boomer独自生活在一起,故选alone。47.D。根据上文中Burley给Smith打电话请求她帮忙照顾小狗的行为及Most of his familylives in Arkansas,so when he was hospitalized for lung problems,he had no one to take care ofhis dog可知,只有Smith可以帮助Burley照顾Boomer,except符合语境。48.c。根据上文的描述可知,小狗Boomer对主人Burley来说很重要。结合本句中的showingoff pictures of his dog可知,Burley经常谈论自己的小狗Boomer,talk about符合语境49.B。根据上文的描述及下文中Smith寻找小狗Boomer的行为和Right now the focus is onBurley getting.and taking Boomer home one day可知,Smith会帮助Burley照顾小狗,等他身体康复后,将它还给他。也就是说,她不会让他们分开的。50.B。上文中的‘Boomer is in an animal shelter!'和下文中的nearby animal shelters提示本空选择shelter。5l.D。本段描述Smith寻找Boomer的过程。根据上文中的Burley didn't know which.Boomerwas in及下文中的she called the Rome Humane Society可知,Smith查询了附近的动物收容所。设空处所填的词应该与“查询”具有相同或相近的含义,故选looked up。52.A。根据上文的描述可知,Smith乐意帮助Burley照顾小狗。结合下文中的She took an earlylunch the next day and drove to the shelter可知,Smith打听到Boomer的下落时感到很高兴。设空处所填的词应该与“高兴”具有相同或相近的含义,故选happy。

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    4.照顾老人是善举。last down fast miss ticketIt'sgood to look after the old people.5.如果你不把车停在停车场,你将会得到一张停错4.The training usually lastsfor two years地点的罚单。5.Mr.Cook is getting old and can't walk veryIf you don't park your car in the parking lot,youfastwill get a ticketfor parking inthe wrong placegⅡ.根据图片提示,用适当的介词或短语介词填空。祈使句Part©例句周STOREMain Street1.Go to bed.去睡觉。2.Don't open the door..别开门。3.Be patient..耐心些。4.Don't be afraid.别怕。Central AvenueANK5.Let me in.让我进去。6.Don't let the dogs bark.不要让那些狗叫。1.The library is across from the school.7.No photos.禁止拍照。2.The train station is onCentral Avenue.◎笔记SOUG STORE祈使句用来表示请求、命令、建议等。句子通常不带主语,谓语动词用原形,朗读时用降调。祈使句的基本结构如下:CHOOLRESTAURANT「类型句型结构Central Avenue肯定句:行为动词原形(+其他).Do型否定句:Do+行为动词原形+其他)Be型情定句:Be+表语(+其他).否定句:Don't+be+表语(+其他).3.The supermarket is_between the post office肯定句:Let+宾语+动词原形+其他)and the movie theater.否定句:①Don'tlet+宾语+动词4.The bank is onthe corner of SecondLet型原形(+其他),②Let+宾语+not+动词原Street and Central Avenue.形+其他).No型No+名词/动词-ing.g5.The store is next to the police station.◎同步练翻译下列句子。Ⅲ,按要求完成下列句子,每空一词。1.把窗户关上。1.You can't eat in class..(改为祈使句)Close the window.Don't eat in class.2.不要迟到。2.There is a post office on Renmin Road..(改为Don't be late.一般疑问句)3.咱们回家吧!Is there a post office on Renmin Road?Let's go home!3.You must keep quiet..(改为祈使句)4.禁止垂钓!Be quiet⑧No fishing!◎基础训练I.从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空。4.How can I get to the bank?(改为同义句)last down fast miss ticketWhich is the way to the bank?5.The zoo is9 kilometers away from here.(对画1.Everyone says the movie is interesting.I don't线部分提问)want to miss it.How far is the zoo from here?2.Walk downthe road and you willsee the post office on your right.3.Give me twoticketsto Beijing,please.3

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    people in the market,and learning more about their customs.wore openiPalace Museum's collections 63(open)in the Macao Special AdministrativeWe learned to slow down.When we were allowed to 57,we took aRegion (SAR).road trip through the country to see something else.We did not care about our(name)"Auspicious Beginning:Spring Festival Traditions in thetravel bucket 58 anymore-we were 59,and we wanted to enjoyForbidden City,"the exhibition features over 10(value item fUganda's unique nature and its people.In the end,our Uganda trip was not aboututensils,paintings,clothing and musical instrument to display traditional Springthe places that we saw,but the people that we met.It was travel for 60 vsFestival ritualsinclude)family reunions.tea feastswellsightseeing.recreational activities such as ice-skating games,fireworks and Chinese operas.241.A.recommendedB.choseC.predictedD.informedLeong Wai Man,director of the Cultural Affairs Bureau of the Macao SARA42.A.blessingB.barrierC.limitationD.balancegovemment,said she hoped the audience candeep)understand traditional43.A.complicatedB.mysteriousC.crowdedD.coldChinese culture6w风尔袖等4.A.doubtfulB.wonderfulC.scaryD.imaginaryA large number of visitors 68 (pay)a visit to the exhibition so far,6945.A.senseB.sightC.controlD.directiondemonstrates local people's enthusiasm for traditional Chinese culture.There is no月46.A.severelyB.permanentlyC.partlyD.deliberatelydoubt7more and more people will love Chinese culture in the future.47.A.discoveredB.failedC.continuedD.managed第四部分写作(共两节,满分35分)B48.A.spotB.accidentC.countryD.park第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)C49.A.curiousB.happyC.shockedD.creative假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以A50.A.cleanedB.curedC.sweptD.repaired下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个C51.A.fortunateB.gratefulC.readyD.relieved单词的增加、删除或修改度A52.A.operationB.dressingC.pressureD.recovery增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。C.permittedD.taught删除:把多余的词用斜线(八)划掉。A53.A.askedB.forbiddenB54.A.occasional修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。B.dailyC.riskyD.awful注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;力55.A.put offB.carried onC.insisted onD.ended up2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Ad56.A.chattingB.arguingC.bargainingD.meetingI spent an unforgettable time in last weekend.My mother had to go to theC57.A.exerciseB.wanderC.leaveD.escapehospital to take care of my grandmother who falls ill and received an operation.A58.A.guideB.listC.approachD.memoryHowever,my mother asked me to stay at home and look after my brother,whichC.allergicD.alivewas only three years old.I had to keep my eyes fix hime doingmyhe号月59.A.awakeB.sensitive60.A.experimentB.explanationC.experienceD.reflectionhomework.Then I did all I could please him by singing sweet songs and telling第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)amusing story.Five hours passed by before his mom came back.I breathed a sigh阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。amusedmtour00of relief.This turned up to be a special experience.Now I know that being aLast Friday,61exhibition of artifacts(古器物)associated with Springmother of two is not so easily as I thought.Festival traditions andceremony)of the Qing royal family from theeasy英语试题第13页(共14页)英语试题第12页(共14页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    Try not to raise your voice at them.These will be times when you disagree with yourparents.It is okay to try to help them understand your point of view.However,raising yourvoice is never a great idea,as it will leave your parents fecling hurt.Be open with them.As children,we tend to share cvery detail of our Jives with ourparents,but as we grow up,we filter out certain things from them.Try to be as honest aspossible and let them take part in the most important aspects of your life.10A.Lend a hand with houschold chores.B.Call them every day.C.Let them know you want them to be a part of your life.7D.If the gap is too big,you will become a stranger.E.It is also the one that gocs through several transformations(),good or bad.F.Parents often feel lonely once kids go away to college.G.Accept the generation gap between you and them.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When I was about nine or ten years old,I began to notice that I couldn't read well and Icouldn't do simple math problems.I got 41 and I couldn't keep up with the expectationsof the class.My parents noticed that something was 42,and I was taken to some peoplewho eventually43 me with Dyslexia(失读症),ADHD(多动症),and other big words thatI didn't know.One day my mom told me that I was going to look at some schools and Ienrolled at this private school-Greenwood.Now five years later I know that my family and I made the-44 choice.I feel that lhave gained many skills.I would be lost if I were 45 in public school.Greenwood offe:s aunique opportunity that we are all 46 to have in our lives.I have 47 here.This has been my second home for so long,and saying good bye isgoing to be one of the 48 things that I have had to do,but I 49 to.50 I amexcited to be here about to continue my journey,I am also sad;this has truly been a lifcchanging experience that I will never 51..Finally,I just want to say to everybody:Life at Grcenwood is by no means 52.Thereis no way that it can 53,and that's what makes it special.We arc onc big family,and likeall families we don't always 54,and we don't always think that some things are fair.Butin the end we are there for each other,and that's what 55英存试题(一中版)第9页(共12顶)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Micah,a 17-year-old with special needs,was last seen at the family's River Oaks apart-ment in Westheimer,Houston on December 10.His mother Kate told her son,"You have todo your housework..You have to get along with your siblings(兄弟姐妹).”Micah then wentout for a walk at around 10 pm,and then disappeared.8Within 15 minutes,Kate and her husband started looking for Micah.They lookedthrough both ways and across the street.Micah left his phone;he left his shoes;he left in ex-actly what he was wearing-black basketball shorts and a navy T-shirt.bnsAlerted to his disappearance,family,friends,and the whole community began searchingcrazily for the teen.Kate and Brandon,Micah's father,and Micah's four siblings postedsigns,looked for clues on surveillance (videos,and checked his online gaming chatro-oms for information.Houston Police Department,Texas Center for the Missing,Texas EquuSearch,and plen-ty of people online shared the post and called nearby businesses,hospitals,and shelters,all学hoping to find Micah,who had multiple learning disabilities.What worried Kate was that Micah could have easily gotten lost since he was still unfa-等miliar with the area.The family was fairly new to Houston,having just moved from TexasCity in June so Kate could be closer to her cancer treatments.&About three weeks into the search,Kate received a photo and a text that gave her hope.The picture showed a young man on the street,holding up a sign and asking for food.HKate said,"Someone on the neighborhood app had been following our posts,and he justtexted me.He was not sure that's him,but I was!That's my son!"烟Following the information,Kate and Brandon immediately rushed to the area,which wasjust five miles away in southeast Houston.There they miraculously found Micah,safe and吟sound.》注意:霄1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。It turned out that on the day when Micah disappeared,a homeless couple took him in.After three weeks away,Micah was just happy to be back home.【高一英语第10页(共10页)】·23-404A·

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    湘豫名校联考2023年5月高三第三次模拟考试英语参考答案题序235678910答案CABCACBA题序11121314151617181920答案ABAAA题序212223242526272830答案ACDDBD题序31323435383940答案ADDBGA←B题序41424344454647484950答案DCA力cDADB题序51525354555657585960答案ABDACDABB第一部分听力(共两节,满分30分)1-5 CABCC 6-10 ACCBA 11-15 ABCAC 16-20 BCAAB第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)A【文章大意】本文是一篇应用文。文章主要介绍了由密歇根州立大学推广的4-H青年发展协调项目招聘“精明理财青年大使”的通知。21.A【解析】细节理解题。根据About中“Youth from across Michigan can become financial leaders by applyingto be a4-H Money Smart Youth Ambassador.”以及How to Join中“This program is open to all Michigan youthaging12-19.”可知,这项活动是针对密歇根地区青少年的活动。22.C【解析】细节理解题。根据Ambassador Expectations中“Be present at all virtual meetings as scheduled..”可知,青少年理财大使需要参加虚拟会议。23.B【解析】推理判断题。根据Games中“Have fun learning what it takes to grow your money with these gamescreated by our Money Smart Youth Ambassadors.”可知,文中推荐游戏的目的是帮助申请项目的青少年在娱乐中需要了解什么才能积累钱。B【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者作为年轻一代的美国华裔在做中国菜时遇到的困难,以及由两代人一起开通的美食博客“The Woks of Life”的诞生。24.B【解析】推理判断题。根据第二段内容可知,作者只会照着食谱做饭,但当时找不到英文版的中国菜谱,因此这是作者不会做中国菜的部分原因。英语参考答案-1

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    W:What about other things?end.this can help prevy taking risks thatM:The laundry room and dryers are over there.result in major negative results.W:OK.Here is $400 for the rent.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本(Text 9)适合孩子们阅读的书。W:Hello.I'm Ava.Where are you from,Ben?21.C【解析】细节理解题。根据Wonders of theM:I'm from Norway and I've just moved here.World部分中的“Thisnique...around the world's mostW:Are you good at winter sports then?spectacular sights”可知,这本书是有关世界著名景点的,故M:Yeah,I love winter sports very much,such as skiing,选C项snowboarding and ice diving.But I also like swimming.What22.A【解析】细节理解题。文章第一太书的介绍最后do you do in your free time?-句的“This unique,beautifully illustrated”和文章第三本书W:Well,running used to be my favorite hobby.But now的介绍第一句的including red tex1and训ustrations”说明这I spend most of my spare time in the acting club I joined last两本书都有插图,故选A项。year and I really love the theater-I really want to be an23.Λ【解析】推理判断题。根据文章第一本书的介绍actress one day.Have you got any other hobbies?可知,此书介绍了世界上一些古代定筑和文明历史等内容M:Playing online computer games.I feel quite relaxed让读者从视觉上游览世界奇观,由此可知这本书可以增长when playing the games.Do you spend much time online?读者的知识、故选A项。W:Well,I'm not interested in computer games.I think置语篇导读筹本文是一篇夹叙夹议文。作者是一位动物it's bad for our eyes to play computer games for a long time.学家,也是哥斯达黎加塔拉受卡旧港树懒保护基金会的执行I do prefer chatting face to face with my friends.董亨.他一直致力于树湖的研究。M:I like chatting with friends too.24.B【解析》细节理解题。文章第一段第二句提到W:Oh.Our Chinese teacher is coming.After class I'll作者正在为世界上最慢的哺乳动物配备数据记录背包,其目show you around the school.的是更好地了解树懒的行为。故选B项。(Text 10)25.D双解析】推理判断题。文章第二段最后一句提Whether you lack confidence in one specific area or到,2017年作者成立了树懒保护基金会,因此可知这个基金struggle to feel confident about anything,these confidence会已经有五年以上的历史了.故选D项。tips can help.Firstly,comare yourself to others appropriately.26.C【解析】推理判断题。文章第三段第三向提到,Making comparisons is natural.But it may even have the这只树懒在建筑围栏顶部保持衡是试图躲避两头公牛,故opposite effect.A study found a direct link between envy and选C项。the way you feel about yourself.Specifically,researchers27.A【解析】推理判断题。文章最后一段第三句提noted that when people compared themselves to others,they到,作者可以利用树懒的粪便作为该地区树横数量和位置的experienced envy.The more envy they had,the worse theyfel Secondly,practice positive self-talk.Negative self-talk标志,并最终确定物种的递界、种群下降的速度以及哪些保alimit your abilities and lessen your confidence.Optimiste护措施有效。由此可知,研究树做的亮便是非常有意义的,故选A项。self-talk,on the cther hand,can help improve sclf-compassion,overcome self doubt,and take on new challenges.Here is an【语篇导读】本文是一篇说明文。DroneSeed是-家西摊example to challenge pessimistic self-talk:"I can't handle图无人机开发商数据台,但是它在森林恢复的方面做出了不少贡献。his”becomes“I can do this'”,At last,,face your fears..Pracnec facing some of your fears and you may find a little28.C【解析】细节理解题。根据文章第三段内容可知.DronSeed是关国联邦航空局批准的唯一一家在野火后self-doubt can belp improve your performance.Tell yourself使用重型无人机重断迪林的企业,故选C项。that it's just an experiment.Being a little anxious or making a9.D【解析】推里判所题、文辛第五段最后一白Jayfew mistakes isn't as bad as you think.And each time youZaem现到Drond评估了共重折造林所需付出的务力.move forward,you gain more confidence in yourself.In the通过度市场找到了一个成功的模式并改变了上地所有者的22

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    高二英语试卷参考答案听力部分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。停顿00'10”现在是听力试音时间。M:Hello.International Friends Club.Can I help you?W:Oh,hello.I read about your club in the paper today and I thought I'd phone to find out abit more.M:Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries.It'squite a new club-we have about 50 members at the moment,but we are growing all thetime.W:That sounds interesting.I'm British actually,and I came to Washington about threemonths ago.I'm looking for ways to meet people.Er,what kinds of events do you organize?M:Well,we have social get-togethers,and sports events,and we also have language evenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M:Yes.Every day except Thursday we have a language evening.People can come and prac-tice their languages-you know,over a drink or something.We have different languageson different evenings.Monday-Spanish;Tuesday-Italian;Wednesday-German;andFriday-French.On Thursday we usually have a meal in a restaurant for anyone whowants to come.W:Well,that sounds great.I really need to practice my French.M:OK.Well,if you can just give me your name and address,I'll send you the form and somemore information.If you join now,you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始。停顿00'10”请看听力部分第一节。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。停顿00'02”【高二英语·参考答案第1页(共5页)】·23-466B·

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    焦作市普通高中2022一2023学年(下)高二年级期末考试英语·答案听力原文Text 1W:I hope you can have a picnic with us this Saturday.M:This Saturday?I really want to go,but my sister is in hospital,so I'll babysit her little daughter.Text 2M:Mum,can I watch the live broadcast of the football match?W:Sorry,dear!10 pm is too late for a boy of your age to stay up.You can watch the replay of the match at 9 am or 7 pmtomorrow.Text 3W:James,what are you doing in this picture?Is it a lesson?M:No,it isn't.We couldn't go to the playground because it rained that day.We played in the classroom after lunch.Text 4M:I'm getting hungry.W:We've got some cakes in the fridge if you want.They're strawberry-flavored.M:I was thinking of having some chips,but now you've changed my mind.I want fresh strawberries.Text 5W:So how is your French class going,Adam?M:Well,not bad.Its vocabulary is similar to Spanish.But the pronunciation is a bit difficult.W:How about the grammar?M:I'm fine with it because its grammatical rules are similar to those of Spanish.Text 6M:Could you translate the whole brochure into Spanish?We have customers worldwide,you know,especially those fromLatin countries.W:No problem.What about other languages,like Japanese,Chinese or German?M:Of course,we need to translate it into these languages too,because we also have some customers from thosecountries.So when could we get the print?We need them before the end of July.W:Roughly,it'll take three weeks,so they will definitely be ready before the deadline.M:Great.Text 7M:Rise and shine!It's time to get to work.W:What?It's four o'clock in the morning.The sun isn't even up yet.M:You live on a farm now.We have a lot of things to do before sunup and we need to start doing them nowW:I'll milk the cows later.Let me sleep for another hour.M:All right,you can milk the cows a little later,but we have to feed the animals now.We also have to clean out thestalls before we start repairs on the fences.—1

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    哪心高一期末考试质量监测听第6段材料,回答第6,7题。英语6.What is the woman complaining about?A.The hotel service.B.The man's words.C.The bedroom light.1293注意事项:A 7.what is the woman's room number?.A.1203.B.1230.听第7段材料,回答第89题。C.1023.1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂8,How old is Mary's@othe火手级黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在A.45 years old.B.50 years old.C.55 years old.答题卡上。写在本试卷上无效。9.What will the man d做些茅系地骨3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。A.Buy a cake,.头居格B.Cook some dishes.听第8段材料,回答第10至12题。C.Buy Chinese dishes第一部分听力(共两节,满分30分)Who are the speakers mainly talking abou?Their student.做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转B.Their lawyer.C.Their daughter.涂到答题卡上。11.Where is Jenny probably studying now?小A.In a university.大C.In a high school第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)B.In a primary school听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选12.What does the man do?敏A.A scientist.B.A doctor.C.A teacher项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读听第9段材料,回答第13至16题」一遍。N3.What happens to Daniel?例:How much is the shirt?A.He gets up late.A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.B.He forgets to visit David.答案是C。Which eity hs the visited before?C.He has lost his alarm clock.A.Hangzhou.B.Beijing.C.Shanghai.what day is i od?A.Friday.B.Saturday.C.Sunday.What did Paul do this moingA.He attended a meeting.C冷DpohA.On the bus.B.He had a history lesson.B.At Daniel's house.C.He had a chemistry lesson.C.On the way to the bus stop.Y大3,What is Jerry going to do next216.What does the woman remind Daniel to do?A.Make a shopping list.B.Catch the bus.C.Share bread with DavidA.Have breakfast.B.Buy the woman some (eggs.听第10段材料,回答第17至20题。C.Go shopping with the woman.4.Who will the woman give some flowers to?乃Whr the theC.The monkeysB.The pandas.A.Mr Watson.B.The man speaker.C.Mrs Jones.A.The tigers.5What is the probable relationship between the speakers?18.How do the Siberian tigers cool off?C.By drinking iced milkB.Teacher and student.C.Co-workersA.By taking a shower.B.By using electric fans.A.Father and daughter.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)19.What does Bamo enjoy?C.Delicious snacks.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B,C三个选项A.A shower.B.Iced watermelons.中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各2.When dthe mky probb go fordeC.In the morning.小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍,A.In the evening.B.In the afternoon..23-5·23-523A·【高一英语第2页(共10页】【高一英语第1页(共10页)】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    Human historyHuman history at Biscayne begins more than 10,000 years ago.Scientists say evidence of the area's earliestpeople is mostly underwater now and learn about these people by examining the hills of shells they left behind.Asthe population grew,it divided into separate cultures.The groups began making pottery and created trade networks.These Native Americans are called the Tequesta.The Tequesta depended on the rich food source of the sea tosurvive.They were not centered on farming and had more time than other natives for art and religion.The reefs andrough waters made it difficult for early explorers resulting in more than 50 shipwrecks.Scuba divers today canexplore six of them.Exploring the parkMany visitors to Biscayne National Park choose to explore underwater.Guides lead snorkeling and scubadiving trips.At Boca Chita Key,visitors can explore a lighthouse,a symbol of Biscayne National Park built in the1930s.But visitors to Biscayne National Park probably are not there to see skyscrapers and city lights.The beautyin Biscayne is quiet waters,rustling mangroves.21.What is the feature of the ecosystem in the Biscayne National Park?A.The mixed biological communities.B.The different species of the animals.C.The low-lying islands or reefs.D.The clear and warm waters.22.What can we know from the last two paragraphs?A.Human history dates back to more than 50,000 years ago.B.The Native Americans prefer farming to fishing.C.Scuba divers today are to see skyscrapers and city lights.D.Biscayne is a paradise for the water sports enthusiasts.23.Where is the text most probably taken from?A.A personal diary.B.A travel magazine.C.A geography textbook.D.A book review.心As a reporter,I talk to strangers for a living and love the challenge of getting them to open up.Yet here's aconfession:I've been married for eight happy years,but until six months ago,I could be the stereotypicalinattentive husband.It's not that my wife and I never had pleasant conversations.But more often than I care to admit,I was justgoing through the motions,nodding when I was supposed to..I was the guy who'd defensively snap(厉声说),“Ofcourse I did!"when my wife would ask,"JB,did you even hear what I just said?"In January,I began to lose my voice repeatedly.Doctors told me I needed surgery,or else my throat would bepermanently damaged.Total silence would be required for the first few weeks of my recovery.Two hours after the surgery,my eyes filled with tears as my two-year-old son stood by me looking puzzledbecause I wouldn't answer his questions.I wanted to talk but couldn't.But before I got home,I had settled into a Zen-like peace about my silence.Soon I noticed another "sideeffect":As my wife talked to me to keep up my spirits,I wasn't just hearing her;I was listening to her.Over the next few weeks,I found myself unwilling to miss a word she said.I began to hear a sweetness in hervoice that I hadn't recalled for long.I found myself understanding her better on topics I'd previously dismissed as“things I just don't get as a guy.”I also realized my toddler(学步的儿童)wasn't just chattering nonstop but that he often had surprisinglythoughtful things to say for his age.Even while walking my dog in the woods near our home,I began hearing pleasant patterns in bird songs.The英语试题第3页(共8页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    1.①n.东道主②v.主办2.①v.出汗②n.汗水3.①v.作弊②n.骗子PART 2I.1.build up my strength2.bringing honour to China3.set a good example4.the master of the football fieldⅡ.1.champion2.injured3.give up4.lose heart5.athletes6.failure(s)PART 3I.1.Compared with to weight lifting2.make a difference3.rather than4.cut out high-fat foodsⅡ.1.isn'the2.No,I didn't3.doesn't it4.isn't it5.Yes,it was;isn't it语言知识应用篇1.a 2.to try3.addicted4.with 5.which 6.has provided

  • ‹‹ 186 ››
扫码二维码