“您非常讲原则。” “看看,我还是有粉丝嘛!” “局长,到您家了。” “小陈辛苦你了。城里离我老家不远,我就不留你吃饭了,明 天下午4,点准时来接我。” “好的,局长。” “娘,儿子回家看您来了。” “我正给你做饭呢。你是一局之长,工作忙,不用每周都回来 看娘。芳丫头—” “娘,您叫隔壁的芳丫头做什么?” “家里没酱油了,请她帮我去小卖部买一瓶酱油去。” “娘,这个可不行!” “怎么不行?”
I hope this helps you achieve your 47 sooner rather than lat- er.Good luck!" The cash is 48 needed to get Kelly,who has a 49 form of soft tissue cancer,to America for treatment.She needs $500,000-or just over 400,000-for 50 surgery in New York.She will have follow-up immunotherapy(免疫疗法)and the total cost of her treatment will 51 t0$1,200,000. Kelly was given just two years to 52 when she was first diagnosed..After nine rounds of chemo(化ǐ),the NHS(Nation- al Health Service)refused to 53 any operation 54 the tumours (are close to her liver. Her parents hope to raise enough money on JustGiving to 55 5 their "beautiful,clever and loving"daughter to a 56
tary or charity work. 40 And these include increasing the re- tirement age,encouraging people to save for the future,or even convincing people to have more children. A.And with age comes wisdom. B.Of course,solutions are needed to solve the issue. C.The aging population can be potential new customers. D.Many thought the government should be responsible. E.Attitudes to an aging population vary around the world. F.It also predicts that the world population will increase in the next century. G.This aging population means an increased demand for health and social care.
【答案与解析 本文介绍了一项科学创新:使用透明高分子墨水打印出五彩 缤纷的图像。 32.C根据第1段可知,这项使用透明高分子墨水打印出五彩缤 纷图像的科学创新和以前的隐形墨水一样效果神奇。 33.C根据第2段第1句可知,这种透明高分子墨水打印出的图 像不易褪色。 34.B根据第3段可知,本段主要介绍了使用透明高分子墨水打 印五彩缤纷的图像的过程。 35.A根据第2段最后两句可知,一些鸟类的羽毛和蝴蝶的翅膀 具有鲜明的结构色。变色龙的皮肤和一些花瓣上也具备结构 色,因此结构色在自然界是常见的。
(二)现代文阅读Ⅱ(本题共4小题,18分) 阅读下面的文字,完成69题。 局长的规则 朱白丹 “小陈阿 99 “局长,您睡醒了?” “睡醒了。慢,点开,注意安全。” “放心吧,局长。” “驾驶证、行驶证、保险证、年审证、机动车尾气排放合格证都 带着呢吧?” “都带着,在呢,局长。您再睡一会儿。” “睡好了。你是老司机了,我们聊几句不影响你开车吧?” “不影响,局长。”
32.What can be known about disappearing ink and transparent ink? A.They work in the same principle. B.They will disappear for some reason. C.They are both wonderful and charming. D.They are actually tricks for entertainment. 33.What advantage does transparent ink have compared to dyes? A.It contains fewer chemicals. B.It costs less money. C.Its effect lasts longer. D.Its image is more modern. 34.What does paragraph 3 mainly talk about? A.The basic equipment to produce images.
You may have seen or used disappearing ink.One minute you're writing,and the next-poof!your words are gone.It's al- most like magic.Now,scientists have performed perhaps an e- ven more impressive trick.Using transparent ink,they have printed images in a full rainbow of colors.The key to this inno vation is that they print the clear liquid in precise microscopic( patterns.Those tiny patterns create what's known as structural colors. Unlike the dyes and pigments used to color most products, structural colors won't fade.And they don't use chemicals that can pollute the environment.Structural colors arise from the way different colors-wavelengths of light-bounce off microscopic
28.Which can best replace the underlined word "reverse"in para- graph 1? A.Improve. B.Advocate. C.Change. D.Investigate. 29.Why did ADB choose Indonesia,Philippines and Vietnam as targets? A.They are highly dependent on imported coal. B.They have the most serious pollution in the world. C.They are likely to release more carbon dioxide. D.They produce more coal than other countries. 30.What can be inferred from the last paragraph?