D.portB.schoolC.building1.数字班的构成;A41.A.storeD.wish42.A.drawB.affordC.sellD.looked back2.数字班的教学方法;3.你的感受。C.broke down43.A.ran aroundB.cheered upD.quickly注意:1.80词左右044.A.easilyB.happilyC.heavilyD.embarrassing045.A.excitingB.typicalC.uselessD.sincerely2.适当增加细节,以使行文连贯46.A.hardB.certainlyC.naturallyD.shared7.A.suppliedB.struckC.approachedD.leaving8.A.buyingB.wantingC.discoveringC.thankedD.obeyed49.A.knewB.trained0.A.refusedB.laughedC.disappearedD.sighedC.dogsD.vehicles第二节读后续写(满分25分)51.A.toysB.children到读下面材科,根据其内容和所给段落开头语维写西段使之均成一高定整的短文。续写的词052.A.readB.wroteC.cancelledD.posted数应为150左右。D.worked53.A.changedB.trembledC.separated54.A.kindnessB.braveryC.encouragementD.freedomtwas a tpical Thudhhe unthinkabedBrandon was driving to his business5.A.delightedB.annoyedC.worriedD.ashamedh hee the hTherihhe1819题号11234567891011121314151617ushng the uckdon the mmdeyBrd alled.Thenad rovenear the crash site to see ifhe could offer help.答案题号20212223242526272829303132333435363738"Get aayfrom that traindongewamed the train conuctr.It wasa mesy scenes答案people ran from thedangerous it,half-hidden behind flames and thick smoke.Despite the danger,题号3940414243444546474849505152535455得分Brandon fe neesy tapproac the crash site.As he came coehe heard ary for help.Then he sawa man trapped inside the burning truck stuck on the train tracks.答案Brandon decided to do the rescue.Thoughts of his family flashed through his mind as he realized he第Ⅱ卷was putting his life at risk."It was a conscious decision that I'm going in because the victim needs help right第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)now,"Brandon explained."I ran up to the window and saw hot flames all over the inside of the truck."阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Brandon saw the young driver trapped in his seatbelt and held down by the steering wheel()Can a photograph 56 (appreciate)in the manner of a Chinese painting?This is the question thatas the fire closed in around him.With no time to waste,Brandon climbed into the truck and untied theLang Jingshan (1892-1995),a pioneer of early art photography in China and the so-called "father ofseatbelt.He helped the panicked young man break the steering wheel,freeing him.Brandon pulled theAsian photography,"asked nearly a century ago.Before there 57(be)digital cameras and photo-edit-young man out through the broken window seconds before flames swallowed the trapped truck.The fireing software,Lang was interested 58 making film photography more "Chinese"-that is,more toon the roof fell down inside,and the whole seat went up n flames.A few mnuester,there wereChina's traditional tastes.He achieved this through the technique of composite()photography.couple big booms and exploion.Brandon stayed on the scee unti mergeneyperoneive.Photography arrived in China from Europe in the mid-nineteenth century,soon after the 59 (in)fthephotograhcpbecame publicly vailabeAstrade developed ang these portMeawhile,severerpby stopped toss the randnthreme(city),Westem dipomatsilorand businesmen brought the fashionable new medium of pho-注意:1.续写词数应为150左右。2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。tograhy with them 61 (show)socalled wester science,along with the art of taking photos.t this period,Chinesefine-ar photography tuned up,and Lang Jingshan was6 of its earlyThe whole thing went on just like a wonder.esteenager(stdy)in Shanghai,Lang received training in Chinese painting,but whenherinduced him t the cmhe (medite )fl in love with photograhy instead.velhe became cee in the growing circle of omateur photographers n Shangg helped the Chinese Society of htoof mateur photographers65 promoted Chinese fine-art photography.56p0i0d57.1der58.hAndBrntoasadticnsdenthsbochangodhiownifh61.。h2162.me第四部分写作(共两节,满分40分】63.td59.tnenti60.cie第一节应用文写作(满分15分)假设你是李华,你的英国网友Lucy想了解你校数字班(digital as)的相关内容,请你给地写一封电子邮件。内容要点如下:Y高三模拟卷(三)·英语·新高考·A区专用·第7页(共八页】Y商三根椒卷三:黄语-商商考A以专用第8夏(先八页】
5.Why did Maten drive to find a hotel in spite of danger?1.What c be inferred from the pa?人The everity of scurd bytife处当手言位春A.She had power failure and no running water at homeB.The extreme freezing weather would continue.eepop re foud ty ofliC.Gallery Furniture opened for the residents.CEvery year UK xpynonkeping tretfree of dirt.D.Her mother and daughter asked her to find one..Cerelateditterandbered otheirflyoriftm.6What can we infer from the sixth paragraph about McIngvale?11.What is the purpose of the passage?A.He is always ready to help others.A.Toinfo readersofdifferent biodegradingemB.He has a talent for managing.B.Tocall for people ot to litter illegally.C.He is a very considerate man.C.Toencourage people tous fewer pastic bags.D.He is a low-key person.D.To stress the importance of good behavior.7.What can we learn from MeIngvale according to the text?DA.To be a businessman with conscience.B.To be a loving and responsible person.Faal epreorrymeaning that is determined byand relationships For exampleC.To create a well-known brand of product.inAmerican culture (the smile is in general an expresn of pleasure.Yetitalso has other uses.D.To fight bravely against bad weather.A woman's smile at a police officer does not carry the same meaning as the smile she gives to a youngchild.A smile may show love or politeness It canals hide true feelings.It often causes confsIf you were to throw,say,a banana peel out of your car while driving along the motorway,thatacross cultures.For example,many people in Russia consider smiling at strangers in public to bewould be a completely harmless action,due to the fact that it's part of a fruit-right?Actually,o.Aunusual and even improper.Yet many Americans smile freely at strangers in public places (althoughbanana peel can take up totwo years to be naturally processed,and with a third of motorists admittingthis is less common in big cities).Some Russians believe that Americans smile in the wrong places:to littering while driving.that'sa whole lot of discarded banana peels.An orange peel and a cigarettesome Americans believe that Russians don't smile enough.In Southeast Asian cultures,a smile is fre-butt has a similar biodegrading(生物降解)term to that of a banana peel,.but tin cans last upto00quently used to cover painful feelings.Vietnamese people may tell a sad story but end the story with ayears:and plastic bottles last forever,as do glass bottles.smile.Despite the fact that longer-lasting materials will serve to damage the environment and its animalsfor longerwecmerely measure the severity of a certain type of rubbish by its lifetime.ForOur faces show emotions(情感),but we should not attempt to“read”people from another cultureple.despite havingryshor lengh of biodegrading time,more than 12tons of cigreteas we would"read"someone from our own culture.The fact that members of one culture do not expresslitter is discarded in the UK every day.their emotions as openly as members of another do does not mean that they do not experience emotions.otcheap habit either keeprecleanly cosUK taxpayers millRather,there are cultural differences in the amount of facial expressions permitted.For exampled whe you indlude our greenpacethat goesupbilliontt surpriinaidi formal sittiosmany apese do ot show theiremfreelsAmericans do.fhytpngyoucouldfaceat20,0fneorevemjaltineand,fyoudisposedofsomethingbngaoeWhewith friendsJapeadAmericans sem toshw theirmythecove yo fve yr r Regarof h vrethes difficult to generalize about Americansand facial expressiveness because of persand cul-however,among the reported cases2000 were found guilty ou of 82500sweshaven the Unied e People ocenera backgroundin the United teway to go in making sure people obey the rules.8.What does the underlined word"discarded"in Paragraph 1 mean?er facially ep than ohers The key is tyotto juge peoplehseyfA.Harmless.referIe juerdingrrhbitseymake the miB.Processed.C.Thrown.keofdinghe ther perne9.Which of the following has the longest biodegrading term?D.Long-lasting.A.Glass bottles.12.What does the smile usulymean in America?B.Tin cans.C.Cigarette butts.D.Banana peels.A.Love.B.Politeness.英语试题(十二)第3页(共8页)C.Joy.D.Thankfulness.英语试题(十二)第4页(共8页)
36an extensive knowledge of ingredients to his cooking.Inspired by the dishes of his childhood,theBrasserie Blane restaurants reflect their creator'desire to combine a relaxing and friendly setting37with a popular menu that is regularly updated to reflect the seasons.Raymond Blanc is also theauthor of several cookery books.You will enjoy 3 course chosen from a set menu along with a glassof wine each.The price of this offer has now been reduced from $66 to $45.Choose one from38over 15 of his restaurants and enjoy lunch or dinner served with skill.多第二部分第一节A40【文章大意】本文是一篇应用文,介绍了专门为动物搭建的四座桥的特点。21.B细节理解题。根据The Wildlife Bridge部分中“Normally,animals take a long time todiscover and begin using wildlife bridges..But recently,they've discovered many different第kinds of animals are beginning to move by using the bridge,."可知,专家们对野生动物桥已经第22.A细节理解题。根据The Wildlife Bridge部分中"In2018,Utah built a wildlife bridge over被动物使用感到意外。故选B。那the busy highway I-80."以及The Eco-Bridge部分中“It'g27,5 metres long and runs over one41of the busiest highways in the area."可知,野生动物桥和生态桥横瞥高速公路。故选A。23.D细节理解题。根据The Wildlife Bridge部分中“A4.8-kilometre fence was created to helpguide animals to the bridge.",The Rope Bridge部分中“But after a2O14 typhoon,…whichsettled the problem.",The Eco-Bridge部分中"…forest department workers hope the bridgewill help smaller animals on the ground,too."以及The Park Bridge部分中“This bridge,unlike the others mentioned here,was built for use by both animals and humans,"可知,建造这四座桥的共同目的是创建野生动物通道。故选D。【文章大意】本文是一篇说明文。尽管人们的个性因为常规生活和可预见性而基本确定,但是通过改变环境,人们的个性还是可以改善的。24.A细节理解题。根据第二段“Because people's lives become routine,you begin to see verypredictable behaviours and attitudes,'Hardy says..”可知,人们认为个性确定是因为人们的生活变得常规且可预见。故选A项。25.C推理判断题。根据第四段“Absorbing new experiences is crucial to ensuring we keepexpanding our minds and changing our personalities."并结合选项可推知,尝试一项新的体育活动可以丰富我们的大脑。故选C项。26.D词义猜测题。本段前两句引入了一种概念,而画线词后面的内容又是具体的例证,由此可推知,这种概念体现了以下几个方面。故选D项。27.D推理判断题。根据最后一段“As Hardy explains,‘The goal was to trigger their minds andbodies to exhibit the energy and biological responses of a much younger person.'It actuallyworked.”可推知,参与者的表现有所改善。故选D项。【文章大意】本文是一篇说明文。最近科学研究发现吃巧克力可以提高人们的认知表现,但它也不是一种健康食品,所以应该适量食用。28.C词义猜测题。根据第一段可知,巧克力是我们喜欢的一些甜品的主要部分,但它又不是一种健康食品,因此推断我们要“适度”享用它。in moderation意为“适度地”。故选C。29.C细节理解题。根据第三段“The scientists found improvements in‘general cognition,attention,processing speed and working memory'."可知,科学家们发现了巧克力能使人们在一般认知、注意力、处理速度和工作记忆方面得到改善。故C项符合题意。故选C。30.B细节理解题。根据第四段中“The researchers also found that eating chocolate daily(overperiods ranging from five days to three months)produced noticeable long-term improvementsin cognition.”可知,每天吃巧克力对认知能力有明显的长期改善。再根据第一段“But it'snot a healthy food…”可知,巧克力只适宜做零食。故选B。31,A主旨大意题。科学研究发现吃巧克力对人的身体有很大的好处,尤其是可以提高人们的认知表现。但是它高糖且低营养,因此A项符合题意。D【文章大意】本文讲述了作者的疑问:能否将保护环境和旅游衡好?而且他以自己的亲身经历来证明人们在日常生活中能够做一些事情来实现旅游和环境的衡。32,C推理判断题。根据第二段内容可知,过去作者是一个环保主义者,而最近几年里,自己变得不那么有环保意识了。由此可知,提到作者这儿年的行为是为了表明自己的环保意识变弱了。故选C。33.D细节理解题。根据第三段中“Instead,it's all about the consumers.The only good way isto get people to be more environmentally conscious and make better decisions."可知,解决环保问题的实际方法是消费者变得更有环保意识。故选D。34.D细节理解题。根据最后一段“Travel can destroy the environment but it doesn't have to.We have the power to make things better."可知,旅行者做的事会对环境造成影响。故选D。35,B主旨大意题。文章开头作者提出疑问:能否将保护环境和旅游衡好?然后他以自己的亲身经历和放事举例说明人们能够变得更加环保,因此“我们能衡旅行和环境吗?“最适合作为文章标题。故选B。第二节【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些写个人简介要遵循的基本步骤。34全品慎拟冲刺卷英语新高考版
CapsLkGLOBAL4|器ENTERTAINMENTREADINGYOUR ZONE互动空同IOICLA5 SIC READING有声悦读1本栏目精选绘本故事/小说,一起快乐学地道英文SickBy Shel Silverstein前情提要:魔法把孩子们带到一片沙漠里,但Nadim却不在其中。更槽糕的是,解三机华正朗他门启汪过来···Storm Castle (4)(Continued)Suddenly,the bridge began toopen in the middle.你是否也曾像Peggy-一样全身都在疼“Jump for it'called Chip.“If"I cannot go to school today,"it opens too much,you won't getSaid little Peggy Ann MeKay.acrossBiff and Kipper ran as fast as足月"Ihave the measles(疹)and the mumpsthey could.Then they jumped acrossA gash,a rash and purple bumps(肿块),My mouth is wet,my throat is dryI'm going blind in my right eye.My tonsi达s(扁桃体)are as big as rocks,I've counted sixteen chicken pox(水擅)And there's one more-that's seventeenAnd don't you think my face looks green?My leg is cut,my eyes are blueIt might be instamatieflu(流行性感冒).Wilf was still on the other side.The gap(裂口)was getting wider and wider."Come on,Wilf!"called Biff."You cando it.Run as fast as you can and jump.We'llMy back is wrenched,my ankle's sprained.grab(抓住)you.My appendi(阑尾)pains each time it rainsWilf ran and jumped.My nose is cold,my toes are numb"Hooray!He's made it,"shouted Kipper.Ihardly whisper when I speakMy tongue is filling up my mouth,The gate of the castle was closingI think my hair is falling out.It was getting lower and lower.Thechildren ran as fast as they could.My elbow's bent,my spine isn't straightMy temperature is one-o-eight.Chip ran to the gate and rolled滚)under it..My brain is shrunk,I cannot hear,There is a hole inside my ear."Come on!"he shouted."We don'tI have a hangnail(肉刺),and my heart is-want to be shut(关上)out of the castle.what?What's that?What's that you say?You say today is...Saturday?Gbye,I'm going out to play!From:https://www.familyfriendpoems.comHairEarThey got under the gate just in time.Then it shut with a loud noise.Nec_ShoulderBiff didn't like the adventure much.Itwas hard work.ChrmStoElboIt's not fair(公的),”she said."This isWristBelly ButtonNadim's adventure and he's not even here."HandThumbFinger(To be continued)AnkleKnee上期参考答案第2版Toe-FootTHEME READINGSUPER SCIENCEKEPre-reading1.called2.worried3.taking答案略4.when7.nose5.more6.kinds亲爱的同学们,YOUR ZONE栏目Post-reading8.which9.for特为大家开辟互动空间。请将你想点送的Reading test10.interesting1-5 DDDACSCHOOL LIFE电影、歌曲、演讲等或者对我们报纸的意见、建议发送至hy@xyybs.co。Mind map1.They can play for only an hour from 8 pm to9pm on们在这里等你哦!1.hunted/killed 2.19733.in numbeFridays,Saturdays,Sundays and public holidays.4.smaller5.danger2.From September I.饭主编毕玉琦贵编高文娟杜晓磊NATURE第3版凤读到练(一)答国t17331-M山西省大市小店区龙兴190号邮编030032西省育孕院印厂(太原市小店区资段西卷3号)订阅方式为方便订园可户司省2777680(发行t地爱行工作站订购了订阅查南03:时请核验其1-27776482授权书77649光接版“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒查本报激光留掩中,行
Katya turned away and beshardly walk.Her hands were so cold that she could only conlect ahome.(To be continued)上期参考答案第3版KEY心蜊第2版GLOBAL ALBUM2.with3.whichTHEME READING1.children6.unhealthy4.their5.to fightPre-reading8.an7.lying10.warns答案略9.Although/ThoughPost-readingINTO CHINA2-d;3-b,4-aReading test1-c,1-4 DCDCSUPER SCIENCEMind map2.a doctor3.danger1-3 FFF订阅查询0351-27776482777649激光排版本报激光1.20175.Google Maps磊订阅方式为方便订阅订户可通过当地发行工作站订购订阅时请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒4.normally联系电话0351-27776792777680(发行中心030032
2023届专题03英语答案与解析了…6.【答乳()1.甲饮生【解题导语】本文是一篇说明文。澳大利亚和夏威夷的科学家在实验室创造珊瑚,以更好地抵抗气候变化。l.【参考答案】which/that962.【参考答案】for【】13.【参考答案】effects04.【参考答案】to see5.【参考答案】has led1【10.6.【参考答案】wel7.【参考答案】be used8.【参考答案】making9.【参考答案】successful1.10.【参考答案】choice【】2.(二)【解题导语】作者讲述了自己过去几周跟自己的孙子孙女在一起度过的时光,看着他们茁壮成长,让作者十分幸3福快乐。4.l.【参考答案】parties2.【参考答案】Simply3.【参考答案】makes4.【参考答案】with6.5.【参考答案】inventions6.【参考答案】being7.【参考答案】from8.【参考答案】to make8.19.【参考答案】whether10.【参考答案】their9.,面(三)图关别10.【解题导语】本文讲述了一个无家可归的热心人,在大雪中他帮助人们推车上坡。他的善良也得到了回报,很多人为他捐钱甚至有的人还给他提供了一份工作。1.【参考答案】and的里2.【参考答案】to help3.【参考答案】had donated1.14.【参考答案】shocked积2.15.【参考答案】really木6.【参考答案】was left3.7.【参考答案】for4.8.【参考答案】kindness、5.9.【参考答案】the步域l0.【参考答案】starting6.1(四)【解题导语】本文是一篇说明文。超音速客机即将投入使用,届时将大大缩短飞行时间。1.【答案】faster【解析】考查比较级。根据than判断,所填词用其比较级2.【答案】called【解析】考查非谓语动词。所填词作后置定语,修饰名词company,与被修饰词之间为动宾关系9所以用过去分词。10.3.【答案】passengers【解析】考查名词的复数。根据upto88判断,所填词为名词的复数。专题03英语答案与解析第1页
高三联合考听第7段材料,回答第8,9题。英语Why does theoreusthe Metropolitan Museum of Art today?A.The weather isn't good.考生注意:B.She isn't interested in art.1.本试卷共150分,考试时间120分钟。C.She wants to stay outdoors.2请将各题答案填写在答题卡上。9.Where are the speakers going first?A.To the Times Square.第一部分听力(共两节,满分30分)B.To the Central Park.做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转C.To the Statue of Liberty.涂到答题卡上。听第8段材料,回答第10至12题第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)10.What does the man call the woman to do?听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选A.Check out of the hotel.项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读B.Make a reservation.一遍。C.Ask about the city center.的例:How much is the shirt?11.What does the woman say about the Imperial?A£19.15B.£9.18.A.It is cheaper than her hotel.答案是CC.£9.15.B.It is rated as a five-star hotel.长1.What is the woman most probably like?C.It is better known than her hotel.A.Careless.12.What does the man finally want to know about the Imperial?☒B.CautiousC.Attentive.2.What does the woman ask the man to do?A.The telephone number.B.The price.C.The location.A.Clean his room.B.See a movie听第9段材料,回答第13至16题。C.Play basketball.13.Who did the man visit in San Francisco?13.Where are the speakers now?A.His boss.B.His uncleA.In Italy.C.His aunt.B.In FranceC.In England.4.What will Jack do this afternoon?14.What is the probable relationship between the speakers?A.Go to work.B.Stay at home.C.See a doctor.A.Colleagues.B.Neighbors.C.Classmates.期5.How much should the man pay?15.Why did Sharon fail to see the Bloody Tower?A.340 yuan.B.300 yuan.C.40 yuan.A.Her son didn't like it.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)B.She had no time to go to London.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B,C三个选项C.There is nothing about it in her brochure中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各16.How do the speakers feel about Pisa?小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。A.It is noisy.B.It is great.C.It is small.听第6段材料,回答第6、7题。听第10段材料,回答第17至20题。6.What do we know about the woman?17.What is the speaker explaining?A.She feels worried.B.She likes singing.C.She has got a fever.A.How he'll make a presentation.7.How does the woman often clean her ears?B.How to send e-mails to students.A.By using a plastic stick.C.How he'll grade for the group projects.B.By using her fingers.18.How many grades will the speaker give to his students?C.By using a metal stick.A.One.B.Two.C.Three.【高三英语第1页(共10页】,23-214C·【高三英语第2页(共10页)】·23-214C·
2023年高考英语模拟试题(十)参考答案及部分解析参考答案1-5 BACBA6-10 BABAC11-15 AACBC16-20 BBACC21-25 DCDBA 26-30 ACBCA31-35 BBADC 36-40 EFCAG41-45 BABCD 46-50 DDCBA51-55 ABACD 56-60 CCBAD61.into62.using63.there64.the65.container66.to promote67.be adjusted68.which69.produces70.advanced短文改错To motivate our study,our class had an exchange of ideas with another class.We also invitedseveral teacher to be our guests.We hadteachersnine small groups in a total.The exchange kicked off with two monitors welcome speeches.monitors'During the exchange,I shared my confuse inconfusionthe group of Chinese about what to learn poetry
2022-2023学年度双语学报第4期fudentTimes高考版W版·新教材践行课程标准发展核心素养课标版2022年9月10日辑出版北京师范大学外国语言文学学院学术指导总主编刘兆义国内统一连续出版物号CN3时综合能力洲练编辑小语灵活使用、巩目C.approvalD.inspirationthe finalwinner.,从短文后各题所给的A、13.A.criticizeB.accept颜中,选出可以填入空白处语法填空C.praiseD.show阅读下面短文B.Regretfullynat we all get defensive(戒备A14.A.Luckily的单词或括号内单C.UnexpectedlyD.Strangelyensiveness is a human 1D15.A.valueB.teachs.Not everything makes usC.memorizeSpeeding is among thD6.AD.analyzeems that specific situationstroubletoll each year.Finlarness.I was usually a 3B.begC.cause(fight)speeding drivD.remindwere always some cases where(17.A.fall behindone's speeding fineme and I got defensive andB.turn toC.meet withof the offender's sa18.A.result inD.escape fromdetermines their finaB hold back
Iceland's last whaler has no plans to stop.But as global demand slows for whale meat,hisHas Iceland had its last whaling season?edsme of temtinal Whaling Commissin (TW)bugoesgntbusiness may be over anyway.-nation body's ban on commercial whaling,in force since 1986.In 2006,the country begansetting quotas()for whale hunts in its waters.This year,after a four-year suspension causedy the COVID-19 pandemic.Hvalur's hunt restarted,from June through Septembeceland's current quota of 161 fin whales()applies to the western region covered by thecompany's license,which will be out of date at the end of 2023.Theteionr ComraioNrassessed fin whaeslists them inager,argly bfisby cmrhainguing the 0thcentury.Fn whales are speedy wimmers.and with the appearance of steam-powered shipsandexplosive harpoons,they became easier to catch.Since the 1970s,however,hunting restrictionshave allowed these whales to rebound.The most recent estimate,in 2007,of fin whale numbersin the Iceland region was about 30,000.In February,Svandis Svavarsdottir,Iceland's Minister of Food,Agriculture,andFisheries,told local news outlets thatthere is little to justify allowing whaling"because of thecontroversial nature of the industry and the low demand these days for whale meat.The percentage of Icelanders who oppose fin whaling has more than doubled since 2013while the percentage of supporters has fallen more than 20 percent,according to theIntemnational Fund for Animal Welfare.Only 2 percent of Icelanders say they eat whalemeat regularly,and84 percent had never triedi,a201Gallup poll found.oned whalingsoom,allyhof the paet,bihcmate"says Astrid Puchs,polley manager at Whale and Dolphin Conservation,a nonprofidedicated to marine conservation and welfare.公3(02面28.The Iceland's whaling industry stopped fora while beeause,公0士+A.global demand for whale meat is declining.一黄0行技驾B.International Whaling Commission (IWC)forbids Ieeland to carry on.C.the pandemic has influenced it for years.cinb m siugoq os asrmdiD.the whaling company's license will be invalid.di29i17i(010a91s99d,○98m3由2i1snW399078nA日000A.A英语试卷第6页(共12页)都120,sb人,○
2023年高考全真模拟试题(二)参考答案及听力原文参考答案第五句:第二个he→abad contents will lead teenagers to a wrong way.Besides,1-5 BCACC6-10 CACBA11-15 BCCAA第六句:去掉fromsince everyone can watch the videos,our personal16-20 ABACB21-25 CDADD26-30 BAADB第七句:with→withoutinformation may be revealed to someone else,which is31-35 DADDD36-40 FBGDE41-45 CDBCD第八句:eventual→eventuallydangerous.46-50 CABDA51-55 BCABD56-60 ACBAD第九句:uniform∧receive-→toTo sum up,we'd better focust4 more on positive short61.which62.were stolen63.criminal书面表达(One possible version)videos and make them be helpful for us.(108 words)64.to rob65.had sat66.attendedAlthough short videos have become more and moret67.the68.adding69.treasurespopular today,they have both advantages and[l]more and more..表示“越来越.”。70.todisadvantages.[2]which引导定语从句。短文改错The contents of short videos are rich,through which[3]provide an opportunity for sb.to do sth.表示“为某人第一句:whom→who/that,graduate一→graduatingwe can get the latest news.In addition,short videos also提供机会做某事”。第二句:year→yearsprovide an opportunity for people in less developed[4]had better do sth.表示“最好做某事”。第三句:ight→foughtarea tofil their knowledge gap and reduce their cost ofacquiring knowledge.However,some short videos with(听力原文见中缝)第四句:wound→wounded
highly complex language with considerable speed.”可确定答案。35.B。人具有一种天然的语言学能力,可通过追踪生词与生活中某些事物的联系,推断该词语的意思。短文首段引出该主题,第二至四段叙述小孩在这方面的语言学能力,第五至七段叙述研究人员通过实验证明成年人也和小孩一样具有这种能力,最后两段为短文主题归纳性的总结。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)36-40 DEBCF第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)41.C。rather than:不是;而不是。42.D。previous weeks'mail:前几周的邮件。43.B。bowl:碗。根据“we'd soak(浸泡)the stamps.”可确定答案。44.A。passion:酷爱。根据后面定语从句的内容可确定答案。45.C。根据“as a professional artist'”可确定Amanda'“创作艺术作品”。46.B。stressful:紧张的,压力大的。根据“feel a bit relaxed''可确定答案。47.C。organized:有条理的。根据“in a chaotic(混乱的)world”可确定答案。48.A。connect with history:与历史相连。很多纪念邮票是关于历史事件的。49.C。visual appeal:视觉上的吸引力。50.D。serious:认真的(sincere about sth.)。根据本句和下句内容可确定答案。51.B。根据上句内容可确定答案。52.D。此处image表示“画像”(a picture of sb.or sth.)。53.D。根据破折号后面的内容可确定答案。54.A。此处represent表示“展示;描绘”(show sth.,especially in a picture)。55.B。本段叙述Amanda与集邮者们的交往。根据该内容可确定答案。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)56.to distinguish 57,be considered 58.is 59.and 60.best 61.the 62.without 63.which64.Hopefully 65.involved第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)【参考范文】Dear Peter,I'm writing to ask you for a favor.We intend to publish in our school English newspaper some articles by foreignstudents who have been to China.The articles,which may be between 2,000 and 2,500 words,should be about theirexperiences in China and how they feel about them.I wonder if you could contribute one to our newspaper,as youwere at our school summer camp with us last year.No doubt,your article will bring back many happy memories of atime when we stayed together.I'm looking forward to your reply.Yours,Li Hua一、评分原则1.根据内容要点的完整性,应用词汇和语法结构的丰富性和准确性以及上下文的连贯性综合评分。2.按以下六个档次进行评分:档次描述完全完成了试题规定的任务。覆盖所有内容要点。第六档一应用了较多的语法结构和词汇。一语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具备较强的语言运(13~15分)用能力。一有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。完全达到了预期的写作目的。英语试题参考答案第2页
第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第节(其0小题:每小题1.5分,满分30分)编阅读下面短文,从短文后各题所角的A,B,C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最Clasaea佳莲填。有On Sunday evenings,my father rolled the rubbish cans down the driveway on a red dolly国(and 41 them at the roadside for the Monday pickup.On Mondays,when myvarietymother 42 the rubbish truek,she would walk down to 43 our empty rubbish cans andAbring them back to the garage area.audentsMy mother treated the rubbish collectors 44,whom my mother called Mr,Smith andand thenMr.Johnson,when 45 them,to show her respect.They always did a(n)46 job.MyLastmother told me the things they did were noteworthy.They always left the cans upright;theyo8always put the lids (on and they always were 47 to get out all of the rubbish.found thMy mother 48 me that when she was a young 49 woman,sometimes someonethe problwould give her&nice compliment(称赞).She,of course,would reply,“Thank you,”Butwhich keshe always thought,"Tell my boss!"So when someone 50 compliment for a job wellThedone,my mother made a 51 of telling the boss.more charOne day,she wrote to the 52 of the local sanitation department and told him第四部分about our rubbish colleetors.She 53 the things they did that she especially 54.The第一节next week when she went to colleet our rubbish cans,Mr.Smith and Mr.Johnson 55 to假定greet her."Heeeey,Mrs.Lewis!Thank you for that letter you wrote about us!Your letter10处语膏was the 56 of all the guys at the station!No one has ever 57 such a letter before!"增加,刷除My mother made their day and practieally made our rubbish collectors into 58修改:I learned from my mother to be 59 with my praise for anything somebody have done注意,well.Their 60 definitely deserve acknowledgement.4l、A.emptiedB.leftC.repairedD.threwI haveda、A.heardB.missedC.passed byD.watched overlot to do,43、A.markB.cleanC.checkD.colleetsome guest44、A.happilyB.speciallyC.calmlyD.kindlythem for n45.A.encouragingB.comfortingC.greetingD.guidingbarbeque pa46、A.easyB.quickC.greatD.dangerousmy mother47、A.satisfiedB.determinedC.activeD.carefulTo prevent48.A.toldB.remindedC.informedD.warnedother gamesd9、A.demandingB.workingC.anxious第二节书D.curious假定你50.A.enjoyedB.expressedC.deservedD.ignored5l、A.practiceB.differenceC.comparison内容包括,D.guess1.写信52.A.employeeB.elerkC.headD.client2,自我53.A.listedB.declaredC.imaginedD.discovered3.表达54.A.appreciatedB.regrettedC.focusedD.advocated往意55.A.stood outB.eame upC.got upD.looked out1,司数56.A.dutyB.expectationC.dreamD.talk2.可以司57.A.shownB.writtenC.requiredDear Mr.Sn58、A.aet0rsB.expertsD.forgotC.heroes59、A.generousB.familiarD.leadersC.content60.A.abilitiesD.flexibleB.effortsC.achievementsD.emotions高三英请第号面(共8页)
湖北省高中名校联盟2022~2023学年度下学期高一联合测评英语试卷命题学校及命题人:思施高中向高君、杨枫、筷丽君、蒋艳芬审题单位:圆创教有教学研究中心湖北省武昌实验中学本试题共10页,67题。满分150分。考试用时120分钟。考试时间:2023年5月30日上午8:00一10:00★祝考试顺利★注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应題目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,用签字笔或钢笔将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15答案是C。1.What will the man do for the woman?A.Call her a taxi.B.Wait for a bus with her.C.Drive her to a meeting.2.Where does the conversation probably take place?A.At home.B.At a market.C.In a restaurant.3.When will the woman meet the man?A.At2:50.B.At3:00.C.At4:00.4.What are the speakers mainly talking about?A.Which postcard to send.B.How to manage a garden.C.When to travel to a beach.5.How do the speakers feel now?A.Regretful.B.Relieved.C.Angry.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或读白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳英语试卷第1页(共10页)
到了David和他妈妈。他们用树枝做了担架,带着JD他finds out who did it..”可知,The Highland Falcon Thief们走出丛林。谈及谁偷窃钻石项链。1.C下文提及他们拐错弯迷路了,上文对应表示:计划2.C细节理解题。由第二栏中的By Rosemary Wells可进行愉快的夏季徒步旅行。知,On the Blue Comet的作者为Rosemary Wells。2.D上文提及狗的爪子上全是割伤,下文对应表示:JD3.D推理判断题。由第三栏中的it also helps you和Aimee不知道他们应该怎么办。discover how to help protect the environment可知,本书写3.A下文提及他们迷路时一个12岁的孩子和他的母亲作目的是为环保做些事。遇到了他们,故用luckily修饰全句。4.A细节理解题。第三栏与第四栏结尾处均有“Ages4.B由上文David和妈妈完成l5英里的旅行可知,遇到8一12”,故A项正确这对迷路的夫妇和他们受伤的小狗。5.A细节理解题。四本书均可见火车。5.D由下文直接引语中的疑问句可知,用动词asked引B出疑问句。大多数孩子都期待着庆祝自己的生日,因为会收到很6.A上文提及狗爪子上全是伤口,所以此处对应表示:多礼物,但Belmond的生日目标与众不同。这位小男孩没当狗走路的时候,他的脚会疼。有要求举行传统的生日庆祝活动,他只想尽其所能为饥饿7.B句意:在这对夫妇解释他们的困境后,David立刻的人提供食物。想出了一个计划。此处用After引导时间状语从句。l.D细节理解题。由第一段中的only wants to feed the8.C下文提及“我们”用一根树枝做一个担架,上文对应hungry可知,Belmond想帮助饥饿的人。表示:想办法带走Smokey。2.C推理判断题。由第三段首句可知,看到无家可归的9.A上文提及想办法带走Smokey,下文对应表示:“我人使Belmond想出帮助无家可归的人的主意。们”用一根坚固的树枝做一个担架。3.A细节理解题。由第四段中的start a group called10.C下文表示转折,上文对应表示:这真的很艰难。Belmond's Wish可知,他们通过成立Belmond's Wish筹11.B下文提及这真的很有帮助,让“我们”放松,上文对款以帮助需要帮助的人。应表示:狗会下来走一会儿。4.D,推理判断题。由倒数第二段中的“He believes if he12.D上文提及迷路以及用树枝做担架,根据常理可知,can give up a little,then you can give a little.And if we all本句对应表示:他们都安全离开了森林。give a little,then it'll be a lot..”可知,Belmond的妈妈认l3.C由David对其他徒步旅行者有些建议可知,本句为只要愿意,其他孩子也可以像她的孩子这样做。意为:为任何可能发生的意外做好准备5.B推理判断题。全文讲述Belmond不举行传统的生14.A由下文内容可知,David给自已上了宝贵的一课!日庆祝活动,坚持尽其所能为饥饿的人提供食物。且根据15.B根据语境和上下文内容可知,当你帮助别人时,你最后一段内容可知,他会继续帮助饥饿的人们。会知道那天你做了一些有意义的事。C阅读理解通常认为鸟翼龙8500万年前生活在北美,而古生物A学家通过研究化石得出结论,大约一亿年前,在北美洲被四本书:《高地猎鹰号上的盗贼》,小男孩帮助寻找钻一分为二之前,鸟翼龙也曾生活在美国东部。石项链;《蓝色彗星号》,Oscar穿越时空寻找真凶;《银箭l.A细节理解题。由第二段中的“1 like ostriches with号》,Kate和弟弟登上了载着会说话的动物的蒸汽机车;long front legs,front claws,and tails...they belonged to《开往不可能之地的列车》,Suzy登上了神奇的特快列车。would have been much larger than any ornithomimosaurl.B细节理解题。由第一栏中的“A princess's diamondearlier found in North America..”可知,③④项符合文意。necklace goes missing on a train trip,and a young boy2.A推理判断题。由第三段中的“which was up to2030
32.have lived/,have been living考查动词时态。根据Since then可知,此处应用现在完成时或者现在完成进行时均可,表示动作已经发生,也可能继续下去;而主语是I,助动词应用have,故填have lived/,havebeen living。33.which考查定语从句。此处考查非限制性定语从句,从句缺少主语,应用which引导从句,指代前面句子的内容,故填which。34.absolutely考查词性转换。分析句子可知,此处应用副词作状语,修饰形容词overwhelming,故填absolutely。35.compared,考查非谓语动词。从句谓语动词是was,此处应用非谓语动词;而主语everything和compare是动宾关系,应用过去分词作状语,故填compared。36.recalling考查非谓语动词。句子谓语动词为suf-fered,此处应用非谓语动词;而主语I和recall是主谓关系,应用现在分词作状语,故填recalling。37.an考查冠词。此处student是可数名词单数,前面应用不定冠词表示泛指,international的发音以元音音素开头,故填an。38.with考查固定搭配。此处be/get familiar with固定短语,“对…熟悉”,故填with。39.began考查动词时态。根据上下文时态可知,此处应用一般过去时,故填began。40.ambitious考查词性转换。分析句子可知,此处应用形容词作表语,而ambition的形容词形式为ambi-tious,比较级是more ambitious,故填ambitious。四、完形填空【解题导语】本文是一篇记叙文。作者认为可以从一个男人对待他的狗的方式来了解他。作者多年和两只爱犬生活在一起,去年开始和拥有猫狗的史蒂夫约会,但有所保留,因为一次遛狗时史蒂夫把水给自己的爱犬喝,作者渐渐对史蒂夫产生好感,在之后的接触中,史蒂夫和作者一起照顾作者的爱犬,一年后史蒂夫向作者求婚。41.C句意:它们的陪伴几乎足以让我远离孤独。由上For many years,I enjoyed living with mydogs,Tilly and Chance可知,作者多年和狗狗生活在一起,可得出狗狗陪伴着作者,让作者远离孤独。而ownership所有权,membership会员,companionship陪伴,leadership领导,故选C。42.A句意:去年,我开始约会,但有所保留。由下文He poured water from a bottle into his hand andoffered it to my dogs和I began to fall for him可知,作者是在第二周和史蒂夫一起遛狗时,因为史蒂夫把水给自己的爱犬喝,作者才对史蒂夫产生好感,可得出刚开始约会时,因为不熟悉史蒂夫的品行,作者还是有所保留的。而reserva-tions保留,expectations期望,confidence信心,prejudice偏见,故选A。43.D句意:虽然我很高兴他是一个动物爱好者,但我担心三条狗可能太多了,我的狗可能会攻击猫Flora。由下文he was an animal lover可知,得知史蒂夫是一个动物爱好者,多年和两只爱犬生活在一起的作者应该是感到愉快高兴。而unsatis-28
59.his。考查代词。根据语境可知,此处表示“他的”指导,故填形容词性物主代词his。60.over/of。考查介词。control over/of sth..对某物的控制。61.importance。考查名词。根据空前的the和空后的of可知,此处表示每首曲子的文化“重要性”,用名词,故填importance。设空处所在句中的piece意为“(音乐作品)一首”。2.producing。.考查动词-ing形式。设空处作介词of的宾语,故填producing。63.ways。考查可数名词的复数。way意为“方式;途径”,为可数名词,根据语境和空前的countless可知,此处表示复数意义,故填Ways.64.a。考查固定搭配。a sense of achievement成就感。65.certainly。.考查副词。设空处作状语,用副词,故填certainly。
第1期N2版Keys:(One possible version)Reading重点词汇精讲1.No one doubts2.I doubt that3.true4.truth5.I'm certain that6.is certain to get重点词汇精练1.doubted2.seemed3.filled4.certain5.real短语梳理1.(be)happy with2.find out the truth3.go straight to4.fill ..with...5.run over6.run into7.send...to prison8.be made of...9.为某人制作某物10.考虑11.看12.把…切成两半13.在…之间分配…14.开始做;着手干15.(对莱人或某事物)大为惊奇结构归纳1.This monitor is of the same size as that one.2.The differences between the two pictures seem hard to find3.Jason is as tall as Mike4.It seems easy to make the cake.Listening Speaking短语梳理1.on one's own2.each other3.参加4.打扮成…结构归纳1.I never thought that it could rain this hard in this city!2.I want to be a teacher like Zhang Guimei.第1期N3版Keys:(One possible version)第一课时I.1.gold2.agreement3.doubted4.truth5.filled6.bowls7.less8.certain9.hit10.braveIⅡ.1l.certain12.doubts13.hit14.agreement15.braveⅢ.16.truth17.less18.seemed19.filled20.solveIV.21.are made of22.divides;between23.is very happy with24.run over25.cut;in half第二课时I.1.golden2.real3.weighed4.bowls5.crown6.metal7.trickingII.8.was happy with9.a real golden crown10.to find out11.of the same weight12.filled:with13.Iess water than14.completely15.sent;to prison第三课时I.1.on her own 2.as carefully as 3.is allowed to talk 4.took part in5.each otherII.6.Cindy always dreams of being an astronaut like Wang Yaping.7.On her last birthday,she got something new-a spacesuit.8.She has started to enjoy dressing as an astronaut.9.At the same time,she leams to do some experiments about space.10."A career as an astronaut is great,isn't it?"she always says.第1期N4版Keys:课本链接I-5 CCDAB主题浸步1-5 BADCE西安采编中心:西安市长安国际企业总部A8栋42号楼401室邮编:710118电子信箱:5yxxb123@126,com邮编:100176印刷:广州蓝海印刷有限公司地址:广州市花都区花东镇兴贵路2号邮编:510890
GLBAL EIGLIS第二节听第6段材料,回答第6、7题。学美花报社第(A)6.What is Mrs Davis?EARNING ENGLISHA.A writer.努B.A teacher.新课程C.A designer(C)7.Who will stop working this year?高一课标基础第2期听A.The man.(Welcome Unit,B.The woman.B0ok1达标卷)C.Sarah Miller.第一节听力材料(A)1.When is the man's sister's birthday?Text 6第A.On September 1st.B.On September 3rd.第M:Hello,Mrs Davis.Could you please sign a copyC.On September 5thof your new book for me?(6)(C)2.Where does the woman go in the evening these days?A.To the park.B.To the library.部W:Certainly.Who should I make it out to?M:Well,it's not for me.It's a present for my art分C.To the sports club.(A)3.What is the weather like?teacher,Sarah Miller.She's a big fan of yours.A.Windy.B.Sunny.C.Rainy.She's too old to teach this year,so I want to get听(C)4.Where does the conversation probably take place?her something special.(7)A.In an office.B.In a school.听C.In a hospital.力W:She must be a really good teacher.(B)5.What are the speakers talking about?M:She is.She encouraged me to becomea designerA.A store.B.A jacket.in the future.C.A street听力材料听第7段材料,回答第8至10题。Text 1(A)8.What does the man think of the woman's hair?第W:I heard your sister had a birthday party on Friday.第A.It looks good.Happy birthday to her!My best friend's birthday is onB.Its style is easy to keep.September 3rd too!M:Thanks.Actually,her birthday is on the first.(1)Shethrew the party with a friend whose birthday is on the部C.It should be cut more often(B)9.How often does the woman have her hair done?分5th.A.A few times a year.Text 2B.Once every two months.听M:Do you still go for a walk in the park after dinner every听C.Once a month.evening?W:Not anymore.I go to the sports club after dinner th力(B)10.What does the woman do during her hair drying?A.She sleeps for a while.days.(2)Would you like to join me sometime?B.She does some readingM:Sure!I spend too much time in the library anywayC.She talks with her hairdresser.Text 7Text 3M:Have you just had your hair done?It's lovely.听欧材料第W:Where is your new hat?(3)M:It was blown away.Things are blown all over the第W:Yes.It takes a lot of work to keep it looking like this.M:I suppose it's easier for men.I just have mine cut a fewplace out there.(3)times a year.W:Oh,sorry to hear that.The weather changes soW:I have mine done every two months.(9)And my sister evenfast these days.It was sunny yesterday.does her hair every month.分M:Yeah,and it's going to rain this evening.分M:Oh,I wouldn't like that.I never know what to talk aboutwith the hairdresser.Text 4W:Well,I just talk about holidays and work while I'm having听W:I'm so glad that you're OK!You had no idea how听it cut.I read a book while they're drying my hair.(10)worried I was when your teacher called me.IM:Do you never fall asleep?力drove here as fast as I could.W:It hasn't happened yet.By the way,I hear the Silent CutM:Don't worry,Mum.The doctor said I can goservice is becoming increasingly popular these days.Youhome in a few hours.(4)may have a try.M:Really?That sounds great!听第8段材料,回答第11至13题。③第第(C)11.Who are the speakers probably talking about?A.The man's friend.Text 5B.The woman's boss部分W:Where did you get your jacket?It's reallyC.A stranger.(B)12.Why did the woman come to the office?cool.分A.To visit Ron Black.M:It's from the 1970s,but it only cost about $30.B.To attend a meeting.听I actually got it at a used clothing store on 80th听C.To change some money.Street.I love shopping there.(A)13.What will the woman probably do next?A.Leave the area.B.Look for the design officeC.Give the wallet to its owner
making all the chocolate.But you could get tired of so much chocolate and may want to eat aworlplate of vegetables instead.flectFortune cookie writerYour responsibility will be to write the "fortunes"for the inside of fortune cookies.Youplorineed to enjoy poetry if you are going to be successful in this job.Don't worry.Nobody willgrovever find out your name.That way if a"fortune"does not come true,you cannot be blamed.of li密21.What can we know about ice deliverers?magA.They don't have to work during the winter.evs1Oa·b snol woltit aB.They can't be blamed for a delay in summer.2v5 owT.AdeeC.They visit parties and weddings on weekdays.nwto义bobnsramo92ifWe24.D.They probably have a hard time when it's cold.ng aud s aniv.A22.If a person is fond of poetry,what kind of job suits him best?A.Ice deliverer.B.Chocolate engineer.C.Fortune cookie writer.D.Professional whistler.23.Who is the text targeted at?2A.Students.B.Teachers.C.Parents.,计两共)D.Publishers.乃Last Sunday morning,I was sitting on the sofa in my parents'living room.Before me onthe tea table was a worn journal with thin and discolored pages.It was my grandfather's jour-nal and now belongs to my father.My grandfather had passed away in the months leading upto my birth.I never got to visit the places he had frequented and the people who had been apart of his life journey.I was about to enter his world,through the words he had left behind.Within minutes,Iwas attracted by the power of the written words.In the magical script before me,I was trans-ported to another age when food was an everyday art,planned,prepared and enjoyed in thecompany of others,and the times when people found it in themselves to pause their own livesto support each other's struggles.All this was conveyed to me in the beauty of the words thatflowed together to connect with the writer's mind and understand the world he lived in.That kind of writing seems to be lost on us today.We have got used to writing bite-sizedpieces for the public looking for entertainment,and hungry for information.No wonder thereare nearly 200 million bloggers on the Internet and a new blog is created somewhere in the密·100·1()英060【24·G3DY·英语(九)一R-必考-QG】
案·18【24·G3AB(新高考)·英语·参考答案一R一必考一G DONG】
暂时只有56-65,及选择题,教师用户投稿版本,非官方标答,仅供参考管案解析网
B.throwC.wishexpect47.A.offerB.informationC.paperexplanation48.A.doubtB.live49.A.stayC.felaxD.study71B.effortC.relation50.A.effectD.progress51.A.HoweverBLuckilyC.BesidesD.Later8052.A.attentionB.moneyC.time0knowledgeB.showc8153.A.workappearD.happen8254.A.watchB.singreadD.write55.A.MakeB.PickPutD.Set88第四部分语法填空(供10小题:每小题1.5分,满分15分)85阅读下面短文,在空格处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。第Li Ying is in senior secondary school.She thinks studying is a big part 56.herlife.She tends 57(set)a goal for all subjects at the 58.(begin)of the term.Sheaims to do well in every subject.She likes reading all kinds of books.To achieve her aims,she tries to doher homework 59.she has spare time at school and tries to use any possible time to revise60.she has learnt during the day.Zhang Tian worked from seven in the morning to eight in the evening,feel 61.tredtire)tis a typical day for him.He graduated 62university and got a teacher's certificate lastyear..He tried to introduce more subjects to the school 63.teaching,he also broughtchanges to the village.He managed 64.d(rebuild)the playground with the help of charity65(organise).He was popular among the villagers and they treated him as one of them第五部分根据汉语写出单词(共10小题;每小题1.5分,满分15分)66.They began to cove()slowly from their nightmare of pain and sufferings.67.One can always manage to do more things,no matter how full his f)is in life58 Most doctors and nurses live under究满压力的)condit6od bo69.My new school life is more exciting and_md充满活力的).70.Have you read the(章节on the legal system33q开0dQB71..Many problems will(出现)if humans are cloned.72 He has no先前的)experience of this kind of work..g73.He imagined all sors of exciting things about living)and teaching ina vilage.74.Living in the village was also more(ha9(富有挑战性的)than he had thought..75.Their school lives are now more(有吸引的)and interesting.第六部分选择恰当的短语填空(共10小题:每小题1分,满分10分)tend to;set out;a wide range of;according to;from time to time;All in all;
W:My dad said he would pick you up at the airport and drive you to my home.We'll see you at home.(Text 8)M:Margaret,I need your advice.W:What's up,Paul?M:Well,I've put off my science requirement for three years.W:And if you want to graduate this year,you've got to take a science course.M:Right.I think you know about various courses.W:Well,I have to take biology,chemistry,maths and physics.What you need is a course for non-sciencemajors.M:Yes,I'm really weak in science.I did poorly in it in high school.W:Then you'd better avoid chemistry and physics.What about biology?M:The problem is the lab.I'm sick of doing experiments on the bodies of animals.W:That's a problem.What about astronomy?Everybody says Dr.Kooley is great.I'd take the course myself ifI had the time.M:That's what I thought I'd take.But it meets at the same time as my dance course.W:Geology is pretty interesting and cutting up rocks shouldn't bother you.M:That's a good idea.It even fits my hobby of mountain climbing.Thanks a lot.(Text 9)M:Hi,Miranda.W:Hi,Jamie.I'm helping Mum paint my bedroom at home-the one I share with my younger sister.M:Oh,how's it going?W:Not well.We can't agree!My sister and I both have got our own side of the room.I mean,my side is blue,with pop posters all over the wall.But her side is white with pink dolls.M:I share with my elder brother Max.He lets me use his laptop,music player...everything.W:To be honest,she went camping last week,and I really missed her.I found it wasn't so nice being in ourroom on my own.I hadn't expected that.M:I know what you mean.My brother's going to university soon,and the room will seem empty.Still,at leastI'll be able to get on with my homework in peace-it's hard at the moment,as he's often in the room,too.W:Well,my sister likes playing with her friends outside,so it's OK.But when she's not at home,I have noone to talk to about my problems.M:That's true.We wouldn't feel that if we didn't share rooms.W:So sharing does have good points.(Text 10)Now many of us write a list of things we'd like to do before we die.Such a list,often called a bucket list,is unlimited.You can write a few or many things on it as you like.Bucket lists can be exciting and help us plan our life and give us focus.They also help make us lessworried.When reporter Helen knew she was suffering from cancer,she took comfort in drawing up a bucketlist.She called it her list for living because these were things for making the most of life.Sadly,she was notable to do all of her 50 things before she died at the age of 45.It's probably true that a list can encourage people to follow someone else's idea of the perfect life.And also,following a fixed list of goals makes us more careful.But why not at least dream of what we would like to do?Whether we want to plan it or just see what happens,we don't know what tomorrow will bring to us,so maybewe should live for today.【高三英语参考答案第4页(共4页)】24149C
部分答案解析【导语】这是一篇应用文,主要介绍了北京环球影城的四个主题乐园。21.【答案】D【解析】细节理解题。根据文中第三段第三句“Smaller in size,this Autobot is a warrior with a fearless spark who isalways ready to defend his friends.(这个机器人的体型更小,他是一个无畏的战士,总是准备好保护他的朋友)”,其中this Autobot指的是前文提到的Bumblebee(大黄蜂),故选D。22.【答案】D【解析】细节理解题。由第五段最后一句Here you can meet Indominus Rex,the first hybrid created by Dr.Wu andhis colleagues.”(在这里,你可以见到由吴博士和他的同事创造的第一个杂交物种一暴虐霸王龙)推知,要想看到暴虐霸王龙,应该去侏罗纪世界努布拉尔岛主题乐园,故选D。23.【答案】B【解析】推理判断题。由文章的最后一段Universal Beijing Resort will adhere to providing amazing park experienceto all guests.You can click here for more information.”(北京环球影城度假村将坚持为所有的游客提供精彩的公园体验。你可以点击这里了解更多信息)推知,这是一个网站上的内容,故选B。【导语】这是一篇记叙文,主要介绍了学校的一个女孩邀请“我”和她的朋友一起吃午饭,但是我却想起了小学初中时我带来妈妈做的一道中国菜一煎豆腐时,同学们捂着鼻子的那种尴尬的回忆。我本来以为女孩们会因为这个疏远我,但是没想到她们却把妈妈做的煎豆腐全吃光了。24.【答案】B【解析】词义猜测题。由第二段第一句“As I prepared to walk over to the table,.memories of elementary and middleschool lunchtimes resurfaced..(当我准备走到桌子旁时,我对小学和中学午餐时间的记忆重新浮现出来)”此处resurfaced的意思是“重新露面”,与appear again是同义词。25.【答案】C【解析】细节理解题。由第二段第一句和第二句“I remembered my embarrassment as my friends would hold theirnoses when I brought homemade Chinese food.(我记得当我带自制中国菜时,我的朋友们捂着鼻子的那种尴尬)”可知,小学和中学的午餐时间,每当“我”带妈妈做的煎豆腐时,朋友们都因为它散发出的洋葱和大蒜的味道捂着鼻子。因此“我”害怕像以前那样感到尴尬,一到达新的午餐桌就试图把我的午餐盒藏起来。故选C。26.【答案】D【解析】细节理解题。由第五段的最后一句“虽然我没有吃到我妈妈的煎豆腐,但我充满了骄傲和感激”可知,我感到骄傲和感激,故选D。27.【答案】A【解析】推理判断题。由最后一段的最后一句“完美,妈妈。如果可能的话,我明天还能吃煎豆腐吗?”可知,作者将很高兴未来午餐吃煎豆腐。故选A。【导语】这是一篇新闻报道。文章报道了瑞幸咖啡与国内顶级造酒商贵州茅台合作,推出了一款茅台酒味的拿铁,并迅速走红。28.【答案】D【解析】细节理解题。根据第二段“The latte,packaged with an iconic(标志性的)Moutai label and containing less than0.5 percent alcohol by volume of 53 degrees Moutai,soon became one of the most discussed topics on Chinese socialmedia”可知,选D。29.【答案】B【解析】细节理解题。根据第三段“Before midday,some Luckin branches in Beijing quickly sold out of their Moutai--flavored latte,and many of the shops had to close their online ordering systems as orders for the drink surged.”可t知,由于这种饮料的订单激增,许多商店不得不关闭其在线订购系统,故选B。30.【答案】D【解析】细节理解题。根据第五段第二句“Luckin stated that people under 18 years old,pregnant women,.drivers andthose who are allergic to alcohol are advised not to order the drink.”可知,建议l8岁以下的人、孕妇、司机和那些对酒精过敏的人不要点该饮料。故选D。31.【答案】B【解析】标题归纳题。根据第一段'In collaboration with Kweichow Moutai,.the country's top liquor maker,domesticcoffee chain Luckin Coffee introduced a Moutai--flavored latteon Monday,and it quickly became a hit,”可知,选B。英语参考答案第2页(共7页)
-
of universities'action.Considering how much school fees contin- ue to rise each year,these feelings are understandable,but the reality is that it's part of a public university education.And some studies have suggested that students actually learn better when they're taught by graduate students.
49.A 老人祝作者的女儿生日快乐。 50.D 根据下文“‘A photo?With me?'he asked.”可知,此时女儿 请求与老人合影。 51.B 当作者告诉老人Norah的请求时,他的表情由困惑转为震 惊,最后变为高兴。根据上文可知,这是孩子的一个小小的请 求。 52.B这里描写了老人一种心理和表情上的变化,他起初不明白 为什么小女孩要和自已合影。 53.A老人把手放在胸前,想确认一下作者的女儿是否要和自己 合影。 54.D作者掏出手机准备拍照,他们摆造型。 55.C 由于被感动,老人目光闪烁,静静地看着作者的女儿。 56.A 他们挡住了其他的购物者,但是那些购物者并不介意。

