泉州市2023届高中毕业班质量监测(三)生物参考答案1、单项选择题(1-12题每题2分,13-16题每题4分,共40分)题号1236678910答案CBBDA题号111213141516答案DAD02、非选择题(本题包含5小题,共60分)17.(10分)(1)ATP合成减少,细胞增殖和生长所需能量不足(2分)(2)①AREG和EREG(2分)乳酸脱氢酶表达量增加,促进无氧呼吸供能(或促进葡萄糖氧化分解为乳酸供能)(2分);线粒体叶酸酶合成增多,(促进线粒体翻译,)促进有氧呼吸供能(或线粒体叶酸酶合成增多,促进ATP合成)(2分)。②替加环素与吉非替尼(EGF℉抑制剂)或曲美替尼(MEK抑制剂)联合用药(2分)18.(12分)(1)组成植物细胞壁的主要成分(1分)(2)AB(2分)(3)ABC(2分)A(1分)B(1分)C(1分)(4)纤维素(2分)酒精含量(2分)19.(12分)(1)先下降后趋于稳定(先下降后略有上升)(2分)猴群较小时,抵御天敌能力低,被捕食压力大,随着猴种群增长,种内互助逐渐增强,抵御天敌能力随之增强,被捕食压力逐渐降低至相对稳定(或“随着猴种群增长,种内互助逐渐增强,抵御天敌能力随之增强,捕食者觅食策略发生变化”)。(3分)(2)导致野生猴群分群主要原因是随着猴群增长,觅食压力增大(1分)。游客投食改变了景区猴群的生态位(1分),降低了其觅食压力(1分)。(3)投食(2分)投食行为引发猴群友好行为反应的比例最高(为44.4%)(2分)20.(12分)(1)信号(2分)光周期改变使光周期敏感植物的种子变小(2分)(2)①长日照(2分)光周期改变不影响C0缺失突变型、AP2缺失突变型拟南芥种子的大小(3分)②长日照短日照coCO|(1分)(1分)种子AP2AP2种子(1分)21.(14分)(1)F2中紧凑株型:蔓生株型=3:1(2分)(2)突变型南瓜缺失的76bp序列位于5’UTR中,非翻译区不编码CmoYABBY1蛋白(2分)(3)(基本)无影响(2分)促进(2分)(4)自变量因变量分组WT-5’UTR靶向删除部分LUC mRNA相对含量LC相对活性00.51.01.50a组无123a组a组b组A区和B区(1分)b组(1分)b组c组A区(1分)c组c组d组B区d组d组(1分)(5)ACE(2分)
Bl2022~2023学年下学期高-期中考试试卷B.酶和无机催化剂都能降低化学饭应的活化能。众08共,最小?共服本:圆到数非,二11.生物C有利用淀粉,蔗糖、淀粉酶和预液来验证酶的专一性省式(9)二S聚(父D同一株植物体的不同组织细胞牛合成的酶也可能是相同的品或小个两塞中。考生注意:5.细胞呼吸的原理在生产和生活中得到了广泛的应用。下列有关叙述错误的是39的12.1本试卷分选择题和非选择题两部分,共100分。考试时间75分钟。2.请将各题答案填写在答题卡上。A降低水分、温度和氧含量可以减弱粮食的呼吸作用,延长其保质塑3.本试卷主要考试内容:人教版必修1,必修2第1一3章。B为避免肌细胞进行无氧呼吸产生乳酸导致肌肉酸胀,可进行慢跑等有氧运动C酵母菌在密封发酵初期不会增殖,一段时间后就会有大量酒精产生一、选择题:本题共20小题,每小题2分,共40分。每小题只有项符合整马要求。D适时中耕可疏松表土,改善通气状况,有利于农作物根系进行有氧呼吸和生长1淡水水拔中氨、映等元素合量过高会导致水体青养化认西起蓝细面绿藻等浮游生物暴6.下列关于高等植物细胞与高等动物细胞的有丝分裂的叙述,正确的是发性增殖,该现象称为水华。下列说法错误的是A.中期的染色体都排列在细胞板上心永华发生后,浮游生物光合作用旺盛,对水体中其他生物的生存有利\B都会在前期形成纺锤体B.水域环境中缺乏氮、磷等大量元素会影响蓝细菌的正常生命活动C.高尔基体都在末期参与细胞壁的形成C.与绿藻相比,蓝细菌的主要结构特征是没有以核膜为界限的细胞核D朱期时,都从细胞的中部丝裂成两部分D,绿藻和水草可利用叶绿体中的光合色素进行光合作用7.下列不属于衰老细胞显著特征的是2细胞膜作为细胞的一个重要组成,其部分功能如图所示,其中③为一种特殊的结构一胞间酶活性都降低连丝。据图分析,下列叙述错误的是B.细胞内水分减少C,色素积累D.细胞核的体积增大88.青蛙尾部退化消失过程中,尾部细胞内溶酶体组织蛋白酶浓度会随尾部变短而增大,下列相关分析错误的是①边界②信息交流③胞间连丝南④物质运输A.青蛙尾部消失是由相关基因决定的A.功能①有利于保障细胞内部环境的相对稳定B.尾部细胞内溶酶体组织蛋白酶是在核糖体上合成的B胰岛素调控生命活动可用图中功能②表示八C青蛙尾部消失属于细胞衰老相C.功能③主要是高等植物细胞间的一种信息交流的方式D.尾部细胞内溶酶体组织蛋白酶的浓度高有利于尾部消失、D功能④可以确保对细胞有害的物质都不能进人细胞中9.下列有关豌豆细胞中等位基因的说法,正确的是3.硝苯地是治疗高血压的药物,属于一种C+通道阻滞剂,它可以抑制血管滑肌和心肌细A.A与a、A与A都属于等位基因胞的跨膜C2+内流,进而引起冠状动脉、肾小动脉等全身血管的扩张,产生降压作用。据此B.等位基因控制的性状是相同的判断,下列说法错误的是C.控制相对性状的等位基因必须是一对A.Ca+进人滑肌和心肌细胞的方式可能都是协助扩散P舟位基因位于同源染色体上B.Ca2+通道对通过的离子具有一定的选择性10.下列有关孟德尔遗传定律的叙述,错误的是\g小膜内外Ca2+浓度梯度的大小对Ca+的运输速率无影响孟德尔遗传定律可以发生在有丝分裂中。D.正常情况下,Ca+需要通过Ca+通道才能被转运进滑肌细胞内B.同源染色体上的一对等位基因的遗传遵循孟德尔的分离定律4.酶是活细胞产生的具有催化作用的有机物,下列关于酶的叙述错误的是A.可利用过氧化氢和过氧化氢酶来探究pH对酶活性的影响程成【高一生物第1页(共6页)】,23-430A,A5品页共6页1·23-430A·
试卷第3页,共3页
401分利用山楂制作果酒、果酷的流程如图1所示。同答下列与发降相关的问题。山楂处理加白砂糖酒精过滤和酵母菌果酒发酵分离稀释图1()处理山楂的方法主要是清洗干净,晾至山楂表面无水,该步骤相当于对山楂进行了(填“消毒减“灭菌”)。酒精发酵前加入适量的白砂精主要是为酵母菌提供办流子(2)白砂糖添加量对酒精生成量的影响情况如图2所示,白砂糖的添加量为乳,左右最为合理。加入的白砂糖要适量,不能过量的原因可能是祁点卫名久仅?9.5.0中光代阴505下%,飞五红士60筋131517192123白砂糖添加量/%图2艺(3)工业上酿制山楂醋通常有两条途径:一条途径需要经过两次发酵,即先接种酵母菌获得果酒,再在果酒中接种某种细菌进一步发酵获得果醋;另一条途径是向捣碎的山楂汁中直接接种和公室,经过一次发酵制成。在发酵过程中需要向发酵液中持续通入?气)(4)泡菜具有独特的风味,我国的泡菜品种较多,但它们的制作过程基本类似,都是主要利用进行发酵。25.(11分)科研工作人员利用胚胎干细胞(ES细胞)通过核移植、胚胎工程等技术得到克隆鼠,以供医学研究需要,其技术流程如图所示。回答下列问题:采集幅卵细胞去核卵卵母细胞母细胞X○⊙国代孕母鼠→哈滋养层“的文任装进人理时细电形的和店是购短园年阳头仪号种尼内细胞团构建而成的。与体细胞相比,内细胞团细胞具有的优点(特点)是全化忖有,飞个力(2)若分离出内细胞团细胞进行胚胎干细胞培养,当胚胎干细胞在培养瓶中达到一定的密度时,会出现》y现家影响细胞增殖。若要得到更多数量的胚胎干细胞,需要用以种酶处理后,进行存培养。乙提高已有怀胎的利用率,可采取P”技术获得多个相同胚胎。进行胚脸移时,代孕母鼠对移人子宫的克隆胚胎基本上不会发生贞人小这为克隆胚胎在代孕母鼠体内的存活提供了可能。
24.(11分)(除特殊标注外,每空2分)(1)Z(1分)F,白色只出现在雌家蚕中,且F1雌家蚕无白色(2)4B和b都缺失的个体不能存活(3)将该只透明足雄性个体与白色雌性个体杂交,观察子代表型及比例(雌雄比例)若子代透明足与白色足个体(雌雄)各占一半,则基因型为BZZ;若子代透明足:白色足(雄性:雌性)=4:3,则基因型为BZ心Z25.(11分)(除特殊标注外,每空2分)(1)灰身、长翅(1分)不遵循(1分)若遵循基因的自由组合定律,F,测交后代性状分离比应为1:1:1:1(2)10/13(3)黑身残翅(1分)F,雄性果蝇不能产生bvg的精子(4)让黄色甜粒与白色非甜粒杂交子代与白色甜粒自交子代相互杂交(不自交)高三生物学试题参考答案第2页(共2页)
(Text 2)W:Excuse me,sir,how can I get to the nearest hospital?My son is seriously ill.M:Get into my car.I'll take you to the hospital.Don't worry.It's not far from here.(Text 3)W:I am moving to Shanghai.I have got a new job there.M:Oh,how nice!Congratulations!But we'll miss you.(Text 4)W:Come and look at my bedroom.I've painted it.Do you like these gray walls?M:Oh,well,they are nicer than before.I hate those yellow and blue walls.(Text 5)W:Are there enough chairs in that meeting room?M:Yes,I think there are enough.There are 75 chairs in all,35 for the teachers,guests and children,and theothers for the parents.(Text 6)M:Hey,do you mind helping me for a minute?W:Of course not.What exactly are you looking for?M:To be honest,I don't even know where to start.And I don't have much money.W:That's fine.How much money are you willing to spend on a guitar?M:About $100 to $150.W:Try this one.It's lightweight,and its strings won't hurt your fingers when you play it.It's great for begin-ners.M:What about this one?It looks awesome.W:That one is electric.It might be a bit difficult for you.Plus,it's $800.M:Never mind,then.I'll take the first one.(Text 7)W:Have you got any other questions?M:Yes.The speech should be for 20 minutes-is that right?W:Yes,but 20 minutes in total,including 5 minutes for questions.So you'll talk for only 15 minutes.M:I won't be able to say much at all in that time.W:First,you must make sure your speech only includes the most important information.For instance,youwon't have time to give examples,but you could give some images that show examples without spending timetalking about them.M:That's a good idea.(Text 8)M:Hi.This is the Friends of the Environment office,isn't it?W:Yes,it is.M:Oh,good.My name is Ben.I'm doing a project at school about the environment,and my teacher said thiswould be a good place to get some information.W:Well,I'd be glad to help.What's your project about exactly?M:Well,I haven't quite figured that out yet.That's why I'm here,actually.W:I see.Um,do you know much about the greenhouse effect?M:Yeah,but I think a lot of people are already doing that topic.W:Well,how about water pollution?M:Yes,I've heard that it is a serious problem.Do you have any information about it?·7·【22新教材老高考.DY·英语·参考答案一WYB一必修第三册一QG)
附:听力部分录音材料(Text 1)M:I'd like one hamburger,please.W:Okay.That meal comes with French fries.Is that okay?M:I'd like a salad instead.(Text 2)W:My phone just broke!Can I use yours?M:I'm using mine at the moment.I'm sure you can borrow Sammy's when she comes home.(Text 3)W:Jimmy,grandma and grandpa are coming to visit this evening.I want you to sweep and mop the kitchenfloor.M:Okay.But I'd like you to take out the garbage.(Text 4)W:What are you doing this Saturday?Lisa invited me to a party and said I could bring a friend.M:I am going to see a movie with Mike that night.I'm free on Sunday.(Text 5)W:Hey,Alex.I heard you went to Africa.How was it?M:You must have mistaken me for my twin brother Jason.I was talking to him about it last night and it mademe want to go myself.(Text 6)W:Hey,Tony.I'm sorry.M:Hi,Tina.What's wrong?W:I'm afraid I can't go to Beijing with you this weekend.M:How come?W:I have a really important history test and I have to study for it.M:We can go next week instead.W:No,I don't want to ruin your weekend.You go ahead and please take the book I bought to my friend,Mary.Tell her I have to study all the weekend because I can't afford to fail the test.M:OK,then I'll still go.But it's a pity that you can't come.(Text 7)W:Harry,guess what?I've just received an email from Pamela.She and Peter are coming down to see us thisweekend.M:Oh,that's good news!We haven't seen them for ages.W:Yeah.The last time we met them was at our wedding three years ago.M:Did Pamela mention how long they'll stay?W:About one week.M:Great!I can't wait to show them around our new house.W:Me too.We haven't had any guests since we moved in here.If the weather is fine,we can have a barbecue inthe garden.M:Good idea.I'll go to the market tomorrow to buy all the things we'll need.在·35·【22新教材老高考·DY·英语·参考答案一WYB一必修第三册一QG)
6 what bothers the woman a lot?A.Her father's drinking problem.B.Her father's health.C.Her father's change.7.What does the man mean?A.The woman should believe in herself.B.The woman should stop talking to her father.C.The woman should have some faith in her father.听第7段材料,回答第8、9题。8.What are the speakers mainly discussing?A.Whether students need more freedomB.Whether students are stressed.答案转C.Whether students like school9.What is the woman's attitude toward pressure on students?8A.Worried.B.Supportive.C.Uninterested.最佳选听第8段材料,回答第10至12题阅读下10.Where is the man's desk now?AA.Next to the wall.B.Across from the bed.C.In front of the window11.Why does the woman suggest putting the bed on the other side of the room?®&A.It's warmer there.B.It is brighter there.C.It is closer to the door.12.What does the woman plan to do this evening?aA.Eat out.B.Do her report.C.Rearrange her room.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the man doing?A.Chairing a meeting.B.Conducting a job interview.C.Hosting a radio program.14.How did Jane get interested in boxing?A.She once saw it on TV.B.Her parents encouraged her to do it.C.Her teacher said it could help keep fit.15.What is the most important as a top boxer according to Jane?自A.Pretty good skills.B.Great physical condition.C.A very quick brain.A16.When will Jane have her next fight?B.In early April.C.In late February.A.In late May.选项听第10段材料,回答第17至20题。,每17.What's the purpose of the program?A.To plan a nice weekend.B.To celebrate the end of the school year.·22-12-291C·【高三英语第2页(共10页)】
and colonial-style homes decorated with American flags and tidy gardens.On summer days,visitors can26.What was the punishment for Tomas?paddle or go kayaking (in the Connecticut River,picnic in Rocky Neck State Park,or exploreA.He was sent to be with a telescopeB.He was thrown in prison for yearsthe scenic trails that make up the Great Island Wildlife Area.C.He was forced to leave his country.D.He was charged with stealing stars21.In which town can a visitor enjoy the view of sunset?27.What kind of person do you think Tomas was?A.Bandon.B.CapitolaC.Bald Head IslandD.Old Saybrook.A.Persistent and determined.B.Ambitious and optimisticD.Independent and friendly22.What can a visitor do in Bald Head Island?C.Cautious and intelligent.A.Drink some coffee.B.Visit natural forestsC.Enjoy rock formationsD.Fish on the wharf.FIFA has launched #ReachOut,a campaign designed to raise awareness of the symptoms of mental23.Where can the text be found?health conditions,encourage people to seek help when they need it,and take action every day for betterA.In a research paper.B.In a travel brochuremental health.With the support of past and current football players,World Health Organization(WHO)C.In a biology textbookD.In a health magazineand Association of Southeast Asian Nations (ASEAN),FIFA is underlining the importance of greaterawareness of mental health.Dr.Tomas Streyer looked around the control room at his team of scientists and engineers.He wasIn launching #ReachOut,FIFA President Gianni Infantino said,"This campaign is very important inexcited and frightened but he tried to seem calm.In a few minutes,they might start to figure out somethingraising awareness of mental health conditions and encouraging a conversation which could save a life.InFIFA's Vision 2020-2023,we promise to make football work for society,and I thank the players andamazing:How the universe began.Ms.Enke,who have contributed to this important campaign."“Ready,”he said."Depression and anxiety affect rising numbers of people worldwide,and young people are the mostHe pressed the button and then the complicated computers and machines came to life.Unexpectedly,easily affected group.Having a conversation with family,friends or a health care professional can be key.学the perfect summer's day of five minutes ago vanished.The sun wasn't there,and the moon and stars wereFIFA is proud to launch this campaign,supported by World Health Organization and ASEAN to encouragealso gone.people to#ReachOut.”Everyone else in the building was outside,terrified and confused.Then,almost twenty minutes afterDepression affects more than 260 million people in the world while around half of all mental healthTomas had started the particle accelerator,the sun was in the sky again.It was warm and yellow,and theconditions start by age 14.Suicide is the fourth leading cause of death in young people aged 15-29.Amongblack sky turned blue again.Everyone started laughing and dancing around,and Tomas felt as if he couldactive football players,23%report sleep problems,while9%have reported depression and a further7%breathe normally again.suffer from anxiety.Among retired players,these figures increase,with 28%struggling to sleep andBut hours later,there were no stars in the sky at all.No one wanted to know what Tomas'work wasdepression and anxiety affecting 13%and 11%respectively.actually about.All they cared about was what had happened after he turned the machine on.He had stolenSecretary-General of ASEAN Dato Lim Jock Hoi said,"Mental health and well-being are just asall the stars!And when they took him to court,they charged him with stealing the stars.But there was noimportant as physical health and safety.ASEAN is taking steps to advance cooperation with externalpoint in sending Tomas to prison for years.It wouldn't change anything.Instead,they designed apartners on mental health,in order to provide the ASEAN Community with the necessary and appropriatepunishment especially for him.mental health and psychosocial support servicesTomas was sent to work at the abandoned Extremely Large Telescope in Paranal,Chile.Nobody used28.Why did FIFA launch #ReachOut?the telescope now as looking up made people feel bad.A.To encourage conversations.B.To spread the spirit of football.High in the mountains of Chile,Tomas continued to watch the night sky.With the enormousC.To raise money for the society.D.To show concern for mental healthtelescope,he looked at the same place in the empty sky every night,even though there was nothing to see.29.Who are more likely to suffer from depression and anxiety?For 1,596 black nights-nearly four and a half years-there was no change in the night sky.And thenA.Women.B.Old peopleC.Young people.D.Football players.one night,1,596 nights later,Tomas looked up from his telescope and saw Alpha Centauri twinkling back30.What can we infer from the fourth paragraph?at him from the night sky.A.Depression affects most people in the worldThe first star.B.Half the world's people get mental health conditions at 14.He felt tears in his eyes and he made a wish.And he imagined millions of other people were makingC.Most active football players report sleep problems.their wishes too.D.More football players suffer mental problems as they age.24.Why did Tomas turn on the machine?31.What is the main idea of the text?A.To show off to people.B.To make the sun gone.A.Mental health is as important as physical health.C.To explain his discovery.D.To perform magic tricksB.FIFA launches a campaign for better mental health.25.What does the underlined word "vanished"mean in the third paragraph?C.Organizations provide psychosocial support services.A.DifferedB.Occurred.C.Interrupted.D.Disappeared.D.Depression and anxiety affect rising numbers of people.英语信息卷(六)第3页(共8页)英语信息卷(六)第4页(共8页】
recorded,calling on the population to remain4西完阶the dark sky fiery(似火的)red on Saturdayalert.本报采编中心KEY CORNER必修一Unit3听力材料及参考答案W:Of course you can,but you'd better do differentup in a hot-air balloon.Oh,I also won first prize31-35 DDBCB36-40 CADEF41-45 CBDAAexercises to keep fitin a guessing game!46-50 BDABD51-55 ACDBC听力材料(Text 7)W:Wow!What did you win?56.that /which57.created58.for(Text 1)W:My plane leaves at eight o'clock this evening.M:An MP3 player.Here,take a look.59.to hostW:Shh,don't make a noise.It's really late.You'll60.happiness61.thandoesn't it?W:Cool!That is a great prize.62.activities63.The64.were heldwake the children.M:No,it leaves at seven.M:Wait!There's more.One of the campers got lost65.jumpedM:OK,I'll be as quiet as a mouse.W:Oh dear,I don't have as much time as I thoughton a hike.Everyone was scared to look for him写作(Text 2)M:Don't worry.I've already booked a taxi to takebecause it was dark.But I wasn't!I went into第一节W:Oh,I don't know what to do-I hate makingyou to the airport.It's coming at four.the woods with my teacher and found the boyOne possible version:decisions!W:Oh,thanks David.Have you got any idea whatbeside the riverDear Eric,M:I always make a list of the advantages andtime it gets in?W:Aren't you brave!I heard that you like playing basketball.I amdisadvantages,and then decideM:I'll have a look at your booking...Here we are.M:After that they interviewed me.On Monday,mywriting to invite you to join the basketball club in(Text 3)The flight time is two and a half hours,and youpicture will be in the school newspaper!our school.It is looking for new members.M:Oh,no,I've made a mistake-lookwill get into Chicago at nine thirtyW:It sounds like you had quite a lot of adventures,The training,offered by great coaches,will beW:No,you haven't.You're doing it really well.W:That's great.I hope I'll be at the hotel at halfNick!I am proud of you!held twice a week,and any questions will beM:Well,I don't think I've done a good job.past ten(Text 10)welcomed in the training.And we will be given(Text 8)(Text 4)For better or for worse,all of us were born withhigh-level training every Friday afternoon.If youW:Dad,what are you watching?W:Heilo,sir.How can I help you?strengths and weaknesses.That is what makes usare interested in the club,sign up on our schoolM:Hey,Diana.It is a program on admirable athletes.each special.The problem is that our weaknesseswebsite before September ist.Looking forward toM:Er ..I really like these blue shirts.I wonderW:What is an admirable athlete?can often get in the way of us getting things weyour reply soonwhether you have them in my size.I wear a sizeM:An admirable athlete is an athlete who doesYours,44.want.That is why I want to talk about ways topositive things for the community.LiHuaW:OK.I'll go and have a look for you.overcome weaknesses.Once you learn to overcomeW:Oh,like a sports star who spends a lot of moneyyour weaknesses,you will be a more successful第二节(Text 5)helping sick children?person.Now,the first step is to know yourOne possible version:M:Right,that's it...I've done the washing-up andM:Exactly.Look,now they are talking about Calweaknesses.The easiest way to do this is to take aI feel my mother's strength and my feet arethe cleaning.And I've also picked up theRipken Jr.personality test.You can easily find one online.steady on her shoulders.I turn my face up to the sunchildren's toys.W:What admirable things did he do?Second,decide which weaknesses you really need toand laugh.Under my feet,the base feels strong,andW:That's great,darling.Would you like me toM:He did a lot.For example,he gave poor childrenimprove.Nobody needs to be good at everything.Somy heart beats peacefully.Far below,I can hearmake you a cup of tea?a chance to go to a baseball summer camp.if you can focus on the skills you need to improve,itpeople's cheering,and soon,I feel Magdalena'sM:Yes,please.Can I have a piece of cake,too?W:That was nice of himwill be a better use of your time.Third,make a planhands on my feet.She holds my shirt and then she(Text 6)M:Yeah,it was.Now go back upstairs and finishon how you will improve your weaknesses.If youclimbs up the back of my body.I work hard to holdM:Hello,Lily.Can you tell me what makes youyour homework,Diana.After you finish it,youcan come back and watch TV with me.have trouble making friends,for example,make amyself straight and still and strong for her.And oncewant to run such a long race?W:OK,Dad.plan to talk to five new people every week.Makingshe climbs onto my shoulders,she waves her handW:I want to set an example to my son.Some youngto the judges.(Text 9)a plan will help you take quick action.If you havepeople nowadays say they love sports,but theyOur tower is complete!The crowd cheers evenW:Hey,Nick!Welcome home!How was yourany questions,please come and find me at theonly watch sports games on television.camp?teachers'office,Monday through Friday between 9'louder.I smile across at Tomeu.I am very thankfulM:That sounds like me.What should I do?M:Oh,Mom.It was so much fun!I've made soam and 11 am.for his encouragement and support.Whether or notwe win this competition,I know we have done whatW:You can begin with doing something easy,suchmany unforgettable memories there!参考答案we set out to do.Our team has worked togetheras running slowly every morning.W:What did you do?1-5ABCAC6-10 BCBBC11-15 ABCCBWith trust in each other and with focus on the task.M:Can I stick to one exercise?M:We did a lot of things,but my favorite was going16-20 AACBA 21-25 CDDAB26-30ACDBCwe have built our castle.Today,I am a casteller!主编:杨慧英责编:王春贾国英审读:张贵莲校对:杜小娟美编:李文静报社地址:山西省太原市晋阳街202号英语周报社邮编:030006●电话:0351-7773933印刷:太原市文兴印业公司(太原市寇庄南街26号)●订阅:本报发行部●订阅热线:0351-7333565●排版:本报激光照排中心。广告经营许可证号:晋工商广字1401004000035
4.D。观点态度题。根据最后一段可知,飞行机器人理论上可以在任何地方工作,它们可以在危险或无法到达的地方建造结构。由此可知,作者对飞行机器人持积极态度,故选D。第4-5版本文的语篇类型是说明文,主题语境是人与社会之公共交通。如今,在世界各地,越来越多的国家和城市对公共交通票价进行了减免。然而,免费公共交通真的是解决交通问题的有效措施吗?1.C。细节理解题。根据第二段最后一句可知,爱沙尼亚几年前就免除了车费,故选C。2.A。推理判断题。根据第三段可知,在哥本哈根试行了一个月的免费交通票后,起初,汽车使用量开始下降,但人们最终还是恢复了旧有的惯。由此可推知,画线短语指代的是开车的惯,故选A。3.C。细节理解题。根据第四段最后一句可知,免费公共交通政策未能改善卢森堡的交通状况,部分原因是很多人由于负担不起在卢森堡生活,只能每天开车穿越国境到卢森堡工作,故选C。4.B。推理判断题。根据最后一段最后一句可知,Jenny认为免费的公共交通能让所有人,不论收入高低,都享有乘坐交通工具出行的权利,故选B。A本文的语篇类型是说明文,主题语境是人与社会之科学技术。本文介绍了一种安装了传感器的智能道路,这种道路可以监测汽车是否偏离路面,并自动报告给应急服务部门。不过,这种新型智能道路也面临一些质疑。1.A。推理判断题。根据第一段中Sylvester所说的话可知,汽车驶离路面的时候,智能道路上的传感器会监测到发生意外的时间及地点,并自动向应急部门发出警报,以寻求帮助;再结合第二段第一句可知,这种智能道路可以监测车辆所行驶道路的安全状态,故选A。2.A。推理判断题。根据第三段可知,Schwartz质疑,如果智能道路里装的电缆断裂的话,可能会发生什么呢?会导致整个网络的瘫痪吗?由此可推知,智能道路的可靠性还未确定,故选A。3.D。推理判断题。根据第五段可知,交通状沉对一个地区企业的发展有
20.Who carried a ladder to the scene of the fire?23.What is re,A.HavingA.LilyB.Lily's father.C.A firefighterB.Being第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)C.BeingD.Buying阅读下列短文,从每题所给的A,B,CD四个选项中选出最佳选项。AI carriedMorocco Family Journeycountry to theDiscover the magic of Morocco on a seven-day journey that takes yoursome voluntarfamily group from markets to the desert.Meet musicians and storytellersflame.Still iabsorbed in Amazigh heritage,and try your hand at cooking up colourful localunexpectedly.dishes.Hike past amazing rock formations,walk windswept sands,and uncoverOn oneancient secrets.n.Bcovering arourYork,each ruWHAT'S INCLUDEDWHAT'S NOT INCLUDEDadmired.OthAccommodations:Hotels (8 nights);8·VisasI had alrbreakfasts,3 lunches,4 dinnersFlights to and from Moroccowaiting in theTransport:Private air-con coach,4XBasic medical and emergencyarrive.Would4 vehicle羽Ep必究insurance (You will not be permittedAll at onrs?Journey Highlights:Sahara trips andto travel with our agency until youway.Peoplecultural explorations in Merzouga,thehave provided evidence of adequatewhat I represtour of Atlas Film Studios in Ouarzazatetravel insurance.talent,devotiFive-star travel directorsTrip cancellation insurance or anyI think wWalk in Jemaa el-Fna Squareother travel insurance02values,becauFree time to explore Marrakech·Meals on your own260have to do orAll transport to and from included·Any activity notdescribed inand values,aese days?activitiesWHAT'S INCLUDED24.What carEmergency Fund1U0A.The91GPlease make sure you have access to at least an additional USD 200 or the291B.Not an fences.equivalent as an emergeney fund,to be used when circumstances outside ourC.The acontrol require a change in our planned route.This is a rare occurrence!10D.Grea25.How didanimals?RequirementsFamily journeys are designed for groups traveling with kids between theA.Excitages of7and 17.Your group must include a kid to book,and anyone under the26.Why didage of 18 must be accompanied by an adult.A.To ceC.To sh21.Where can visitors experience local culture?27.What doA.In Marrakech.ng smell.B.In Ouarzazate.A.KeepC.In Merzouga.D.In Jemaa el-Fna Square.C.Let t22.Which of the following needs an extra charge?二A.Transport between attractions.B.Round-trip flight tickets.Do youC.Accommodation in the journey.D.Quality guide services.us practice se英语试题(附中版)第3页(共10页)11 bluowourselves.
11-15 BBCBC16-20 CACBA21-25 ABDCD 26-30 ACCAB31-35 ACACD36-40 GACFD41-45 BADCB46-50 CDAAB51-55 CADDB56.Researchers57.and58.the59.to be60.enjoying61.surprising62.actually63,their64.it65.be influenced写作第一节One possible version:Dear Peter,How's everything been going recently?I know that you are interested in music,so I can't wait toshare this news with you.A school music festival will be held at 6 pm at our school hall nextFriday.Student singers and bands from the music club will be on stage to perform for us.Meanwhile,Peking Opera actors will also be invited,which will be a great chance to enjoytraditional Chinese culture.I really hope you can join us.Looking forward to your replyYours,Li Hua第二节One possible version:After about 10 minutes in line,it was our turn and I put everything on the conveyer belt.We startedchecking out and got everything bagged.Then we left the store and went to our car.By thistime,the line outside was longer than before and I felt for those people.We finally got to thecar and put our things down.Just then,my daughter noticed that there was a camping chairon my shoulder.I suddenly realized I had forgotten to put the camping chair on the belt and pay for it.The familiarweight was like a wallet to me,so it didn't occur to me to set it down.Actually,I didn't havetime to go back to pay for it.We were already running behind schedule and still had a two-hour drive to make.But I knew that if I didn't go back and pay,I would be considered a thief.So I ran back to the store.It took me another 30 minutes to get inside again.Thankfully,I amstill an honest person.【补充说明】100°F:100华氏度,约等于38摄氏度部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是应用文。文章介绍了四个与音乐有关的夏令营。2l.A。理解具体信息。根据Spotlight Theatre Arts介绍内容中的The Spotlight Theatre
参照秘密级管理★启用前试卷类型:A1.What might you get on a special holiday?A.Faster delivery.B.Wider choices.C.More discount.D.Extra gifts.2022一2023学年第一学期高三质量检测2.In which aspect is online flower delivery better than over the phone?A.You see pictures of the flowers.英语试题2023.01B.You needn't drive to the shop.C.You can pay afterwards.注意事项:D.You have a faster service.1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号等填写在答题卡上。3.What is the purpose of the text?2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。A.To show the advantages of online shopping.如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡B.To help run an online floral business.上。写在本试卷上无效。C.To advertise an online flower shop.3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。叩D.To promote online flower delivery.B的第一部分阅读(共两节;满分50分)I still remember my father's embarrassment the day when he was invited to have第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)dinner at a colleague's house.Freshly arriving in Brazil,and not being able to look up on阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。the Internet,he offended his hosts by making a hand gesture-a circle with the thumb andAindex finger.He had always understood it to mean "OK",but in Brazil,it meantIt's hard to imagine any gifts more convenient than online flower delivery.There issomething different.no driving to the local florist shop,no waiting on hold,and no searching for a phoneThe episode was swiftly forgotten.My father's colleague understood that he probablynumber for a flower delivery service in the area you need to send.You simply select thebouquet or arrangement,and enter the delivery and payment information.Besides,manywasn't yet aware of the local meaning of the gesture.He gently explained it meantsomething rude,and then it was filed away under "things not to be done in Rio".offer additional gifts including gift baskets,chocolates,teddy bears and so on.Fast Flower Delivery OnlineI was reminded myself in China.After I replied to a friend's WeChat message with a製When you buy flowers online,you can get flower delivery just as fast as if you placeVan Gogh sticker that I thought meant "keep fighting",another friend told me I used itthe order in person or over the phone.If you place your order early in the day with anwrong.Internet florist,many of the best can deliver on the same day."The Chinese version is a bit different,she said,taking out her phone and showingSend Flowers for Lesstome.“See these characters?They mean‘I will hit you!”Customers often find better prices when buying on the Internet,because onlineLife is full of crossed meanings.In India,you sign to someone to come over withflower shops typically have lower prices and more discount deals.These shops have lessyour palm down,not up.And in the Middle East,you never use your left hand foroverhead(运营费用)and costs,so they can pass the savings on to the customer.Inanything public.addition,you usually get a much better deal,especially at busy holidays such asAs adults,we understand that even if it hurts,a mistake is only an insult经Valentine's Day,Easter,Mother's Day,Christmas,etc.when it is deliberate.Yet,many conflicts come from misunderstanding,and history isSpectacular Flower Selectionfull of the unfortunate outcomes of cross-cultural communication.A typical local flower shop does not have a big selection to choose,and also,whenMy father's pre-Internet Brazilian mistake was forgiven because of context-he hadyou order flowers over the phone you can't see what you'll get.Online flower shops havejust arrived and he didn't know its local meaning.But when context is absent or simplypictures,and still many have a spectacular selection to choose from.Plus,if one Internetdifferently understood-especially in the social media-perhaps it is time we all thinkflorist doesn't have what you want,it'll take just a few seconds to buy flowers online fromtwice before typing or talking,especially when the consequences can be more severe thananother florist site.the misuse of a WeChat sticker.高三英语试题第1页(共8页)高三英语试题第2页(共8页)
tourists have aready lf Switzerland.There's much to do between hiking.exploring Switzerland's many towns21.Where is this text probably taken from?C人travel guide.D.An academic articleA.A textbookB.A story22.What is special about San Miguel?B.It attracts the most tourists in autumnA It has similar weather in four seasonsIt is well known for various museumsC.It owns many famous places of interest.23.In which season is Athens full of life?B.Summer.BC.Autumn.D.Winter.A.Spring.6Between schoolwork.a part-time job,participating in clubs and playing four sports,liviaJunhas a lot on her plate.Still,the 15-year-old student is taking the time to make sure that unemployedJungkunst led a drive for the food pantry (in East Meadow that brought in more than6.000workers have enough food.worth of food donations."It's like God sent me an angel,"said Ralph Esposito,director of the food pantry"T've never seen someone do something like this."Esposito,who started the pantry in 2015,said the needhas doubled recently,with the facility now serving 40 to 45 unemployed workers a day,up from 15to20The teen immediately took action,reaching out to businesses and local organizations for donationsdaily last year.After coming home late from soccer practice,she would then pack up donations,sometimes untilmidnight.Charitable work has been an important part of the teen's life,even as a young child.She has lent herhelp to breast cancer prevention nonprofit First Company Pink.She's also created greetings cardsfor members of Corporal George Benkert,Jr.VFW Post 516 in Farmingdale and encourage her classmatesto donate gifts to the Ronald McDonald House.Jungkunst said she was inspired by her mother.a retiredNYPD detective.Her mother Josephine,50,would deliver the donations while she was in school and takephotos of the grateful unemployed workers to show the teen later.Jungkunst is part of the Long Island Soccer Club's Girls Academy.She asked the academy to helpwith the food drive and Long Island director Meghan Frey put the call out on social media and set updonation boxes at their practice sites."She is very driven,"Frey said,recalling the busy volunteer's earlydays at the academy."She was only 12 years old but even at that time she had a very mature way ofexpressing her goals and how she wanted to achieve them.24.What is the function of the food pantry?A.To make a huge profit.B.To help unemployed workers.C.To buy new facilities.D.To provide more job chances.25.What significant challenge did the food pantry face?CA.It was short of voluntary workers.B.It was in urgent need of contributionC.It was stopped by local organisations.D.It needed to deal with other things.26.What made Olivia Jungkunst actively participate in charitable work?A.Her mother's inspiration.B.Her sense of responsibility.C.Her classmates'encouragementD.Her teacher's requirement.27.Which of the following best describes Olivia Jungkunst?A.Generous.B.Aggressive.C.Courageous.D.Caring英语试题第3页(共8页)
第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。The dramatic nidre duringn aero hike Four friends and tematesfromNoteCollege in Codyyomnghad been hikng in theMoo orehey hikederlatacked the e hiker BradyLowry.shok me ron and Ididn't kow what tod,Brady ealled theterrifying attack.Th bear shook him by the arm and then threw him away.Bradys friend Kendall Cummings,reacted quickly totry toscare the bear away.He yelled and kickedathe bear and pulled on the bearfur.dn't want to lose my friend,"said Kendall.Icou have rnadotentially osta friend but Ididn't do that I thought I would get him offand save hm.The bear turned its attention to Kendall and knocked him to the ground.In protecting his friend,Kendallbecame the target of the bearfortackEventaly,thetherteaatesred thebearusthat itsoon withdrew and ran off.After the attack,Kendall was badly injured,but he managed to pull himself up.The teammates then helpedKendall off the mountain by supporting his weight and rying him part of the way.nce the boys reachedalocation with cell service,they dialed 911 for help.After half an hour,some rescuers arrived at the scene.They examined Kendall and Brady and they weresent to Billings Clinic Hospital in a rush for their injuries.Brady broke his arm and suffered serious wounds inthe initial attack.Kendall underwent surgery for more serious injuries on his face and arm.Both boys were onthe road to recovery.Their wrestling coach,Jim Zeigler,arrived at the hospital along with the rest of the teamto offer support.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Jim Zeigler sang high praise for his team,especially Kendall.Brady's parents came to the hospital and thanked Kendall for saving their son's life.【高二上学期期末考试·英语第8页(共8页)】
词工(四)夏中等补密李高英语·答案解析water and picking vegetables and fruit.At night,I buriedpick走向重点2023年高考密破考情卷宁夏(四)myself into learning.Seeing them live a happily life,I felt【听力材料】inhappyrelieved.Text 1+L.【解析】第一句的that→which。非限制性定语从句不能M:How was your trip to London?W:It was fantastic.I visited a lot of places.用that引导;which引导非限制性定语从句,修饰前面churches,museums and the royal palaces,的名词village,which在从句中作主语。ar山is门and the weather was fine.Horrible traffie,though.heB2.【解析】第二句的vegetable-→vegetables。vegetable是Text 2可数名词,many修饰名词复数。omod ob w bM:Do you like eating beef,Karen?3.【解析】第三句的go-→went。时间状语是I,ast summer词W:Not really.I hardly eat red meat such as beef,porkvacation'“去年暑假”,表达过去的动作,所以用一般过去单and mutton.eat chicken.时。M:Why?m4.【解析】第三句的here→there。.作者叙述去年暑假在那W:Many studies have tied red meat to cancer and heart里(爷爷奶奶那里)度过了一个月。o1:disease,so I think I'd better avoid such risks.5.【解析】第四句的earlier一→early。very修饰形容词和副Text 3词的原级,且这里没有比较的含义。1munM:Who is the best player in your school football team and6.【解析】第五句的early前加an.early的发音以元音音basketball team?素开头,前面用an。2W:As I know,John is the most popular one in the football7.【解析】第六句删除but。Though引导让步状语从句,team,but Jack plays the best in the team.As for the后面是主句,不能再与but连接。安basketball team,David is second to none.8.【解析】第六句的picking一pick。help sb.do sth,“帮助Text 4某人做某事”;weed,water,pick三个行的省略to的动词不定式作宾语补足语。W:I need to arrive at the ABC Corporation in haf an9.【解析】第七句的into→in。bury oneself in(doing)hour.I'm not sure if I have time to go there on a bus ormaybe I should take a taxi.sth.“埋头做某事”,固定搭配。1O.【解析】第八句的happily-→happy。形容词happy作M:It's just a ten-minute walk.Go along the street and定语,修饰后面的名词life。live a happy life过着幸福turn right.Then you will get there.1baAText 5nor to的生活。M:How much is the parking fee here?书面表达0To Study Liberal Arts or Science?W:It's 1 dollar an hour,sir.If you park your car here lessRecently there is a heated debate in our class onthan 1 hour,we charge you 1 dollar;if you park morewhether to study liberal arts or science.The students'than I hour and less than 2 hours,we charge you 2dollars and so on.opinions vary from person to person.Some students think it is better to learn liberal arts.M:OK.Let me see.I parked my car at 9:00,and it'sFirst of all,it's easier to learn liberal arts.Besides,jobs11:45now.related to liberal arts are not tiring.In contrast,science isText 6W:I was hoping that I'd go to the outdoor shopsdifficult and it takes a lot of pains to learn it.However,others hold the opposite opinions.In theirdowntown today if the weather was fine or evenview,there are a wider range of majors to choose from ifcloudy.But look outside.It's wet everywhere.It'sthey learn science.Additionally,students of science arereally disappointing.,,M:Do you want to go to the Mega Mall with me instead?easier to find a good job than students of arts.Personally,I think what is important is yourI'm going to drive my car there.It's just opened.interest,which decides whether to study liberal arts orW:That sounds good to me.Otherwise I would end upstaying at home doing nothing.science,.姑,再只加稀以水的其,行殖热自的断前感c17B
Several minutes later,a bus stopped and theBbreak rise true people area closedriver(52)noticed them.He decided to helpheavy tower they window happen pupilthem.He asked them to get on the bus.After thebus arrived at the terminal station,he offered themA video gets popular these days.In the video,several people save two school 70 and an old womantowels and hot water.When the rain stopped,aIt 71 after a grandmother picked up herworker sent them home by (53)cargrandchildren from school.On that day,it rainedThree days later,the girl's family came to say2.Their car was trapped(被困)in water.Thethanks to the kind bus driver.People could feel thewater 73 high.They couldn't open the door to getwarmth of the city through the driver's deed.out.70.pupils71.happened72.heavily 73.roseEbreak rise true people area close54.Kathy lives in Shanghai.If she has a picnic nextheavy tower they window happen pupilweek.she'd better choose TuesdayOlivia,the children's mother,got a call from the55.When is World Meteorological Day?On March 23.grandmother and found their location(位置)using online apps.56.Linda is good at painting and wants to doOlivia called the 74 hotel and asked for help.something for the weather.What activity can shetake part in on World Meteorological Day?She also sent messages through her social mediaShe can draw pictures to tell people what toaccount(社交账号).Charlie and Henry,twodo to make a difference.workers in the hotel,made 75 way to the trappedcar with a kitchen knife.74.closest75.their57.How did people know the weather in the past?break rise true people area closeThey watched clouds or felt the wind.heavy tower they window happen pupil58.Please translate the underlined sentence intoCharlie climbed on the car,hoping 76 the car glassChinese.with the kitchen knife.But it didn't work.通过天气预报,人们还可以知道什么时候会发At the same time,Matilda,the children's music生一些恶劣的天气。teacher,came.He swam to the car after seeingOlivia's message.59.What were you doing when it rained in yourHowever,the three people still couldn't breakarea the last time?those car 77.I was sweeping the fl oor when it rainedheavily that noon.76.to break77.windows八.词语运用Abreak rise true people area closeConner and Kane are two students of Grade 8.heavy tower they window happen pupilOne day,60 they were on the bus to school,theAt that time,an owner of a nearby noodledriver stopped the bus suddenly.They saw the busdriver pass out(昏倒).With no adults(成人)near torestaurant brought a big hammer(锤子)andhelped save them.depend 61,the kids knew it was up to themselves.Conner fi rst rose from his seat and made 62 wayWith those 78 help,the two children and theirtoward the driver.He noticed that her face wasgrandmother fi nally got out of the car.Olivia said,really red and she 63 shaking.He quickly realized"To tell the 79,I was so scared.They are ourthat she needed doctors'help right 64heroes!”60.when61.0n62.his78.people's79.truth63.was64.awayAt the same time,Kane picked 65 the radio andsaid,"There's something wrong 66 our bus driver.十.书面表达Seeing what was going on,other children on the每个人都有自己最难忘的一件事。上周六李华和bus were 67 scared that some even started crying.爸爸去游泳,一名男孩不慎掉入泳池,李华爸爸将“Everything will be OK,”Conner said.Then he其及时救出并采取急救措施。假如你是李华,你校organized them to move to the back of the bus 68英文报举办了以“我最难忘的一件事”为主题的征give the driver more fresh air.At last,the driver文活动。请你将周六的所见所闻写一篇英语短文投was saved and everyone was safe.稿。Sometimes it's hard to take proper action under提示:pressure,but trying your best to do something is1.事件发生的时间和地点;always better 69 just being worried.2.事件发生的经过;65.up66.with673.事件发生后你的感想。68.to69.than4
Do you mind telling me something else,like the22.What does the MSC's learning program focusattendance record,the holiday,and how to askon?for leave?Ways to help keep the sea healthy.M:Every month you have three days off,besidesB.Skills to obtain marine resources.the weekends and some important holidays.C.The main characteristics of sea lifeAfter you've been here for a year,you can have a分D.Human and natural threats to the seaone-week vacation.The leave less than half a23.What should you do if you want to get the latestday should be applied for an hour in advance,ocean information?and more than a day should be applied for three读A.Chat with local communities.days in advance.B.Call during the working hours.W:Okay,I got it.Thank you very much.C.Sign up for the teaching program.M:You're welcome.⑧Register for the MSC's newsletters.听第10段材料,回答第18至20题。t18-20CAC18.When did the volunteer program begin?第BA.2 years ago.B.12 years ago.C.40 years ago.24.Why did the author's daughter hesitate about19.What requirement does the volunteer program部going to the beach?have?A.She was an indoor girl.A.Reaching the age of eighteen.She had to complete her paper.B.Being good at speaking English.C.Having rich volunteer experience.C.She was afraid of the pandemic.20.What will volunteers do in this program?读D.She was concerned about the weather.A.Help turtles hatch eggs.B.Take care of baby turtles.C.Clear rubbish from the beach.Text 10Do you want to experience the life of volunteers?There is a great volunteer program for you.It is第aimed at helping to protect the population of Olive25.What made the author and her classmatesRidley turtles in Costa Rica,although otherdecide to take a road trip?species of turtles are also involved.The program分A.Their need to test their new car.has been running for 40 years since it began atB.Their desire to experience country life.Ostional Beach which has been an activeTheir dissatisfaction with the cast list.conservation area.(18)Volunteers can sign up forD.Their plan to seek inspiration for theirany length of time from 2 to 12 weeks.All读drama.4volunteers will be housed with local families nearthe beach.so things like tents and blankets are not needed totake.But you have to prepare a dictionary or a26.What does the author think of her college roadtranslator,because English is not common in local第trip?families.It is possible to sign up as a group or justEntertaining.B.Surprising.as an individual.It will be OK if you have noexperience but we do have a requirement of over部分C.Tiring.D.Inspiring.18.(19)Besides,a health check and a police check27.What does the author want to tell us throughthe text?are also required.The main involvements in thisprogram are recording data,removing rubbishA.We should choose friends with care.from the beach to ensure a clear passage for adult读B.We should put study first in college.and baby turtles and also assisting in eggWonderful college memories will stay.relocation.(20)This is a unique experience forD.College performance matters to our future.anyone interested in turtles and conservation.第CA28.What can we learn from paragraph 1?21.How can you possibly share your post on theA.It is easy to get along with strangers.website?分B.Many people fail to obey unwritten social rulesA.By joining the non-profit first.People have lots of concerns when dealing withBy engaging in the conversation.strangers.C.By finding more natural resources.读D.People tend to raise many questions whenD.By writing articles on ocean protectionmeeting new people.
4.A.decisionB.explanationC.secretD.answer5.A.takeB.makeC.findD.stop6.A.exploreB.measureC.developD.identify7.A.innocentB.determinedC.sympatheticD.unpleasant8.A.carry onB.take overC.put asideD.go through9.A.GenerallyB.GraduallyC.AccidentallyD.Obviously10.A.strategiesB.circumstancesC.responsibilitiesD.principles第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。请在答题卡指定区域作答。AMy son Zack suffered from autism (when he was two.Watching a movie together wasan important routine for us.On an ordinary spring day,we were enjoying one of his favoritemovies that he 11 (see)many times before.I took his hand as usual.Suddenly he stood upand wrapped his arms around me in a big bear hug.You could imagine 12 excited I was.Although it was just a hug,it meant a lot to me,13 (fill)me with great joy.BThis year,the 13th Spring Festival Joint Exhibition of Chinese Books,14 theme was"Reading China",was held on January 24th in 85 bookstores worldwide.It 15 (carry)out avariety of activities such as book exhibitions and cultural performances.Books displayed in theexhibition were philosophical and artistic,which closely met the needs of overseas readers.Overall,this year's book exhibition presented the newest and 16 (fine)Chinese publicationsto local readers so that they could better understand China in the new era.CChatGPT is a new artificial intelligence technology 17 (create)by Open Al.It enablesmachines to understand and respond to human conversations in a 18 (nature )andconversational way.ChatGPT has shaken the tech world since it was opened for public use lastyear.While it certainly comes across as knowledgeable,it's far 19 perfect.It cannot answerquestions about things that have happened recently because it 20 (train)using data from 2021and before.第二部分阅读理解(共两节,38分)】第一节(共14小题;每小题2分,共28分)》阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。高三英语第2页(共10页)
Bfear him from that moment,and sat there talking to himHaving spent over 5 decades as a writer,the 83-"She writes about things that no one else writesOne day Beth received a piano as a▣故▣freely as if she had known him all her life,for love year-old winner has published more than 20 books to her about,for instance her jealousy(),her experiencesgift from her neighbor Mr.Laurence,drives away fear,and gratefulness can defeat pride.name,including Cleaned Out (1974),Shame (1997),as an abandoned lover and so on,I mean,really hardwhich had belonged to his late阅读理解When she went home,he walked with her to her a 2008 memoir (called The Years and A Girl's experiences,"Anders Olsson,chairman of the Nobelgranddaughter.n spite of her shyness,.新体裁:小说节选own gate,shook hands warmly,and touched his hat as Story(2020).literature committee,said after the award announcementBeth was determined to show her gratefulness.he marched back again,looking like a handsome and oldRather than consider herself a writer of fiction,in Stockholm.He went on to say,"She gives words for"You'll have to go and thank him,"said her sistergentleman as he was.Ernaux has used the term"an ethnologist(社会人类学these experiences that are very simple and striking.Theyby way of a joke,for the idea of the child's really going 24.How did the other girls feel when seeing Beth)of herself"to describe herself.are short books,but they are really moving.never entered her head."Yes,I mean to.I guess I'll gowalking to Mr.Laurence's house?Born in 1940 in a rural village in Normandy,28.What can be learned about Annie Ernaux from thenow,before I get frightened thinking about it.A.Relieved.B.Shocked.France,Ernaux grew up in a working-class environmentpassage?And,to the amazement of everyone present,BethC.Pleased.D.Terrified.as her parents ran a combined grocery store and cafe.A.She described herself as a science fiction writer.walked deliberately down the garden,through the fence,25.Why didn't Beth finish her spech when sheswMr.She worked as a teacher before becoming a full-timeB.She started with a full-time writer before being aand to the Laurence's door."Well,I wish I may die if itteacher.Laurence?writerisn't the strangest thing I have ever seen!"cried herA.She was shy and nervous.Two books by other French writers inspired her toC.She is considered to be the first French person tosister Hannah,staring after her,while the other girlsB.She was too excited to speak.be a writer:The Second Sex by Simone de Beauvoir andhave won the prize.were made quite speechless by her unexpected actD.She was awarded for the bravery and observationC.She was moved by his kindness.Distinction by Pierre Bourdieu.The former led her toThey would have been still more amazed if they hadshown in her writingD.She was too afraid before a stranger.write about feminism(女权主义),and the latter raisedseen what Beth did afterward.She went and knocked at29.What inspired Annie Ernaux to write her works?26.What does the author want to express mainly in this her awareness of the huge gap between her and thethe study door before she gave herself time to think.A.Her hardships of life.When a deep voice called out"Come in",she did go in,text?environment she grew up in.Besides her readingB.Her teaching career.right up to Mr.Laurence,who looked quite surprised,A.We should overcome our inner fear.mfluences,her"upbringing and experiences navigatingC.Her personal experiences.and held out her hand,saying "I came to thank you,B.Love and gratefulness can do wonders.adolescence and adulthood"also inspire many of herD.Her working-class background.sir,for..."with only a small quiver in her voice.ButC.We ought to repay those who help us.works,noted the social media.For example,the book 30.Which words best describe Annie Eraux's writingshe didn't finish,for he looked so friendly that she forgotD.Courage comes from strong determinationShame explores the theme of childhood trauma(精神创style?her speech and,only remembering that he had lost the 27.What is the text?while A Girl's Story follows a young woman's comingA.Serious and sharp.little girl he loved,she put both arms round his neck andA.A novelB.A diary entry.of age in the 1950s.B.Plain and objectivekissed him.C.A report.D.A book review.Though the matters Ernaux describes in her booksC.Light and humorousThe old gentleman couldn't have been moreare serious and even sometimes heavy,they are alwaysD.Elegant and descriptive.astonished.But he liked it.Oh,dear,yes,he liked itFrench writer Annie Ernaux won the 2022 Nobel written in plain language.Ernaux described her style 31.What can be the best title of this passage?amazingly!And he was so touched and pleased by that Prize in Literature in 2022.She is the first French as"flat writing"through which she aims to tell her storiesA.A Woman Telling Her Own Storieslittle kiss that he just set her on his knee,and laid his female writer to have won the prize.In the words of the objectively."Her style is unshaped by florid(B.A Teacher Becoming a Full-time Writerwrinkled cheek against her rosy one,feeling as if he had Nobel committee,Ernaux was given the award "for the)description or overwhelming emotions,"noted FoxC.A Female Writer Winning Many Awardsgot his own little granddaughter back again.Beth didn't courage and clinical acuity()"of her writing.News.D.A French Female Fighting for Women's Rights1一2英语
听力材料W:What do you want to be when you graduateMost people think it is always safe to sendfrom school,Paul?flowers.But remember:don't send yourM:I want to be a fireman.Chinese friends white flowers because they areW:Really?That's great,but I think it'susually for the dead.dangerous.In many Western countries,clocks are niceM:Yeah,but I want to help people in need.gifts.However,in Chinese culture they mayHow about you?mean bad luck.So we should avoid choosing aW:I'd like to be a teacher.I watched aclock as a gift.documentary about Zhang Guimei.I admireher and want to teach in poor villages like her.g听第7段对话,回答第14、15小题。1415BAⅡ选(B)21.Can you finish test paper on your14.What happened to Li Hua?desk in hour,George?A.He failed the writing test.择A.a;aB.the;anC./片anB.He failed the speaking test.(C)22.I'm afraid it's impossible for you to goC.He failed the listening test.填the river without taking a boat.15.What is the woman's advice?空A.throughB.between C.acrossA.Practicing more.(C)23.Thosemake most people happy areB.Making fewer mistakesthe happiest in the world.C.Learning grammar.A.whichB.whoseC.who听力材料W:You look unhappy,Li Hua.What's going on?(A )24.-Your school is really big.There mustM:I failed the speaking test.be a lot of students in it.W:I am sorry to hear that.Maybe you should-Yes.There arestudents in mypractice more.school.We all enjoy our school life here.M:You are right.When I have a chance toA.three thousand B.three thousandscommunicate with others in English,I just can'tC.three thousand ofopen my mouth.(C )25.-Happy New Year!Would you like to goW:Are you afraid of making mistakes?M:Yes.I think people will laugh at me.shopping this afternoon?W:Don't worry.Everyone makes mistakes.-Sorry.Shopping malls are alwaysRemember,practice makes perfect.during holidays.I prefer a quiet place.M:OK.I'll give it a try.A.beautifulB.wonderful C.crowded第三节听短文(B)26.-Lindaspeaks in front of so manyChoosing giftspeople.▲In the United States-Yes.Of all the students in my class,sheWhen peoplePeople give gifts when someone(16)graduatesIn Japanis the shiest.give giftsPeople give gifts at(17)special times in summerA.always B.seldomC.usuallyand winter.(C)27.With the fast development of the digital▲In IndiaHow peopleIt is best to give new couples money ending in(数字的)economy in China,online shoppingchoose gifts(19)one/1more popular with the public over the past▲In China(18)wiselyyears.White flowers and(20)clocks should beavoided while choosing gifts.A.becomesB.will become C.has become听力材料Hello,I'm Roy.People usually give gifts forspecial events.For example,in the United(A )28.to my home tomorrow!I have somebeautiful photos to show you.States people give gifts to someone whograduates from school.In Japan,people giveA.ComeB.Coming C.To comegifts at special times in summer and winter.But(B )29.John is weak in math,but he hasn'thow can we choose gifts wisely?hope of passing the coming math test.In India,numbers ending in one areA.put upB.given up C.picked upconsidered lucky.So it is best to give newcouples money ending in one.g2
26.D细节理解题。根据第五段“‘But the thing is that science fiction is often intended to give a warning to people,,And there aresome significant legal and moral issues around this technology that we're not ready to accept.,”可知,Neil Clarke认为科幻杂志有责任对新科技带来的负面效应做出预警。27.C文章出处题。通读全文可知,这是一篇新闻报道。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了韦伯太空望远镜最近发现的六个疑似星系。28.C细节理解题。根据第二段“..it's the size of these six galaxies that shock the researchers.”可知答案。29.D词义猜测题。根据第一段“The six newly discovered objects suggest that the early universe may have been developingunexpectedly fast to produce these huge galaxies.”及画线词前“‘Most galaxies in this era are still small and only gradually growinglarger over time,...But..,”可推断,fast-tracking to maturity与developing unexpectedly fast及Growing rapidly同义。30.B细节理解题。根据第六段“Unlike Hubble,.the bigger and more powerful Webb can see through clouds of dust with its infrared(红外的)vision and discover galaxies previously undetected..”可知答案。3l,A推理判断题。根据第六段“These galaxy observations were among the first set of data from..”及最后一段“‘One early lessonfrom Webb is to let go of our expectations and be ready to be surprised,”可推断,Ivo Labbe担心第一批数据可能不完整。因为上次也出现了一次类似问题。【答案与解析】本文是一篇议论文。作者认为在信息时代,国家有义务为国民提供免费的高等教育。32.C细节理解题。根据第一段“If the information-age economy demands a workforce with higher education,the US governmentneeds to make the same deal with students and their families:Anyone willing to work hard and earn the degree should be able toattend college一for free..”可知答案。33.D细节理解题。根据第二段“Under the terms of the Chicago Star Scholarship,..if a student at a public high school in Michiganmaintains a B average,.the state will provide a free degree at a local community college,”可知,这个奖学金项目惠及的是密歇根州成绩达到B级的高中生。34.A段落大意题。根据主题句“Chicago Star Scholarship and Chicago Star Plus are already changing young lives.”及细节可知答案。35.B推理判断题。通读全文可知,作者主要是通过密歇根州的两个奖学金项目所产生的积极成果来支持自己的论点的。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几个给建议的技巧:放松倾听、闭嘴。36.C根据本节的小标题Your body language matters及空后“‘Otherwise,.they might not open up to me as much as I would wantthem to.’”可知,C项“我尽量放松身体、不露声色,以免让对方感到我在评头品足”符合。37.F根据空前“‘People.often want to process a problem themselves.’”可知,F项“善于给建议的人一般都会引导对方提出自己的解决方法”符合。38.G根据空后“‘Forcing yourself to give advice when you can't will do more harm than good,,”可知,G项“你可以向对方礼貌地解释等你考虑成熟了再给建议”符合。39.D根据空后“You're bound to hear about problems you haven't experienced firsthand..”及下文细节可知,D项“亲历相似的问题不是成为合格咨询者的前提条件”符合。4O.E根据空前“That's why Jaime Roberts says you should let them know that you're just human beings with limited experience..”可知,E项“但是,你要让对方知道你会尽力去理解他们”符合。【答案与解析】本文是一篇记叙文。Sujata Halarnkar在文中表达了她对外祖母做的鱼咖喱饭的思念之情。4l.D根据空后“with the basic ingredients(原料)”及下文细节可知,这种鱼咖喱饭是比较传统的(traditional),里面没啥花哨的食材。42.A根据下文“There,her grandma would cook this curry for her..”及“..Halarnkar said she still the curry her grandmamade in India..”可知,她是从外祖母(grandmother)那里学会做鱼咖喱的。43.C根据空前“Halarnkar now lives in Yuma,Arizona,.but..”可知,她是在孟买长大(grew up)的。44.B根据下文“They lived in a neighboring village and I went there almost every week.’”可知,外祖母家很近(nearby)。她几乎每个周末(weekends)都会去那里吃外祖母做的鱼咖喱。45.C见上题解析。46.D这样的儿时记忆当然是最美好的(best):跟着外祖母在美丽的海滨捕(catch)鱼做咖喱。【高三4月质量检测·英语参考答案第3页(共6页)】X
阅读下面树料,在空门处入适当的内容个单词》或括号内单词的正确形式。第二节语法境空(共10小题:每小题15分,满分15分)rt(吻呼师)reouawhoe ffrballme新7 t n Zherig.“h80 ySnghperetheerein rda cha()n Chinese.whch(use)the Song Dynsty (0-).Over the past decades,hebase)on ancient paintings.had usedlmorinecktomodead have mor(t)cham.Dian cha inamodeway enances the taste ofte Han says.tea and spoons to create nearly 200 patternsappreciate dhincrstaed jyuar)during the Tang Dynasty (-7)is similarthe foam()on top ofa cup of coffeeexcept that it is made of tea rathermhou the Song Dysty ha becomee formostthan milk.”物PopularWvomnobl and scholas opjust likeother mprant items,suchasrice oiand salt,as suggested by Song politician and thinker Wang Anshi.9(total)diferent from the method of brewing()eaduring the Tang period.n theSong Dynasty,the popular way of having tea wasthrou dian cha.The action of pouring hotwater over fine powdered tea is called dian,hence the name dian cha,which(list)asanintangibleculral heritage of Runzhou district,Zhenjiang city,Jiangsu province,in19第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(个),并在其下面写出该加的词。8]删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改的词。14注意:1.每处错误及其修改均限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。It was 7:15 in the morning of January 8th,2023.I was walking along Park Road towards theeast while a passer-by of average build came out of the park on the other side of the road.Just atthat moment,Iseeayellow car driving up the Third Street and made aright tuninto Park Road.WUnlucky,the car hit the man when she was crossingthe road.Andhe knocked down witha painfulUnluck;heowever,instead of stopping rovev fastr.ngisboutwoeonter,dapingar hd the maothe mrest hospital.When his familyminutescame,they were moving to tears.into
2I.D。理解具体信息。根据题干中的Jonathan Ogeleza可定位到文中的Jr.Knicks BasketballClinic部分。根据其中的This instructional basketball clinic.through a series of training可知,该项目能帮助孩子们精进球技。22.A。理解具体信息。根据题干中的word games和Al Oerter Recreation Center可定位到文中的TEEN Word Game Hour部分。根据其中的4:30p.m.-5:30p.m.可知,该活动举行的时间在下午4:30至530。23.D.推断。根据Share,Grow and Give on Martin Luther King Jr.Day部分中的Keeping with theessence of Martin Luther King Jr.Day being a day of service,there will also be an opportunity tokeep our park clean and beautiful可知,Martin Luther King Jr..Day的本质是服务,该活动将会给参与者提供打扫公园的机会,鼓励他们参与志愿服务活动。B篇主题语境:人与社会一一社会服务本文是记叙文。Michael Christensen和Paul Binder合作创立了大苹果马戏团,除此之外,Christensen还创立了“小丑关怀”项目,为儿科医院提供关怀表演。24.C。推断。由第一段中的doing a second job to help pay the bills可推知,Christensen的这份工作收入较低,无法满足日常开支。25.B。理解具体信息。由第二段中的the mobile lifestyle had made.returned to the U.S.可知,四处奔波的生活使他们俩筋疲力尽,因此他们选择结束这种生活方式,回到美国。26.D。理解具体信息。由第三段中的With special performances offered...among the mostopen-minded circuses in the world可知,大苹果马戏团为残障人士提供特殊的表演项目,让他们也能感受到同等的乐趣,这使得它成为一个思想最包容、最开明的马戏团。27.C。理解具体信息。由最后一段中的Working in teams of two可知,“小丑关怀”项目的成员表演时以两人为一组,节目也要按照这个分组准备。C篇主题语境:人与自我一一学本文是说明文。文章说明了在课堂上使用幽默对教学和学的帮助。28.B。理解文章结构。由第一段中的内容可知,Morrison在自己的书中提到,大脑研究显示在课堂上使用幽默是个不错的主意;第二段则具体介绍了其带来的好处,由此可推知t指代的就是在教学中使用幽默。29.A。理解观点、态度。由第三段中的内容可知,专家认为要使幽默在课堂中有效,应当合理使用幽默,Sean O'Brien对此表示支持。他认为教学氛围可以是有趣的、甚至是欢乐的,但不能影响学,课堂上的幽默不能像游乐场一样对其他全然不顾,即:幽默不可过度。30.D。理解主旨要义。由第五段中的humor gets students'attention because.可知,本段主要介绍了幽默为何能使学生的注意力提升、调动大脑活跃性,从而提高学效率。31.B。理解主旨要义。由全文内容可知,文章通过介绍专家和老师的观点,围绕在教学中使用幽默给教学和学带来的帮助展开说明。故B项作标题最能概括文章主台。D篇主题语境:人与社会一一社会本文是议论文。为什么我们应该将历史融入学生的科学课程中?32.C。理解具体信息。根据第一段中的Our students,these days,have little knowledge aboutthe giants on whose shoulders we all stand可知,作者认为学生对科学家的故事知之甚少。33.A。理解词汇。根据第三段中的history provides a compelling point of view..are continuousprocesses可知,历史能够为科学发现提供有说服力的视角,通过了解科学发展的历史,学生能够理解科学研究和发现是个漫长的过程。
阅读第一节A篇主题语境:人与社会一一体育本文是应用文。文章介绍了办理Skillico滑雪会员卡的相关事宜。21.D。理解具体信息。根据Skillico advantages部分中的No need to go to a ticket office可知,Skillico会员卡持有者无须到购票处购票。22.C。理解具体信息。根据Skillico tariffs部分中的Enjoy a40%discount on Saturdays和Oferis based on.the sectors determined according to the ski lifts used可知,周六在滑雪场划定的适用区域内,Skillico会员卡持有者可享受6折优惠。23.B。理解具体信息。根据Skillico subscription部分中的e29 per adult for the season(aged18-64)可知,25岁的成人要办理Skillico季度会员卡需支付29欧元。【知识链接】升降机通行证(lift pass)或升降机票(lift ticket)是通常附在滑雪者外衣上的标识符,其表示他们已经付款并且可以乘坐将人和设备运送上山或下山的滑雪升降机。B篇主题语境:人与社会一一艺术本文是记叙文。文章介绍了沙画艺术家Kseniya Simonova。24.D。推断。根据第二段中的she fell in love with sand art“absolutely accidentally.”“Inever thought I could perform;I was always a classical artist,"reveals Simonova."I just startedit as a hobby and I never thought it would turn out to be what it is now.”可知,Simonova起初只是将沙画当成自己的爱好,没想过自己能依靠沙画表演名声大噪。由此可推知,对于自己在该领域取得的成就,Simonova应该是感到很吃惊。25.B。理解具体信息。根据第三段中的In sand art it is an idea and its visualisation that matters可知,在沙画表演中,重要的是表演者的想法及如何将其可视化,而不是沙子这种媒介。也就是说,表演者通过沙子讲述的故事是沙画表演中最重要的部分。26.A。推断。根据倒数第二段中的I know that my creations exist only for a while.The same isthe case with what I do可知,Simonova知道沙画作品存在的时间很短暂,但她觉得艺术反映了生活。我们生活中的每一刻都不可能重复,沙画也是如此,一切都不可能重复。由此可推知,Simonova认为沙画瞬时的属性恰恰反映了生活。27.C。理解主旨要义。本文主要介绍了沙画艺术家Kseniya Simonova,她用沙子描述生活,描绘世界,故C项作标题最为恰当。C篇主题语境:人与自我一一生活本文是说明文。研究表明,给你不再使用却富含情感价值的物品拍照能够鼓励你将其捐赠出去。28.B。推断。根据第二段的内容可知,富含情感价值的东西可能代表一种身份认同感。比如说,你不愿意丢弃你在少年篮球队穿的那件运动衫,并不是说你有多喜欢这件运动衫,你只是留恋这件衣服所蕴含的回忆。它的情感价值可能会让你觉得丢弃它就像放弃了自我的一部分一样。由此可推知,作者举运动衫的例子就是为了说明情感价值对人的重要性。29.C。理解具体信息。第三段列举了几种能够帮助人们捐赠出富含情感价值物品的方法,将近三分之二的研究参与者选择拍照,22%的研究参与者选择制作剪贴簿或视频,13%的研究参与者选择写便条或日记。四个选项中,写日记的方式是最不受欢迎的。30.A。理解具体信息,根据倒数第二段中的we.found that students who were encouraged to
-
基础题与中考新考法·七年级·上·英语专项四写作第1篇have seven lessons a day.And this term we have two【高分范文】new subjects-geography and history.They areI'm Li Hua.Four people are in my family.difficult but interesting.I also make some newI'm 12 years old and I'm a middle schoolfriends.I am busy but happy.I want to tell youstudent.I like singing and reading.My father isgood news.We have an art festival on December40 years old.He is a Chinese teacher.He likes20th.Please come and join us.I think we cangoing fishing with his friends.My mother is ahave a good time.doctor.She is 39 years old.She likes reading.Mybrother is only 8 years old.He is a pupil and heYours,likes playing football after school.Li HuaI have a happy family.I love my family!第5篇第2篇【高分范文】【高分范文】My roomHello,everyone!I am Sally.I have twoHello,everyone!Here is my room.good friends.They are Kelly and Bruce.It is not big but tidy.I like it very much.AWe are in the same school.So I always go tobed,a desk and a chair are in my room.My bedschool with them.Kelly likes reading.She alwaysis on the left.You can see my quilt on it.Theshares some interesting books with me.She believes专desk is near the window.A box,and two pens arean apple a day keeps the doctor away,so she eats项on the desk.You can find some books in the box,强an apple every morning.Bruce likes playing basket-化ball because he thinks it is relaxing.He has two bas-too.In front of the desk is my chair.A modelketballs.His favorite fruit is the strawberry.plane is on the chair.Oh,where is my school-Who is your good friend?bag?It's under the desk专项第3篇What about your room?【高分范文】第6篇Found【高分范文】Hello,everyone!I'm Li Hua from Class 5.Fashion ModelI found a bag in the school library.It'sWelcome to Fashion Model!We have allblack and very big.Some things are in it-fivekinds of clothes for men.books,three notebooks,an apple and a pencilDo you need sports shoes?We have sportsbox.Is this bag yours?You can come to my class-shoes for only 79 yuan for one pair.We haveroom from 12:00 am to 2:00 pm.I'm in Room204.You can call me at 551-34082 or e-mailsweaters in all colors for 49 yuan for one.Lookme at Li Hua@123.com.at these cool trousers and they are 69 yuan for one第4篇pair.How about T-shirts?You can take one for【高分范文】30 yuan and two for only 50 yuan.Dear Mike,Come to Fashion Model now!I am happy to tell my school life to you.I64万唯七年级QQ交流群:688570199
Unit 9 I like music that I can dance to.A.There are many ways to divide movies.I'm sure that things in the future will beB.What are the differences among these7.different)than the present,butmovies?some people will always want to buy CDs.ThereC.The story for the film is not based on realare different kinds of music created for differentevents.8.people)tastes.No matter whichD.Most people like to see the true things aroundway we choose,listening to music can bring usthem.many benefits.Some people even inventedE.The film is about the life of the father of9.music)treatment.For example,China's space program.somemusic 10.(master)said thatF.In this movie,the director adds a fictionalmusic can help people with insomnia(失眼)'havepersonal war between two of the men.a good sleep.We should enjoy the happinessG.With these three kinds of films,there ismusic brings us.always something for everyone at the movieV.补全对话:根据下面对话中的情境,在每个theater.空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完V.语法填空:阅读下面短文,在空白处填入所整。(每小题1分)给单词的适当形式。(每小题1分)A:Hi,Linda.I heard someone playing the piano外文素材改编自Eyes Openjust now.1.?科技对音乐的影响B:Yes,it's me.I often play the piano when I'mWhile we enjoy the benefits(好处)broughtfree.by technology,we should also see the changes itA:Sounds great.How often do you play it?brings to our life.In the future,technology is soB:2.strong that it will change many areas ofA:What else do you do in your free time?we)lives including how we buyB:I do many things,like playing badminton.and listen to music.3Some people think that the development of?technology has forced the CD's market(市场)A:I've been having trouble with my studiesTshut)the door.We like to use ourrecently.So I spend a lot of time after schoolsmartphones to play all the music 3.reviewing what I have learned in class.especial )However,others say that someB:4.You can listenpeople will always prefer to buy CDs from shops.carefully in class and try to solve yourFor example,my dad always talks to the shopproblems at school.So you can have free timeassistants(店员)and4.(value)theto relax yourself.CDs he brings home very much.He enjoysA:It sounds like a good idea.I'll have a try.5.(spare)some time to listen to music B:If you have any question later,you can alsoevery day.He often tells me that people's innerask me(内在的)happiness or sadness can6.A:5.You are really myreflect)through music.good friend.127


