stargazing specialists,unfortunately,have been forced to live upon a planet completely altered byartificial light in the night environment.Such pollution-a major side-effect of urbanization-isparticularly destructive to many wild species.Like Emlen,we have erased stars across the sky,throwing animal behavior and migration patterns across the globe into chaos.28.How did Emlen carry out the study in 1967?A.By following the routes of the buntings'migration.B.By watching the buntings under an artificial starry sky.C.By analyzing the buntings'takeoff direction in the wild.D.By comparing the buntings'spring and autumnal migration.29.What happened to the buntings after the erasure of star patterns reached a critical point?A.They faced south and flew.B.They hopped toward Polaris.C.They danced in a beautiful way.D.They lost their sense of direction.30.What problem does the author mainly discuss in the last paragraph?A.Light pollution's harm to wildlife.B.The overdevelopment of urbanization.C.The waste of energy caused by artificial light.D.Challenges faced by today's stargazing scientists.31.Which of the following would be the best title for the text?A.Indigo buntings migrate guided by starsB.Little indigo buntings migrate for 1,200 milesC.Birds ready for migration show migration anxietyD.Animals have different ways to orient themselvesDControlling the outside world with your mind might sound like something out of "Star Wars.However,thanks to a startup called MindAffect,it is coming closer to reality.Using a brain-computer interface(界面)that measures EEG(脑电波)readings,individuals areable to control various devices using mind.A company demonstration even showed the technologyin use to control an Apple TV and start playing a documentary on Netflix.Those familiar with the英语试题第7页(共12页)
第十一套滚动内容十必修第三册Units3~5(B卷)单句填空1.to make 2.representing 3.in 4.absolutely 5.responding 6.disappointed7.catching 8.argument 9.to discuss 10.limited阅读位警官遇见了一个无家可归的女人并与她分享午餐,这一幕被拍了下来发到了网上。11.D根据前两段可知,警官Rivers的行为受到了表扬,说明人们认可他的行为,所以可以推测出Chris Barnes是因为对警官这一行为印象深刻才把照片发到网上。12.D根据本段第3句可知,这个无家可归的女人认为自己是一个无足轻重的人,没有人在意她。l3.B根据第5段可知,警官Rivers希望新来的同事能够同情、关爱他人。14.C本文主要讲述了关于一位警官与一个无家可归的女人分享午餐的故事。七选五15~19 GDCEA写作第二节One possible version:To my great pleasure,the family owned a car repair shop.Fortunately,theirrepair shop was not far from here.One of them went back to get tools and helpedme repair my car.They changed the battery and restarted the car.My worriescompletely disappeared.I was so grateful that I hoped to give them some reward.But they said to me,"It's our pleasure to help people in trouble out of trouble."They were really my timely help!Because it was late and they saw that it was noteasy for me to move,they were very willing to continue to help me and take mehome.Unbelievable luck again,I had a ride to my home.I felt very happy to betaken care of,especially in this difficult time.My heart was full of gratitude andincomparable warmth.In the car we talked happily all the way.I thought it wasthese warm-hearted people who had made me not have to go hungry and spend thiscold night in the wild.I must pass on this kind of love for helping others and letthe world be full of love forever.33【23·G3AB(新高考)·英语·参考答案一R一必考一Y】
Ray didn't spend her childhood dreaming of becominga Instead.hememdev6oher ereaivity.didn't When IgrowIwant be this or thatBut I loveddwand be in the kitchen and around food.7She now spends her days cren mend shring ideas with people from od the world.When asked if it was exhausting to19the cameras every day,Ray said,"No,it's fun.3850butRay believes that kids should understand the need for healthy food choices"Eating weEat wellmakes you a happier personshe said.Ray shows people how to prepare healthy versions offood in the world,from hamburgers to pizza to hot dogs to French fries.39.seRead a lot1asked Ray if she had a favorite children's book,and she named twoThe CasuabynesElizabeth Whitson and The Stinky Cheese Man and Other Fairly Stupid Tales by Jon Scieszka.40:"Work harder than everybody else,be grateful,always try to laugh more than youkecry,and don't be mean to people."A.I love what I doB.Eating good food helps me keep healthyC.After that,I asked Ray for some tips for kidsD.I know it is hard for her to accept my interviewE.Ray ended our conversation by sharing her recipe for successF.This creativity led Ray to produce several successful television showsG.Ray also believes that eating good food can help students feel better and do well in school第三部分:语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填人空白处的最佳选项I had a student today who got his finger stuck inside a test tube in science class.It was reallquite stuck.This young man's finger 41 to get whiter and whiter right before my eyes.Remaining 42,I suggested he carefully rotate()the tube.It wouldn't move a bit.He 43 soap and cold water.Still stuck.Meanwhile 44 was breaking out in the class.45,I sent the young man to our secretary,who was a miracle worker raising three kids of heown.With her in charge,I was 46 all would be OK.To get the students back in order,I 47 my own story of getting my knee stuck betweethe rails of a balcony.Same kind of curiosity,I remembered 48 then how far I could thrus(my knee between the rails.Inch by inch,I kept 49 and before I knew it,my knee wastuck and 50 before my eyes and in front of lots of strangers at a popular Las Vegas hotel!Hearing my story,many students followed with their own 51 of heads,arms,fingestuck in places they shouldn't be.A few minutes later,the young man came back,test tulunbroken and finger 52 to lovely shade of pink.I just couldn't get mad at this kid.He's only twelve.I got my knee unstuck,too,but nwithout great 53.The excuse for me,however,was not 54 but plain stupidity.I wfifty years old 55 when this happened.41.A.usedB.neededC.happenedD.continued.iM aM42.A.calmB.silentC.cheerfulD.active43.A.lostB.fetchedC.triedD.accepted44.A.fireB.chaosC.violence11D.argument三轮冲刺猜题卷(二)·第3页no
学机会,语言表达言简意赅。第二段的As everyone knows、whenMeanwhile、when necessary、(参考范文见下期A4版)rds not only...but also...以及过渡词和连接词的运用,增强了性。Yesterday our school organized the studentsto watch the documentary on environmentalM汇运用方面,Version2中使用的n many championships There is noprotection,which is closely related to the theme ofnave been equipping myself withEnvironmental Protection Awareness Week.stof、a potential competitor、.I'mlThe documentary demonstrated variousat、am qualified to以及the golden名嘉者problems of environmental pollution,such as表意更加准确、丰富。门美desertification,soil erosion,and water pollution.用膜划The stories in the movie conveyed a message thatP鸭随他可用表达our planet is in danger at present,which requires视听龄ng that a group of students will bearticipate in the Provincial Englishus to take action immediately.Most students wereimpressed by the fact and determined to protect theEarth.What's more,this activity also equipped us可饮用的水只占其中很小的一部with the knowledge of environmental protection.How meaningful it is!物,但他们常常不得不与附近的扫码进入学端百本版主编王丹读官方微信出责编王珺赵萍取更多内容-27776792777680(发行中心)订阅查询0351-27776482777649激光排版本报激光照排中心方便订阅订户可通过当地发行工作站订购订阅时请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为
ndsying with the fithertheir kill.ne-第40期B版测试顺参考答案or1-5 BAACAar11-15 ABBCB6-10 CAACBey21-25 BABAD16-20 BABBC9of31-35 BBACD26-30 BCACAfr41-45 BDCDB36-40 DABFE51-55 DCBAA46-50 CABDA61-70(One possible56-60 BCDCAB61.rewardingversion)d63.had changed62.to share65.up64.sending067.who66.flowers69.generosity68.positively70.it短文改错(One possible version)Last Saturday,right after my arrival at thesupermarket near my home,I walked rapidrapidlyto the fruit section.There I found A last bagtheof grapes.They looked such beautiful andsotasty that I decided to take them.Just then,a little boy came up.Point at the grapes,hePointingtold his mother nearby,"I wanted thesewantgrapes."But the lady was aware of that Ialso desired them and that I came therefirst.Embarrassed but upset,she then askedandhis kid to choose something else,which madeherthe boy very sad.Seeing the boy's eagerlyeagereyes,I walked away quietly.Finally,my smallact of kindness brought the kid happy.happiness书面表达(One possible version)Ladies and gentlemen,Welcome to our zoo.We'd like you topay attention to some regulations duringyour visit here.First,don't forget to wearmasks to protect yourselves from potentialviruses.Second,our zoo is a smoke-freeplace for the health and happiness of all ouranimals and guests,so please don't smoke.Third,please remember not to get close toor feed zoo animals in case you get hurt.Inaddition,please put your rubbish into thedustbins and don't litter the zoo.I hope allof you will have a pleasant time here.Thank you for your attention.
绝密★启用前2022年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题釅英语(五)本试卷满分150分,考试时间120分钟。注意事项:知1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题纸上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题纸上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题纸上。写在本指试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题纸一并交回。◇刷第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转尔涂到答题纸上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选长项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?揪A.£19.15B.£9.18.C.£9.15.答案是C。蠻◇K1.Who cleared up the mess?A.John.B.Mathew.C.Sam.2.Where are the speakers?拓A.In the office.B.On the playground.C.In the meeting hall3.How much was the electricity bill last month?A.$97.B.$117.C.$77.◇拼4.What are the speakers talking about?A.A lecture.B.A researchC.A teacher.5.What will Joe do this afternoon?版A.Give a talk.B.Work on a project.C.Have a tooth pulled out.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中痴选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍听第6段材料,回答第6、7题。6.What did the man do yesterday?A.He visited the museum.B.He took a painting course.C.He went to an art exhibition.7.Why was the woman disappointed?A.She didn't catch the bus.B.The trip was not organized well.C.Her classmates didn't wait for her英语(五)第1页(共8页)名帅
20222128¢高分说Unit6单元综合能力练题useful to you.And that's the Health Report.See you nextFriday afternoon.九年级第38期第1-4版高分说Unit6单元综合能力练题答案解析一、语法选择【语篇解读】本文讲述了12岁盲人女孩陈琳凭借出色的感知力和勤奋地练,用了短短几年时间便获国际钢琴比赛大奖。1.D本题考查宾语从句。分析句子结构可知此处引导宾语从句,且从句中不缺成分,意义完整,故填that。九年级第38期第1-4版116
【听力录音材料】Text ITherere many buses we can take from theirporhm.e don't have to tketaxi.That's expensive.M.Tht's good.We're going to save money.Text 2WCa you give meomen hots the?M Fohotels cosof mney.You donhoTestar hotels here are excellent.Here's a list.Text3M:I'm just off to the cinema.Why don't you come?We could watch a movie and havedinner together.W:Hmm-another day,maybe.I've got lots of homework to finish.Text 4M:Have you decided what to wear for the party?W:I like the black dress with flowers on-it's really nice but a little thin.So I will wear thewhite one with stars on,although I don't like it as much as the pink one with hearts on.Text 5M:So,I'll see you in the library.It's near the town square.The door is at the side,2.5though,so you can't see it.W:Oh,I'll find it.I'll ask someone when I get to the town hall.2.5Text 6W:How can I help you,sir?M:I wonder if you could give mea wake-up call at 7:00?W:Certainly.Did you notice that breakfast starts at 800 tomrrowmorning because it'sM:No,thanks for telling me.OK.Could you wake me at 7:30,then?Sunday?W:Certainly.Can I help you with anything else?难M:No.Thanks for your help.Text 7W:Hi,Jake,how did the match go?M:Oh,Mum,it was really disappointing.M.Well,wested andImade some good passes,but then the coach took meoufthe game and put in another player.He said I could'play anymore.I thought heasW:Why?What happened?M.Oly bytw pont Weusully do much better than that Wend more pntsobeWOh dear,Im sure he wasn'tbut did your temwin?angry with me!72022届高三“一起考”大联考(模拟二)·英语参考答案the top and play in the final.
Checklist of information you will need when making an appointmentWe will ask you for the following information:Your nameYour date of birth or Social Security number(this helps ensure that your medical information isnot confused with someone who has a similar name)Reasons for the appointment(be as specific as possible so that we can reserve the right amountof time for your visit)Whether you want a particular doctor or the first available appointmentCanceling an appointmentIf you cannot keep your appointment,please call your doctor's office or clinic as soon as possibleor no later than the day before.We realize that sometimes emergencies come up and your plans maychange.However,giving us as much notice as possible helps us better serve you and our other patients.When you call,we will help you reschedule for another day and time.21.What helps to identify you and your medical information correctly?A.Your first appointment.B.Your registration.C.Your health plan.D.Your phone call.22.What can distinguish the information of two persons with a similar name?A.The birth place.B.The Social Security number.C.The reasons for an appointmentD.The need for a particular doctor.23.What is the deadline for canceling your appointment of April 14?A.April 12.B.April 11.C.April 13.D.April 10.BIt was Ensley who made me a poet.When I was one,my family moved into a tiny apartment off 20th Street in Birmingham.I wrotemy first poem,surrounded by toys.I was 7 or 8 and the poem was for my best friend who had movedaway.I was angry with him for being willing to leave me,and I got mean.I figured his leaving wouldbe easier to face if I pushed him away first.But as soon as the moving track pulled away,I realizedhow foolish I'd been.So I wrote him a poem to apologize.The poem was terrible,of course,but with it,a lifelong loveaffair began-not with the boy who moved away,but with the written words.I left Birmingham after I grew up to learn how to tell true stories in prose.After college in Alabamaand graduate school in Berkeley,California,I moved to Kentucky to be a newspaper reporter.My skillat writing personal essays helped me land my own column and the chance to be included in acollection of essays published by Seal Press.For so many years,I had never quit the exploration ofliterature.Then I came home.
9.averaging考查现在分词作状语。句意:经济以惊人的速度增长,年均增长近10%。l0.contributions考查固定结构。make contributions to为…做贡献1l.as考查as long as结构。句意:在生活中我们会遇到很多失败,只要我们尽力而为,就没有必要为此感到遗憾。12.came考查动词短语。come about发生。句意:他告诉我那事故是怎么发生的。Ⅱ.根据下列提示,完成句子1.not until she took off her dark glasses2.are cut down to make chopsticks3.As a consequence4.made a commitment5.under no circumstancesⅢ.阅读理解【语篇导读】本文为说明文。气候变化使得华盛顿州一半以上的鸟类处于危险之中,一项新的报道详细阐述了气候变化对北美600多种鸟类物种的影响。鸟类专家称“虽然情况很糟糕,但是通过稳定目前的温度和减少排放等方法,我们可以降低对鸟类的影响”。l.D细节理解题。根据前三段中“()ver half of the birds inWashington are at risk of dying out because of climate change."和“But it doesn't just spell out a doomsday scenario(世界末日).”可知,这篇新的报告详细叙述了气候变化对北美一些鸟类物种的影响,这种威胁是很严重的,但不是说这些鸟类的世界末日到了。故选D。2.C推理判断题。根据第四、五两段内容“It is truly an existentialthreat(威胁),not only to birds but to people,”和dark-eyedjunco的例子可知,Santoni认为,气候变化是真正影响鸟类和人类生存的威胁。他对于这种普通的dark-eyed junco鸟类受到的伤害和影响感到很震惊。这些都说明鸟类的现状令人担忧,故选C。3.B细节理解题。根据最后一段中最后一句“If we can stabilizecurrent temperatures and decrease our emissions(排放),we canreally reduce the effects to these birds...that's very motivating."可知,我们可以通过稳定目前的温度和减少排放来降低对这些鸟类的影响。故选B。4.A主旨大意题。根据第一段中“Over half of the birds inWashington are at risk of dying out because of climate change.及下文内容可知文章主要介绍:一项新的报告说明气候变化使得华盛顿州一半以上的鸟类处于危险之中。这项报告详细阐述了气候变化对北美600多种鸟类物种的影响。Climate changethreatens many Washington bird species概括了全文内容,适合作为标题,故选A。W.完形填空【语篇导读】这是一篇记叙文。文章主要讲述了堪培拉女子学院正在清理所有垃圾箱,并要求学生们把垃圾带回家,以鼓励他们朝着零浪费的方向发展。1.D考查动词。句意:从下周一开始,学院将在五周内逐步清除教室和院子里的所有垃圾桶。replace代替;wash洗;clean打
l,D细节理解题。根据第二段中“The name comes from the longpoem Tianwen,meaning...of exploring nature and the()them and placing them in its basket.It sounds futuristicuniverse,”这个名字来自中国古代最伟大的诗人之一屈原写的but it is possible now thanks to Rubion,the picking robot for长诗《天问》,意思是向天提问。“天问”这个名字,体现了中华民strawberries"”已经指出了文章的主要内容,再结合下文可知,这族对真理的不懈追求和探索自然、宇宙的文化。可知文中提到篇文章主要介绍了比利时工程师团队研发的一款草莓采摘机器屈原的诗是为了表现中国人在太空探索中的不断奋斗。故人Rubion。故选C。选D。Passage 32.C段落大意题。根据第三段中“Tianwen-1 has flown for197【语篇导读】本文是一篇记叙文。主要讲述的是75岁的Pdays and more than 465 million kilometers...Mars probeOrmond和孙女一起在同一所大学毕业,她们相互勉励,相互影响,Tianwen-1 is seen in its first selfie in space on Oct.1,2020."堪称终身学的典范。船已经飞行了197天,行程超过4,65亿公里。它现在距离地球9.D细节理解题。根据第一段中“it looked different because of约1.84亿公里,距离火星约1.1亿公里。根据这两颗行星的轨the classmate who graduated alongside her-her grandmother,道,火星距离地球5500万到4亿公里。2020年10月1日,火星75-year-old Pat Ormond'”可知,与Melody一同毕业的还有她的探测器“天问一号”在太空中首次自拍。可知第三段主要讲解的75岁的祖母Pat Ormond,这使得她的毕业典礼显得很特殊。故是“天问一号”的运行状况。故选C。选D。3.B细节理解题。根据最后一段中“According to experts,I0.A词义猜测题。根据第四段UTC校长Steven R.Angle的话searching for signs of life on Mars will be the first and foremost可知,学校因有像Melody Ormond和她的祖母这样的毕业生而scientific goal..”专家表示,在火星上寻找生命迹象将是首要的科感到自豪,她们体现了学校倡导每位UTC毕业生拥有的决心学目标。故选B。投人和对终生学的热爱,根据语境可知,personify与represent意思最为相近。故选A。4,D推理判断题。根据最后一段中“A successful landing wouldll.B细节理解题。根据第二段中“her family continued tomake China only the second nation to place a spacecraft on theencourage her to go back to finish her degree”及最后-段中Martian planet.China would also be the first to successfully"But she says she's in no rush.Her nana has taught her thatorbit,land and deploy(部署)a vehicle in the same mission..”如she has plenty of time'”可知,Pat的家庭成员之间相互支持,相果着陆成功,中国将成为第二个在火星上发射宇宙飞船的国家互勉励。故选B。中国也将是第一个在同一任务中成功进入轨道、着陆和部署运l2.C推理判断题。通读全文可知,Pat Ormond42年前上过一个载器的国家。以及“China is open and inclusive in the学期的大学,然后就忙于养家糊口,退休后,在家人鼓励下重返development of its space technology not least because it believes大学,与孙女一起毕业,再结合文章中的“lifelong learning”that the exploration of outer space should help build a community“Learning never stops”可知,C项“活到老,学到老”最能形容with a shared future for mankind.”中国在空间技术发展上是开Pat Ormond的故事。故选C。放包容的,认为探索外太空是构建人类命运共同体的重要理念。可知“天问一号”开启了中国太空探索的新篇章。故选D。Passage 2题型06【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了一种新研发的机器高考阅读题型阅读理解综合训练(二)人,可以弥补劳动力短缺,帮助农民采摘草莓。5,A细节理解题。根据第一段中“This piece of BelgianPassage 1innovation is not only an answer to the labor shortage in the【语篇导读】这是一篇说明文。文章介绍了四家有趣的科学博agricultural industry,.,”可知,这款机器人可以帮助解决农业劳物馆。动力短缺的问题。故选A。1.A细节理解题。根据Polytechnic Museum,Russia部分中“And6.B段落大意题。根据第二段中“Harvest prediction,pickingthe exposition(博览会)is the only museum project in Russiaaccording to market needs,simply picking when the berries areabout the history of the bike.”可知,此次博览会是俄罗斯唯一一ripe instead of when workers are available”以及“strawberries个关于自行车历史的博物馆项目。在Polytechnic Museum这家will be fresher and show less bruising”"可知,第二段主要说的是博物馆,游客可以了解自行车的发展历史。故选A。机器人采摘的优点。故选B。2.B细节理解题。根据Eureka,England部分中“On the area of7.D推理判断题。根据最后一段中“Octinion plans to launchthe Eureka educational park there is a botanical garden'”可知,尤harvesting robots for other crops in the upcoming years”"可推知,里卡教育公园有一个植物园。由此可知,如果游客对植物感兴未来还会有各种收割机器人产生。故选D。趣,他们应该去Eureka。故选B。8,C标题归纳题。第一段中的“A robot navigates through the3.C推理判断题。根据NEMO,the Netherlands部分中“Astrawberries,detecting ripe ones,picking them without bruisingsignificant information of science and technology is presented in英语参考答案/6
悦读下面材料,根据其内谷和所答妆溶开尖培铁与内牧,便之构成篇完整的短文。5.outMy best friend,Karen,had a parrot named Herbie who was loved and6.havcherished by all.His stirring singing always put everyone in a good mood even7.by1on gloomy days.Most summer mornings,Karen would set Herbie's cage out in8.appher yard.Herbie preferred to look at all the other birds flying in the air.Ⅲ.1.ItAs usual,on a warm summer day,Herbie was sitting in the sun in theWhen my dad and I went into the store,the owner told us the bird was $15ancyard.Karen was eating her breakfast inside the house.And I was sitting in theirchyard,watching Herbie preening(用喙整理)his feathers..“i,Herbie.How areyou today?"I asked.He answered in his sweet voice as if he knew what I was02saying.I walked over to his cage.I noticed his water bowl had tipped over andthe water had spilled out.ofI decided to open the cage door and take out the bowl so I could refill itfor him.The minute my hand reached into the cage,Herbie flew out.He wasnowhere in sight!"Karen,Karen,come out here!"I cried."What happened?"she replied,as she ran out.Seeing the empty cage,she cried,"How did Herbie(参考答案及答案解析见下期B4版)上期参考答案excited可知,虽然摔倒在地B2-B4版reference.,但作者对自己最终完成跳伞感到无比1-5 BACBC6-10 BCBCA11-15 CAABAReleased in 2019,this movie shows the close relationship between自豪。因此,本段可围绕作者如何从感到难为情变化到深感自豪的16-20 BCACA21-25 BACDO26-30ABBCDChinese people and their country.It consists of seven stories.These过程展开叙述。31-35 CBDAC36-40 FEBAD41-45 CBDACstories vividly reflect the hardworking,brave and selfless spirit of ChineseOne possible version:Obviously,he was used to flexible young men,not middle-aged46-50 BDACD51-55 ACBDC56.whichpeople.Indeed,it can help you understand my country and Chinese58.significantly59.Itmodern history objectively.women."These old knees can only be so high,"I choked.We hit the57.to shrink61.Australians62.comparedI hope this film will be a better option and wish your Chinese Filmground and I soon understood why my knees needed to be lifted high.My60.psychologicalfeet hit the ground before my coach.I landed face down on the ground.63.and64.lowers65.hidingWeek a great success.Yours,写作and he was on top of me.He pulled away from me quickly and stood up.Li Hua第一节The videographer captured it all in vivid colors.【写作提示】第二节I lay there for a while,embarrassed but excited.I knew I needed to本文的语篇类型是应用文,主题语境为人与社会之文学、艺术〔写作提示】stand up,but my knees and arms were bruised and hurt.Slowly,I rose与体育。题目要求写一封邮件,推荐一部中国电影。本文的语篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之生活与学brushed the dirt off my face and limped toward the restroom.As soon as此题属于半开放提纲类作文,同学们可以根据自己对题目的。在作者61岁生日之前,她丈夫为她准备了一份特别的礼物I entered the ladies'room,the elderly woman in the mirror looked back理解,造当整合和添加信息。正文可以分为三段,要点归纳如下:跳伞。这是作者有史以来最棒的高空飞行经历。at me with a happy smile on her face.After all,I had just jumped out of(1)第一段推荐一部中国电影;(2)第二段说明推荐该电影的原根据第一段所给的段首句Obviously,he was used to flexiblean airplane and flew in the air-my greatest high flying experience of all因;(3)第三段表达你对社团活动取得圆满成功的祝福。young men,.not middle-aged women和第二段的首句以及文章内容可time!One possible version:知,教练没带过作者这样的中年女人跳伞,作者已经尽量抬高腿,但着陆时还是摔倒在地。因此,本段可围绕作者没能抬高腿的Dear Vera,Knowing that you are collecting Chinese movies for Chinese Film着陆过程展开叙述。本版主编王丹责编赵蓉Week,I highly recommend the movie My People,My Country for your根据第一段所给的段首句I lay there for a while,embarrassed but本报地址山西省太原市小店区龙兴街190号邮政编码030032联系电话0351-27776792777680(发行中心)订阅查询0351-27776482777649激光排版本报激光照排中心印刷晋中开发区柏松印业有限公司(晋中开发区汇通产业园区南六堡段恒易通公司院内)订阅方式为方便订阅订户可通过当地发行工作站订购订阅时请核验其“授权书”“工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为
com-set up yet.12C.English-speaking voice donors areper.more important.es.D.Many people are willing to helpge.speechless people.2I couldn't wait to go there③it is going to be sunny,my uncle will driveus to his farm④we are.picking apples and pears绩5 we are going fishing in a lake6 we are feeding chickens and sheep⑦I will have a happy dayVII.1.published2.helpful3.with/by4.highly5.who6.to become7.were divided8.questionsncle9.A10.eating
2022-2023学年度第21期高考版新教材·新高考2023年1月7日国内统一连续出版物号CN34-0030总第4425期
報七年级新目标14期第2022一2023学年2022年10月6日星期四总第3738期总编辑:刘永俊●国内统一刊号:CN14-0705/F)●网址:http:www.ew.com.cmsome advice when they have problems in lifeGrandpa Kang is really cool.Do you think so?看照片中的这位男士!他戴着眼镜和一项棒工一一h甘你知道他吗?
W:In the first week,you study the euro.In theM:It looks like a box of tea.second week,you look at transport.InW:You're right.weeks three and four,you study marketing(Text 10)and the European Union.W:We're excited about the upcoming activitiesM:OK.I'll choose it.and events to take place in our club.Now(Text 9)that the pools are ready for use again,M:Who is the cute baby in this picture,Lily?swimming lessons will begin tomorrow,forW:Her name is Tae-Hee -my uncle'sboth adults and children.If you haven'tdaughter.She's one year old in this picture.signed up yet,you can stop by the officeIt's a very special celebration in Korea.Ibefore you leave today and put your namethink it's more important than a wedding oron the list.If you're a tennis player,you'lla graduation!Here's the picture of thebe interested to hear that players fromrestaurant where we celebrated Tae-Hee'sdifferent clubs all over the area will bebig day.participating in a big competition onM:I like your hat!And I like the red and silverWednesday.Also,I want to be sure you allhat Tac-Hee's wearing too.It's prettyknow you're invited to our club party,W:Yes,it's a traditional hat for a girl.Babywhich is coming up on Sunday.We'reboys wear a different one-all black.Itcelebrating we've finished the repair work.looks seriousThe entire project was finished in just nineM:That's a bit boring.Black and silver wouldmonths.That's three months less than thebe more interesting.What are you holding?twelve months we had planned on.We'reW:Oh.It's a little bag.All the guests get a giftproud of that.Because we've had such goodbag at the end of the party.And insideresults with this project,we're alreadythere's a present from the baby's parents.planning the next one.We already haveIt's fun to open it because you don't knowtwo indoor pools,and next year we plan towhat you'll get.So it could be a candle,orbuild an outdoor pool right next to thesome chocolates.Guess what I got?You cantennis courts.Details of these plans will besee it in the next photo.made available to you soon.2022一2023学年普通高中高二(上)期末教学质量检测英语试题参考答案第6页共6页
答案:I still remember it was hot summer day when I was to bea5 years old.My dad and I went to the largest shopping center inour county to buy a toy gun as my birthday gift,that I had beenwhichlooking forward toobtain After buying the toy gun andobtaininganything else,my dad had merely 10 yuan left.Stepping out ofsomethingthe center,my dad planned to call a taxi to take us to home.However,we were about to call a taxi while a little beggar inwhenrags came up to us.
The 43 results are miscommunication and misunderstandings.If necessary,44 what yousaid to make yourself understood.Keep honest.We need to say what we mean and mean what we say.Be 45 no matter whowe are talking to.In every situation.we must always communicate with others with heart.Communicate often.Communication builds 46 among us.Pcople remember those whospend time having a 47 with them.When we communicate more,whether in personal orworking relationships,people will know more 48 about us.Make eye contact(镁神交流).Eye contact is a powerful tool in communication.Eye contactbelps to 49 trust and connections with others.It 50 we want to join them,and we areinterested in them.Eye contact also helps us know how others answer our messages.41A.avoidBk知nowC.bearD,由dy42.A.decideB.forgetC.hopeD.want43.A.importantB.necessaryC.naturalD.sudden44.A.spreadB.repeatC.rememberD.choose45.A.honestB.proudC.silentD.excited46.A.habitsB.experiencesC.thoughtsD.relationships47.A.meetingB.conversationC.problemD.fight48.A.clearlyB.patientlyC.politelyD.simply49.A.give offB.set upC.take onD.put away50.A.happensB.appearsC.meansD.believes第三部分阅读理解(共两大题,满分45分】厘补全对话(共5小题:每小题1分,满分5分)根据对话内容,从方框内的迹项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余迹项。A:What do you think your life will be like in 20years?A.Where will you live?B:I think I will be an astronaut.B.Are you k对dding?A:An astronaut?51C.Great.Your will have plenty of time to relaxB:No.I'm serious.I'll fly rockets to the moon.D.Will they become more crowded or polluted?Maybe I'll also fly to other planets.E.As a reporter,you will make more friends.A:0,52F.I think the cities will be more beautiful andB:I will live on a space station.How about you?less polluted.A:I think I will be a newspaper reporter.G.Maybe we will have more vacations.B:53A:Yes,I think so.But I will have less free time.B:I don't think so.With the help of computers and robots,people will have more time to relax.54A:I hope so.What do you think of the cities in the future?55B:I'm not sure,but I think everyone should play a part in saving the carth from now on1厘阅读理解(共20小延:每小题2分,满分0分)阅读下列短文,从每小题所给的A,B、C,D四个选项中选出一个最佳选项。The Palace Museum,Beljing.China.The home of the king during the Ming and Qing dynasties,now opento the public as a muscum.Over a million unusoal and valuable works of art from Chinese history·Admission(门#):¥60(peak season)(E车)or¥40(ofstas0n】九年额英语模拟考议第4重(共日页)
绝密★启用前2023高考押题2023年普通高等学校招生全国统一考试押题卷(四】回▣英语★注意事项:本试卷共8页,全套满分150分,考孩用时120分钟。密1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,2。回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对痘题目的答案标号徐墨。知需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交同.第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时同将试卷上的答案转徐到容题卡上。线第-节(共5小题,每小题1.5分,满分75分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A.B、C三个透项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一意。例,How much is the shirt?内A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.答案是C.1.What time is it now?A.10,00.不B.10:20C.10:302.Where does the conversation probably take place?A.In a classroom.B.In a library.C.In a bookstore.3.What does the man probably do?要A.A fitness coach.B.A doctor.4.Which city does the woman live in now?C.A salesman.A.Miami.B.New York.C.Los Angeles.5.How will the woman probably go to the bank?答A.On foot.B.By bus.C.By taxi.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。所每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What will the woman do this weekend?A.Buy a car.B.Leave her family.C.Have a trip.7.What day is it today?桐★A.Monday.B.Wednesday.C.Friday.听第7段材料,回答第8、9题.鸣★8.What is the probable relationship between the speakers?A.Strangers.B.Old classmates.C.Colleagues.英语(四)第1页(共8页)2023年青桐鸥
万唯原创好题,复印、盗版必究。举报电话:029-87569851B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空,并将答案填写到答题卡的相应位置。每个用一次。knee work speed without add different other both sit health possiblyAre you sitting comfortably?Just stop for a minute 44 moving and look down at your legs.Are they crossed()?62ent of people cross right over left,26 percent go the 45 way,and 12 percent have no preference.There are typically two46 in a chair and cross your legs,one is at the knee and the other is at the ankle().Is it bad for your 47take a look at the research results.For a start,research shows that sitting cross-legged can make the height of the hips()48,with one being higherthe other.And it changes the 49 of blood moving through the blood vessels()in the legs,which can increase theof blood clots().Most of the research suggests that crossing at the 50 is worse than crossing at the ankles.In fact,g like this will lead to an increase in your blood pressure,and your heart has to 51 against this.And this can 52 to the risk of harm to your blood vessels.That is why,when you take your blood pressure,you should53 feet on the floor.The longer and more often you sit cross-legged,the more 54 you'll have long-term changes inbones().And because of the way your bones connected together,leg crossing can also cause imbalance of the shoul-Your neck can also be influenced because one side of the body is being weaker than the other.阅读理解每小题2分,共6分】请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ARelaxing Time with AnthonyBook Clubyour favorite music will be played by pianist Anthony.Let's read a book together!e:7-9 p.m.23rd June.Time:6 p.m.every Saturdaye:Sunnyside Hall,Kinney Road.Place:Coffee Quest,54 the Willows.ce:$40 per adult or child.Price:$3 for drinks and snacks.$120 for four tickets.Teenagers and adults are welcomed.To Be a Great CookVolunteer Dayarn to cook with Helen!Come and join us to clean up the city!ae:10-11:30 a.m.every day.Time:9 a.m.every Sunday.ce:Helen's Kitchen,Riffle Road.Place:Sunshine Hotel,112 Main Street.ce:$60 for 12 classes.No cost.adults are welcomed.All ages are welcomed.Where should we go if we want to go to the concert?A.Sunnyside Hall,Kinney Road.B.Coffee Quest,54 the Willows.C.Helen's Kitchen,Riffle Road.D.Sunshine Hotel,112 Main Street.How much should we pay for a single class if we want to learn to cook?A.$5.B.$12.C.$40.D.$60.Which of the following is true according to the ads above?A.Tony,a 6-year-old boy,can't be a volunteer.B.Helen will hold a concert on 23rd June.C.All the activities need to pay some money.D.People can enjoy snacks in the reading club.定心卷·英语第4页(共8页)
V.微写作。(一)根据下面提示,写一篇关于中国汉字文化的小短文。1.(新人教版必修一Uit5P62改编)中国以其生动的古代文明而闻名,这种文明一直延续到现代。(be known for;vivid)2.汉字也成为连接中国现在和过去的重要手段。(Chinese characters;connect with)3一些古代的符号仍然可以在今天的汉字中看到。(symbol)4.现代人可以欣赏古代中国人书写的经典作品。(classic)(二)根据汉语提示补全短文。(新人教版选择性必修三Unit5P58改编)Poetry probably had its origins in(传统民间音乐)tens of thousands of years ago.In that era,therewere no TVs or films,and writing had not been invented,so people would sit around the fireat night and sing songs(来自娱自乐).These songsreflected(来自人们日常生活的主题),such as huntinganimals or sowing crops.Since nothing was written down,over the years different versionsof these songs developed,and each area would have its own respective rhythm.(除此之外),people would recite stories of past heroes.As thesestories were often quite long,they often had rhyme and rhythm to help people rememberthem more easily.While in the beginning such songs and stories had a very simple format,over time they became(更复杂更完善)(三)将下面的小语段翻译成英语。1.(2021年新高考Ⅱ卷七选五改编)如果你决定要读完整本书,决定一次能读多少。这取决于你在读的书的类型。一本以故事形式记载事实的历史书比一本涉及科学主题的书更容易阅读。(at a time;contain;in story form)2.(2020年全国Ⅱ卷阅读理解D篇改编)随着年龄的增长,图书馆在我的生活中有了新的位置和意义。书籍是我娱乐的主要来源。对我来说,去当地的图书馆是件大事,在那里我可以挑选书籍阅读。(as;the main source of;entertainment)44
其余内容参考答案听力材料第4版1.W:What color is your telephone,Peter?写作空间M:It's red.【写作练】2.W:Hello!Are you Tim?力M:No,my name is Sam.1.My name;I am2.in;Five3.Green is4.seven5.English;good3.W:Is Dale your friend,Bob?【自我展示】M:Yes,he is.Frank is my friend,too.Good morning,Mr.Jones!I'm Li Hui.My4.W:Can you see a number on the jacket,Eric?English name is Bob and I'm 13.I am in Class Five,M:Yes,I can.It is the number nine.5.W:Is that Kate?Grade Seven.Five is my favorite number.Andgreen is my favorite color.I have seven subjects at⑧M:Yes.She is in China now.其余内容参考答案school.English is my favorite and my English isⅡ,长对话理解g00d.听下面一段对话,回答第6至7小题。This is me.I hope I can join the English club.英语加油站力B)6.Who is Tim's friend?1.It is one/1.A.Robert.B.John.C.Cindy.2.It is black and white.Black and white3.It is MeGill./McGill.(A)7.What time is it now?A.At 2 pm.B.At 3 pm.C.At 4 pm.g承8GLm四Ec8压听力材料送美评报社听W:Good afternoon.I'm Cindy.EARNING ENGLISHM:Hi,Cindy!My name is Tim.And this is小报第2期my friend John.W:Nice to meet you.七年级安徽能力提升Unit 1M:Nice to meet you,too.Oh,it's 2 in theafternoon.Let's go to school now.W:OK,let's go.⑧,短对话理解听下面一段对话,回答第8至10小题。听(B 1.What is red?听(C)8.What color is the pen?A.Yellow.B.White.C.Purple(C)9.What is on the pen?(A)2.What's the boy's(男孩的)name?A.A dog.B.A number.C.A nameB)10.What's Linda's telephone number?SamackA.548-826.B.458-862.C.854-289食听力材料B )3.Who are Bob's friends?W:Hello,Nick.Is this pen yours?A.Dale and Linda.B.Dale and Frank.听M:No,my pen is yellow.But this one is力C.Linda and Cindy.purple.(C)4.Which(哪一个)number can Eric see?W:Well,whose pen is it?A.Three.B.Six.C.Nine.M:Let me see.Look!Linda's name is on it.(B)5.Where(在哪里)is Kate?W:Oh,that's good.What's Linda'sA.In the USA.B.In China.telephone number?C.In the UK.M:It's458-862.gW:OK,thank you very much.
《双语学报·辅导测评周刊》2023一2024学年高一RX版·新教材新高考第4期测试题参考答案及部分解析第4期测试题参考答案1-5 ABBCB6-10 BABCB11-15 CACCA 16-20 BABCC21-25 BADDC26-30 AABDC31-35 DDDBC36-40 CEGAF41-45 CADAD46-50 BACAC51-55 DBDCB56-65(One possible version)56.interesting57.with58.that/which59.were required60.discussion61.to find62.Asking63.newly64.an65.subjects写作(One possible version)第一节Dear Linda,It has been a while since we talked last time.I know that you have started high school recentlyand I'm really interested to know how things are going for you.So could you please tell mesomething about your school life?For example,how do you find your teachers and classmates.what subject do you find challenging,or what kind of after-class activity do you prefer?I'm reallycurious about theseI am looking forward to hearing from you soon and hope you're doing well and having fun inyour new school.Yours,Li Hua第二节Paragraph 1:"It's now yours,Justin.This is your cafe,Emily said.Justin looked at her with doubt."My cafe?What do you mean?"he asked."This house carries many beautiful memories,so Idon't want to sell it.I feel lucky to have met you.You are a kind kid and you deserve it,"Emilyreplied smilingly.She believed Justin would make good use of the house.Justin had tears in hiseyes when he understood Emily's words.He thanked Emily repeatedly for making his dreamcome true.Paragraph 2:Over the next few weeks,Justin worked tirelessly to fix up the old cafe.Then he added his hotdogs to the menu and also used his creativity to experiment with other dishes.Business was slowin the beginning,but finally,word spread about the cafe.A lot of customers who used to love thecafe started showing up every day.They were moved by the story of Emily and Justin.Emily wasalso proud of what Justin had achieved.Gradually,the cafe became a symbol of hope and kindnessin the community.第4期测试题部分答案解析阅读理解
运城市2023-2024学年高三期中调研测试英语参考答案2023.11.1616-20 BBCAB1-5 ACCBB6-10ACACB11-15 CABAC32-35 DADB36-40 GADEB21-23BCD24-27 BDAD28-31 DDBC41-45 BACDA46-50 BDABA51-55 CBADC60.being61.to love56.was made57.to58.the59.which62.However63.meaningless64.guidance65.while/whereas第四部分写作第一节One possible version:Dear Smith.I'm Li Hua,one of your students.In order to adjust to the mixed accents of British andAmerican English in listening practice,I'm wondering if you could accept the followingsuggestions I would like to offer on our oral English lessons.First of all,we would greatly appreciate it if you could provide some pronunciation ruleswhich can help us sharpen our listening skills.Additionally,it would help to introduce us to someuseful materials,such as English songs,fun dubbing.or film clips where we can be exposed tovarious accents.I am firmly convinced that we will make great progress with your aid.Thank you for your attention to this letter!Looking forward to your support and guidance!Yours sincerely,第二节LiHuaOne possible version:A few days later,I received a call from my school,saying my college acceptance letter hadarrived.Then I hurried to the school with my parents.It was beyond my wildest dream till thatmoment.As a matter of fact.I doubted then whether I was in the dream.I normally dreaded thelong walk to the school.But that day was different.There seemed to be something in the air,anelectric current,connecting my body to the letter.When I got it,I was really afraid that theenvelope was empty.But there was a white package inside.With my heart beating faster,Iwondered whether it could really be what was expected.My parents excitedly said behind me."Well,open the envelope!"What I grabbed in my handscontained everything I had been waiting for.Slowly,I opened it and a flash ofCONGRATULATIONS nbold bright eersmy eyes.A feeling of happiness and reliefrushedthrough my body.I was holding my first offer from a good college.Needless to say,itwouldn't have been possible if it werent for the countess hours of studying and writing,but mostimportantly,my parentsconstant reminders in fact,were the best form of education for me."Thank you,Mom and Dad!"I said gratefully
-
As oceans absorb more carbon dioxide,they become increas- ingly acidic and shift the balance that supports sea life.Warming and acidifying oceans negatively influence many sea species. However,some species even be able to pass on memories of harsh conditions to their offspring(后代),enabling them to sur vive in similarly harsh environments,according to Laura Spen- cer,a graduate student at the University of Washington and a lead author of two new papers. Researchers studied two species of ecologically and commer- cially valuable oysters (found throughout Puget Sound:the Olympia and the Pacific.Although young oysters are sensitive to acidifying oceans,adults commonly occur in estuaries (河口)
D.They were praised by professional film critics.
58 our basic worth as individuals.However,everybody loves Charlie Brown because he's Charlie Brown-the clumsy,self-doubt, insecure,but lovable four-year-old.To see Charlie 59 himself was eye-opening. Actually,musicals aren't always so 60. 41.A.frightening B.dull C.educational D.attractive 42.A.forget B.ignore C,save D.check 43.A.exhibition B.drama C.musical D.movie 44.A.excited B.annoyed C.touched D.upset 45.A.analyze B.design C.adjust D.repeat 46.A.looking for B.glancing at C.putting away D.turning off
W:No.Is it on your desk? M:No,it's not there.Oh,it's here.Who put it on the sofa? W:I don't know. (Text 6) M:What a beautiful ring! W:It was my grandmother's. M:She gave it to you as a wedding gift? W:No,she gave it to me before she passed away. M:I see.That's a beautiful vase.Is it made in Canada? W:No.My husband went to Japan on business last month and then traveled to China and bought it for me there as a birth- day gift.


试题)