W:Hmm.It looks nicer than the spotted skirt.But sill,the style is a bit out of date.Oh,the skirt over there is simpleand nice.I guess I'd like to try that one-the flowered in light brown.I'd like a small size,please.M:Let me check...I'm sorry.All the small sizes are sold out.But don't worry.We'll have one tomorrow.W:Oh!That's good.I'll have it then.(Text 9)M:Hi,Wendy.W:Oh,Johnny.How are you doing?Busy?M:No,not at all.I've been a couch potato lately,killing time by watching TV.Oh,by the way,did you hear the news?W:No.What is it?M:They're going to turn the city square into an amusement park.W:Wonderful!I'm glad that big and ugly thing will be gone.M:You really are?In my opinion,the square is a hundred times better than any amusement park.W:I don't see why.M:The square is a symbol of our city and is a nice place to have a walk for everybody.W:Well,I don't know if that huge and boring thing can be our symbol.But I know for sure the city has tens of parkswhere you can take a nice walk.M:I know what you mean.But don't you think that we will no longer have peace and quiet once the amusement parkopens?W:Does that matter?To me,more importantly,the amusement park means employment.M:So what?W:Income!If you have income,you have money to spend.And in turn,it will create more jobs.(Text 10)M:Hello,everyone.It is indeed a great pleasure to have this chance to address such a large audience this evening.I'mPierre Chabrol from the University of Marsille.At the moment I'm carrying out a research in Senegal for the UnitedNations as part of a project to increase world food production.Before I get onto what exactly we did in our research,Iwould like to explain briefly the purpose behind it.Quite simply,my subject is rice.As you all know,rice is the mainfood for millions of people in the world.So if rice crops fail,millions of people die from lack of food.And they do fail,very often through disease.Now what my colleagues and I have been doing out in the field in Senegal as well as in theuniversity laboratories is try to produce a disease-resisting variety of rice,a particular kind of rice which will resistdisease-that is to say,a stronger type of rice.参考答案1~5 ABCCB 6~10 ABAAB 11~15 ACCAB 16~20 BBCAC【答案与解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了美国国家青年艺术比赛的相关信息,包括活动简介、参赛资格以及报名方式。21.D细节理解题。根据ABOUT THE COMPETITION部分“..YoungArts winners receive financial awards,creativeand professional development experiences working with famous guest artists..,.”可知,青年艺术比赛的获胜者有机会与著名客座艺术家合作共事。22.A细节理解题。根据QUALIFICATION部分“Be a citizen of the United States..”及“Be in grades 10~l2orl5~l8years of age on December1 of the year when you are applying..”可知,一个l6岁的美国市民可以申请参加这个青年艺术比赛。23.A细节理解题。根据最后一段“Have questions about the application?Please email us at apply@youngarts.org.”可知,参赛者有任何关于比赛申请的问题,可以发邮件到指定邮箱。【答案与解析】本文是一篇新闻报道。法国厨师Laurent Veyet烹饪出昆虫菜肴,人们是否会接受他的大胆创新呢?24.C词义猜测题。根据画线词后“.,.insects are seldom served as food..”可推断,画线词的意思与Surprising的意思最为接近。25.B推理判断题。根据第三段“He said,‘There are some really interesting flavors(味道).Not many people could saythey don't like that..,”可推断,Laurent Veyet对自己所烹饪的昆虫菜肴非常有信心。26.B细节理解题。根据第六段“‘Insects are nutritious and they can guide us to eat healthier and adapt to a morereasonable food system,,”可知,Stefan De Keersmaecke认为昆虫会帮我们拥有健康的饮食。27.C细节理解题。根据最后一段的内容,尤其是“There are two battles Veyet must win-一he needs to win over publicopinion and learn how to combine the taste of insects with other foods.”可知,Laurent Veyet的新菜肴还将面临两大阻碍。【高三核心模拟卷(下)·英语(五)参考答案第2页(共4页)】