九师联盟·2023~2024学年高三核心模拟卷(上)(一)老教材英语试卷试卷答案

56

九师联盟·2023~2024学年高三核心模拟卷(上)(一)老教材英语试卷试卷答案正在持续更新,目前2025衡水名师卷答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

sportswear,Dad realized something,and this time he nodded.All the way,the two kids bouncedaround,laughing and chatting.He,along with Mum,recalled a lot of sweet memories in theiryouth.Upon arriving at the top,the three just pitched into the picnic in sheer pleasure.With thecool breeze,Dad gazed at them reflectively and suddenly realized that it's no longer disturbing tocelebrate birthday with the love of family.D篇【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍了斯坦福大学的研究人员开发了一种名为“自然灵感空中抓取器”的设备。配备该设备后,无人机能够四处飞行,捕捉和携带物体,并在各种表面栖息。32.细节理解题。根据第二段的最后一句话“The researchers shot videos of smallparrots flying back and forth between special perches that contained sensors tomeasure the physical forces of landing,perching and takeoff.(研究人员拍摄了小鹦鹉在特殊群体之间来回飞行的视频,这些群体包含传感器,用于测量着陆、栖息和起飞的物理力。)”可知据研究人员是受到了鹦鹉的启发。故选A项。33.细节理解题。根据第五段的第一、二句话“Mechanisms in the robot's legs aredesigned to absorb impact energy and passively change it into grasping force,theway that a bird's muscles would.As a result,a drone equipped with the device cangrasp something strongly in just20 milliseconds.(机器人腿上的机械装置被设计成吸收冲击能量,并被动地将其转化为抓取力,就像鸟类的肌肉那样。因此,配备该设备的无人机可以在20毫秒内强有力地抓住东西)”可知配备该设备的无人机能快速强有力的抓住物体,是因为机器人腿上的机械装置被设计得像鸟类的肌肉那样。故选D项。34.推理判断题。通读最后一段的最后两句“As this20l9 Smithsonian articleexplains,being able to land in various places helps drones to conserve energy thatwould expend by having to remain in the air.That's important,because the flighttime of robotic aircrafts is limited by their battery power.(正如2019年史密森尼学会的一篇文章所解释的那样,能够在不同的地方降落有助于节省由于必须留在空中而消耗的能量。这一点很重要,因为机器人飞机的飞行时间受到电池电量的限制。)”可知,而这项发明帮助机器人飞机节省由于必须留在空中而消耗的能量,从而解决此前机器人飞机的飞行时间受到电池电量的限制的问题。故选C项。35.主旨大意题。通读全文尤其是第一段中“Stanford University researchers havedeveloped a device called a nature-inspired aerial grasper,or SNAG,which can beattached to a quadcopter drone(四轴无人机)to give it feet and legs like those ofan eagle.(斯坦福大学的研究人员开发了一种名为“自然灵感空中抓取器”的设备,它可以被连接到四轴飞行器无人机上,使其拥有像鹰一样的脚和腿)”第四段中“SNAG has a3D-printed structure that imitates an eagle's lightweight bones”(自然灵感空中抓取器有一个三维打印结构,模仿老鹰轻量级的骨头)和第五段“Mechanisms in the robot'slegs are designed to absorb impact energy and passively change it into grasping force,the way that a bird's muscles would..”(机器人腿上的机械装置被设计成吸收冲击能量,并被动地将其转化为抓取力,就像鸟类的肌肉那样。)可知机器人飞机灵感来自于鸟,拥有像鹰一样的脚和腿,并且模仿了鸟类的肌肉,故机器人飞机真的很像鸟。故选B项。

扫码二维码